Tuku scanner 3D: carane milih sing paling apik

scanner 3d

Saliyane bisa ngrancang dhewe geometri saka potongan sing pengin dicithak 3d printer nggunakake piranti lunak, ana uga kamungkinan liyane prasaja sing bisa nyalin obyek ana banget akurat. Iku babagan Scanner 3d, sing bakal ngurus mindhai lumahing obyek sing dikarepake lan ngowahi menyang format digital supaya sampeyan bisa retouch utawa print minangka kanggo nggawe replika.

Ing pandhuan iki sampeyan bakal ngerti apa iku. scanner 3D paling apik lan carane sampeyan bisa milih sing paling cocok miturut kabutuhane.

Scanner 3D paling apik

Ana akeh merek terkenal, kayata Zeiss Jerman sing bergengsi, Shining 3D, Artec, Polyga, Peel 3D, Phiz 3D Scanner, lan liya-liyane, dadi luwih angel kanggo milih. Yen sampeyan duwe keraguan babagan scanner 3D sing kudu dituku, iki sawetara. model paling apik Apa sing disaranake kanggo tuku sing bener:

Cemlorot 3D EINSCAN-SP

Este Pemindai 3D kanthi teknologi cahya putih minangka salah sawijining sing paling apik yen sampeyan nggoleki sing profesional. Résolusi nganti 0.05 mm, njupuk rincian sing paling cilik. Bisa mindai tokoh saka 30x30x30mm nganti 200x200x200mm (karo turntable) lan uga sawetara gedhe-gedhe 1200x1200x1200mm (yen digunakake kanthi manual utawa karo tripod). Kajaba iku, nduweni kacepetan mindhai apik, kemampuan kanggo ngekspor menyang OBJ, STL, ASC lan PLY, sistem kalibrasi otomatis, lan konektor USB. Kompatibel karo Windows.

Shining 3D Uno Can

Model liyane saka merek bergengsi iki luwih murah tinimbang sing sadurunge, nanging uga bisa dadi pilihan sing apik yen sampeyan nggoleki barang kanggo panggunaan profesional. uga nggunakake teknologi werna putih, kanthi resolusi 0.1 mm lan kapasitas kanggo mindai tokoh saka 30x30x30 mm kanggo 200x200x200 mm (ing turntable ing), sanajan sampeyan uga bisa nggunakake kanthi manual utawa tripod kanggo tokoh saka maksimum 700x700x700 mm. Wis kacepetan mindhai apik, nyambung liwat USB, lan bisa karo OBJ, STL, ASC lan format file PLY kaya sadurunge. Kompatibel karo Windows.

Creality 3D CR-Scan

Merek gedhe liyane iki wis nggawe scanner kanggo modeling 3D gampang banget digunakake, kanthi pangaturan otomatis, tanpa perlu kalibrasi utawa nggunakake tandha. Sambungake liwat USB lan kompatibel karo Windows, Android lan macOS. Kajaba iku, nduweni presisi dhuwur nganti 0.1 mm lan resolusi 0.5 mm, lan bisa uga sampurna kanggo panggunaan profesional amarga fitur lan kualitase. Minangka kanggo dimensi mindhai, padha cukup gedhe, kanggo mindhai bagean gedhe.

BQ Ciclop

Pemindai 3D saka merek Spanyol BQ iki minangka pilihan liyane sing apik yen sampeyan nggoleki soko terjangkau kanggo DIY. Scanner presisi 0.5mm kanthi cepet kanthi kamera Logitech C270 HD kualitas, rong laser linier Kelas 1, konektor USB, Nema stepper motor, driver ZUM, bisa ngekspor menyang G-Code lan PLY, lan kompatibel karo sistem operasi Linux lan Windows.

Inncen POP 3D Revopoint

Alternatif liyane kanggo sing sadurunge. A scanner 3D karo a Akurasi 0.3 mm, Sensor Inframerah Ganda (Aman Mripat), kanthi Kamera Depth, Pindai Cepet, Kamera RGB kanggo Capture Tekstur, Dhukungan Ekspor OBJ, STL, lan PLY, Kemampuan Kabel utawa Nirkabel, 5 Mode cara mindhai sing beda-beda, lan kompatibel karo Android, iOS, macOS lan sistem operasi Windows.

Apa iku scanner 3D

3D scanner mindai tokoh

Un Pemindai 3D minangka piranti sing bisa nganalisa obyek utawa pemandangan kanggo entuk data babagan wujud, tekstur, lan kadhangkala uga warna. Informasi kasebut diproses lan diowahi dadi model digital telung dimensi sing bisa digunakake kanggo ngowahi saka piranti lunak utawa nyetak ing printer 3D lan nggawe salinan obyek utawa pemandangan sing tepat.

