5 Proyek Hardware Gratis sing bisa dibangun nganggo potongan Lego

Potongan Lego

Hardware Gratis dadi jinis perangkat keras sing saya akeh lan dituntut. Alesan kasebut yaiku amarga rega sing murah lan piranti lunak sing kompatibel ekstensif nyedhiyakake kasedhiya kanggo kabeh wong. Mengkono uga babagan potongan Lego, dolanan sing populer lan digunakake sing saiki ana ing pirang-pirang omah lan uga regane cukup murah saengga kita sing ora main karo potongan Lego, kita bisa tuku jinis iki.

Sabanjure kita bakal ngobrol 5 Proyek Hardware Gratis sing bisa digawe lan gunakake amarga bagean Lego. Kanggo iki, kita bakal miwiti karo potongan Lego sing bisa ditemokake ing omah lan toko, nanging kanggo saben proyek kasebut, kita uga butuh komponen liyane kayata papan MEGA Arduino, papan Raspberry Pi, lampu LED utawa layar LCD. Kabeh bakal gumantung karo jinis proyek sing pengin ditindakake.

Kasus Raspberry Pi

Kasus Raspberry Pi digawe nganggo bagian lego

Bisa uga proyek sing paling tuwa lan paling populer ing bata Lego (tanpa dipikirake pambangunan bocah-bocah). Proyek kasebut kalebu ing gawe macem-macem omah kanggo nglindhungi lan nutupi papan Raspberry Pi. Lairé amarga pangripta mbutuhake dhukungan kanggo nyimpen lan duwe sawetara papan Raspberry Pi. Ora suwe, ditemokake yen potongan Lego bisa uga tikel kanggo kasus Raspberry Pi. utawa jinis dewan SBC liyane uga dadi dhukungan kanggo tugas tartamtu.
Sejatine, kita bisa nggawe bangkai kaya kasebut kanthi potongan Lego sing dikarepake nanging kudu njupuk spasi kosong sing kudu kita tinggalake kanggo nggawe sambungan liwat port Raspberry Pi.

Yen ora pengin nggawe kasus iki utawa pengin nggunakake potongan Lego kanggo tugas liyane, kita bisa tuku kasus liwat toko online kayata Amazoni. Kita bisa entuk kasus warna iki kanthi rega sing padha karo kasus resmi lan kompatibel karo model Rasbperry Pi.

Senter terpadu

Lentera digawe nganggo potongan Lego
Proyek senter terintegrasi asli lan gabung karo keychain sing apik karo potongan Lego. Gagasané yaiku nggunakake blok utawa potongan Lego sing rada gedhe banjur bor ing sisih sisih sisih kanggo nyelehake lampu sing dipimpin. Ing blok Lego, sing biasane suwung, kita tambahake batere, kabel lan saklar kanggo nggawe lampu ora utawa ora. Ing ujung blok liyane, kita bisa nambah rantai lan cincin kanggo uga entuk gantungan kunci asli sing duwe fungsi dobel.

Proyek asli iki bisa dibangun dening sapa wae lan kita ora prelu nandur modal dhuwit akeh kanggo entuk asil sing apik lan uga bentuk lampu asli amarga konstruksi Lego. Sampeyan ora butuh alat elektronik utawa bagean sing angel ditemokake, iki bisa uga sukses karo proyek iki.

Kamera foto

Kamera fotografi digawe nganggo potongan Lego.
Mbangun kamera nganggo potongan Lego iku gampang dibangun, sanajan proyek kasebut ora murah utawa ekonomis kaya sing sadurunge. Ing tangan siji, kita butuh PiCam, raspberry pi Zero W, batere sing bisa diisi ulang, layar lcd lan saklar. Ing tangan siji, kita kudu nglumpukake lan nglumpukake kabeh elektronik lan PiCam, sawise iku, banjur dipasang ing omah sing digawe nganggo blok Lego, omah sing bisa diowahi kanggo selera lan kabutuhan, mbentuk kamera klasik, kamera digital modern utawa mung kamera Polaroid sing lawas. Ing gudang saka Pandhuan Sampeyan bakal nemokake sawetara conto proyek kanthi potongan Lego sing bakal ngidini sampeyan duwe kamera sing kuat nanging nganggo udara retro utawa malah nggawe kamera tanpa potongan Lego.

