Sumber ATX: kabeh sing sampeyan kudu ngerti

Sumber ATX

La Sumber ATX Iki wis dadi standar ing jagad PC, jinis pasokan listrik sing kompatibel karo umume motherboard sing diproduksi saiki lan sawetara varian modern sing nggunakake sistem pangolahan sing luwih kuat sing nuntut energi luwih akeh.

Yen sampeyan mikir tuku salah siji model pasokan listrik ATX iki, sampeyan mesthi bakal weruh kabeh rincian kritis sing kudu sampeyan ngerteni nalika milih salah sawijining Komponen elektronik...

Apa sumber ATX?

pasokan listrik (sirkuit)

Umume diarani PSU (Power Supply Unit), utawa power supply, utawa Sumber ATX. Ora liya yaiku piranti sing kompatibel karo standar ATX sing bisa ngowahi arus bolak-balik jaringan dadi arus langsung, uga disebarake beda voltase supaya bisa menehi feed kabeh elemen PC. Yaiku, sing tanggung jawab menehi motherboard lan komponen, sistem pendinginan, media panyimpenan, lsp.

Gejala umum masalah pasokan listrik yaiku PC sing ora bakal boot, utawa nuduhake kegiatan ing LED utawa penggemar, uga layar biru (BSoD), ambune kobong utawa ngrokok, reboot sing ora dikarepake, lsp.

Sanajan bisa uga katon minangka komponen suntingan, kasunyatane minangka salah sawijining elemen utama tim, amarga iku salah sawijining masalah sing biasane menehi luwih akeh masalah yen sing bener ora dipilih, lan bakal dadi salah siji sing matesi kekuwatan utawa kemungkinan ekstensi sing bisa digawe ing PC. Malah stabilitas lan umur komponen liyane bakal gumantung.

Cara milih sumber ATX

Sumber PSU, ATX

Milih sumber daya sing apik Iki bakal njamin efisiensi energi sing apik lan komponen sampeyan dilindhungi saka lonjakan listrik lan lunjakan sing bisa nyebabake elemen sistem liyane bisa mlaku kanthi ora cocog lan malah rusak luwih awal.

Potencia

La kekuwatan iku penting nalika milih sumber daya. Sampeyan ora kudu cekak, utawa ora bakal bisa nguatake kabeh komponen sing dikarepake (malah mikir babagan kemungkinan ekspansi mbesuk). Nanging sampeyan ora kudu milih font sing kuat banget sing ora bakal sampeyan gunakake, amarga bakal mbuwang-mbuwang dhuwit.

Mula, penting banget kanggo nindakake pas sing apik gumantung saka hardware sing bakal sampeyan pilih. Umume, kanggo PC sing saiki, mesthine ora luwih saka 500W, utawa luwih yen sampeyan nggoleki sing luwih kuat. Ana kekuwatan sing beda banget, wiwit atusan watt nganti luwih saka 1KW ing sawetara kasus aneh, umume yaiku 650 utawa 750W ...

Kanggo bisa pilih kekuwatan sing pas, sampeyan bisa nggunakake alat online sing bakal mbantu ngitung daya sing dibutuhake kanthi ngetik konfigurasi PC, kayata kalkulator iki. Minangka saran, aku pitutur marang kowe supaya milih 50 utawa 100W luwih saka sing nuduhake mikir babagan skala sistem ing mbesuk. Kajaba iku, sumber ATX sing bisa digunakake kanthi luwih kepenak luwih becik tinimbang sumber sing jenuh karo beban sing dhuwur.

Sertifikasi lan efisiensi

Sanajan sawetara lali babagan iki, sampeyan uga kudu milih sumber ATX sing apik sertifikasi tepat waktu, ngirit energi, kayata Energy Star, uga keamanan utawa lingkungan liyane kayata CE, RoHS, lsp.

Kajaba iku, ana tag liyane sing bisa ditemtokake efisiensi padha karo peralatan rumah tangga sing duwe label efisiensi energi A +, lsp. Aku ngrujuk label:

  • Ora ana tag: ora njamin efisiensi dhuwur, bisa uga sapa wae. Iki biasane minangka sumber ATX sing murah utawa murah sing kudu sampeyan hindari.
  • 80 Plus Gold: tegese 80% hemat energi.
  • 80 Plus Bronze: nggayuh efisiensi energi 82%.
  • 80 Plus Silver: efisiensi energi bakal tekan 85%.
  • 80 Plus Gold: munggah nganti 87% efisiensi energi.
  • 80 Plus Platinum Kab- Dheweke entuk skor efisiensi energi 90% sing hebat.
  • 80 Ditambah Titanium: iku paling apik ing babagan efisiensi, kanthi 92%.

Perlindhungan sumber ATX

La sumber ATX sing murah biasane ora kalebu cara perlindungan apa wae, yaiku kesalahan serius. Sawetara, kanthi nyimpen komponen iki, mbebayani sistem liyane, amarga sawetara paku voltase bisa nyebabake komponen kayata motherboard, CPU, GPU, memori, lan liya-liyane.

Mula, yen sampeyan pengin ngindhari kabeh paku listrik, fluktuasi listrik, lan prastawa liyane sing bisa ngrusak utawa nyebabake komponen gagal, sampeyan kudu nggawe manawa luwih akeh pangayoman aktif lan pasif. Contone:

  • Daya Apik utawa PWR_OK: Priksa manawa sinyal suplai OK, soko sing meh kabeh duwe.
  • OCP (Perlindhungan Over-Saiki): iku kalebu jinis proteksi tumrap puncak sing saiki utawa intensitas sing dhuwur.
  • OVP (Liwat Proteksi Voltase): padha karo sing sadurunge, nanging kanggo voltase utawa pucuk voltase dhuwur.
  • UVP (Ing Proteksi Tegangan): perlindhungan liyane kanggo voltase sithik, yaiku puncak paling ngisor sing uga mbebayani.
  • OPP (Liwat Proteksi Daya): iku nglindhungi saka kakehan.
  • OTP (Liwat Proteksi Suhu): Iki nglindhungi suhu dhuwur saka unit iki.
  • SCP (Perlindhungan Sirkuit Cekak): elemen proteksi jangka pendek.
  • YEP (Mundhak & Perlindhungan Inrush): ngganggu saiki.
  • NLO (Operasi Tanpa Beban): operasi low load.
  • BOP (Perlindhungan Coklat): nglindhungi kesalahan voltase sedhela.

Jinis PSU

Nalika milih sumber ATX, sampeyan uga kudu eling jinis sing bisa ditemokake ing pasar:

  • Miturut modularitase:
    • Ora modular: iku sing paling umum, kanthi kabel dipasang ing sumber kasebut.
    • Semi modular: dheweke duwe konektor motherboard, ATX, solder, dene sing liyane bisa dicopot (ESP, PCIe, SATA, Molex, ...).
    • Modular- Kabeh kabel bisa ditambah utawa dicopot kanthi mandiri. Cara kanggo ninggalake ruangan sing jernih ing njero menara supaya udhara adhem luwih apik lan amarga alesan estetis, amarga sampeyan mung bakal duwe kabel sing sejatine dibutuhake, lan dudu kabeh.
  • Faktor wujud: yaiku format utawa faktor wujud sing cocog karo jinis motherboard sing kudu kompatibel. Ana SFX, ITX, miniITX, ATX, microATX, microATX, utawa sing luwih gedhe kanggo peralatan sing paling kuat, kayata EATX. Iki ora bakal ndadekake kebingungan, amarga kudu kompatibel karo papan sing dipilih.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.