Cara pemindai iki biasane optik, ngasilake awan titik referensi ing saubengé permukaan obyek kanggo ngekstrapolasi geometri sing tepat. Mulane, scanner 3D beda karo kamera konvensionalSenajan padha duwe lapangan conthong-shaped tampilan, kamera njupuk informasi werna saka lumahing ing lapangan sesanti, nalika scanner 3D njupuk informasi posisi lan spasi telung dimensi.

Sawetara scanner ora menehi model lengkap karo scan siji, nanging mbutuhake sawetara nembak kanggo njaluk bagean beda saka bagean banjur jahitan iku bebarengan nggunakake piranti lunak. Senadyan mangkono, iku isih a pilihan luwih tepat, nyaman lan cepet kanggo njaluk geometri bagean lan bisa miwiti nyetak.

Scanner 3D cara kerjane

Pemindai 3D umume bisa digunakake kanthi sawetara radiasi sing dipancarake minangka a cahya, IR, utawa sinar laser kang bakal ngetung jarak antarane obyek emitting lan obyek, menehi tandha titik referensi lokal lan seri saka TCTerms ing lumahing bagean kanggo disalin, karo koordinat kanggo saben. Liwat sistem pangilon, bakal nyapu permukaan lan entuk koordinat utawa titik sing beda kanggo entuk replika telung dimensi.

Gumantung saka jarak menyang obyek, akurasi sing dikarepake, lan ukuran utawa kerumitan obyek, sampeyan bisa uga kudu siji njupuk utawa luwih saka siji.

Jenis

Ana 2 jinis scanner 3D dhasar, gumantung saka cara scan:

  • Kontak: Iki jinis scanner 3D kudu ndhukung bagean disebut tracer (biasane baja hardened utawa tip sapir) ing lumahing obyek. Kanthi cara iki, sawetara sensor internal bakal nemtokake posisi spasial probe kanggo nggawé ulang tokoh kasebut. Iki digunakake kanthi akeh ing industri kanggo ngontrol proses manufaktur lan kanthi presisi 0.01 mm. Nanging, iku ora pilihan apik kanggo alus, terkenal (contone, reca sajarah), utawa obyek alus, minangka tip utawa stylus bisa ngowahi utawa ngrusak lumahing. Sing, iku bakal scan destruktif.
  • ora kontak: padha sing paling nyebar lan gampang kanggo nggoleki. Iki diarani amarga ora mbutuhake kontak lan mulane ora bakal ngrusak bagean kasebut utawa ngowahi kanthi cara apa wae. Tinimbang probe, dheweke bakal nggunakake emisi sawetara sinyal utawa radiasi kayata ultrasonik, gelombang IR, cahya, sinar-X, lsp. Padha sing paling nyebar lan paling gampang ditemokake. Ing kono, ana rong kulawarga gedhe:
    • Aset: Piranti kasebut nganalisa wangun obyek lan, ing sawetara kasus, werna. Iki ditindakake kanthi ngukur langsung permukaan, ngukur koordinat polar, sudut lan jarak kanggo ngumpulake informasi geometris telung dimensi. Kabeh thanks kanggo kasunyatan sing ngasilake awan titik sing ora nyambung sing bakal diukur kanthi ngetokake sawetara jinis sinar elektromagnetik (ultrasound, X-ray, laser, ...), lan sing bakal diowahi dadi poligon kanggo rekonstruksi lan ekspor ing model 3D CAD.. Ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake sawetara subtipe kayata:
      • Wektu penerbangan: jinis scanner 3D sing nggunakake laser lan digunakake digunakake kanggo mindhai lumahing gedhe, kayata tatanan geologi, bangunan, etc. Iku adhedhasar TOF. Padha kurang akurat lan luwih murah.
      • triangulasi: Uga nggunakake laser kanggo triangulasi, karo balok striking obyek lan karo kamera sing locates titik laser lan kadohan. Scanner iki nduweni akurasi dhuwur.
      • beda fase: ngukur prabédan fase antarane cahya sing dipancarake lan ditampa, nggunakake pangukuran iki kanggo ngira jarak menyang obyek. Presisi ing pangertèn iki penengah antarane loro sadurungé, sethitik luwih dhuwur tinimbang ToF lan sethitik luwih murah tinimbang triangulasi.
      • holografi conoscopic: minangka teknik interferometrik kanthi sinar sing dibayangke saka permukaan ngliwati kristal birefringent, yaiku kristal sing nduweni rong indeks bias, siji biasa lan tetep lan liyane luar biasa, sing minangka fungsi saka sudut insidensi. sinar ing lumahing kaca. Akibaté, loro sinar paralel dipikolehi sing digawe kanggo ngganggu nggunakake lensa silinder, gangguan iki dijupuk dening sensor saka kamera conventional njupuk pola pinggiran. Frekuensi interferensi iki nemtokake jarak obyek.
      • cahya kabentuk: proyek pola cahya ing obyek lan nganalisa deformasi pola disebabake geometri saka pemandangan.
      • cahya modulated: padha ngetokake cahya (biasane duwe siklus amplitudo ing wangun sinodal) terus-terusan ganti ing obyek kasebut. Kamera bakal njupuk iki kanggo nemtokake jarak.
    • Kewajiban: Jinis scanner iki uga bakal nyedhiyani informasi kadohan nggunakake sawetara radiation kanggo dijupuk. Biasane nggunakake sepasang kamera kapisah sing diarahake menyang pemandangan kanggo entuk informasi telung dimensi kanthi nganalisa gambar sing dijupuk. Iki bakal nganalisa jarak menyang saben titik lan menehi sawetara koordinat kanggo mbentuk 3D. Ing kasus iki, asil sing luwih apik bisa dipikolehi nalika penting kanggo njupuk tekstur permukaan obyek sing dipindai, uga luwih murah. Bedane karo sing aktif yaiku ora ana jinis radiasi elektromagnetik sing dipancarake, nanging mung mbatesi awake dhewe kanggo njupuk emisi sing wis ana ing lingkungan, kayata cahya sing katon ing obyek kasebut. Ana uga sawetara varian kayata:
      • stereoskopik: Padha nggunakake prinsip padha photogrammetry, nemtokake jarak saben piksel ing gambar. Kanggo nindakake iki, dheweke umume nggunakake rong kamera video sing kapisah sing nuduhake pemandangan sing padha. Nganalisa gambar sing dijupuk saben kamera, sampeyan bisa nemtokake jarak kasebut.
      • Siluet: nggunakake sketsa sing digawe saka suksesi foto sak obyek telung dimensi kanggo nyabrang kanggo mbentuk approximation visual saka obyek. Cara iki duwe masalah kanggo obyek kothong, amarga ora bakal nangkep interior.
      • Pemodelan adhedhasar gambar: Ana cara liyane sing dibantu pangguna adhedhasar fotogrametri.

Pemindai 3D seluler

Akeh pangguna asring takon yen sampeyan bisa nggunakake smartphone kaya scanner 3D. Kasunyatane yaiku manawa ponsel anyar bisa nggunakake sensor kamera utama supaya bisa nangkep tokoh 3D amarga sawetara aplikasi. Temenan padha ora bakal duwe tliti padha lan asil profesional minangka scanner 3D darmabakti, nanging padha bisa migunani kanggo DIY.

sawetara apik app kanggo piranti seluler iOS/iPadOS lan Android sing bisa didownload lan dicoba yaiku:

  1. Sketchfab
  2. qlone
  3. trio
  4. Scandy Pro Kab
  5. IkuSeez3D

scanner 3d ngarep

Dheweke uga asring takon yen sampeyan bisa gawe scanner 3d krasan. Lan sing bener ana proyek kanggo produsen sing bisa mbantu sampeyan akeh babagan iki, kayata OpenScan. Sampeyan uga bakal nemokake sawetara proyek adhedhasar Arduino lan bisa dicithak kanggo ngumpulake dhewe kaya ngene iki, lan sampeyan malah bisa nemokake carane ngowahi xbox kinect dadi scanner 3d. Temenan, padha apik minangka proyek DIY lan kanggo sinau, nanging sampeyan ora bakal bisa entuk asil sing padha karo para profesional.

Aplikasi scanner 3D

Minangka kanggo Aplikasi scanner 3D, bisa digunakake kanggo nggunakake luwih akeh tinimbang sing sampeyan bayangake:

  • aplikasi industri: Bisa digunakake kanggo kontrol kualitas utawa ukuran, kanggo ndeleng yen bagean diprodhuksi ketemu toleransi perlu.
  • Teknik mbalikke: migunani banget kanggo entuk model digital sing tepat saka obyek kanggo sinau lan ngasilake.
  • Dokumentasi sing dibangun: Model akurat saka kahanan fasilitas utawa konstruksi bisa dipikolehi kanggo nindakake proyek, pangopènan, lsp. Contone, gerakan, deformasi, lan liya-liyane, bisa dideteksi kanthi nganalisa model kasebut.
  • hiburan digital: Bisa digunakake kanggo mindhai obyek utawa wong kanggo film lan video game. Contone, sampeyan bisa mindhai pemain bal-balan nyata lan nggawe model 3D kanggo animasi supaya luwih nyata ing video game.
  • Analisis lan konservasi warisan budaya lan sejarah: Bisa digunakake kanggo njelasno, document, nggawe cathetan digital, lan bantuan ing konservasi lan pangopènan warisan budaya lan sajarah. Contone, kanggo nganalisa patung, arkeologi, mumi, karya seni, lsp. Replika sing tepat uga bisa digawe kanggo mbukak lan asline ora rusak.
  • Nggawe model skenario digital: skenario utawa lingkungan bisa dianalisis kanggo nemtokake elevasi terrain, ngowahi trek utawa mujur nengen menyang format 3D digital, nggawe peta 3D, etc. Gambar bisa dijupuk nganggo scanner laser 3D, RADAR, gambar satelit, lsp.

