Pixy, kamera cerdas kanggo proyek kita

Kamera pixy Sanajan ana akeh kamera sing bisa disambungake karo komputer apa wae amarga duwe driver gratis, kasunyatane Pixy dudu kamera normalnanging kamera sing gratis lan cerdas. Kamera iki ora mung bisa disambungake menyang piranti liyane tanpa ana masalah utawa mung nyimpen data nanging bisa ngenali warna gambar sing direkam lan diapalake lan uga nglacak obyek sing padha.

Pixy diiringi piksimon, piranti lunak sing bisa ngontrol lan nyimpen data kamera Pixy supaya yen kamera dipateni, komputer ngemot maneh data lan obyek lan warna sing dipelajari ora ilang. Kajaba iku, Pixy bisa nyambung ora mung karo komputer nanging uga menyang papan kaya Arduino utawa Raspberry Pi 2 sing bisa dadi plate tambahan lan menehi otonomi menyang kamera Pixy. 

Pangembangan kanggo kamera iki durung suwe lan ora mung ana piranti lunak khusus kanggo platform sing dingerteni, nanging program dhasar wis sumebar ing Net kanggo dilebokake ing IDE Arduino lan nggawa menyang papan Arduino.

Nyatane yaiku ide kamera Pixy Iku migunani banget, amarga ngenali warna ing gambar sing dibutuhake, bisa uga ana efek sing bisa digunakake bebarengan karo sensor gerak proyek kita pancen pinter kanthi gaweyan sithik, amarga kita bisa milih warna utawa obyek kanthi menehi tandha liwat piranti lunak PixyMon.

Saliyane, rega kamera iki ora regane larang, yen digatekake piranti kaya Kinect, regane kamera Pixy murah banget, sekitar 82 euro per unit. Rega sing terjangkau kanggo akeh lan luwih akeh kanthi asil sing bisa diwenehake. Sanajan mangkono, kita kudu eling yen ora cerdas babar pisan, yen wis diuripake, kita kudu miwiti asisten PixyMon kanggo ngatur padhange, warna lan nyimpen warna sing bakal ditindakake. Ana prekara sing kudu ditindakake kanthi manual saiki. Sanajan kabeh, aku mikir yen kamera Pixy bakal dadi revolusioner ora mung kanggo Hardware Gratis nanging kanggo bidang teknologi, kaya Kinect nalika semana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol