Sensor suhu kanggo Arduino

Arduino Zero Kab

Pangguna utawa pangguna anyar sing lagi wiwit sinau nggunakake papan elektronik asring sinau nggunakake lampu LED lan program sing gegandhengan. Sawise lampu, biasane, akeh pangguna sing wiwit sinau nggunakake sensor suhu.

Sabanjure kita bakal ngobrol sensor suhu sing ana kanggo Arduino, poin positif, poin negatif lan proyek apa sing bisa kita lakoni kanthi tepat.

Apa sensor suhu?

Sensor suhu minangka komponen sing nglumpukake suhu lan / utawa asor saka njaba lan malih dadi sinyal digital utawa elektronik sing dikirim menyang papan elektronik kayata papan Arduino. Ana macem-macem jinis sensor lan ing pirang-pirang wilayah. Kita wis wiwit sensor suhu kanggo amatir sing bisa dipikolehi nganti 2 euro menyang sensor suhu profesional sing regane udakara 200 euro per unit. Bedane sensor suhu sing murah lan sensor suhu sing larang ana ing kinerja sing ditawakake.

Presisi antarane suhu nyata lan suhu sensor minangka salah sawijining faktor pengaruh utama nalika mbedakake; Faktor liya sing diowahi yaiku suhu maksimum lan minimal sing diidini, dadi sensor suhu profesional sing ndhukung derajat luwih akeh. Wektu respons, sensitivitas utawa offset minangka elemen liyane sing mbedakake sensor suhu liyane.. Apa wae, kabeh kasedhiya kanggo proyek lan mung biaya sing bisa matesi tuku siji utawa liyane.

Opsi apa sing aku duwe kanggo dewan Arduino?

Ing ngisor iki kita nuduhake sawetara sensor paling misuwur lan populer sing bisa ditemokake ing toko elektronik utawa liwat toko online kanthi rega murah utawa liwat paket kanthi sawetara unit kanthi rega murah. Dheweke ora mung siji-sijine nanging Ya, dheweke paling populer lan dikenal dening Komunitas Arduino, sing njamin manawa kita bakal duwe dhukungan saka saben sensor suhu.

Sensor suhu MLX90614ESF

Sensor suhu kanggo Arduino
Sanajan duwe jeneng sing rada aneh, sing sejatine yaiku Sensor suhu MLX90614ESF Iki minangka sensor suhu sing nggunakake cahya inframerah kanggo ngukur suhu. Sensor iki prelu duwe lapangan pandang 90º lan suhu rata-rata sing dibutuhake bakal dikirim liwat sinyal 10-bit menyang papan Arduino. Sinyal kasebut dikirim kanthi digital sawise protokol I2C utawa kita uga bisa nggunakake protokol PWM. Sanajan duwe teknologi canggih, sensor iki regane cukup murah, nanging bisa ditemokake ing toko elektronik udakara € 13, regane murah yen dipikirake kemungkinan sing ditawakake.

Sensor Tipe-k Thermocouple

Sensor suhu kanggo Arduino

Sensor Tipe-K Thermocouple minangka sensor profesional sing ndhukung suhu dhuwur. Komposisine gampang banget amarga mung sepasang kabel logam sing wis solder menyang konverter sing minangka sing ngetokake sinyal menyang Arduino. Sistem iki ndadekake Sensor Tipe-K Thermocouple bisa uga njupuk suhu antara -200º C lan 1350ºC udakara, ora ana gandhengane karo sensor kanggo hobi, nanging uga sensor iki ditrapake kanggo proyek profesional kayata ketel, piranti smelting utawa piranti liyane sing butuh suhu dhuwur.

Sensor suhu Arduino DHT22

Sensor suhu kanggo Arduino

Sensor suhu Arduino DHT22 es sensor suhu digital sing ora mung nglumpukake suhu nanging uga nglumpukake asor lingkungan. Sinyal kasebut dikirim menyang Arduino liwat sinyal digital 16-bit. Suhu sing recoge wong iki kalebu -40º C lan 80º C. Rega sensor iki nganti 5,31 euro per unit. Rega sing luwih dhuwur tinimbang sensor liyane nanging bisa dibenerake kanthi kualitas sensor sing luwih dhuwur tinimbang sensor liyane.

Sensor suhu Arduino TC74

Sensor suhu kanggo Arduino

Sensor suhu Arduino TC74 minangka sensor sing ngetokake sinyal kanthi digital Beda karo sensor liyane sing ngetokake kanthi cara analog. Sensor iki ngirim liwat sinyal digital 8-bit. Rega sensor iki ora sithik nanging ora regane dhuwur, umume udakara 5 euro per unit. Komunikasi sensor suhu Arduino TC74 rampung nggunakake protokol I2C. Rentang suhu sing dikumpulake sensor iki antara los -40ºC lan 125ºC.

Sensor suhu Arduino LM35

Sensor suhu kanggo Arduino

Sensor suhu Arduino LM35 minangka sensor murah banget sing digunakake kanggo proyek hobi. Output sensor iki analog lan kalibrasi ditindakake langsung ing derajat Celcius. Sanajan kita kudu ujar manawa sensor iki ora ndhukung suhu dhuwur. Suhu sing diakoni kisaran antara 2º C lan 150º C. Iki tegese ora bisa ngetokake suhu negatif lan mula becik sinau babagan cara nggunakake sensor suhu. Regane diiringi, kaya sing bisa golek 10 sensor kanggo 7 euro (udakara).

Apa proyek sing bisa digawe karo sensor suhu kanggo Arduino?

Ana akeh proyek sing bisa kita lakoni karo sensor suhu lan papan Arduino. Proyek sing paling dhasar yaiku nggawe termometer sing nampilake suhu kanthi digital. Saka kene kita bisa nggawe proyek majemuk liyane kayata otomatis sing nindakake tumindak tartamtu sawise tekan suhu tartamtu, kirim sinyal tartamtu kanthi suhu tartamtu utawa cukup pasang sensor suhu minangka mekanisme keamanan kanggo mateni hob utawa mesin yen tekan suhu internal tartamtu.

Jeneng lan jumlah proyek sing bisa kita lakoni karo sensor suhu ing Arduino akeh banget, ora muspra, umume minangka salah sawijining elemen pisanan sing biasane dingerteni pangguna anyar. Ing Pandhuan kita bisa nemokake sawetara conto cara nggunakake.

Apa luwih becik nggunakake sensor suhu kanggo Arduino kita?

Aku mikir manawa sinau cara nggunakake sensor suhu ing Arduino iku penting lan perlu. Ora mung kanggo ngerti lan nggunakake kabeh aksesoris Arduino nanging bisa ngatasi data suhu lan aplikasi menyang program sing bisa digunakake ing Arduino. Nanging aku ora nyaranake panggunaan sensor profesional, paling ora kanggo prototipe lan pangembangan incipient.

Aku mikir bakal luwih dhisik disaranake gunakake sensor kanggo amatir lan yen kabeh wis dikontrol lan proyek pungkasan digawe, mula yen sampeyan nggunakake sensor profesional. Alesan kanggo iki biaya. Sensor suhu bisa rusak kanthi macem-macem kahanan lan sensor amatir bisa diganti kurang saka rong euro. Nanging, nggunakake sensor suhu profesional bakal nambah biaya dadi 100.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol