Thermal paste: apa iku, jinis, carane digunakake ...

tempal termal

La tempal termal minangka zat sing akeh digunakake ing donya elektronik. Umumé minangka antarmuka kanggo nambah boros panas antarane Kripik Processing kinerja dhuwur lan heatsink. Nanging ora mung panggonan kang digunakake, iku uga bisa digunakake kanggo transistor daya dhuwur, kanggo piring efek peltier, Etc.

Ing artikel iki sampeyan bakal ngerti apa sejatine zat iki, fungsine, carane ditrapake kanthi bener, jinis sing ana ing pasar lan merek paling apik sing bisa sampeyan tuku.

Apa tempel termal?

tempal termal

Bisa diarani kanthi sawetara cara: tempel termal, silikon termal, pelumas termal, lsp. Kabeh istilah kasebut sinonim, lan ora ana bedane. Nuduhake zat sing nduweni sifat konduktivitas termal sing apik kanggo mbantu ngilangi panas sing luwih apik nalika ana antarmuka ing antarane rong permukaan. Contone, nalika heatsink digunakake ing chip, kanggo ngisi "longkangan" sing bisa antarane lumahing siji lan liyane lan kanthi mangkono nggawe konduksi luwih efisien.

Thermal paste nduweni macem-macem unsur ing sawijining komposisi:

  • Matriks Cairan Polimerisasi: iku dhasar saka tempel, kang ndadekake zat adi. Umume, jinis gel utawa pasta iki biasane adhedhasar silikon (mula jenenge), resin epoksi, akrilat, uretan, lan liya-liyane, lan bisa uga disusun ing adesif utawa bantalan tinimbang ing bentuk tempel.
  • Partikel: pangisi iki biasane makili antarane 70 lan 80% saka komposisi tempel termal. Ing kasus iki, padha bisa banget mawarni-warni, kayata tembaga, aluminium, salaka, seng oksida, boron nitride, etc.

Amarga kabeh komposisi iki, tempel termal iki bisa beracun yen ditelan. Mula, pancegahan kudu ditindakake nalika nggunakake, wisuh tangan yen ditangani tanpa sarung tangan lan aja nganti tekan bocah. Kajaba iku, uga ngganggu kulit, mata, lan membran mukus, mula sampeyan kudu nggunakake unsur perlindungan nalika nangani. Sawetara tutorial video nuduhake carane aplikasi malah dening tangan, nanging iki ora kudu rampung.

Yen sampeyan ana ing ngarepe komponen elektronik anyar, lan sampeyan ora yakin apa sampeyan bisa nggunakake tempel termal ing lumahing utawa kang digunakake, Aku menehi saran sampeyan tansah maca lembar data produsen. Ing dokumentasi iki, sampeyan bakal nemokake informasi babagan iki, saliyane kabutuhan boros, daya, suhu maksimum lan minimal sing didhukung, nilai kayata junction-case, junction-air, lsp.

Propiedades

CPU

Thermal paste ora mung duwe sifat saka konduktivitas termal, nanging uga liyane, lan iku perlu kanggo mbayar manungsa waé khusus kanggo wong-wong mau, amarga padha bisa kondisi nggunakake miturut kang unsur elektronik. Zat iki utamané ditondoi dening:

  • Konduktivitas termal: Iki minangka faktor sing paling penting ing tempel termal, amarga minangka zat sing tujuane kanggo ngilangi panas. Mulane, dheweke kudu nduweni kemampuan sing apik kanggo nindakake panas. Unit kayata watt per meter-Kelvin digunakake kanggo ngukur faktor iki. Gumantung ing jinis pasta utawa merek, konduktivitas iki bisa beda-beda. Contone, tembaga, salaka, berlian utawa aluminium nduweni sifat sing apik banget ing babagan iki, liyane kayata seng oksida, aluminium nitride, lan liya-liyane, ora akeh.
  • Konduktivitas listrik: Iki ana hubungane karo salah sawijining masalah sing bisa ditimbulake pasta termal yen ngirim listrik kanthi apik. Umume, produsen pasta cenderung nuduhake resistensi listrik sing diwenehake produk. Sing luwih dhuwur (ohm per centimeter), insulator sing luwih apik, mula bisa luwih apik. Yen tempel nduweni resistensi sing kurang lan tumindak kanthi apik, bisa nyebabake masalah sirkuit cendhak yen kena kontak karo sawetara trek utawa pin.
  • Koefisien dilatasi termal: punika unit liyane kanggo mbayar manungsa waé. Ing kasus iki, sampeyan kudu nggoleki tempel sing koefisien paling murah, yaiku, supaya bisa nggedhekake sethithik kanthi panas. Yen ora, bisa nyebabake masalah ketegangan ing antarane komponen.

