Pompa banyu kanggo Arduino: kabeh sing sampeyan kudu ngerti

Pompa Banyu

Mesthi wae sampeyan butuh banget nangani cairan ing proyek DIY sampeyan karo Arduino. Kanggo ngrampungake, produsen duwe pirang-pirang produk lan alat sing bisa digunakake. Wis ing jaman biyen kita nuduhake sing misuwur alat pengukur aliran, kanthi sampeyan bisa ngontrol aliran cairan sing nembus kanthi cara sing sederhana. Saiki giliran pompa banyu ...

Nggunakake kasebut alat pengukur aliran Sampeyan bisa ngukur jumlah cairan sing mili liwat pipa kanggo ngontrol. Matur suwun kanthi sirkuit sederhana karo elemen kasebut lan liya-liyane piranti elektronik sing kompatibel karo Arduino. Saiki wayahe luwih maju supaya bisa menehi kemungkinan cairan obah, ngisi / mbuwang wadhah, nggawe sistem irigasi, lsp.

Apa sing diarani pompa banyu?

Pipa banyu

Pancen jenenge Pompa Banyu ora cocog amarga bisa digunakake karo cairan liyane kajaba banyu. Apa wae, pompa banyu minangka piranti sing bisa ngasilake aliran cairan nggunakake energi kinetik. Mula, ana sawetara unsur dhasar:

  • entri: ing endi cairan kasebut diserep.
  • Motor + Propeller: sing tanggung jawab ngasilake energi kinetik sing ngeterake banyu saka inlet banjur dikirim liwat stopkontak.
  • Metu: yaiku asupan ing endi cairan sing didorong dening tenaga pompa banyu bakal metu.

Iki bom hidrolik cukup digunakake ing pirang-pirang proyek lan piranti. Saka industri, nganti mesin dispensasi banyu, sistem irigasi otomatis, irigasi percikan, sistem pasokan, tanduran perawatan, lsp. Amarga alasan iki, ana akeh model ing pasar, kanthi macem-macem kekuwatan lan kapasitas (ukuran liter saben jam utawa padha). Saka cilik, nganti paling gedhe, kanggo banyu sing reged utawa banyu sing resik, jero utawa lumahing, lsp.

Ing istilah ciri-cirine Sing kudu sampeyan deleng yaiku:

  • Kapasitas: diukur ing liter saben jam (l / h), liter saben menit (l / min), lsp. Yaiku jumlah banyu sing bisa diekstraksi per unit wektu.
  • Jam urip sing migunani- Ngukur jumlah wektu sing bisa mlaku kanthi terus tanpa masalah. Luwih tuwa saya apik. Biasane umume 500 jam, 3000 jam, 30.000 jam, lsp.
  • Bising: Diukur ing dB, iku jumlah swara nalika operasi. Iki ora penting banget, kajaba sampeyan pengin dadi sepi banget. Yen ngono, goleki sing nganggo <30dB.
  • Pangreksan: akeh sing duwe proteksi IP68 (barang elektronik anti banyu), tegese bisa direndhem (jinis amfibi), mula bisa ngalami cairan tanpa masalah. Saliyane, wong liya ana ing lumahing lan mung tabung inlet sing bisa direndhem ing endi sing nyedhot banyu. Yen ora bisa nyelehake lan sampeyan lebokake ing cairan kasebut bakal rusak utawa sirkuit cendhak, mula priksa manawa iki.
  • Angkat statis: biasane diukur ing meter, yaiku ndhuwur sing cair bisa nyurung. Iki penting banget yen sampeyan nggunakake kanggo nambah cairan nganti luwih dhuwur utawa ngekstrak banyu saka sumur, lsp. Bisa 2 meter, 3m, 5m, lsp.
  • Konsumsi- Iki diukur ing watt (w) lan bakal nuduhake jumlah kekuwatan sing dibutuhake. Ing pirang-pirang kasus, cukup efisien, bisa uga duwe konsumsi 3.8W luwih utawa kurang (kanggo sing cilik).
  • Cairan sing ditampa: Kaya sing dakkandhakake, dheweke nampa sawetara jinis cairan, sanajan ora kabeh. Yen sampeyan pengin yakin manawa pompa sing dituku bisa cocog karo cairan sing bakal ditangani, priksa spesifikasi pabrikan iki. Umume bisa cocog karo banyu, minyak, asam, solusi alkali, bahan bakar, lsp.
  • Jinis motor: Iki biasane motor listrik DC. Jinis sing ora nganggo sikat (tanpa sikat) iku apik banget lan awet. Gumantung saka tenaga mesin sampeyan bakal duwe pompa kanthi kapasitas kurang utawa statis.
  • Jinis baling-baling: motor duwe baling-baling sing disambung karo poros, yaiku sing ngasilake energi sentrifugal kanggo ngekstrak cairan kasebut. Iki bisa kanthi macem-macem jinis, lan kecepatan lan aliran pompa bisa digunakake. Malah bisa dicithak nggunakake 3D printing kanthi asil sing beda-beda gumantung saka bentuk. Aku menehi sampeyan video menarik ing ngisor iki:
Informasi liyane ing alam semesta.
  • Kaliber: soket input lan output duwe ukuran tartamtu. Iki penting nalika kompatibel karo pipa sing bakal digunakake. Nanging, sampeyan bisa nemokake adaptor kanggo ngukur pas sing beda.
  • Periferal vs sentrifugal (radial vs axial): Sanajan ana jinis liyane, kalorone umume digunakake kanggo aplikasi domestik kasebut. Dheweke beda-beda gumantung kepiye carane baling-baling dipanggonke karo agul-agul, meksa nindakake perkara cairan kanthi sentris utawa periferal. (kanggo informasi luwih lengkap, deleng bagean babagan "Cara kerja pompa banyu")