Cara milih scanner 3D

Scanner 3d

Ing wektu pilih scanner 3D sing cocok, yen sampeyan ragu-ragu ing antarane sawetara model, sampeyan kudu nganalisa seri karakteristik kanggo nemokake sing paling cocog karo kabutuhan lan anggaran sing kasedhiya kanggo nandur modal. Poin-poin sing kudu digatekake yaiku:

  • Anggaran: Penting kanggo nemtokake manawa sampeyan bisa nandur modal ing scanner 3D. Ana saka € 200 utawa € 300 kanggo sing regane ewu euro. Iki uga bakal gumantung ing apa iku arep kanggo nggunakake ngarep, ngendi iku ora worth nandur modal kakehan, utawa kanggo industri utawa profesional, ngendi investasi bakal mbayar.
  • Precision: minangka salah sawijining fitur sing paling penting. Sing luwih apik akurasi, asil sing luwih apik sampeyan bisa entuk. Kanggo aplikasi ing omah, akurasi sing sithik bisa uga cukup, nanging kanggo aplikasi profesional, penting banget supaya akurat kanggo entuk rincian model 3D sing paling cilik. Akeh pemindai komersial cenderung antara 0.1 mm lan 0.01 mm, saka kurang presisi nganti luwih presisi.
  • Resolusi: ora kudu bingung karo presisi, sanajan kualitas model 3D sing dipikolehi uga bakal gumantung. Nalika presisi nuduhake tingkat akurasi mutlak piranti, resolusi minangka jarak minimal sing bisa ana ing antarane rong titik ing model 3D. Biasane diukur ing milimeter utawa mikron, lan luwih cilik asile luwih apik.
  • Kacepetan scan: wektu kanggo nindakake scan. Gumantung ing teknologi sing digunakake, pemindai 3D bisa diukur kanthi cara siji utawa liyane. Contone, scanner adhedhasar cahya terstruktur diukur ing FPS utawa pigura per detik. Liyane bisa diukur ing titik per detik, etc.
  • Gampang nggunakake: Iku titik penting liyane kanggo nimbang nalika milih scanner 3D. Nalika akeh sing wis cukup gampang digunakake lan cukup maju kanggo ngrampungake tugas tanpa akeh input pangguna, sampeyan uga bakal nemokake sawetara sing luwih rumit tinimbang liyane.
  • ukuran bagean: Kaya printer 3D duwe watesan dimensi, scanner 3D uga. Kabutuhan pangguna sing kudu digitalisasi obyek cilik ora padha karo sing pengin digunakake kanggo obyek gedhe. Ing sawetara kasus, padha digunakake kanggo mindhai obyek saka macem-macem ukuran, supaya padha kudu pas ing syarat-syarat sawetara minimal lan maksimum sing muter karo.
  • Portability: Penting kanggo nemtokake ngendi dijupuk sing ngrancang dijupuk, lan apa iku kudu cahya kanggo nindakake lan njupuk pemandangan ing macem-macem panggonan, etc. Ana uga sing nganggo baterei supaya bisa nangkep tanpa gangguan.
  • Kompatibilitas: Penting kanggo milih scanner 3D sing kompatibel karo platform sampeyan. Sawetara iku cross-platform, sing kompatibel karo sistem operasi beda, nanging ora kabeh.
  • Software: Iki pancene nyopir pemindai 3D, produsen piranti kasebut biasane ngetrapake solusi dhewe. Sawetara biasane duwe fungsi ekstra kanggo analisis, modeling, etc., liyane prasaja. Nanging ati-ati, amarga sawetara program kasebut pancen kuat, lan mbutuhake sawetara syarat minimal saka komputer (GPU, CPU, RAM). Uga, apike pangembang nawakake dhukungan sing apik lan nganyari sing kerep.
  • Maintenance: Iku uga positif sing piranti jupuk wis maintained minangka cepet lan gampang sabisa. Sawetara pemindai 3D mbutuhake pemeriksaan luwih akeh (ngresiki optik,…), utawa mbutuhake kalibrasi manual, liyane nindakake kanthi otomatis, lsp.
  • tengah: Penting kanggo nemtokake kahanan apa sing bakal ditindakake nalika njupuk model 3D. Sawetara bisa mengaruhi sawetara piranti lan teknologi. Contone, jumlah cahya, kelembapan, suhu, lsp. Produsen biasane nuduhake kisaran ing model sing bisa digunakake kanthi apik, lan sampeyan kudu milih sing cocog karo kahanan sing dikarepake.

informasi luwih lengkap


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol