Pandhuan Elektronika: Cara Milih Wesi Solder Timah Paling Apik

wesi soldering timah paling apik

Sanajan kabel jumper lan papan roti Padha wis nemen difasilitasi karya Produsèn DIY elektronik lan penyayang, ngidini kanggo nggawe sirkuit lan gampang disassemble wong tanpa perlu kanggo soldering Bebener iku nalika project kudu rampung kanggo nggunakake permanen, soldering tansah digunakake. Kajaba iku, iku uga perlu kanggo ngganti komponen saka pcb iki, kanggo ndandani, lsp. Kene sampeyan bisa ndeleng pandhuan lengkap supaya sampeyan bisa milih wesi soldering paling apik lan stasiun soldering Saka pasar.

Indeks

Wesi solder lan stasiun solder sing paling apik

Yen sampeyan kepengin stasiun soldering apik utawa sawetara wesi soldering apik, banjur sampeyan kudu tindakake Rekomendasi iki kanggo nggawe tuku tengen:

Ocked Ed Soldering Iron Kit

Koper lengkap karo gedhe starter kit elektronik. Kalebu wesi soldering daya 60W, karo teknologi resistance Keramik, kacepetan panas dhuwur, saklar on/off, support kanggo wesi soldering, tips beda, wesi desoldering, lan muter saka solder klebu.

Kit Solder WaxRhyed

Alternatif kanggo sing sadurunge. Uga dilengkapi kasus lengkap (16 ing 1), karo wesi soldering 60W lan karo suhu luwes antarane 200ºC lan 450ºC. Kalebu wesi soldering, pinset, pompa desoldering, 5 tips beda, lan kasus panyimpenan.

80W wesi solder profesional

Un wesi soldering timah kanggo nggunakake profesionall, kanthi pangaturan suhu antarane 250ºC lan 480ºC. Kajaba iku, kalebu layar LCD kanthi suhu ing kabeh wektu. Ing sisih liya, uga nduweni fungsi mandeg, fungsi memori suhu, lan daya 80W kanggo pemanasan kanthi cepet.

Salki SEK 200W profesional gun

Senajan gun soldering profesional iki dimaksudaké kanggo macem-macem nggunakake, kayata proyèk perhiasan, iku uga bisa digunakake kanggo soldering elektronik. Wis a 200W daya gedhe, tips diijolke lan consumables klebu ing cilik.

Weller WE 1010

Sale Weller WE 1010...
Weller WE 1010...
Ora ana review

Wesi solder timah iki minangka salah sawijining aksesoris paling apik kanggo bengkel profesional sampeyan. Sistem welding daya 70W, kanthi suhu luwes antarane 100ºC lan 450ºC, lan karo support klebu supaya sampeyan bisa ninggalake iku ngaso nalika nindakake samubarang liyane, tanpa risiko Burns utawa kacilakan.

stasiun soldering Nahkzny

Yen sampeyan nggoleki stasiun solder, sampeyan uga bisa tuku 60W iki, kanthi suhu sing bisa diatur antarane 200ºC lan 480ºC, stabil kanggo tansah nyedhiyakake suhu sing padha, panas-up cepet, 5 tips soldering, tip resik, ngadeg, wesi desoldering, lan wadhah muter timah.

Stasiun solder Tauara

Stasiun solder liyane iki meh padha karo sing sadurunge, kanthi daya 60W, suhu sing bisa diatur antarane 90ºC lan 480ºC, set tips, layar LED, fungsi siyaga, lan dhukungan. Mung iku uga nambah soko praktis, kayata loro klip kanggo nyekeli komponen lan ninggalake tangan free.

2-in-1 Z Zelus Soldering Station

Iki stasiun soldering liyane antarane luwih lengkap lan profesional. Iki kalebu wesi solder kanthi daya 70W, bedhil udara panas 750W, dhukungan, tampilan LED kanggo nampilake suhu, kamungkinan pangaturan, pinset, macem-macem tip, lan luwih resik.

Stasiun reballing paling apik

Yen sampeyan mikir babagan sing luwih maju, kayata a stasiun reballing, banjur sampeyan bisa milih kanggo tim liyane iki:

DIFU

Ana rong stasiun reballing kanggo bisa ndandani Papan karo sirkuit terpadu gandheng, kayata piranti seluler, motherboard saka laptop lan PC desktop, etc. Wis support IR6500, layar LCD, kompatibel karo Kripik BGA, saged timbal-free soldering, nyimpen macem-macem kurva suhu, karo dibangun ing port USB kanggo kontrol PC, etc.

wesi desoldering paling apik

Mesthi, sampeyan uga duwe sawetara alat sing disaranake kanggo nggawe proses ngelawan, desoldering komponen elektronik sing kudu diganti, kayata:

FixPoint Solder Cleaner

Pembersih sing prasaja nanging fungsional. Bisa ngresiki welds sing pengin dicopot, lan digawe kanthi bahan berkualitas supaya awet, kayata aluminium. Ujung teflon punika 3.2mm.

