Basa pamrograman apa sing bakal dakwulangake kanggo anak-anakku

program bocah

Yen sampeyan seneng program, mesthine luwih saka siji kesempatan sampeyan bakal kudu ngupayakake nggarap macem-macem basa. Titik iki manawa sampeyan bakal nguwasani, utawa luwih becik, sampeyan wis entuk tahap sing sampeyan ora bakal duwe rasa wedi nalika miwiti nggarap jinis basa liyane amarga sampeyan bisa nikmati kekhususan sing saben diwenehi.

Ing fase sampeyan sing luwih maju, bisa uga wayahe sampeyan pengin nuduhake hobi karo omah sing paling cilik, sing pancen angel banget, sinau kanthi tepat ora dadi ilmu sing sampeyan bisa. entuk Ing pirang-pirang wulan utawa taun, sampeyan mesthi sinau kanthi akademis lan malah nonton kode sumber sing digawe pangembang liyane. Amarga iki lan kekhususan sing ditampilake saben basa, Sing endi sing paling apik kanggo sinau bocah cilik ing omah kita?

Kasunyatane mung siji-sijine sing wis kita mutusake yaiku gampang banget kaya program, kaya sing wis kabukten, minangka prekara sing penting banget sing kudu kita tunjang ing bocah cilik. Sayange nalika wiwit neliti kemungkinan akeh, mula ing HWLibre kita mutusake nyoba ngatur a pandhuan sethitik, kurang luwih miturut umur, ing ngendi kita bakal ngomong babagan basa sing, miturut aku, bisa dadi luwih instruksional lan menarik.

Umur antara 3 lan 6 taun

Ing langkah pisanan iki, sing sejatine bocah bisa katon enom banget kanggo miwiti ngerti apa sing ditindakake kanthi langkah tartamtu. Amarga iku, paling becik supaya dheweke sinau tanpa ngerti apa sing sejatine ditindakake, ing wektu iki mungkin iki ora prelu, dadi pilihan sing paling apik yaiku nyoba supaya dheweke sinau kanthi main.

Kanggo miwiti babagan pemikiran komputasional, sing paling apik yaiku entuk sawetara jinis dolanan sing disenengi lan narik kawigaten Lan, ing pangertene iki, beda karo sing bisa dibayangake, ana akeh pilihan sing kasedhiya ing pasar.

Ngeruk Jr.

Yen kita ora pengin nglampahi dhuwit akeh ing upaya kaping pisanan kanggo miwiti bocah cilik ing jagad iki, siji pilihan bisa uga dipilih Ngeruk Jr.. Kita ngomong babagan aplikasi sing kasedhiya kanggo Android lan iOS sing adhedhasar panggunaan program blok.

Titik negatif saka aplikasi iki ditemokake ing pirang-pirang papan sing nyenengake. Siji tangane, umure bocah kudu akeh kanggo sawetara sing wis ditandhani wiwit saiki kudu bisa ngatasi tablet kanthi gampang uga kasunyatan sing sampeyan wis duwe kapabilitas tartamtu kognitif.

Sing disenengi yaiku aplikasi gratis lan duwe sawetara ide sing bisa dadi conto lan pandhuan supaya sampeyan bisa miwiti.

robot ulat kanggo bocah sinau program

Game sing beda karo robot

Ing wektu iki, tanpa menehi jeneng utawa merek, pitutur marang kowe, saiki ing pasar ana kemungkinan tartamtu sing paling cilik ing omah bisa muter nganggo macem-macem otomata diprogram kanggo nindakake macem-macem gerakan sing wis ditemtokake. Tuladhane bisa uga entuk robot, diwiwiti saka titik fisik A ing sawijining ruangan, nganti tekan titik B sing digawe dhewe.

Secara pribadi, aku kudu ngakoni yen ide iki minangka ide, nalika semana aku milih wiwit makarya ing wilayah iki, lan sanajan isih cilik, bocah-bocah cenderung ora tenang, kita bisa teka ing supaya dheweke kasengsem karo tantangan sing bakal ditindakake manawa kita mbantu wong-wong mau sawayah-wayah.

Umur antara 7 lan 9 taun

Ing tahap iki, kasunyatane yaiku bocah cilik sing biasane duwe katrampilan sing luwih majuSawise kabeh, dheweke luwih tuwa lan kapasitase luwih dhuwur tinimbang sing bisa kita bayangake, luwih-luwih yen kita ngrewangi nglatih.

Iki kanthi tepat mbukak lawang panggunaan program lan tantangan sing luwih maju, sing utamane lan miturut para ahli, ing umur kasebut, kudu orientasi promosiake sawetara macem-macem kapinteran kayata matématika, spasial utawa linguistik

Scratch

Terus karo rekomendasi level sadurunge, ora ana sing luwih apik tinimbang milih versi Jr saka Scratch, luwih-luwih yen sampeyan nguwasani, versi paling canggih, sing dianggep minangka salah sawijining platform pamrograman pendhidhikan utama ing saindenging jagad. Versi iki ditrapake kanggo bocah-bocah umur 8 taun taun Sanajan, kaya biasane kedadeyan, kabeh bakal gumantung karo bocah lan minat sing diduweni.

Yen sampeyan wis ngerti Scratch, iki isih kalebu basa level dhuwur sing didhelikake ing mburi panggunaan potongan warna. Secara pribadi, katon minangka platform sing luwih menarik tinimbang diwiwiti, luwih-luwih yen kita nganggep saiki wis ana luwih saka 14 yuta proyek ing situs web sing bisa dadi pandhuan.

Tynker

Tynker yaiku basa pamrograman sing bisa digunakake mirip banget karo Scratch amarga adhedhasar papan seko blok. Salah sawijining kaluwihan utama, saliyane ngetutake filsafat freemium, yaiku ing platform sing ditemokake macem-macem tutorial sing mbantu kita miwiti piranti lunak.

Kaya opsi sadurunge, sing duwe tanggung jawab Tynker nyaranake panggunaan kanggo bocah sing umure luwih saka 8 taun, umur sing percaya manawa bocah-bocah bakal bisa nguntungake apa sing ditawakake platform, sing duwe sawetara level lan macem-macem tujuan sing kudu ditemoni.

Umure antara 10 nganti 12 taun

Ing wektu iki, kasunyatane yaiku bocah cilik wis ora ana maneh lan kapasitase saya suwe saya suwe saya suwe. Ing jalur iki, kita kudu mandheg menehi motivasi marang dheweke kanthi menehi pitunjuk apa sing kudu ditindakake target sampeyan dhewe lan mutusake kepiye sampeyan kudu entuk.

Iki minangka titik sing bisa dadi sing paling apik yaiku wiwit ora nggarap blok lan terus nindakake proyek kanthi teks, sanajan, mesthine, ing wektu liyane, saiki kita ora bisa nuduhake mupangate saka macem-macem basa pamrograman tradisional, kanggo wektu iku bakal ana wektu.

Kode Kethek

Iki minangka piranti lunak sing cukup aneh sing dakpahami luwih apik, amarga iki, sanajan wis ora diprogram maneh karo blok, sing sejatine bisa dadi langkah menengah kanggo nggunakake lingkungan program profesional, utamane amarga antarmuka.

Ing Code Monkey, kita kudu kontrol tumindak sing ditindakake dening kethèk sing kudu nglumpukake gedhang liwat skenario sing beda. Kanggo mindhah kethèk, kaya sing sampeyan bayangake, kita kudu nulis kode kanthi nggunakake instruksi sing gampang banget. Nalika pindhah menyang level sabanjure, kasusahan saya tambah.

Umure antara 13 nganti 16 taun

Ing wayahe iki ing bocah-bocah, kita wis ana umur 'angel'. Kemungkinan, gumantung saka katrampilan pemrograman kanggo bocah cilik, akeh amarga ana kursus sing nyepetake kanggo sinau teknik pemrograman sing bisa narik kawigaten sanajan ana uga platform tartamtu sing ngusulake cara sing beda.

App Inventor

App Inventor Ora liya yaiku aplikasi sing bisa nggawe aplikasi Android kanthi nyeret blok kode. Kanggo informasi luwih lengkap, critakake yen wis kedadeyan dikembangake dening Google dhewe lan evolusi kasebut ditindakake kanthi kurang saka MIT.

Sing paling apik babagan AppInventor yaiku gratis gratis lan gampang banget digunakake, luwih-luwih yen kita mikir manawa ana akeh tutorial ing internet kanggo miwiti inisiasi.

Python

Ya, sampeyan wis maca kanthi bener, ing umur iki bisa luwih seneng wiwit nggunakake Python, luwih-luwih yen wong enom ing omah kita pengin mandheg nggarap blok lan mlebu ing program profesional amarga kuwatir.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kita bakal nemoni basa pamrograman kanthi kabeh sing diwenehake. Aku kalebu amarga akeh ahli sing nyaranake nggunakake Python minangka pengantar program tekstual kanggo kesederhanaan. Sanalika, kanthi riset sethithik, sampeyan bakal bisa nemokake akeh tutorial kanggo nemokake cara miwiti wiwit umur 14 taun uga sumber informasi liyane kayata buku tradisional kabeh urip.

17 taun luwih

Ing wektu iki, lan malah ing sadurunge, kita wis ngomong babagan bocah enom sing sampurna lan uga wong diwasa sing pengin mlebu ing jagad iki.

Ing umur kasebut, umume para mudha miwiti ngrancang mbesuke. Kaya logis karo macem-macem kemungkinan, wiwit miwiti nganggo basa pamrograman tekstual kanggo terus tahap mbakar sethithik nganti tekan Jawa sing bola-bali, Objective-C ... kanggo basa sing berorientasi obyek utawa, yen sampeyan pengin luwih adoh, pindhah luwih jero ing jagad C. sing kuat lan serbaguna.

Arduino

Ing level iki, aku pengin ngusulake sawetara proposal, nanging aku percaya manawa wis teka kanggo nindakake prekara sing luwih serius kayata proyek dhewe sing bisa nyampurake program karo elektronik.

Potensi sing sejatine saka Arduino dumunung ing sanget kemungkinan babagan kustomisasi, fleksibilitas lan skalabilitas. Titik liyane sing disenengi yaiku saiki ana komunitas gedhe ing mburi proyek kasebut ing endi sampeyan bisa sinau supaya bisa nggarap proyek nyata.

Stencyl

Yen sampeyan seneng karo game video lan pengin ngembangake karir profesional kanthi cara iki, sampeyan bisa uga nyoba Stencyl, salah sawijining platform kanggo nggawe game video sing luwih maju nalika ana pira sing gratis (ana versi mbayar) bakal ngidini sampeyan nggawe game sing maju lan dipersonalisasi kanthi potensial gedhe.

Sisih negatif yaiku kanggo miwiti nggunakake sampeyan kudu tindakake sawetara tutorial sing ana ing situs web resmi wiwit cukup kompleks, paling ora nganti, sawise sawetara wektu, kita bakal miwiti gampang ing platform.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.