Sensor kanggo Arduino, kombinasi sing apik kanggo pangguna pemula

Papan Arduino kompatibel karo sensor kanggo Arduino

Nggarap Arduino bisa uga kuat lan macem-macem, nanging kanggo nggayuh iki, kita kudu duwe ilmu sing luwih maju babagan operasi Arduino lan macem-macem aksesoris.

Salah sawijining aksesoris sing wiwit digunakake kanthi cepet yaiku sensor. Pakaryan kasebut lan Arduino bisa ngasilake proyek sing menarik, nanging ora mung kasebut, nanging bakal mbantu kita ngerti luwih akeh babagan fungsi dewan lan cara nggawe proyek kanthi Hardware Gratis.

Apa sensor kanggo Arduino?

Salah sawijining elemen sing paling populer lan migunani nalika nggarap papan Proyek Arduino yaiku sensor. Sensor minangka elemen sing ngidini kita nggedhekake fungsi dewan, bisa digunakake minangka tambahan utawa aksesoris sing ditambahake ing siji utawa luwih piring. Saiki, Papan Arduino, dhewe, ora bisa nyekel informasi saka njaba utawa saka konteks sekitar., kajaba khusus ngemot piranti anyar.
Apa sing bisa ditindakake nganggo sensor Arduino

Yen ora, mung informasi sing dikirim liwat port fisik ing papan sing bisa digunakake. Yen pengin nyekel informasi saka njaba, kita mung kudu nggunakake sensor.

Artikel sing gegandhengan:
Gawe drone krasan nganggo papan Arduino lan printer 3D

Ora ana sensor umum, yaiku, ana macem-macem jinis sensor kaya jinis informasi sing pengin dijupuk, nanging aja lali yen informasi iki ora bakal diproses nanging bakal dadi informasi dhasar. Pangolahan informasi bakal ditindakake dening Arduino utawa dewan sing padha sing dadi jembatan utawa antarmuka media antarane informasi sing dikoleksi lan data sing ditampa piranti lunak kasebut.

Apa jinis sensor kanggo Arduino?

Kaya sing wis diandharake sadurunge, ana macem-macem jinis sensor kanggo Arduino. Sing paling populer yaiku sensor sing gegandhengan karo cuaca, yaiku: sensor suhu, sensor asor, sensor cahya, sensor gas utawa sensor tekanan atmosfer. Nanging uga ana jinis sensor liyane sing wis populer amarga piranti seluler kayata sensor bekas driji, sensor iris utawa sensor swara (ora bakal bingung karo mikropon).

ing thermometers Dheweke minangka sensor sing nglumpukake suhu termal sing ngubengi sensor, penting banget kanggo elinga iki amarga dudu suhu piring nanging sensor kasebut. Informasi sing dipikolehi dikirim menyang papan Arduino lan ngidini kita ora mung nggunakake majelis kasebut minangka thermometer nanging uga nggunakake program sing nindakake macem-macem tumindak gumantung saka suhu eksternal piranti.

Sensor suhu Arduino

El sensor asor Kerjane meh padha karo jinis sensor sadurunge, nanging wektu iki sensor nglumpukake kelembapan sing ngubengi sensor lan kita bisa nggarap, utamane kanggo wilayah pertanian sing asor panen uga variabel sing kudu dipikirake.

El sensor cahya wis misuwur sawise aplikasi ing piranti seluler. Fungsi sing paling populer yaiku surem utawa tumindak tartamtu adhedhasar cahya sing ditampa piranti. Ing kasus ponsel, gumantung saka derajat cahya sing ditampa sensor, layar piranti ngganti kecerahan. Yen dipikirake, kita bisa ngrancang manawa proyek sing ana gandhengane karo jagading pertanian kalebu jinis sensor kanggo Arduino.

Artikel sing gegandhengan:
Kubus LED

Yen kita ngupaya piranti keamanan, kanggo program utawa mung kanggo ngakses piranti lunak Arduino, pilihan sing apik yaiku nggunakake sensor bekas driji. Sensor sing bakal njaluk sidik jari kanggo mblokir utawa mbukak blokir akses. Sensor bekas driji dadi populer kanggo sawetara wektu, nanging sejatine saiki durung akeh fungsi sing bisa mbukak kunci item.

Sensor bekas driji kanggo arduino

Sensor swara uga fokus ing jagad keamanan sanajan ing kasus iki bisa gampang digawa menyang donya liyane kayata jagad AI utawa asisten swara. Mula, berkat sensor swara, speaker sing cerdas bisa ngerti swara lan uga mbedakake macem-macem peran utawa jinis pangguna adhedhasar nada swara sing digandhengake. Sayange, sensor bekas driji lan sensor swara iku sensor sing larang banget lan angel digoleki lan bisa digunakake, paling ora kanggo pangguna Arduino sing paling anyar.

Apa bisa nggunakake sensor yen pangguna anyar?

Pitakon yuta dolar kanggo akeh sing maca artikel iki yaiku apa ora bisa nggunakake sensor kanthi ilmu kurang. Wangsulane ya. Iku luwih, akeh pandhuan nyaranake kanthi cepet nggunakake sensor karo Arduino, supaya luwih cepet sinau.

Sampeyan biasane sinau nggunakake lampu LED dhisik, minangka proyek sing cepet lan gampang kanggo sinau. Mengko, sensor suhu utawa sensor kelembapan wiwit digunakake, sensor sing gampang digunakake, gampang diduweni lan duwe akeh proyek sing mbantu sinau cara nggunakake jinis piranti kasebut.

Sensor apa sing dianjurake kanggo digunakake ing Arduino?

Ana macem-macem jinis sensor lan siji-sijine diproduksi dening macem-macem merek, mula jumlah sensor akeh banget. Yen kita pengin nggawe proyek kanthi siji sensor utawa nganggo sawetara sensor, luwih dhisik kita kudu mutusake apa urip ing proyek iki. Yen kita bakal nggawe siji unit kanthi prototipe, luwih becik pilih nggunakake sensor bermutu, saengga informasi iki bisa akurat.

Kit Arduino kanthi sensor kanthi macem-macem jinis

Yen nalisir kita pengin gawe proyek sing mengko bakal ditiru maneh, luwih dhisik nyaranake nggunakake sensor sing paling murah sing bisa ditemokakeMengko, yen kita verifikasi manawa bisa digunakake, mula kita bakal nyoba sawetara jinis sensor kanthi fungsi sing padha. Mengko, yen ngontrol luwih akeh babagan sensor, kita bakal ngerti model utawa jinis sensor endi sing bakal digunakake nalika nggawe proyek anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raymundo ngandika

    Informasi sing apik banget, sapa sampeyan sing bisa njaluk informasi tartamtu?