YIHUA 929D-V Solder Cleaner

Pembersih solder liyane iki uga kalebu sing paling apik. Gunakake cangkir nyedhot utawa sistem nyedhot vakum kanggo mbusak solder sing ora perlu maneh. Iku kompak lan ngidini akses menyang panggonan cilik, malah liwat bolongan.

mobilitas

Liyane wesi desoldering antistatik sing prasaja lan murah. Vakum solder panas kanggo nyopot saka komponen elektronik lan listrik. Gampang ngresiki lan nduweni kualitas dhuwur.

Mugung 1600w

Sawetara chip, komponen, utawa heatsink dipasang kanthi apik. Lan kanggo nyopot, sampeyan kudu nggunakake salah sawijining blower udara panas. Mesthi, padha uga dadi wesi solder, amarga udhara bisa nyawiji logam solder kanggo nggabungake bagean. Kalebu cangkem lan tas mawa. Thanks kanggo daya 1600W bisa tekan suhu 600ºC.

Duokon 8858 Welder / Blower

Kualitas apik, kalebu dhukungan lan adaptor daya, 3 muncung sing bisa diganti, gampang banget digunakake, lan bisa tekan suhu antarane 100 lan 480ºC ing hawa panas sing diusir.

Toolour Hot Air Soldering Station

Stasiun solder hawa panas iki bisa dadi saka 100ºC nganti 500ºC, dadi panas banget. Iki kalebu dhukungan, pangaturan suhu, tweezers, wesi desoldering, macem-macem nozzles, lan bisa digunakake kanggo karya komponen SMD, kayata SOIC, QFP, PLCC, BGA, lsp.

Konsumsi

Lan padha ora bisa kantun sawetara Rekomendasi ing rega apik saka consumables kanggo proyek solder, kayata tip wesi solder, pembersih, fluks, wesi solder, lan liya-liyane:

Timah timah spools free

ZSHX

Kawat solder tanpa timbal kualitas, kanthi komposisi timah 99%, perak 0.3%, lan tembaga 0.7%, kanggo nambah konduktivitas. Kajaba iku, wis inti resin kanggo welding lan sampeyan bisa njaluk iku ing kekandelan beda: 0.6 mm, 0.8 mm lan 1 mm.

Gifort

Kawat solder kualitas kanthi timah 97.3%, rosin 2%, tembaga 073%, lan perak 0.3%. Kabeh kanthi diameter benang 1 mm. Komposisi kasebut wis ditingkatake kanggo nambah kinerja lan nyuda produksi asap sajrone welding.

reels desoldering

EDI-TRONIC desoldering braided kawat tembaga

A kabel tembaga braided kanggo bisa kanggo mbusak timah saka solders lan nggawe iku kanggo iku. Nduwe panyerepan dhuwur lan didol ing reels 1.5 meter dawa lan kekandelan 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5 lan 3 mm.

braid tembaga kanggo desoldering

3 unit saben 1.5 meter, kanthi braid tembaga kanggo desoldering. Kasedhiya ing jembaré 2.5 mm, tanpa oksigen, lan kanthi presisi lan panyerepan sing dhuwur. Iku uga antistatic lan tahan panas.

mili

Flux TasoVision

Este fluksTasoVision, utawa tempel solder, iku salah siji sing paling sampeyan bisa nemokake, iku terjangkau, lan didol ing botol 50ml. Bisa digunakake kanggo kabeh jinis proyek elektronik. Malah kanggo SMD, sanadyan iku rada kandhel kanggo reballing.

Fluks JBC

Produk liyane, wektu iki ing wadhah 15 ml, kanthi sikat kanggo aplikasi sing gampang. Fluks khusus kanggo sirkuit, adhedhasar banyu, lan kanthi nomer asam 35 mg / ml.

Flux TasoVision

Fluks bebas timbal liyane, kanthi 5cc, jarum suntik kanggo aplikasi sing gampang, lan rong tip sing bisa diijolake kanggo nggarap permukaan sing luwih gedhe utawa kurang.

tips solder

wawart

10 x 900M-TI tip wesi solder tanpa timbal tembaga murni. Isi ulang tip super sing bisa diganti kanggo mlebu ing papan sing paling cilik, lan kompatibel karo stasiun soldering kaya 936, 937, 938, 969, 8586, 852D, lsp.

QLOUNI

Set 10 macem-macem tip, 900M, logam tahan, lan khusus kanggo wesi solder timah portabel. Ora ngemot timbal, lan kalebu lengan solder kanggo adaptasi.

