RetroPie: ganti Raspberry Pi sampeyan dadi mesin game retro

Logo RetroPie

Yen sampeyan kepengin banget babagan game video retro, klasik sing apik banget lan ora bakal uwal saka gaya, mula sampeyan bakal ngupayakake kabeh emulator lan proyek menarik sing ana ing sekitar Raspberry Pi. Proyek liyane kanggo seneng retrogaming yaiku RetroPie, lan sing bakal dakkandhakake kabeh tombol.

Kasunyatane yaiku luwih akeh minat ing jinis proyek iki, wiwit taun ckomunitas pangguna sing seneng banget babagan videogame kasebut saka platform kepungkur ora mandheg saya akeh. Nyatane, malah sawetara pabrikan kayata SEGA utawa Atari wis mutusake menehi kesempatan kaping pindho kanggo sawetara mesin kepungkur kanggo memenuhi permintaan gedhe iki ...

Sampeyan uga pengin ngerti emulator paling apik kanggo Raspberry Pi, uga proyek alternatif kaya RecalBox y Batocera. Lan uga sawetara gadget kanggo kontrol kanggo nggawe dhewe mesin arcade.

Apa RetroPie?

RetroPie yaiku proyek saka open source dirancang khusus kanggo nggawe SBC sampeyan dadi pusat game video retro, yaiku mesin game retro nyata. Kajaba iku, kompatibel karo papan kayata Raspberry Pi ing macem-macem versi, nanging uga sing liyane kayata ODroid C1 lan C2, lan uga kanggo PC.

Wiwit versi RetroPie 4.6, dhukungan kanggo Raspberry Pi 4 uga kalebu

Proyek iki dibangun karo proyek liya sing wis misuwur kayata Raspbian, EmulationStation, RetroArch, Kodi lan liya-liyane akeh sing wis ana. Kabeh iki digandhengake ing siji proyek terpusat kanggo nawakake platform lengkap lan sederhana supaya sampeyan mung kuwatir muter game Arcade favorit sampeyan.

Nanging yen sampeyan pangguna canggih, kalebu uga pangguna sing apik macem-macem alat konfigurasi supaya sampeyan bisa ngowahi lan ngatur sistem kaya sing dikepengini.

Platform sing ditiru

Console Atari

SONY DSC

RetroPie bisa niru luwih saka 50 platform game video dadi sampeyan bisa nggunakake ROM game kanggo urip saiki. Sing paling misuwur yaiku:

  • Nintendo NES
  • Super Nintendo
  • Master Sistem
  • PlayStation 1
  • Genesis
  • Gameboy
  • Maju GameBoy
  • Atari 7800
  • Game Boy Game
  • Atari 2600
  • Sega SG1000
  • Nintendo 64
  • Sega 32X
  • CD Sega
  • Atari Lynx
  • NeoGeo
  • Warna Saku NeoGeo
  • BPK Amastrad
  • Sinclair ZX81
  • Atari ST
  • Spektrum Sinclair ZX
  • Dreamcast
  • PSP
  • Commodore 64
  • Lan akeh liyane ...

Kepiye carane bisa duwe RetroPie?

Sampeyan bisa download RetroPie gratis babar blas saka situs web resmi saka proyek kasebut. Nanging sadurunge sampeyan golek, sampeyan kudu eling yen RetroPie bisa digunakake kanthi sawetara cara:

  • Pasang ing sistem operasi sing wis ana, kayata Raspbian. Informasi luwih lengkap kanggo Rasbpian y Debian / Ubuntu.
  • Miwiti gambar RetroPie saka awal lan nambah piranti lunak tambahan.

balentaEtcher

Loro saka fleksibilitas iki, langkah-langkah kanggo ngetutake kanggo nginstal RetroPie saka awal ing SD ing ngisor iki:

  1. Download gambar kasebut de RetroPie cocog karo versi Pi sampeyan.
  2. Saiki sampeyan kudu ngekstrak gambar sing dikompres ing .gz. Sampeyan bisa nindakake kanthi printah saka Linux utawa karo program kaya 7Zip. Asile kudu file karo .img ekstensi.
  3. Banjur gunakake sawetara program kanggo bisa format SD lan pass gambar dening RetroPie. Sampeyan bisa nindakake karo Etcher, sing uga kompatibel karo Windows, macOS lan Linux. Iki minangka prosedur sing padha kanggo kabeh.
  4. Saiki lebokake kertu SD menyang Raspberry Pi lan wiwiti.
  5. Sawise diwiwiti, bukak menu konfigurasi menyang bagean kasebut WiFi kanggo nyambung SBC menyang jaringan. Konfigurasi adaptor jaringan sing cocog, amarga sampeyan bisa duwe papan lawas karo adaptor USB WiFi, utawa sampeyan bisa duwe Pi kanthi WiFi terintegrasi, utawa sampeyan bisa uga disambungake nganggo kabel RJ-45 (Ethernet). Sampeyan kudu milih pilihan lan nyambung menyang jaringan sing biasa.
Yen luwih disenengi, sanajan ora prelu biasane, sampeyan bisa nginstal piranti lunak tambahan utawa emulator liyane.

