рекламирање
Водафон

Водафон покажува дека нејзината 4G мрежа во Шпанија може да се искористи за извршување контрола на летање за беспилотни летала

Водафон за време на Светскиот мобилен конгрес штотуку демонстрираше дека денес тие се достапни и ги имаат ...

Comunidad Valenciana

Валенсиската заедница е заинтересирана за предностите што ги нуди употребата на беспилотни летала во итни ситуации

По повеќемесечно тестирање, водачите на заедницата Валенсија постигнаа невиден договор во Шпанија, нешто ...

animales

Беспилотни летала и вештачка интелигенција да ни помогнат во борбата против истребувањето животни

Малку по малку се покажува дека користењето на нови технологии во различни области од животот може да ни помогне да ...

Олимписки игри

На Зимските олимписки игри ќе има беспилотни летала способни да ловат други беспилотни летала

За жал и поради злоупотребата што некои контролори, свесно или несвесно, ја прават на своите беспилотни летала, во секој случај на ...

narcos

Во Луисвил тие сакаат да откријат можни пукања со употреба на автономни беспилотни летала

Американскиот град Луисвил штотуку ја објави својата заложба за опремување на своите безбедносни сили со беспилотни летала за ...