Уреднички тим

Hardware Libre е проект посветен на ширење на новите технологии Open Hardware. Многумина познати како Arduino, Raspberry, но други не толку како FPGA. Ние припаѓаме на мрежата на блогови на Блог вести која е активна од 2006 година.

Во 2018 година бевме партнери на Бесплатно со еден од најважните шпански настани поврзани со слободното и отворено движење, како во хардвер, така и во софтвер

Редакцискиот тим на Хардвер либре е составен од група креатори, експерти во хардвер, електроника и технологија. Ако сакате и вие да бидете дел од тимот, можете испратете ни ја оваа форма за да станеме уредник.

Уредници

 • Исак

  Техничар во електроника и автоматизација на домот, знаејќи во длабочина компјутерски архитектури и нивно програмирање од најниско ниво, особено во UNIX / Linux системите. Имам и програмски вештини во КОП за PLC, PBASIC и Arduino за микроконтролери, VHDL за опис на хардвер и C за софтвер. И секогаш со страст на ум: учење. Значи, хардверот и софтверот со отворен извор е совршен, овозможувајќи ви да ги „видите“ деталите за овие возбудливи проекти.

Поранешни уредници

 • Хуан Луис Арболедас

  ИТ професионалец многу интересен за светот на роботиката и хардверот воопшто од рана возраст, нешто што ме натера да бидам немирен во врска со најновите технологии или да пробам секаков вид табли и рамки што паѓаат во мои раце.

 • Хоакин Гарсија Кобо

  Јас сум lубител на компјутери и особено Бесплатен хардвер. Најново во сè за овој фантастичен свет, од кој сакам да споделувам сè што откривам и учам. Бесплатниот хардвер е возбудлив свет, не се сомневам во тоа.

 • Тони де Фрутос

  Гик зависник од технологија, воени игри и движење на креаторите. Составувањето и расклопувањето на секаков вид хардвер е мојата страст, на што поминувам поголем дел од денот и од што најмногу учам.

 • Паблинукс

  Lубител на практично секаков вид на технологија и корисник на сите видови оперативни системи, како и личност која сака да нескопосник со секаков вид електронски уред што ќе падне во мои раце.