Jinis pelumas termal

pad pemanas

Ana sawetara jinis tempel termal ing pasar, lan penting kanggo mbedakake kabeh solusi sing kasedhiya kanggo ngerti sing kudu dipilih ing saben kasus, amarga kabeh duwe kaluwihan lan cacat:

  • Pad pemanas: Iki minangka adesif utawa pad sing tumindak minangka antarmuka konduktif panas lan tujuane persis padha karo tempel termal, nanging bisa digunakake kanthi luwih gampang, lan ora kalebu ngontrol jumlah, nggawe manawa ngembang kanthi homogen, lsp. amarga mung nempel ing permukaan komponen sing bakal dibuyarake utawa ing heatsink. Padha didol kanthi kapisah, sanajan uga biasane wis diinstal ing sawetara sistem kulkas kanggo nggampangake perakitan. Iki umume digawe saka silikon utawa lilin parafin sing dicampur karo partikel konduktif sing padhet. Ing suhu kamar katon luwih padhet, nanging nalika digunakake, dadi luwih cair.
  • Tempel termal: yaiku zat cair kenthel sing didol ing kaleng nganggo sikat aplikasi, tabung utawa jarum suntik kanggo aplikasi sing gampang. Ing tempel iki sampeyan bisa nemokake jinis ing ngisor iki:
    • Saka logam: padha nggunakake partikel metalik (seng, tembaga, aluminium, salaka, emas ...) kanggo ngisi, lan biasane duwe werna abu-abu. Padha banget populer, lan padha ora larang banget. Dheweke nindakake kanthi apik babagan konduktivitas termal, bisa ngedhunake suhu nganti 6ºC ing sawetara kasus. Nanging, padha duwe masalah, lan iku konduktivitas listrik. Kanthi partikel logam, bisa short-circuit antarane kontak yen ana bocor.
    • Keramik: partikel pangisi yaiku keramik (seng oksida, silikon dioksida, aluminium oksida, ...), menehi werna abu-abu utawa putih sing entheng. Titik kuwat saka silikon termal iki yaiku murah banget lan nduweni konduktivitas listrik sing kurang, saengga luwih aman yen ana bocor. Nanging, konduktivitas termal luwih elek, mula mung bakal mbantu nyuda suhu 1 nganti 3ºC dibandhingake karo antarmuka sing ora digunakake.
    • Karbon: luwih larang lan luwih anyar, nanging menehi asil sing luwih apik. Umume ditujokake kanggo sistem sing mbutuhake boros panas sing luwih gedhe, kayata chip overclocked, peralatan kinerja dhuwur utawa dhuwur, lsp. Dheweke adhedhasar partikel kaya bledug berlian, graphene oxide, lsp. Ing kasus iki, sifat-sifat kasebut meh sampurna, amarga ing tangan siji duwe konduktivitas termal sing apik banget kaya logam, lan ing sisih liya duwe konduktivitas listrik sing sithik banget kaya keramik.
    • Cairan logam: Padha ora sing umum, nanging asring digunakake dening sawetara manufaktur utawa pecandu kanggo pamblokiran heatsink Unit Processing etc. Senajan padha duwe sipat boros apik, malah luwih apik tinimbang sing adhedhasar logam, jinis liyane iki biasane larang lan bisa reaksi karo heatsink aluminium, amarga padha nggunakake logam kayata indium utawa gallium.
    • Hibrida: Ana uga sawetara tempel termal hibrida, yaiku, nyampur komponen pangisi sing beda-beda minangka basis kanggo nambah sifat.

Apa produk kanggo tuku?

Yen sampeyan pengin tuku produk tempel termal, kene sawetara merek lan opsi paling apik sing sampeyan temokake ing pasar:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.