Resik

DroneAcc Cleaner kanthi spons logam lan basa

Bantalan Ysister 50 (spons, abuh nalika teles) kanggo ngresiki ujung wesi solder

Bantalan pembersih basah Silverline 10

Magnifying loupes kanggo soldering komponen cilik

Fixpoint Magnifying Glass karo Klip, Adjustable Stand lan Lampu LED

Kaca pembesar Newacalos kanthi papat klem, ngadeg sing bisa diatur, lan lampu LED

Silverline Luca kanthi rong klip sing bisa diatur, lan ngadeg (tanpa cahya)

Stensil utawa BGA cithakan lan liyane

Delaman kit 130 bêsik universal kanggo realling karo BGAs beda

Set saka 33 piring BGA universal kanggo reballing

Setel dhukungan, cithakan lan bal kanggo reballing

Dhukungan mbenakake otomatis kanggo stensil HT-90X kanggo reballing merek Hilitand

Kantong Salutuya kanggo BGA saka macem-macem ukuran 0.3 nganti 0.76 mm (standar)

Cara milih alat elektronik kasebut

wesi solder, wesi solder

Ing wektu milih wesi soldering apik, sampeyan kudu nganggep sawetara karakteristik sing bakal nemtokake manawa tuku sing apik utawa ora:

  • Potencia: Kanggo nggunakake minangka hobi sampeyan bisa tuku daya kurang, kayata 30W. Nanging, kanggo nggunakake profesional ngirim ora kurang saka 60W. Iki uga bakal mengaruhi suhu maksimum sing bakal tekan lan kacepetan sing bakal dadi panas.
  • setelan suhu: akeh sing luwih murah utawa kanggo panggunaan non-profesional ora duwe. Nanging sing paling maju ngidini. Iki positif, kanggo ngowahi suhu lan adaptasi karo karya sing ditindakake.
  • Tips sing bisa diganti: Iki minangka pilihan sing paling apik, amarga nalika rusak, bisa gampang diganti kanggo wong liya. Utawa, luwih apik, nalika jinis tip liyane dibutuhake, bisa diganti kanthi cepet.
  • pengikat: gagang kudu ergonomis, duwe genggeman apik, lan insulate uga saka panas supaya Burns. Genggeman biasane digawe saka silikon utawa TPU kanthi ukiran kanggo nambah genggeman.
  • Tas utawa cilik: Yen sampeyan arep kanggo nggawa wesi soldering timah saka panggonan siji menyang panggonan liyane, sampeyan kudu mikir bab nggoleki sing kompak lan bisa gampang digawa ing kothak.
  • sistem disipasi: Sawetara kalebu sistem boros kanggo kelangan tip supaya bisa disimpen luwih cepet.
  • Nirkabel utawa kabel: sing nirkabel banget praktis, nyediakake kamardikan saka gerakan, tanpa ikatan. Nanging, sing nyedhiyakake kinerja lan daya sing paling apik yaiku kabel. Kabel uga biasane luwih awet lan dipercaya.
  • Tambahan: sawetara uga kalebu pump panas kanggo desoldering, support kanggo ninggalake nalika panas, aksesoris kanggo reresik tip, layar LCD kanggo ndeleng suhu, etc. Kabeh iki bisa dadi poin tambahan, sanajan dudu sing paling penting.

Carane milih timah kanggo solder

Ing istilah milih timah sing paling apik Kanggo solder, sampeyan kudu ngerti yen opsi saiki bebas timbal, amarga iku logam sing cukup beracun. Saiki padha nggunakake wesi liyane, lan padha biasane duwe inti saka Colofina (resin), kang mbantu sak welding kanggo nembus uga ing kabeh sudhut nalika digawe panas lan mili, mbenakake ketaatan, fluidity saka timah dhewe, lan mbenakake welding.

  • Produsen: Ana merek terkenal, kanthi kualitas sing luwih apik, kayata JBC lan Fixpoint.
  • Format: sampeyan duwe ing gulungan kawat, kang paling umum, lan uga opsi ing ndhukung, luwih larang nanging praktis kanggo nggunakake.
  • Penampilan: Delengen katon kawat timah, kudu katon padhang lan urip.
  • fluks inti: resin, flux utawa rosin, teka nang kabel. Utas kothong, kanthi fluks ing njero kanggo nambah asil.
  • Dhiameter: ana saka finest kanggo luwih kenthel, kayata 1.5mm. Saben siji sah kanggo siji aplikasi. Contone, sing luwih tipis bisa digunakake kanggo barang sing luwih cilik, dene sing luwih gedhe bisa digunakake kanggo kabel soldering lan komponen liyane sing luwih gedhe.
  • Tanpa timbal: Ora kena ngemot timbal. Sadurunge padha 60% Sn lan 38% Pb.
  • Komposisi: sampeyan bisa nemokake senyawa karo macem-macem takeran, kang biasane dumadi saka Sn lan jumlah cilik saka Cu lan / utawa Ag.