Nanging preduli saka jinis lan kinerja, mesthi kontrol listrik. Kanthi dipakani motor sing nyopir baling-baling kanggo ngasilake gaya kinetik, panggunaan bisa dikendhaleni. Mula, pompa cilik (utawa sing gedhe kanthi relay utawa MOSFET) bisa digunakake kanggo ngotomatisasi sistem hidrolik karo Arduino.

Minangka aplikasi, aku wis nyebutake sawetara. Nanging pikirake manawa sampeyan bisa nggawe proyek sederhana karo Arduino. Contone, ing kene aku ninggalake sampeyan ide apa wae:

  • Mini-scrubber krasan kanggo sinau cara kerjane tanduran perawatan nyata.
  • Sistem bilge sing ndeteksi banyu liwat sensor lan ngaktifake pompa banyu menyang saluran.
  • Sistem siraman tanduran otomatis kanthi timer.
  • Transfer cairan saka sak papan menyang papan liyane. Sistem campuran cairan, lsp.

Rega lan tuku ngendi

baling-baling, pompa banyu

Pompa banyu minangka piranti sing gampang, ora kakehan misteri. Uga, kanggo € 3-10 sampeyan bisa tuku sawetara pompa elektronik paling gampang sing kasedhiya kanggo Arduino, sanajan ana sing luwih larang yen pengin tenaga sing luwih dhuwur. Contone, sampeyan bisa duwe:

Cara kerja pompa banyu

Pompa banyu kerjane kanthi cara sing gampang banget. Nduweni baling-baling sing dipasang ing motor, saengga mindhah energi menyang cairan sing ngliwati agul-agul, mula nyurung saka inlet menyang outlet.

Ing sing saka jinis aksial, banyu mlebu kamar pompa ing endi baling-baling kasebut ana ing tengah, nambah energi kinetik nalika ngliwati elemen sing muter kanthi kecepatan dhuwur. Banjur bakal metu saka kamar kanthi tangensial liwat metu.

En radial ing, agul-agul muter ing ngarepe bolongan mlebu lan bakal nyurung banyu menyang stopkontak kaya dene rodhane banyu. Mangkene carane bakal mindhah banyu ing kasus liyane iki.

Gabungke pompa banyu karo Arduino

Skema pompa banyu Arduino

Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan uga bisa nggunakake relay a yen sampeyan butuh. Nanging ing kene, kanggo nggabungake pompa banyu karo Arduino, aku wis milih MOSFET. Khusus modul IRF520N. Lan kanggo sambungan, kasunyatane cukup gampang, mung tindakake rekomendasi kasebut:

  • SIG modul IRF520N bakal disambungake menyang pin Arduino, contone D9. Sampeyan wis ngerti yen sampeyan ngganti, sampeyan uga kudu ngowahi kode sketsa supaya bisa digunakake.
  • Vcc lan GND modul IRF520N sampeyan bisa nyambung menyang 5v lan GND saka papan Arduino.
  • U + lan U- Ing kene sampeyan bakal nyambungake kabel loro saka pompa banyu. Yen ora menehi kompensasi internal, iku kalebu beban induktif, mula luwih becik nggunakake diode flyback ing antarane kabel loro kasebut.
  • Vin lan GND Sampeyan bakal nyambungake rak karo batere sing bakal digunakake kanggo ngompa pompa banyu kanthi eksternal, utawa batere, catu daya utawa apa wae sing bakal digunakake ...

Sawise iku, kabeh bakal diklumpukake lan siap diwiwiti kode sumber sketsa. Kanggo nindakake iki, ing IDE Arduino sampeyan kudu nggawe program sing padha karo ing ngisor iki:

const int pin = 9;  //Declarar pin D9
 
void setup()
{
  pinMode(pin, OUTPUT);  //Define pin 9 como salida
}
 
void loop()
{
  digitalWrite(pin, HIGH);   // Poner el pin en HIGH (activar)
  delay(600000);               //Espera 10 min
  digitalWrite(pin, LOW);    //Apaga la bomba
  delay(2000);               // Esperará 2 segundos y comenzará ciclo
}

Ing kasus iki cukup nguripake pompa lan nggawe dheweke kerja 10 menit. Nanging sampeyan bisa nambah kode, sensor, lsp. Lan ngontrol adhedhasar output sensor asor, nggunakake timer, lsp.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.