Robot utawa drone krasan

Lego Mindstorms

Bisa dadi proyek paling tuwa ing kabeh, nanging uga salah sawijining sing paling angel ditindakake kanthi potongan Lego. Gagasané yaiku nggawe omah lan dhukungan kanggo robot sing digawe saka potongan Lego. Sukses kaya ngono Lego mutusake nggawe kit liyane kanthi rodha sing dipasang ing blok kasebut. Iki ngidini robot seluler dibangun lan malah paling cilik kanggo mbangun lan melu perang robot sing misuwur. Nanging kepinteran Lego ing robotika ngluwihi nyedhiyakake bagean kanggo para tukang bangunan lan wis ngluncurake macem-macem robot lan robot kanthi nggunakake bata Lego lan komponen gratis.

Mangkono, kit sing paling misuwur diarani Pikiran Lego, kit kanggo nggabungake robot fungsional nganggo potongan Lego. Kelemahane kit iki regane regane larang. Rega sing ora bisa dibayangke kabeh wong. Nanging ora ateges sampeyan ora bisa nggunakake potongan Lego kanggo robot sampeyan, adoh banget. Sadurunge alat kasebut, wong nggunakake potongan Lego kanggo nggawe robot lan yen kita dolan gudang Instructables Sampeyan bakal entuk sawetara proyek pribadi sing nggawe robot saka potongan Lego.

Printer 3D

Gambar Printer Lego 2.0

Pencetakan 3D uga entuk bathi saka potongan Lego, sanajan ora sukses kaya ing jagad DIY utawa ing robotika. Nanging, ana proyek sing nggawe printer 3D nganggo potongan Lego. Sukses cilik saka proyek iki, paling ora dibandhingake karo proyek sadurunge, Amarga kasunyatan manawa gabungan saka potongan Lego ora kuwat kaya sing dikarepake lan ngasilake kahanan ora stabil sing mengaruhi 3D printing, nggawe bagean saka kualitas sing kurang apik.

Pangowahan paling anyar tartamtu Printer 3D sing digawe nganggo potongan Lego wis nyuda ketidakstabilan iki lan potongan sing dicithak entuk kualitas sing luwih dhuwur.. Ing iki pranala Sampeyan bisa nemokake sawetara proyek sing ngatur nyithak potongan plastik kanthi struktur sing digawe nganggo potongan Lego. Lan sing paling paradoks kabeh yaiku supaya bisa nggawe potongan Lego luwih akeh, nambah kemungkinan nggawe proyek Hardware Gratis kanthi potongan Lego.

Apa mung proyek sing ana?

Sejatine ora. Sukses potongan Lego dumeh amarga ora ana wektu lan ora kaiket karo bentuk utawa dolanan tartamtu akeh wong diwasa wis mikir babagan blok bangunan kasebut kanggo mbantu dheweke nggunakake proyek Hardware Gratis. Ana akeh proyek sing bisa digawe karo Lego, nanging sing sejatine yaiku yen sampeyan wis maca sadurunge, saiki sampeyan bakal mikir nggawe salah sawijining proyek. Lan kabeh mau apik banget, utamane proyek nggawe robot Kowe ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lorenzo Iago Sansano ngandika

    Good evening.
    Aku dadi profesor Teknologi. Mesthi wae aku wis tuku printer 3D (Prusa P3 Steel) lan aku wis ngenalake siswa ESO taun kaping 3 kanggo nyithak 3D. Dheweke wis ngatasi program TINKERCAD kanthi cukup lan kita wis nggawe sawetara potongan sing gampang. Pendapatku yaiku supaya bisa nggawe robot kanthi bagean sing dicithak lan tuku papan Arduino lan komponen elektronik liyane.
    Aku wis ndeleng sawetara kaca Web sing bisa dakpilih, nanging para siswa duwe basis elektronik sing sithik lan aku kepengin banget karo sing gampang banget lan mesthi bisa digunakake.
    Apa sampeyan bisa menehi saran kanggo aku?
    muchas gracias

  2.   Ivan ngandika

    Salam! Informasi sing apik banget. Matur suwun!