Penampil DWG: pamirsa gratis sing paling apik

pamirso dwg

Mungkin sampeyan wis teka ing kene amarga wis krungu babagan format DWG, utawa bisa uga sampeyan mlebu amarga pengin neliti lan ora ngerti babagan apa. Jinis file iki populer banget karo sawetara desainer, insinyur lan arsitek, amarga ngemot gambar komputerisasi rencana, sketsa, lsp. Supaya bisa mbukak, sampeyan butuh panampil DWG.

Lan sampeyan ora perlu nglampahi akèh dhuwit kanggo mbayar lisensi piranti lunak profesional kayata AutoCAD, utawa sampeyan nggunakake piranti lunak bajakan. Ana akeh program gratis, lan malah mbukak sumber, sing ngidini ndeleng jinis file kasebut karo extension .dwg.

Apa file DWG?

DWG

DWG asalé saka DraWinG, format file komputer kanggo gambar komputerisasi sing digunakake utamane ing piranti lunak AutoDesk AutoCAD, sanajan ana program liyane sing ndhukung format iki uga.

File ing format iki nggunakake a extension .dwg, lan digawe dening perusahaan piranti lunak AutoDesk, Open Design Alliance, lan liya-liyane. 1982 minangka taun nalika piranti lunak kondhang iki pisanan dirilis. Mesthi, iku a format proprietary, jinis binar, lan ndhukung desain lan metadata 2D lan 3D.

Swara taun, dheweke wis dirilis versi karo dandan, saka DWG R1.0 kanggo AutoCAD 1.0, kanggo DWG paling saiki 2018 digunakake ing versi paling anyar saka AutoCAD. Iki tegese versi beda ora mesthi kompatibel karo saben liyane.

Ing sisih liya, kudu eling yen, amarga pangsa pasar sing dominan ing AutoCAD ing industri lan desain, program liyane wis diidini ndhukung format DWG iki amarga file pertukaran / impor-ekspor sing dikenal minangka DXF (Gambar eXchange File).

DWG wis dadi standar de facto, lan amarga RealDWG utawa DWGdirect ora FOSS, FSF (Free Software Foundation) wis nyengkuyung nggawe perpustakaan kayata FreeDWG padha karo OpenDWG.

DWG panampil

Yen sampeyan kepingin weruh piranti lunak apa sing bisa digunakake kanggo nggambarake tata letak file DWG, mula piranti lunak gratis lan open source paling apik sing bisa digunakake minangka DWG panampil ing pucuk driji es:

OnShape Gratis

DWG panampil

Iku piranti lunak basis browser gratis sing tumindak minangka panampil DWG. Kajaba iku, mbukak sumber lan kalebu fungsi CAD kelas perusahaan, saengga bisa digunakake kanthi profesional. Kabeh ing méga, kanthi akses cepet menyang ruang kerja ing endi wae. Kanthi Windows, macOS, Linux, iOS, sistem operasi Android, lsp.

Web Resmi

FreeCAD

FreeCAD

FreeCAD minangka salah sawijining alternatif paling apik kanggo Autodesk AutoCAD, lan uga bisa digunakake minangka panampil DWG. Salah sawijining pilihan profesional paling apik sing bisa dadi hebat kanggo insinyur lan desainer sing kudu kerja ing 2D utawa 3D.

Web Resmi

LibreCAD

LibreCAD

Kasedhiya kanggo macOS, Linux lan Windows, LibreCAD luwih saka panampil DWG, amarga minangka piranti lunak CAD lengkap minangka alternatif sumber gratis lan mbukak kanggo AutoCAD. Program sing cukup lengkap sing ngidini sampeyan ndeleng desain, nggawe saka awal, ngowahi, lsp. Kabeh ing 2D.

Web Resmi

Blender

Blender

Blender minangka salah sawijining program gratis lan mbukak sumber sing paling luar biasa, dirancang kanggo panggunaan profesional lan lintas platform. Iki digunakake kanggo modeling 3D, cahya, rendering, animasi, nggawe grafis, komposisi digital, editing video, lukisan digital, etc. Senajan iku ora program CAD, ngijini sampeyan kanggo ngimpor file saka jinis iki, supaya bisa ngawula minangka DWG panampil yen diowahi kanggo DXF.

Web Resmi

ShareCAD

ShareCAD

Penampil DWG iki uga gratis lan adhedhasar browser web. Uga ndhukung format CAD liyane kaya DXF lan DWF. Sampeyan ora perlu cathetan, sampeyan mung ngakses web lan upload file sing pengin dideleng (nganti 50 MB). Sistem ShareCAD bakal mriksa format lan ngidini sampeyan visualisasi sing nyaman kanthi kemampuan kanggo ndeleng kanthi lapisan, nggedhekake, ngowahi setelan tampilan, lsp.

Web Resmi


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol