Trafo isolasi: kabeh sing sampeyan kudu ngerti

trafo isolasi

Antarane komponen elektronik sing dianalisis uga ana trafo toroidal, Kajaba iku, kita uga wis ngrampungake jinis unsur iki nalika menehi komentar babagan pasokan listrik, jinis arus, lsp. Saiki giliran jinis trafo liyane sing aneh, kayata trafo isolasi.

Sampeyan bisa ngerti apa iku, Apa kanggo, beda karo jinis trafo liyane, uga carane milih salah siji saka wong-wong mau kanggo proyek mangsa.

Apa trafo isolasi?

trafo isolasi

ing trafo listrik Padha duwe properti kanggo nransfer energi antarane loro utawa luwih konduktor windings tanpa ana sambungan fisik antarane. Istiméwa mung bakal transformer otomatis. Kanggo gawé transfer iki adhedhasar induksi elektromagnetik, lan umume luwih utawa kurang giliran digunakake ing windings kanggo ngowahi voltase.

Matur nuwun isolasi antarane sirkuitWiwit siji disambungake menyang nduwurke tumpukan utami lan liyane kanggo nduwurke tumpukan secondary, ora mung sinyal bisa diowahi, padha uga bisa tumindak minangka unsur safety.

Nyatane, nalika kita deleng trafo safety utawa trafo isolasi, kita ngarahake trafo khusus banget rasio 1: 1, yaiku, kanthi nduwurke tumpukan sing padha ing rong gulungan (nomer giliran sing padha), saengga ora ngowahi voltase. Output sampeyan bakal padha karo input sampeyan.

Kanggo alasan iki padha digunakake ing app keamanan, nalika sampeyan kudu ngirim energi listrik saka siji sirkuit menyang liyane lan sampeyan pengin decouple loro.

Jenis

Nang trafo safety, utawa isolasi, sampeyan bisa nemokake rong jinis dhasar:

  • Fase tunggal: wis layar diinstal antarane utami lan secondary nduwurke tumpukan, kang disambungake menyang terminal terisolasi. Kajaba iku, braket sing dipasang diisolasi saka inti trafo. Iki uga duwe sensor suhu sing dibangun, lan tingkat gangguan sing sithik. Iki nggunakake fase lan netral, lan kanthi voltase input 220V utawa 230V umume.
  • Triphasic: uga nduweni arsitektur sing padha karo fase siji, nanging ing kasus iki kanggo instalasi telung fase. Yaiku, fase siji umume kanggo aplikasi domestik, dene instalasi telung fase umume ditemokake ing instalasi industri utawa komersial. Instalasi kasebut ora mung duwe siji fase lan siji kabel netral, nanging dipérang dadi telung arus bolak-balik utawa fase kanggo mbagi daya instalasi. Ing kasus iki, padha biasane ndhukung 380 utawa 480V.

Kaluwihan saka trafo isolasi

Duwe trafo isolasi bisa duwe sawetara kaluwihan kanggo instalasi listrik, kayata:

  • Iki penting kanggo nglindhungi arus listrik, contone, kanggo nglindhungi kejut listrik.
  • Dheweke njamin kasedhiyan pasokan listrik sing nglindhungi instalasi kasebut. Padha becik kanggo instalasi kasedhiyan dhuwur.
  • Kerugian kasebut luwih murah tinimbang jinis trafo liyane.
  • Dheweke dirancang lan diprodhuksi kanthi sawetara lapisan insulasi sing dikuatake, sing menehi kekuwatan lan keamanan sing luwih gedhe.

Aplikasi trafo safety

Yen sampeyan kepingin weruh babagan aplikasi jinis iki isolasi utawa trafo safety, ana ing pirang-pirang instalasi lan piranti listrik. Contone:

  • Kanggo nglindhungi buruh saka kejut listrik. Ing fasilitas industri lan ing fasilitas sipil nggunakake telung fase lan siji-fase.
  • Ing sumber daya tartamtu kanggo peralatan sensitif.
  • Mesin kamar operasi alus.
  • Sawetara komputer.
  • Peralatan laboratorium lan peralatan pasokan listrik tartamtu kanggo bengkel elektronik.
  • Minangka filter swara listrik, ngisolasi input saka output.
  • Etc.

Bebener iku pilihan banget mawarni-warni.

Where tuku trafo isolasi

Yen sampeyan nggoleki a trafo isolasi ing rega apik, sampeyan duwe opsi sing beda-beda, ing antarane, salah sawijining sing paling populer yaiku nggoleki ing platform penjualan Amazon. Contone, ana sawetara rekomendasi:

  • Akozon trafo khusus kanggo aplikasi audio. Ana 10 lembar, yaiku 1: 1.
  • ZCX isolasi trafo 1: 1, kanthi input 220v lan output 220v. Ndhukung nganti 10W.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.