Carane solder timah kanthi bener

tukang las timah

Papan Timah Electronics Soldering Station Wesi

Nerangake langkah-langkah kanggo solder sing apik iku gampang, nanging butuh latihan. Sampeyan kudu miwiti karo PCB rusak lan nyoba kanggo solder komponen kanggo njaluk pengalaman perlu, lan sing solder metu luwih apik lan luwih apik. Go soldering komponen cilik lan luwih rumit, lan ing pungkasan sampeyan bakal entuk. antawisipun langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo solder yaiku:

  1. Siapke kabeh potongan sing dibutuhake, uga alat, unsur perlindungan, lsp.
  2. Kabeh permukaan kudu resik, kalebu ujung wesi solder.
  3. Panasake wesi solder nganti suhu sing tepat.
  4. Salah sawijining saran yaiku timah potongan utawa bagean sing bakal disolder kanthi kapisah (ujung wesi solder uga kudu dilapisi timah). Sing, nggunakake wesi soldering panas ends lan sijine sawetara timah. Iki bakal nyebabake persatuan sing luwih homogen.
  5. Banjur, gabungake loro bagean kasebut, priksa manawa padha dicekel kanthi apik ing papan sing bener. Supaya padha ana ing kontak karo unsur liyane sing bisa ngganggu, etc.
  6. Saiki panas lan timah sambungan, nggawa kabel timah nyedhaki area sendi. Elinga yen kabel timah ora bisa ndemek tip langsung, nanging tip kudu ndemek area sing bakal disolder kanggo panas lan banjur tutul area kasebut kanthi timah kanggo timah.

Iku misale jek prasaja, nanging ora supaya ing laku, wiwit solder kudu:

  • Sparkly: Yen ana impurities utawa werna kurang, iku bakal nuduhake yen kualitas kurang, lan digawe ing suhu kurang banget.
  • Ukuran sing pas: iku kudu cukup kanggo ikatan komponen bebarengan, nanging ora ana globs utawa keluwihan, malah yen lagi ora shorting metu unsur sirkuit liyane.
  • tahan: Sampeyan kudu kuwat, tanpa bisa gampang pecah amarga getaran utawa tekanan termal.

Kajaba iku, sampeyan kudu nggunakake tips saka sepasang tang utawa soko padha kanggo nyekel terminal komponen kanggo soldered (yen bisa), antarane wilayah solder lan komponen, kanggo nyoba kanggo ngilangi panas lan suhu dhuwur ora ngrusak komponen kasebut.

Masalah umum lan kesalahan nalika welding

antarane kesalahan sing paling umum sing biasane dilakoni nalika soldering timah kalebu:

  • Ora mbenakake unsur uga lan nyebabake kanggo pindhah, nyegah saka welding bener.
  • Pucuk wesi solder ndemek timah.
  • Aja tin sadurunge digunakake.
  • Ora nggunakake tip sing bener.
  • Posisi ujung wesi solder vertikal banget. (Kudu luwih horisontal kanggo nambah permukaan sing ana ing kontak)
  • Aja ngenteni sawetara detik kanggo timah kanggo solidify bener.
  • Ora ngresiki area kerja sing bakal dilas. (Alkohol lan katun tanpa serat bisa digunakake lan yen sing isih ana jejak solder sadurunge, banjur gunakake wesi desoldering)
  • Nggunakake sandpaper kanggo ngresiki tip wesi soldering, ngrusak lumahing lan ora bisa digunakake.

pangopènan welder

pangopènan

Penting njaga welder ing kondisi apik. Kanthi cara iki bakal tansah kasedhiya kanggo nindakake proyek apik, lan kita bakal ngluwihi umur migunani. Kanggo njaga kondisi sing apik, gampang kaya:

  • Simpen wesi soldering ing panggonan sing bener, tansah ngenteni nganti kelangan rampung.
  • Aja nggulung kabel utawa narik.
  • Resik ujung wesi solder utawa wesi solder kanthi bener:
    1. Gunakake spons utawa pembersih sing kasebut ing ndhuwur (karang lembab, utawa braid tembaga) kanggo gosok tip panas lan mbusak lebu utawa rereged sing ana.
    2. Yen isih durung cukup resik, sampeyan bisa nggunakake cairan pembersih kayata flux. Ujung kudu panas, dip lan obah. Kanthi cara iki karat dibusak.
    3. Yen isih katon ala, iku wektu kanggo ngganti tip.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol