Projektet Raspberry Pi

Projektet Raspberry Pi

Ka shume projekte me Raspberry Pi Dhe falë MagPi, çdo muaj ka më shumë projekte që mund t'i bëjmë me Raspberry Pi dhe pak para. Në këtë rast do të flasim për 20 projekte që mund t'i bëjmë me Raspberry Pi për shtëpinë tonë.

Projekte që e bëjnë shtëpinë më të dobishme dhe qartë largohet nga përdorimi i Raspberry Pi si minipc, diçka që të gjithë e dimë deri tani. Këto projekte janë për shtëpinë por ato nuk janë projektet e vetme që ekzistojnë për këtë fushë, edhe pse ato janë më të njohurat.

Home Media Center

Përdorimi i një Raspberry Pi dhe Raspbian i kombinuar me Kodin ne mund të kemi një të lirë dhe qendër e përballueshme mediatike. Procesi është i thjeshtë dhe ne mund ta ndryshojmë atë në OpenElec. Në çdo rast, do të na duhet vetëm një Raspberry Pi, një kabllo HDMI për të lidheni atë me TV-në tonë dhe një tastierë pa tel me miun e integruar të jetë në gjendje të kontrollojë opsionet e sistemit operativ. Kostoja është mjaft e volitshme dhe natyrisht është diçka interesante për shtëpinë.

Artikulli i lidhur:
Këto janë komandat më të zakonshme të përdorura në një Raspberry Pi

Portë SSH

Shumë prej nesh kanë nevojë për qasje të jashtme në kompjuterat dhe shtëpitë tona. Kjo mund të jetë një rrëmujë për adresat IP dhe për sigurinë e rrjetit, kështu që ne mundemi përdorni Raspberry Pi në mënyrë që ajo të ketë adresën IP publike dhe lidheni me përmes SSH tek Raspberry Pi që do të ketë lidhje me kompjuterët në shtëpi. Këta kompjuterë do të kenë një adresë IP private, kështu që të huajt nuk do të kenë mundësi të hyjnë në të. Për këtë projekt do të na duhet vetëm një Raspberry Pi së bashku me Raspbian. Vetëm se.

Vëzhgoni kafshët shtëpiake

Vëzhgoni kafshët shtëpiake

Një tjetër projekt interesant për Raspberry Pi konsiston në përdorimin e Pi Cam të famshëm për të monitoruar foshnjat ose kafshët shtëpiake. Thjesht duhet të lidhim Pi Cam me Raspberry Pi dhe ta vendosim kamerën në gjendje të regjistrojë se ku është kafsha shtëpiake ose foshnja. Pastaj, për të parë se çfarë kanë bërë ose çfarë bëjnë Ne duhet të lidhemi vetëm me Raspberry Pi përmes SSH ose me një aplikacion të telekomandës për të parë se çfarë është regjistruar ose është duke u regjistruar.

Ky monitor kafshësh shtëpiake është i dobishëm për shtëpitë, por është gjithashtu më i shtrenjtë se projektet e tjera, pasi duhet të shtojmë çmimin e PiCam në çmimin e Raspberry Pi. Në çdo rast është një projekt interesant për shtëpinë.

Artikulli i lidhur:
Krijoni makinën tuaj të Arcade me Raspberry Pi

Firewall në shtëpi

Ne kemi biseduar për hyrjen në kompjuterët tanë nga jashtë por gjithashtu mund ta bëjmë Raspberry Pi një mburojë kundër sulmeve të jashtme. Në këtë rast do të na duhet vetëm një Raspberry Pi, një qendër (nëse kemi shumë kompjuterë me lidhje me tela) dhe Tor për Raspberry Pi.

Falë Tor dhe teknologjisë së tij "qepë", ne mund të kemi një firewall të fuqishëm që jo vetëm që na mbron nga sulmet, por edhe ne mund të kryejmë shfletim anonim të uebit. Në këtë rast projekti bazohet në softuer. Raspbian-it të njohur duhet t'i shtojmë Tor dhe teknologjinë e tij. Diçka e lehtë dhe e thjeshtë.

Faqja e Google

VoiceKit për mjedër

Asistentët virtualë po arrijnë. Dhe në këtë rast, kjo tendencë nuk është e lidhur me një pajisje specifike, por mund të jetë çdo pajisje. Kështu që çdokush mund ta bëjë këtë projekt Raspbery Pi dhe krijoni ndihmësin tuaj virtual falë Raspberry Pi. Google ka kohë që është në bashkëpunim me MagPi ata lëshuan një çantë për ndërtoni një karton Google Home. Isshtë një projekt interesant dhe i dobishëm për shtëpinë. Kohët e fundit është krijuar një modifikim që zëvendëson kornizën e kartonit me një një intercom në shtëpi nga vitet '80.

Echo e bërë në shtëpi në Amazon

Amazon Echo me mjedër Pi

Nëse Google Home është bashkuar me Raspberry Pi, Amazon Echo nuk ka qenë më pak dhe shumë kohë para se Google të krijojë tashmë Amazon Echo-n tonë. Echo është një altoparlant i zgjuar që është bërë modë. Përdoruesit mund të ndërtojnë kopje tona Amazon Echo falë Raspberry Pi. Ka kaluar një kohë e gjatë që nga ajo kohë ne tregojmë se si ta ndërtojmë atë dhe sigurisht që është një projekt i shkëlqyeshëm për ta pasur në shtëpi. Kjo pajisje mund edhe të jetë më i mirë se produkti origjinal pasi mund ta bëjmë të lëvizshëm ose shtoni përshtatje që pajisja Bezos nuk i ka.

Qepë Pi

Qepë Pi

Ne kemi folur më parë për ndërtimin e një Firewall-i të bërë në shtëpi falë Raspberry Pi. Onion Pi ka një funksion të ngjashëm, por ndryshe nga projekti tjetër, Onion Pi ofron siguri të madhe nëse duam të hyjmë nga jashtë te skuadrat në shtëpinë tonë. Onion Pi përdor protokollin e Rrjetit Tor, një rrjet që përdor funksionimin e shtresave të qepës për të ofruar më shumë siguri dhe privatësi se normalisht. Në kjo lidhje Ne ju tregojmë se si ta ndërtoni këtë projekt.

KindleBerry Pi

Tabela flakë

Kompjuteri është një vegël e zakonshme, normale dhe pothuajse e nevojshme në shtëpi. Diçka që nuk ishte e tillë 30 vjet më parë. Në çdo rast, falë këtij projekti për Raspberry Pi dhe një eReader, mund të kemi një kompjuter bazë i cili gjithashtu ka një ekran ideal për të shmangur dëmtimin e shëndetit të syve tanë. Ndryshe nga projektet e tjera, KindleBerry Pi është shumë interesant për faktin e thjeshtë që mund të ripërdorni një vegël si një eReader i vjetër ose të jeni në gjendje të keni një eReader dhe një kompjuter në një vegël të vetme.

Makinë Arcade

Makinë Arcade me Raspberry Pi

Në shumë shtëpi, salla e lojërave është bërë një dhomë e rëndësishme në shtëpi. Normalisht, një divan i rehatshëm dhe shumë pajisje të lojrave të tilla si video konzola, media qendra, etj ... Ne ju propozojmë krijoni një makinë Arcade të personalizuar që përmban lojëra video gjatë gjithë jetës si SuperMario Bros. Falë Raspberry Pi, ne mund të krijojmë një makinë Arcade të së kaluarës pa qenë e nevojshme të paguajmë 25 pesetë që ata na kërkuan për një lojë. Lojërat mund të modifikohen dhe kostoja, në sajë të materialeve të ricikluara dhe Raspberry Pi Zero W, është pothuajse minimale. Në kjo lidhje Ju do të gjeni më shumë informacion në lidhje me ndërtimin e një makine Arcade për dhomën tonë të lojërave.

Game Boy

Lojë Boy Zero me Raspberry Pi

Duke iu kthyer projektit të mëparshëm, në këtë rast po flasim për një riprodhim të Game Boy origjinal. Kjo makinë Arcade mund të krijohet në mënyrë të përsosur falë Raspberry Pi Zero W. Gjëja e vështirë për këtë projekt është krijimi i zorrës. Ose ne përdorim një makinë të vjetër origjinale ose do të shtypnim një kasë me një printer 3D. Por, larg kësaj, kostoja në lidhje me argëtimin që ofron është shumë e ulët. Ne kemi biseduar me ju rreth këtë projekt por nëse dëshironi, në Instruktual do të gjeni më shumë projekte të ngjashme me ndryshime të vogla.

Monitorues i temperaturës

Monitorues i temperaturës me mjedër

Temperatura e shtëpisë është shumë e rëndësishme. Një ose dy shkallë mund të na bëjnë të shpenzojmë qindra euro në vit për ngrohje ose energji elektrike. Prandaj, përdorimi i një monitori të temperaturës mund të jetë një ndihmë e madhe. Për këtë Projekt Do të na duhet Raspberry Pi, sensorë të temperaturës dhe një ekran LCD që tregon vizualisht temperaturën e secilës dhomë. Nëse duam të krijojmë një monitor më të saktë të temperaturës, mund të përdorim bordet Arduino për të zgjeruar sensorët në çdo dhomë në shtëpi, por me një Raspberry Pi të thjeshtë mund të marrim rezultate të shkëlqyera. Në Instructables Ju do të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë projekt.

Ujitja automatike

Projekti Raspberry Pi për ujitje të bimëve

Gjatë kohërave festive shumë priren të shkojnë me pushime. Një aktivitet i domosdoshëm por që na sjell probleme për shtëpinë sepse duhet të ujitim bimë, të ushqejmë kafshë shtëpiake etj ... Në këtë rast ekziston një projekt që falë këtij projekti me Raspberry Pi mund të kemi një sistem automatik i ujitjes për bimët tona. Përveç kësaj, falë funksionit Wi-Fi të Raspberry Pi, ne mund ta kryejmë edhe detyrën nga smartphone-i ynë. Në këtë Faqja e instrumenteve Ju do të gjeni softuerin, listën e materialeve dhe madje edhe udhëzuesin e ndërtimit për këtë projekt.

Ndezja e dritave dhe pajisjeve të tjera

Më parë kemi folur për krijimin e një muri zjarri në shtëpi për të qenë në gjendje të komunikojmë me jashtë. Ky projekt propozon t'i japë funksion atij muri mbrojtës sepse do të na duhet nëse e krijojmë këtë projekt. Falë Raspberry Pi dhe dritave inteligjente, ne mund të ndezim dritat në shtëpi ose pajisje të caktuara nga smartphone-i ynë. Ne madje mund të bëjmë të njëjtën gjë me dritat normale, por për këtë duhet të ndërtojmë një përshtatës që "kthehet" i zgjuar në llamba. Tek Instrukturat mund të gjeni një udhëzues ndërtimi të këtij projekti interesant, sepse më shumë se një ka harruar të fikë dritat nuk eshte ashtu?

Stacioni i motit

Imazhi i një stacioni moti krijuar me Raspberry Pi

Duke përdorur një ekran, ne lehtë mund të krijojmë një stacion meteorologjik i plotë që do të na ofrojë një sasi të madhe informacioni të tilla si temperatura, lagështia, presioni i ajrit, rrezatimi ultraviolet, nivelet e dritës, madje edhe nivelet e dioksidit të azotit.

Nëse ne gjithashtu arrijmë ta bëjmë atë një rast elegant dhe të kujdesshëm, ne mund të kemi një stacion spektakolar të motit në shtëpinë tonë, në lartësinë e cilitdo që mund të blejmë, për shembull, në Amazon.

Në këtë lidhje keni udhëzime për të shkuar në punë tani.

Një stacion FM në majë të gishtave tuaj

Nëse pasioni juaj është radio, falë një Raspberry Pi, një kabllo që do të veprojë si një antenë dhe një skenar Python që do të na lejojë të luajmë audion, ne mund të bëhemi prezantues i një programi të vogël që miqtë tanë do të jenë në gjendje të dëgjojnë, për shembull, përmes radiove të afërta.

Falë kësaj pajisje, të cilën mund ta ndërtoni përmes hapave të mëposhtëm, ne do të jemi në gjendje të transmetojmë në frekuenca që variojnë nga 1 MHz në 250 MHz, megjithëse ideale do të ishte transmetimi në frekuenca standarde FM (nga 87.5 MHz në 108.0 MHz). Gjithashtu mbani në mend se duhet të respektoni transmetimet e shumë stacioneve që kanë një stacion zyrtar në çdo kohë.

KETU ju keni udhëzimet për të ndërtuar stacionin tuaj FM.

Ushqyes elektronik për kafshë shtëpiake

Sa herë që vijnë pushimet, zakonisht vjen edhe problemi se ku ose me kë të lëmë kafshët tona shtëpiake. Për fat të mirë për të gjithë ata që jetojnë me macet, ata mund t'i lënë ata vetëm, duke bërë që dikush t'i vizitojë, edhe nëse vetëm për t'u dhënë atyre një dashuri një herë në ditë ose një herë në dy ditë. Dhe a është kjo edhe një herë falënderoj një Raspberry Pi ne do të jemi në gjendje të krijojmë furnizuesin tonë automatik që do të shpërndajë doza të ushqimit automatikisht te macet tona, ose ndonjë kafshë tjetër.

Imazhi i Ushqyesit të Cat Cat

Projekti u pagëzua si Ushqyes i maceve të energjisëI zhvilluar nga David Bryan, ai është pranuar gjerësisht dhe të gjithëve u pëlqen të kontrollojnë se çfarë hanë kafshët e tyre shtëpiake, edhe kur janë me pushime. Nëse shtojmë gjithashtu një kamerë vëzhgimi, e kontrolluar gjithashtu falë Raspberry Pi tonë, projekti mund të jetë shumë interesant dhe fitimprurës.

Kontrolli i zërit për garazhin tuaj

Siri, asistenti i njohur i zërit që përfshijnë pajisjet e ndryshme të Apple, mund të na ndihmojë në këtë projekt dhe hapni derën e garazhit me një komandë zanore. Ne ju paralajmërojmë se detyra nuk është e lehtë, por rezultati është thjesht spektakolar dhe mbi të gjitha i rehatshëm. Dhe është që ne kurrë nuk do të duhet të zbresim nga makina për të hapur derën e garazhit, dhe shpresojmë që nuk do të duhet të heqim çelësin përsëri nga dritarja për ta hapur.

Kamera e sensorit të lëvizjes

Ne kemi parë tashmë shumë produkte që mund të bëhen me një Raspberry Pi ku bëhet një kamera vëzhgimi, por përsëri mund të shkojmë një hap më tej. Dhe është se kjo pajisje e fuqishme na lejon të krijojmë, pak a shumë me lehtësi, a kamera vëzhgimi që zbulon lëvizjen, e cila për shembull mund të na lejojë të zbulojmë lëvizje të mundshme brenda shtëpisë tonë.

Nëse nuk doni t’i jepni asaj lëvizje kontrollin e lëvizjes, e cila mund të jetë pak paranojake, gjithmonë mund ta përdorni për të kontrolluar nëse kafshët shtëpiake lëvizin nëpër shtëpi apo dalin në kopsht.

En kjo lidhje Ju keni të gjithë hapat që duhet të ndiqni për të ndërtuar kamerën tuaj të sensorit të lëvizjes.

MoccaPi ose kafeja më e mirë e bërë me një Raspberry Pi

Kur themi se përdorimet e një Raspberry Pi janë praktikisht të pafund, dhe megjithëse shumë dyshojnë në këtë, unë kam shumë frikë se nuk kemi gabuar, as edhe një jota. Dhe është se kjo pajisje e njohur tashmë ka arritur të arrijë në kuzhinën tonë me anë të MoccaPi, një krijues i zgjuar i kafesë për të bërë kafe ose çaj, sipas mendimeve të të gjithë atyre që e kanë provuar, mjaft mirë.

Çmimi i përgjithshëm nuk është shumë i lartë, dhe është se pasi të kemi fituar të gjithë elementët që na duhen për të ndërtuar këtë aparat kafeje kurioz, nuk duhet të shkojmë shumë mbi 80 euro.

Nëse doni të filloni ndërtimin e një MoccaPi sot, ja cilat janë udhëzime që duhet të ndiqni.

Një kopsht i bukur dixhital

Nëse ju pëlqejnë bimët dhe do të kishit dashur të kishit një copë tokë të vogël për të pasur një kopsht plot lule, por nuk mund të ishte, mbase ky projekt me një Raspberry Pi është afër asaj që keni ëndërruar gjithmonë. Mund të tingëllojë si një shaka, por falë një prej këtyre pajisjeve të fuqishme ne mund të ndërtojmë në mënyrën më të thjeshtë që mund të imagjinoni, dhe gjithashtu me pak aftësi, një kopsht dixhital në të cilin lëvizin lulet, zogjtë ose kriteret shfaqen rreth luleve ose në të cilin ka edhe ndriçim të habitshëm gjatë mbrëmjes.

Në videon YouTube që mund të shihni më sipër keni të gjitha udhëzimet (dhe në lidhja tjetër), edhe pse sapo të keni një RaspBerry Pi ju rekomandojmë që të përdorni imagjinatën tuaj për të krijuar një kopsht befasues dhe të bukur që do të vijë në jetë sa herë që dëshironi.

 

Përfundim

RaspBerry Pi ka kaluar në një kohë të shkurtër nga të qenit një pajisje praktikisht e panjohur për publikun e gjerë, në shndërrim në një mjet të domosdoshëm për një numër të madh të projekteve. Në këtë artikull ju kemi treguar një grusht të mirë për shtëpinë tuaj, por përdorimet dhe aplikimet e kësaj pajisje të vogël dhe të lirë janë praktikisht të pafund. Shumë njerëz thonë se mundësitë që kemi me një RaspBerry Pi shkojnë deri në imagjinatën dhe aftësinë tuaj për të shpikur dhe punuar me të.

A keni krijuar një projekt me një RaspBerry Pi për shtëpinë tuaj që mendoni se meriton të shfaqet në këtë listë?. Nëse është kështu, na tregoni përmes emailit të kontaktit ose hapësirës së rezervuar për komente mbi këtë postim dhe ne do ta përfshijmë atë në listë.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   José María Díaz nga San Pedro Riera dijo

  Unë kam një qendër mediatike me Raspbery pi dhe shpërndarjen LibreElec (linux minimal me Kodin të integruar). Shtë luksoze dhe - me një aplikacion falas android të quajtur Kore, mund ta kontrolloni nga telefoni juaj celular ... Nuk mund të jetë më i lirë.

 2.   Hugo dijo

  Po krijoj një ushqyes por për qentë e mi të cilët nuk mund të kenë asgjë tjetër përveç betonit ose çelikut sepse ata e shkatërrojnë atë dhe mënyra për shpërndarjen e ushqimit në projektin që postoni është interesante, megjithëse e pasaktë. Po përdor një ESP32 që kontrollon një ndihmës 64kg të forcës që dëgjon një server të mjedrës për shkallëzim më të mirë. Më mirë ndani ndërfaqen api nga funksionimi direkt.