Analizë dhe testim i plotë i printerit 3D BQ Witbox 2

Printer 3D BQ Witbox 2

BQ hyri në tregun e printimeve 3D Vjet 3 parë duke njoftuar një ribrandim të printerit 3D Makerbot replicator 2. Disa muaj pas njoftimit, ata anuluan projektin. Ata guxuan të bënin një hap më trim dhe lançoi një printer të modelit të tyre, BQ WITBOX. Në vitet në vijim ata paraqitën një skaner (CICLOP) y një printer kit për të mbledhur vetenHEFESTI).

Gjatë vitit 2016 ata tregtuan një model të evoluar të të dy printerëve. Pajisjet me një numër të madh të veçorive të reja krahasuar me versionet e tyre origjinale. Sot ne analizojmë ekipi i saj më i madh, BQ WIT KUTI 2.

Printeri 3D BQ Witbox 2 është një Printer 3D me bosht kartezian që bën përshtypje nga FDM. Ju mund të përdorni një larmi të gjerë të Filamentet 1.75 mm i trashë për sa kohë që shtypja juaj nuk kërkon një shtrat të nxehtë

Ndryshe nga printerët e tjerë në treg, ky printer përdor elektronikë të projektuar dhe prodhuar nga BQ, 100% e përputhshme me Arduino. Ai gjithashtu ka një ekstruder të fuqishëm dhe të besueshëm të vetë-projektuar.

Krahasimi i produkteve të ngjashme

Ne do të krahasojmë disa nga karakteristikat e këtij produkti me konkurrentët me karakteristika teorikisht të ngjashme:

Krahasimi i printerëve 3D

Ne shohim që prodhuesi ka arritur ta pozicionojë produktin e tij shumë mirë në lidhje me konkurrencën me një vlerë të mirë për para.

Disa prodhues kanë prezantuar kohët e fundit një gamë të re pajisjesh që përfshin karakteristika të reja të rëndësishme si Wi-Fi ose extruder të dyfishtë, por përkundër kësaj, printeri 3D BQ WITBOX 2 është ende një zgjedhje e mirë.

Aspektet teknike dhe specifikimet e printerit 3D BQ WITBOX 2

Printer 3D BQ WITBOX 2

Madhësia, pesha dhe sipërfaqja e printimit

Printeri është pajisje e rëndë. Mbaroi kg 30 Ato nënkuptojnë se do t'ju kushtojë e juaja ta hiqni nga kutia kur ta shpaketoni dhe ta ngarkoni në tryezë ose mobilje në të cilën e lini të instaluar. Arsyeja që 90% e shasisë e printerit është çelik, është si një tank. Në mënyrë që të përfshijë një zona e shtypjes aq i madh ( 297x210x210 mm) kërkohet të ketë printeri dimensione bujare, 508x485x461 mm pa llogaritur spiralin dhe mbështetjen e saj.

Shpejtësia dhe rezolucioni

Në këtë aspekt teknik, printeri shkëlqen shumë, duke qenë në gjendje të shtypë në rezolucione deri në 20 mikronë me shpejtësi deri në 200 mm / s. Ne kemi një ekip të jashtëzakonshëm që nuk do të fajësojë asgjë që kemi ndërmend të shtypim. Ne do të duhet të kufizojmë këto vlera vetëm kur përdorim disa filamente specifike, të tilla si filament fleksibël që rekomandohet të shtypet me më shumë se 60 - 80 mm / s

Ekstruderi i dizajnuar nga BQ

El extruder me sistemin "Double Drive Gear" i zhvilluar nga BQ është një komponent me cilësi të mirë me të cilin kemi shtypur në të gjitha materialet që kemi mundur të aksesojmë (dhe do të shihni në artikuj të tjerë në këtë blog), fije e hollë, dru, tapë, filament fleksibël, PETG ...

ekstruderi

Ky ekstruder përfshin dhëmbëza në të dy anët e filamentit për të rritur tërheqjen që bëhet duke tërhequr materialin drejt hotendit. Gjithashtu përfshin një tub PTFE (teflon) që zvogëlon fërkimet e filamentit në lëvizjen e tij drejt vatrës së nxehtë e cila do të sigurojë që filamenti të nxehet vetëm pasi të jetë futur tashmë në vijën e nxehtë. Të gjitha këto shtesa sigurojnë që nuk do të ketë bllokime shtypi pavarësisht filamentit që ne përdorim.

Pengesa kryesore e këtij sistemi është se tubi Teflon nuk i reziston temperaturave mbi 240ºC kështu që shtypja e ABS dhe filamenteve që kërkojnë temperatura të larta është përjashtuar plotësisht.

Kohë pas kohe duhet të zëvendësoni tubin PTFE brendaSidoqoftë, është një proces i thjeshtë që nuk do të zgjasë më shumë se 10 minuta. Sidoqoftë, shumë orë shtypje do të duhen para se të duhet të bëni zëvendësimin e parë.

Aspekte të tjera teknike

Në një botë ku gjithçka ka gjithçka, edhe nëse nuk përdorim gjysmën e funksioneve të produkteve më vonë, është për t'u habitur që prodhuesi nuk ka përfshirë një shtrat të nxehtë në karakteristikat e BQ WITBOX 2. Më vonë në këtë artikull do të hyjmë në detaje se çfarë mund dhe nuk mund të shtypet nëse nuk kemi një kompjuter me një shtrat të nxehtë.

Printer BQ WITBOX 2

 

Printeri ka një dizajn i thjeshtë dhe funksional në të cilën praktikisht gjithçka reduktohet në vija të drejta. Panele të mëdha transparente me korniza metakrilate të bardha në të gjitha fytyrat e dukshme të ekipit dhe a trup i ndërtuar prej çeliku projektuar posaçërisht për ne mund të vendosim disa printerë të njëjtë.

printer i brendshëm

Një pikë shtesë për të qenë mirënjohës është se ata kanë qenë në gjendje të hartojnë setin në mënyrë që nuk shihen kabllo, rezultati është shumë profesional.

edhe kanë përfshirë një bravë me një çelës në derë që i jep mundësi hyrjes në brendësi të printerit, një detaj veçanërisht i dobishëm nëse do ta lokalizojmë printerin në një zonë ku mund të ketë fëmijë ose njerëz të tjerë që nuk dinë çfarë brendësia e printerit nuk duhet të trajtohet gjatë shtypjes.

kyçi i printerit

Lidhshmëria, funksionimi autonom dhe sistemet operative të mbështetura

Megjithëse printeri ka një port COM cai punon më mirë duke shtypur skedarë GCODE të kopjuar direkt në SD. Ekrani që përfshin printerin përfshin një menu të lehtë dhe intuitive nga e cila mund të kryejmë të gjitha veprimet e nevojshme për përdorimin e tij.

Ne kemi qenë në gjendje të lidhim printerin përmes portës COM dhe të lëvizim boshtet, por lëvizja e arritur nuk është aq e qetë sa ajo e bërë nga menuja e vetë pajisjeve.

Zhbllokimi dhe montimi i printerit 3D BQ WITBOX 2

Për shkak të madhësisë dhe peshës së produktit, paketimi ka një sistem hapjeje si ai i televizioneve aktuale. Ktheni disa mbështetëse dhe tërhiqni kutinë lart. Ne e gjejmë printerin tonë të mbrojtur siç duhet në mënyrë që të arrijë në gjendje të përsosur dhe një kuti që përfshin pajisje të ndryshme (disa madje të shtypura në 3D) dhe një manual udhëzimesh të letrës së trashë.

Ne përjashtojmë menjëherë leximin e manualit për të bërë uNjë kërkim i shpejtë në internet për hapat që duhen përdorur për të përdorur printerin.
BQ ka një kanal në Youtube në të cilat gjejmë video për detyrat më të zakonshme që do të kryejmë me WITBOX 2, gjetëm videon e duhur dhe për pak më pak se 15 minuta ne tashmë kemi hequr imobilizuesin nga karroca e shtypjes, montuar panelet anësore, mbështetjen e filamentit dhe ne po luajmë me menunë e printerit për të kalibruar pajisjet.

Duke përdorur një video tjetër që BQ ka në kanalin e saj në YouTube, ne kryejmë kalibrimet e nevojshme.

Niveli i platformës së ndërtimit

Është bërë duke kthyer 3 vida. Kthesa mund të bëhet me dorë pa pasur nevojë për ndonjë mjet dhe duhet të kemi kujdes vetëm kur ndizet rrotullimi i udhëhequr nga printeri.

nivelimin e bazës

Rregulloni zhvendosjen e hundës në krahasim me pllakën e ndërtimit.

Ky hap është më pak intuitiv, ju duhet ta bëni rregulloni hendekun midis grykës dhe pllakës së ndërtimit kështu që kur shtypni një shtresë të materialit me një trashësi specifike të keni hapësirë ​​të mjaftueshme. Nëse lëmë pak hapësirë, materiali do të grumbullohet në grykë duke shkaktuar, ndër të tjera, bllokime, nëse lëmë shumë materiali nuk do të ngjitet mirë midis shtresave. Pas disa testeve dhe një kërkimi të gjerë në internet, jemi të bindur që opsioni më i mirë është të vendosni një fletë letre 80 gramë ndërmjet grykës dhe bazës dhe të zvogëloni distancën derisa të kemi vështirësi në lëvizjen e fletës me duar.

Një hap i fundit për të marrë para shtypjes, ju duhet t'i jepni një trajtim i përshtatshëm për sipërfaqen e shtypjes. Një pallto e lirë Llak Nelly është e mjaftueshme që materiali i shtypur të përmbahet siç duhet në shumicën e printimeve (duhet të përsëritet para çdo shtypjeje dhe të pastrojë bazën e tepërt çdo 10 printime apo më shumë). Gjithsesi ne ju këshillojmë për të harruar plotësisht problemet e shtrembërimit, përdorni gjithmonë opsionin BRIM të Cura. Një shtresë e vogël prej disa milimetrash do të shtohet në përshtypjen në perimetrin e copës, duke humbur një sasi të vogël materiali, por duke siguruar plotësisht ngjitjen e copës në bazë.

Pjesa e shtypur BRIM

Meqenëse e kemi shpaketuar printerin derisa të kemi filluar të shtypim objektin tonë të parë, ka kaluar mezi gjysmë ore.

Printer 3D BQ WITBOX 2 në detaje

Në këtë pjesë do të jemi kërkues dhe do të kërkojmë nivele të cilësisë dhe detaje që mund të duken të tepruara. Në të njëjtën mënyrë, kriteret e përdorura janë shumë subjektive dhe mbase nuk jeni dakord me ndonjë prej përfundimeve tona, na lini mendimet tuaja në komente.

Që nga Printera 3D Ato janë pajisje të rënda që, në varësi të cilësisë së ndërtimit, ato mund të paraqesin dridhje gjatë shtypjes ato duhet të vendosen në një sipërfaqe të fortë dhe me hapësirë ​​të mjaftueshme.

El mbështetje për rrotullat e filamenteveose është e vendosur në pjesa e pasme e printerit dhe filamenti futet përmes një vrime që përmes një tubi plastik e çon materialin në ekstruder. Tubi Teflon që shkon nga spiralja në ekstruder përdor konstantën e nivelit të dytë për të gjetur rrugën e saj.

Nëse keni hapësirë ​​të mjaftueshme, kjo zgjidhje është shumë elegante, si dhe funksionale, nëse përkundrazi ju ndodh si ne dhe dëshironi të zvogëloni thellësinë e printerit sa më shumë që të jetë e mundur, do të preferoni të shtypni një mbështetje për ta vendosur spiralja në printer. Skedarët .stl për shtypjen e këtij mediumi janë në dispozicion për të gjithë në faqen e internetit të prodhuesit.

spiralja e pasme

Në të njëjtën mënyrë kablli i energjisë. Ai hyn në printer në një kënd të drejtë, nëse prodhuesi furnizon një kabllo me një kënd 90 gradë me pajisjet, ne do të fitonim disa centimetra shtesë.

Nga skedari STL në GCODE

Skedarët që përdor printeri për të shtypur objektet janë GCODEe. Pra, si me shumicën e printerëve në treg do të jetë e nevojshme të përdorni disa programe laminator për të kthyer formatin popullor STL në GCODE . Në rastin tonë ne kemi përdorur Cura 2.4 me rezultate shumë të mira, por kemi mundësi të tjera si Slic3r, Simplyfy3D, skeinforge. Shumëllojshmëria e softverit që ekziston sot është e tillë që ne madje mund të kushtojmë një artikull për të folur ekskluzivisht në lidhje me të, Bq ka zgjedhur të mos prodhojë softuerin e vet.

Pasi të kemi futur një kartë SD në printer me skedarin GCODE të asaj që duam të shtypim, ne mund të bëjmë të gjitha hapat e nevojshëm nga vetë ekrani i printerit.

Ekrani

Gjatë shtypjes në Ekrani na informon për emrin e objektit të shtypur, temperaturën e ekstruderit, shpejtësinë e shtypjes,% e shtypur dhe kohën kur kemi shtypur. Me një ekran kaq të madh na mungojnë më shumë informacione, megjithëse nuk janë thelbësore, do të vlerësohej. Disa parametra të mundshëm do të jenë koha e mbetur, mm dhe gram e shtypur dhe e mbetur

shfaq

Gjatë gjithë procesit të shtypjes nga ekrani mund të bëjmë pauzë, të ndalojmë, të ndryshojmë temperaturën dhe shpejtësinë e shtypjes. Do të ishte gjithashtu interesante të ishte në gjendje të rriste rrjedhën e materialit të ekstruduar.

Gjatë shtypjes

Zona e shtypjes ka matje shumë bujare dhe ne mund të shtypim shumë objekte pa ndonjë problem ose ne do të jemi në gjendje të shtypim pjesë të mëdha pa pasur nevojë të bëjmë modifikime në to. Në rastin e shtypjes së njëkohshme të shumë objekteve, tërheqja e filamentit në ekstruder dhe saktësia në boshtet sigurojnë që ndryshimi nga një objekt në tjetrin të jetë i pastër dhe preciz.

shtypje e shumëfishtë

Megjithëse është e vërtetë që gjatë shtypjes shtypja mund të ndalet, edhe nëse është e nevojshme, duke bërë një ndryshim të filamentit ne nuk e rekomandojmë atë sepse shtresa në të cilën është bërë pauza do të jetë e dukshme në objektin e shtypur. Kjo sigurisht është për shkak të vetive fizike të PLA, pasi shtresa mbi të cilën po përpiqemi të ngjitemi materiali bëhet shumë e ftohtë, bashkimi nuk është i përsosur.

Shpejtësia e printimit është një opsion interesant dhe kompleks. po ne rregull printeri është teknikisht i aftë të shtypë me shpejtësi 200 mm / s jo të gjitha materialet kanë karakteristikat fizike të nevojshme për të i rezistojnë shpejtësive kaq të larta. Për secilin material do të duhet të bëjmë disa teste derisa të gjejmë konfigurimin ideal. Dhe është interesante që ne luajmë me këtë vlerë sepse mund të shkurtojmë ndjeshëm kohën e shtypjes.

Një detaj për të cilin nuk kemi mundur të gjejmë një shpjegim është ai kohët e pritshme të shtypjes nga Cura janë disi më të shkurtra se sa kohët aktuale të shtypjes. Ne imagjinojmë se kjo është për shkak të modifikimeve që BQ ka bërë në firmuerin e printerit për të minimizuar zhurmën gjatë shtypjes.

Niveli i zhurmës së printerit

Printeri 3D BQ WITBOX 2 është, si të gjithë printerët, i zhurmshëm. Por ka shumë variabla që mund të ndikojnë në nivelin e zhurmës që ajo lëshon. Printimi me shpejtësi të lartë është më i fortë, nëse kemi hequr metakrilatin e sipërm për të vendosur mbështetësin e filamentit opsional është më i fortë, nëse shtypim me derën e hapur është më i fortë. Por edhe skenari më i keq i mundshëm, me të gjitha përkeqësimet që sapo diskutuam.

Nëse e kemi të vendosur në një dhomë me derën e mbyllur në dhomat ngjitur, dëgjohet vetëm një gumëzhitje e lehtë. Me një smartphone dhe një aplikacion për matjen e DB vetëm një këmbë nga printeri që kemi një vlerë ndërmjet 47 dhe 57 dB  dhe vetëm kur largohemi nga dhoma dhe mbyllim derën kemi një vlerë prej 36 dB. Duhet të keni parasysh se këto lloje të aplikacioneve nuk janë shumë precize, por ato shërbejnë për të na dhënë një ide të përafërt.

Cilësia e printimit dhe shkalla e gabimit.

Nëse ka diçka që na pëlqente veçanërisht në lidhje me këtë printer është cilësia e lartë me të cilën shtyp. Qoftë në rezolucione të larta ose në rezolucione të ulëta, shtypja është shumë e qetë dhe nuk ka gabime. Ne kemi shtypur teste të ndryshme stresi dhe printeri i kalon ato me lehtësi.

Shërbimi pas shitjes dhe mbështetja nga komuniteti Krijues

Historikisht, BQ ka pasur një komunitet shumë aktiv për të gjitha produktet e saj të aftë për të zgjidhur problemet e produkteve edhe para se ta bënte shërbimi teknik. Në forumin zyrtar Mibqyyo ka një fije për këtë produkt në të cilin personeli i kompanisë merr pjesë dhe u përgjigjet të gjitha pyetjeve që lindin.

Edhe prodhuesi vë në dispozicion të klientëve të tij telefonin, eksitimin dhe postën të përpiqen të mbulojnë të gjitha mjetet e mundshme të komunikimit. Nga cilido nga rrugët që përdorim, ata do të na japin një trajtim adekuat dhe korrekt, thjesht duhet të rishikoni komentet dhe mesazhet më të fundit për ta realizuar atë.

Duke qenë një projekti me burim të hapur është relativisht e lehtë të gjesh modifikime niveli fizik dhe harduer i disa aspekteve të printerit. Prodhuesi madje ka përdoruesin e tij në portalin Thingiverse. Një tjetër pikë bonus për BQ për mbështetjen e Burimit të Hapur !!

Sidoqoftë, ne konsiderojmë se ka shumë vende ku mund të gjejmë dokumentacionin dhe material mbështetës për printerin; faqen zyrtare të internetit, portalin Diwo, mibqyyo, YouTube. Prodhuesi duhet të bëjë një përpjekje për të përqendruar të gjithë informacionin sa më shumë që të jetë e mundur.

Filament BQ dhe filamente nga markat e tjera.

Printeri dorëzohet me një rrotull një kilogramësh me fije të kuqe PLA. Filamenti BQ është shumë i përshtatshëm për të bërë përshtypjet e para me printerin tonë 3D BQ WITBOX 2. Aderon shumë mirë në platformën e ndërtimit, rrjedh siç duhet dhe vazhdimisht nga ekstuderi. objekte të shtypura, edhe me përqindje të ulët të mbushjes, do të ketë një fortësi e konsiderueshme. Nga ana tjetër, kjo ngurtësi do të na bëjë edhe më shumë vështirë të hiqen strukturat mbështetëse nga objektet komplekse.

Cilësia dhe besueshmëria e kokës së nxjerrjes na ka lejuar të shtypim duke përdorur një larmi të gjerë të fijeve nga prodhues të ndryshëm, duke marrë rezultate shumë të mira me të gjithë ata.

Ju mund të hidhni një vështrim në disa artikuj që kemi botuar kohët e fundit me këto filamente:

Çmimi dhe shpërndarja

El çmimi zyrtar i printerit është 1690 € në vetë dyqanin online të prodhuesit dhe shpërndahet nëpër shumicën e dyqaneve të elektronikës të konsumit. Pra është e thjeshtë që në një fushatë specifike të këtyre institucioneve mund ta gjejmë me një çmim edhe më të ulët.

Përfundim

Pasi të keni testuar printerin për 45 ditë dhe duke e shtypur atë më shumë se 5 orë në ditë, mund të konfirmojmë se kemi të bëjmë me një pajisje shumë të besueshme, e cila pas shumë e shumë shtypjeve vazhdon të shtypet si ditën e parë. Me një me shpejtësi djallëzisht të lartë dhe rezolucion optimal të shtypjes.

Pavarësisht se nuk përfshin një shtrat të nxehtë, shumëllojshmëria e fijeve që mund të gjejmë dhe që nuk e kërkojnë këtë veçori do të na bëjë të mos e humbasim. Ne kemi testuar të gjitha llojet e fijeve dhe mund t'ju sigurojmë se printeri është shumë i aftë të marrë rezultate të mira me secilën prej tyre.

Na mungon lidhja pa tel dhe lehtësinë e përdorimit nga pajisjet mobile.

Madhësia dhe pesha e printerit do të bëjë që shumë blerës të mundshëm të tërhiqen nga mungesa e një vendi për ta vendosur në shtëpi. Por nëse nuk është çështja juaj do të keni me një çmim të arsyeshëm një ekip me karakteristika të shkëlqyera.

Mendimi i redaktorit

BQ Witbox 2
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 4.5 yje
1690
 • 80%

 • BQ Witbox 2
 • Rishikimi i:
 • Postuar ne:
 • Modifikimi i fundit:
 • Dizajn
  Redaktori: 80%
 • Qëndrueshmëria
  Redaktori: 90%
 • Përfundon
  Redaktori: 90%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 85%

Pro dhe kundër

rekuizitë

 • Zonë shumë bujare e shtypjes
 • Projekt me burim të hapur
 • Të grumbullueshme
 • I përgjigjet mirë filamenteve gjerësisht të ndryshme nga një larmi e gjerë prodhuesish
 • Derë e mbyllur për siguri të shtuar

Contras

 • Pozicioni i pasmë i filamentit rrit madhësinë e printerit
 • Nuk ka lidhje Wi-Fi
 • Pozicioni i lidhësit të energjisë nuk është ideal
 • Shume e rende

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Annie dijo

  Mirëmëngjes

  Kam një pyetje. Marka BQ deri më sot nuk ofron shërbim teknik, pasi kompania është mbyllur. Çfarë mund të bëhet me printerët 3D të kësaj marke pa atë mbështetje?
  Falënderim

  1.    Isaac dijo

   Përshëndetje,
   Siç thoni ju, BQ nuk ekziston më si e tillë, për shkak të humbjeve ekonomike iu shit një grupi vietnamez, dhe tani shumë nga punonjësit e tij duket se kanë mbetur të papaguar dhe klientë pa mbështetje teknike. Deri pak kohë më parë, Smart Labs me bazë në Madrid ishte përgjegjëse për ofrimin e shërbimit të jashtëm teknik për pajisjet BQ, por kur fabrika u mbyll, ata gjithashtu kanë ndaluar ofrimin e mbështetjes për shkak të mungesës së materialit.
   Nga pronarët aktualë, supozohet se ata do të jepnin mbështetje në Spanjë përmes VimSmart për BQ -të që kishin akoma garanci, por nuk e di shumë mirë nëse kjo po ndodh, ose çfarë do të ndodhë me pajisjet që nuk janë më ka një garanci ... Unë mendoj se ju duhet të mendoni për riparimin e vetes nëse mundeni, ose ndryshimin e pajisjeve ...
   Përshëndetje!

Testi anglishtProvoni katalanishtkuiz spanjoll