kontrol

Sawise entuk, ing ngisor iki atur kontrol sampeyan utawa kontrol game, yen sampeyan duwe. Kanggo nindakake iki, langkah-langkah kasebut yaiku:

  1. Sambungake pengontrol USB sing sampeyan duwe. Ana akeh pengontrol kompatibel RetroPie ing Amazon. Contone ing QUMOX utawa ing NEXT.. Sampeyan bisa nggunakake sawetara kontroler sing luwih anyar.
  2. Nalika dipasang, RetroPie kudu kanthi otomatis ngluncurake a antarmuka kanggo ngatur. Ing kono, sampeyan bakal njaluk sampeyan sawetara tumindak ing asisten sing kudu sampeyan tindakake. Yen nggawe kesalahan, aja padha sumelang, sampeyan bisa ngakses menu mengko kanggo ngowahi konfigurasi kanthi mencet Start utawa karo F4 lan miwiti maneh.

Sawise iku sing bisa sampeyan lakoni yaiku pass ROMs supaya game video favorit sampeyan siyap diluncurake saka Raspberry Pi. Sampeyan bisa nindakake sawetara cara, siji liwat SFTP (rada rumit), liwat Samba (uga luwih abot), lan liyane liwat USB (luwih gampang lan luwih disenengi wong liya). Kanggo pilihan USB:

  1. Gunakake memori pendrive utawa USB sing sadurunge diformat ing FAT32 utawa NTFS. Kalorone ngawula.
  2. Ing njero sampeyan kudu nggawe a folder sing diarani «retropie» tanpa tandha petik.
  3. Saiki cabut USB kanthi aman banjur lebokake a Port USB saka Raspberry Pi. Ninggalake nganti LED mandheg sumunar.
  4. Saiki medhot USB saka Pi maneh banjur lebokake ing PC pass ROMs nang direktori retropie / roms. Yen ROM dikompres, sampeyan kudu unzip supaya bisa digunakake. Sampeyan uga bisa nggawe folder ing ROM kanggo katalog ROM miturut platform, kayata, sampeyan bisa nggawe folder sing diarani nes kanggo game Nintendo NES, lsp.
  5. Pasang USB maneh menyang Pi, ngenteni LED supaya ora mandheg.
  6. Saiki refresh EmulationStation kanthi milih Wiwiti maneh saka menu utama.

Lan saiki mung ana miwiti game… Kanthi cara iki, kanggo metu saka game sing dicelupake, sampeyan bisa nggunakake tombol Start and Select sing ditekan sekaligus ing game controller lan bakal bali menyang menu utama RetroPie…

Luwih gampang (pangguna pemula)

Si sampeyan ora pengin rumit banget nganggo ROM utawa kanthi nginstal RetroPie, sampeyan kudu ngerti yen wis adol kertu SD kanthi sistem iki wis diinstal, saliyane ewu ROM sing wis kalebu ...

Contone, ing Amazon padha adol siji Kertu microSD 128GB kapasitas merek Samsung lan sing wis nyakup RetroPie, uga luwih saka 18000 ROM video game sing wis kalebu.

Temokake ROM

Pangeran Persia

Elinga yen ana akeh kaca web ing Internet sing ngidini download ROM ilegal, amarga iku video game kepemilikan. Mula, sampeyan kudu nindakake kanthi resiko dhewe, ngerti manawa sampeyan nindakake kriminal marang properti intelektual.

Salajengipun, ing Internet Archive sampeyan uga bisa nemokake ROM ROM video game sing lawas banget. Lan mesthine sampeyan uga duwe ROM babar blas gratis lan sah yen sampeyan pengin, kaya sing MAME.

Tambahan sing kasedhiya

mesin arcade

Sampeyan kudu ngerti manawa ana nomer akeh Proyek DIY kanggo nggawe mesin Arcade sing murah lan miniatur karo Raspberry Pi, uga nggawe akeh konsol liyane saka jaman biyen kanthi cara sing gampang. Kanggo iki, RetroPie uga nyedhiyakake sampeyan sawetara dokumen sing menarik:

Nanging sampeyan ora mung siji-sijine driji, uga ana kits menarik banget sampeyan bisa tuku kanggo nggabungake console retro kanthi cara sing gampang:

  • GeeekPi cangkang console retro sing nirokake SuperCOM
  • NESPi Iki minangka kasus liyane sing nuladha mitos Nintendo NES
  • Owootecc cilik kaya GameBoy kanggo Raspberry Pi Zero

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.