CAD: kabeh babagan piranti lunak desain sing dibantu komputer

CAD

Wiwit komputer digunakake ing industri, salah sawijining perkara pisanan sing diterapake yaiku ing Desain CAD komponen Komputer bisa nggawe desain luwih praktis tinimbang nggunakake cara konvensional ing jaman iki, uga ngidini ngowahi desain kanthi cepet, gampang nggawe salinan desain, lsp.

Saiki, alat kasebut CAD wis akeh berkembang. Saiki piranti lunak sing kasedhiya luwih lengkap lan ngidini nindakake luwih saka program CAD primitif. Lan karo rawuh saka 3D printing, program-program kasebut dadi luwih praktis ing industri lan arsitektur.

Apa CAD?

Piranti lunak CAD desain excavator

CAD minangka akronim kanggo Desain sing Dibantu Komputer, yaiku desain sing dibantu komputer. Jinis piranti lunak kanggo bisa ngrancang pirang-pirang proyek lan digunakake ing macem-macem sektor industri, wiwit desain kemasan, nganti arsitektur, liwat desain komponen mekanik, mesin, struktur kabeh jinis, kendaraan, sirkuit, lsp. .

Uga bisa digunakake kanggo ngrancang karakter lan digunakake ing animasi film, simulasi, lsp. Ing lunak CAD saiki wis adoh banget, saengga aplikasi dadi luwih akeh. Nyatane, program wis wiwit ngidini desain 2D, 3D, aplikasi tekstur, bahan, petungan struktural, cahya, gerakan, lsp.

Nanging nganti saiki, akeh sing wis owah wiwit wiwitan. Lan kanggo ndeleng asal mula sampeyan kudu bali taun 50an, nalika sawetara program grafis wiwit digunakake ing MIT kanggo ngolah data sing dipikolehi dening sistem radar Angkatan Udara Amerika Utara. Kanthi cara kasebut bisa nuduhake apa sing dideteksi dening radar ing monitor CRT.

Ing laboratorium sing padha, Laboratorium Lincoln, dhasar grafis komputer sing saiki wis dingerteni bakal diwiwiti. Iki bakal kedadeyan ing taun 60-an, ngidini sampeyan nggunakake keyboard lan stylus kanggo nggambar gambar ing layar. Kanthi cara sing meh padha, proyek liyane sing padha digawe ing perusahaan kayata General Motors, kayata proyek ITEK, komputer PDP-1 kanthi layar vektor kanthi memori refresh hard disk, kanthi tablet lan pena elektronik kanggo ngetik data .

Sithik mbaka sethithik sistem saya apik, teka ing bds (Sistem Deskripsi Bangunan dening Charles Eastman, profesor ing Universitas Carnegie Mellon. Dhasar kasebut minangka perpustakaan utawa basis kanthi unsur arsitektur dhasar sing bisa dipasang kanggo ngrancang struktur sing luwih kompleks.

Sistem adhedhasar ITEK wiwit dikomersialake ing taun 1965, dadi sistem pertama CAD Komersial Regane udakara 500.000 dolar AS nalika semana. Sawetara taun mengko, perusahaan aerospace lan otomotif kayata General Motors, Chrysler, Ford, lsp., Wiwit nggunakake sistem CAD pisanan kanggo ngrancang produke.

Sakcepete sawise sistem pertama teka CAD / CAM (Manufaktur Berbantu Komputer), yaiku sistem CAD sing digabung karo sistem pabrikan kanggo ngasilake bagean-bagean sing dirancang ing CAD. Iki bakal digunakake kanthi cara pionir dening Lockheed, perusahaan ing sektor aeronautika.

Sistem CAD wiwit pungkasan taun 70an regane dadi $ 130.000, nanging isih larang. Ora bakal nganti taun 80-an nalika piranti lunak CAD sing luwih murah wiwit dileksanakake, pas karo pendirian AutoCAD (Autodesk) ing taun 1982. Perusahaan John Walker wis mrentah industri kasebut wiwit saiki, nawakake piranti lunak kurang saka $ 1000 lan nggawe luwih akeh digunakake lan digunakake.

Ing taun 90an, sistem CAD wiwit ngrebut platform liyane (ngluwihi workstation Sun Microsystems, Digital Equipment, lsp.) Komputer sing luwih murah, tekan Microsoft Windows lan PC. Wiwit saiki, piranti lunak jinis iki terus berkembang lan nurunake rega, sanajan ana pirang-pirang proyek gratis lan gratis sing ...

Program CAD paling apik

Yen sampeyan kepengin weruh Piranti lunak desain CAD sing bisa digunakake dina iki, iki kalebu pilihan sing apik. Lan sanajan ana sawetara penting banget lan digunakake ing industri kayata Autodesk AutoCAD, amarga blog hardware gratis, kita uga bakal fokus ing piranti lunak gratis:

FreeCAD

FreeCAD

Iki minangka salah sawijining alternatif paling apik kanggo AutoCAD, uga kalebu piranti lunak gratis lan gratis, minangka salah sawijining program paling profesional sing saiki ana. FreeCAD nawakake pengalaman pangguna sing apik, kanthi macem-macem alat sing kasedhiya lan asil sing sejatine profesional, ing 2D lan 3D.

Uga ndhukung pemodelan adhedhasar MCAD, CAx, CAE, lan PLM. Opencascade, yaiku kernel geometri sing kuat banget sing dikembangake ing Python. Kajaba iku, lintas platform, bisa digunakake ing Windows, macOS lan GNU / Linux.

FreeCAD

LibreCAD

LibreCAD

LibreCAD Iki minangka alternatif liya sing paling apik kanggo AutoCAD sing ana. Iki uga mbukak sumber lan gratis, kaya sing sadurunge. Nduwe komunitas pangembangan gedhe sing aktif banget, lan uga digunakake kanggo sistem Windows, GNU / Linux lan macOS.

Pusat iki ing Tata letak 2D (ing format DXF lan CXF), lan muncul minangka proyek sing asale (garpu) saka program gratis liyane sing diarani QCAD. Akeh gaweyan sing digawe supaya gampang lan bisa digunakake ing komputer lawas utawa sumber sing winates, lan adaptasi cepet yen sampeyan teka saka AutoCAD, amarga antarmuka kasebut padha.

LibreCAD

DraftSight

Draf

DraftSight minangka alat profesional sing muncul kanggo ngganti AutoCAD ing desain 2D, kanthi versi mbayar kanggo panggunaan profesional kanthi sawetara fitur ekstra ing versi gratis. Kajaba iku, cross-platform kanggo GNU / Linux, Windows lan macOS.

Versi gratis ngidini sampeyan nggawe, mbukak, ngowahi lan nyimpen file ing format Autocad DXF lan DWG asli, uga ngekspor proyek menyang wong liya format kayata WMF, JPEG, PDF, PNG, SLD, SVG, TIF, lan STL. Mula, kompatibilitas banget yen sampeyan ngatasi file saka program liyane ...

DraftSight

Piranti lunak pencetakan 3D

3d printer

Saiki, yen sampeyan kepengin weruh program sing endi sing digunakake kanggo ngrancang obyek lan banjur dicithak ing printer 3D, sampeyan kudu duwe sawetara program sing bisa digunakake. Aku wis nyebutake salah sawijining ing bagean sadurunge, amarga FreeCAD. Kajaba iku, sampeyan uga duwe opsi sumber gratis utawa mbukak liyane kayata:

  • Desain Mekanik Spark- minangka piranti lunak CAD gratis sing digawe dening RS Components and SpaceClaim Corporation. Proyek iki dirancang khusus kanggo panggunaan profesional lan kanggo desain 3D. Kajaba iku, gampang banget digunakake, kanthi antarmuka grafis sing nyenengake sing cocog kanggo pangguna level sedheng.  download.
  • Sketsa munggah- Nduwe program gratis sing gampang banget sing dadi popularitas amarga ngidini sketsa cepet lan duwe aplikasi apik kanggo desain arsitektur. Antarmuka adhedhasar web, saengga bisa digunakake saka macem-macem sistem, saengga ekspor menyang STL kanggo printer 3D. mlebu.
  • TinkerCAD: Uga duwe aplikasi web gratis kanggo nggambar potongan-potongan sederhana cilik ing 3D. Digunakake kanthi akeh ing pendhidhikan amarga ciri khas, bisa digunakake kanthi primitif, kayata kubus, bola, silinder, lan liya-liyane, supaya bisa nggabungake, muter lan posisi supaya bisa nggawe bentuk sing luwih kompleks. Mesthi wae sampeyan bisa ngekspor model menyang STL kanggo 3D printing. mlebu.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol