Analiza e printerit 3D Legio nga prodhuesi spanjoll Leon 3D

Legio i prodhuesit spanjoll Leon 3D

Në këtë përmbledhje ne do të analizojmë printerin 3D në çantë për të mbledhur Legio nga prodhuesi Leon 3D, një printer projektuar dhe prodhuar në Spanjë me një bazë të gjerë shtypi dhe të aftë për të shtypur me një larmi të gjerë materialesh.

Në internet mund të gjejmë printerë të panumërt 3D në komplete për tu mbledhur me çmime shumë të volitshme. Ky detaj ul ndjeshëm çmimin në krahasim me njësitë që janë mbledhur tashmë nga fabrika. Ne do të vlerësojmë cilësinë e produktit të furnizuar nga luan 3D një prodhues kombëtar që në vetëm 4 vjet ka qenë në gjendje të fitojë një terren në një treg të ashpër në të cilin ka produkte të panumërta të ngjashme dhe teknologjitë e reja po përfshihen çdo ditë.

Krahasimi i produkteve të ngjashme

Krahasimi i printerit Legio 3D
* BQ ofron një komplet zgjerimi për të shtuar një shtrat të nxehtë në printerët tuaj. ** Origjinal Prusa ofron një komplet të dyfishtë ekstruderi.

Duket se numri i printerëve të ndryshëm të pajisjeve bazuar në modelin Prusa 3D Printer është praktikisht i pafund. Por kur përqendrohemi vetëm tek ata me mbështetje teknike, të prodhuar nga një kompani e njohur, mundësitë zvogëlohen në mënyrë drastike. Në këtë skenar, printeri i prodhuesit Leonés bëhet shumë tërheqës, ai ka një raport shumë i mirë cilësi / çmim. Dhe shumica e karakteristikave teknike që ne presim nga një printer në segmentin e tij.

Produkti Leon 3D përfshin bazën e nxehtë dhe ekstruderin «alinmetal» por, duke marrë parasysh që është një printer kit me një dizajn të ngjashëm me prusa dhe i bazuar në të njëjtin firmware, do të kishim dashur të kishim të kompleteve më të azhurnuar si vetë-leveling ose extruder dyfishtë. Ne besojmë se sigurimi i tij me këto përmirësime nuk do të nënkuptojë një zhvillim shumë kompleks deri në pikën që nëse bashkësia e prodhuesve që përdor këtë pajisje rritet vetë ata do të na befasojnë duke zbatuar këto përmirësime në një mënyrë shtëpiake.

Aspektet teknike dhe specifikimet e printerit Legio nga prodhuesi spanjoll Leon 3D

Legio bazohet në një model të ngjashëm me Prusën e njohur zakonisht. Eshte nje Printer kartezian me një kornizë metakrilate, disa pjesë të shtypura me një printer tjetër, shufra me fije dhe një numër të madh arrash dhe rondele për të mbajtur të tërën.

Detaje 1 Legio

El rritje es jo eshte shume e komplikuar dhe duke ndjekur dokumentacionin e mirë që prodhuesi ka në kanalin e tij në YouTube mund të përfundojë në 3 ose 4 orë. Dizajni i printerit e bën montimi është shumë i fortë dhe nuk na është dashur të rregullohemi në çdo moment pa arrë printer Printeri ka përfundime me cilësi të lartë dhe pjesët e shtypura në PLA përdoret në montimin e saj ato nuk janë dëmtuar ose gabime shtypi.

Koka e nxjerrjes lëviz përgjatë boshteve Z dhe X ndërsa pllaka e ndërtimit kryen lëvizjet në lidhje me boshtin Y. motor me hap që transmeton lëvizjen me anë të një zinxhiri gome për boshtet X dhe Y. Në rastin e boshti z , për t'i dhënë më shumë qëndrueshmëri printimeve, përdoren Motorë me 2 hapa që me anë të shufrave të filetuara lëvizin kokën lart e poshtë.

Shfaq dhe tastiera

Detaje 2 Legio

Ekran LCD dhe butoni i kontrollit janë të vendosura në pjesën e sipërme të printerit mbaj fort në vetë kornizën metakrilate. Ndërsa rrota që ju lejon të përdorni menunë ka një prekje të saktë, e njëjta gjë nuk ndodh me butonat "HOME" dhe "CANCEL" që megjithëse e përmbushin funksionin e tyre në mënyrë të përsosur, ata kanë një gome, jo shumë solide dhe përcjellin një ndjenjë të brishtësisë. Sidoqoftë, gjatë 45 ditëve që ka zgjatur përdorimi intensiv i printerit për këtë analizë, ne nuk kemi parë ndonjë konsumim të tyre.

Madhësia, pesha, zona e shtypjes dhe baza e nxehtë

Ne po përballemi me një printer të lehtë që vështirë se peshon kg 8, me një sipërfaqja e shtypjes 200 cm3 (në rastin e modelit standard). Njësia e dërguar nga prodhuesi për analizë kishte një azhurnim që zgjeron zonën e printimit në një bujare 200x300x200 cm. Në një zonë printimi të këtyre dimensioneve mund të printoni gjithçka që mund të mendoni pa humbur hapësirë ​​për të shtuar të gjitha pjesët. sipërfaqja e shtypjes është një gotë e mbajtur nga një sistem fiksimi minimalist por i sigurt që vështirë se zvogëlon zonën e shtypjes.

Përfshirja seri e shtrat i ngrohte Shtë një detaj i rëndësishëm pasi zgjeron shumë numrin e materialeve që mund të përdorim me printerin. Duke përdorur një temperaturë të përshtatshme për secilin material në shtratin e nxehtë, ne nuk kemi pasur probleme të deformimit në asnjë shtyp. Shtrati i nxehtë bëhet gati për tu mbledhur pa asnjë saldim. Alsoshtë gjithashtu e një cilësie të shkëlqyeshme shpërndarjen e nxehtësisë në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen e saj.

Nivelimi i platformës së ndërtimit

Detaje 3 Legio

El niveli e bazës është udhëzues dhe është bërë duke rregulluar 4 vida ndodhet një në secilin cep të bazës së shtypjes dhe që me anë të një suste i jep asaj disa nga tensionet e nevojshme që të mund të rregullohen. Megjithëse kjo zgjidhje është plotësisht e vlefshme, ka shumë sisteme automatike të kalibrimit në treg (zakonisht me anë të sensorëve lazer ose kondensues) dhe do të kishte qenë një sukses i madh për prodhuesin të shtonte një të tillë në funksionimin e printerit, edhe si komplet i zgjatjes.

Shpejtësia e shtypjes dhe rezolucioni

Printeri mund të shtypë me shpejtësi shumë të ulët, rreth 50 mm / s deri në 250 mm / s kur shtypim materiale që e lejojnë, të tilla si PLA ose ABS. Me çfarëdo shpejtësie që përdorim, shtypja është shumë e qëndrueshme dhe nuk vërehen dridhje, me siguri nga përforcime metakrilate ckemi midis strukturave horizontale dhe vertikale.

Në përshtypjet e para kemi vërejtur disa ndarje midis shtresave dhe kemi qenë në gjendje të verifikojmë që në profilet e materialeve të përgatitur për Slic3r rrjedha ishte nën 100%, duke prekur këtë vlerë kemi marrë më shumë objekte të forta.
Më e mira rezolucioni i shtresës Z që mund të arrihet me këtë printer është 50 mikronë, një cilësi më se adekuate, por që me siguri do të përdorim pak në ditë të përditshme të printerit, pasi zakonisht zgjedhim rezolucione që, duke sakrifikuar pak detajet e përfundimeve, na lejojnë të kryejmë printimet më shpejt.

Nxjerrës LEONOZZLE V2

Detaje 4 Legio

El ekstruderi zgjedhur nga prodhuesi për këtë printer është një zhvillimi vetanak "allinmetal" të cilën ju e keni emëruar LEONOZZLE V2. Këto lloje të extruders ofrojnë rezultate shumë të mira, pavarësisht nga materiali i zgjedhur dhe kohët e fundit ata janë bërë shumë të popullarizuara në komunitetin Maker. Extruderi "allinmetal" i prodhuesit është një extruder i aftë për të nxjerrë të gjitha llojet e materialeve, Ne i kemi kërkuar të merret me mostra të një shumëllojshmërie të gjerë të fijeve me parametra të ndryshëm të shtypjes dhe ai ka trajtuar të gjitha materialet pa problem. Prodhuesi pretendon se është të aftë për të shtypur 96% të materialeve në treg, pasi nuk kemi mundur të gjejmë asnjë prej 4% problematikëve.

Ky ekstruder përfshin një sistem të dyfishtë rrote dhe vidhos për të shtypur filamentin, duke siguruar kështu që fuqia tërheqëse drejt extruderit do të jetë e përshtatshme për secilin material. Extruder mund të arrijë temperatura deri në 265º C nuk ka problem, të cilin e kemi kontrolluar, por nuk kemi gjetur ndonjë material që ka nevojë për të.

Lidhshmëria, firmware dhe funksionimi i pavarur

El prodhuesi këshillon të punoni me Repetier Host i cili nga ana e brendshme përdor laminatorin Slic3r. Për të lehtësuar këtë detyrë Në faqen e saj në internet mund të shkarkojmë profilin e printerit dhe atë të të gjithë materialeve më të zakonshëm. Profilet e materialeve janë tregues dhe nuk duhet të harrojmë se secili printer mund të ketë ndryshime të vogla për sa i përket temperaturës dhe rrjedhës që duhet të konfigurohen për të marrë printime sa më të përsosura. Ne ju këshillojmë që të shtypni një test ose objekt i thjeshtë me cilësime të ndryshme për të optimizuar profilet për printerët tuaj.

dikur Pasi skedarët GCODE të ngarkohen në SD të furnizuar me printerin, ai mund të funksionojë plotësisht i pavarur. Por gjithashtu përfshin një portë USB në mënyrë që ta lidhim atë me PC-në tonë dhe ta kontrollojmë nga distanca. çfarë printeri nuk ka lidhje Wi-Fi, ethernet ose Bluetooth, megjithëse kjo pikë është diçka që ne gjithmonë mund ta zgjidhim duke përdorur një mjedër në të cilin kemi instaluar Octoprint. Nëse dëshironi që të kushtojmë një artikull për të shpjeguar në detaje se si ta bëni këtë shtesë, na tregoni në komente!
El firmware i printerit është në spanjisht dhe na lejon të kryejmë operacionet më të zakonshme. Kur shfletoni menunë, ne humbasim mundësinë e anulimit të operacioneve pa i përfunduar ato. Firmware tashmë përfshin mundësinë e ndezjes ose fikjes së dritave, por ne nuk kemi gjetur në dokumentacionin e printerit që kjo mundësi ekziston.

Legio Display
Gjatë shtypjes në ekran ne jemi të informuar për aspektet më të rëndësishme, si në raste të tjera ne kemi nevojë që ju të na tregoni kohën e mbetur për të përfunduar shtypjen në progres. Gjithashtu ne mund të modifikojmë të gjitha aspektet që lidhen me temperaturat, shpejtësitë dhe rrjedhën e materialitMe këtë detaj ne do të jemi në gjendje t'i rregullojmë këto parametra drejtpërdrejt nëse vërejmë ndonjë parregullsi që duhet të korrigjohet.

Nga menuja ne do t'i japim urdhër printerit për të niveluar shtratin, por nuk ka mundësi të rregullimit të kompensimit të extruderit duke përdorur softuer.

Aspekte të tjera teknike të printerit Legio de Leon 3D

Ka shumë aspekte shtesë që megjithëse nuk mund t'i quajmë karakteristikat teknike janë të lidhura thelbësisht me funksionimin e duhur të printerit dhe ne dëshirojmë t'i vlerësojmë ato si diçka të rëndësishme. Ne do të rishikojmë disa detaje të printerit që, për të mirë ose për të keq, kanë tërhequr vëmendjen tonë.

Detaje 5 Legio

Diçka në të cilën dallohet Legio krahasuar me pajisjet e tjera të montimit është ajo vështirë se ka ndonjë kabllo në sy, të gjithë janë fshehur me zgjuarsi, madje edhe qark e printerit është fshehur pas një pllake metakrilate, ky detaj i jep printerit një pamje shumë të mirë. Në një mënyrë shumë të thjeshtë, prodhuesi ka arritur ta profesionalizojë kompletin deri në atë pikë sa në sytë e një personi të tretë ata do të dyshojnë se ne e kemi mbledhur atë vetë.

Një aspekt që ne shpresojmë se prodhuesi do të përmirësojë në rishikimet e ardhshme është përfshirja e një lidhës standard për kordonin e rrymës. Aktualisht ajo kufizohet drejtpërdrejt me furnizimin me energji elektrike. Sistemi aktual është i sigurt nëse e mbajmë kabllon në mënyrë korrekte, por gjithmonë preferohet një kabllo tip PC (lidhës IEC) që mund të futet në prizë dhe të hiqet nga priza. Gjithashtu përfshirja e një ndërprerësi do të kishte qenë interesante. Shtë e vërtetë që në gjendje boshe konsumi i printerit nuk është më i madh se ai i televizionit në gjendje gatishmërie por është një përmirësim i thjeshtë për t’u zbatuar dhe thelbësor për disa përdorues.

Por ne jemi Krijues! Më shumë sesa problem, është projekti i parë për printerin tonë. Me pak ekspertizë dhe tërheqjen e rezervuarit të pashtershëm të Thingiverse është e lehtë për tu gjetur një modifikim për t'iu përshtatur këtij printeri. A e pranoni sfidën?

Fundi i karrierës Legio

L karriera mbaron Ata zakonisht janë një element delikat i printerëve kur marrin sa herë që shtypim ndikimin e karrocës së ekstruderit, është e zakonshme që ata të lëvizin ose edhe të heqin një kabllo, për të zgjidhur këtë problem që i ka prodhuesi integruar në strukturën e disa pjesëve. Deri në atë pikë sa që në një shikim ata nuk bien në sy.

Një detaj tjetër që na pëlqeu është se është nga të paktët printera që kemi parë që më në fund kanë vendosur të bëjnë hapin format microSD për kartën në të cilën ne prezantojmë skedarët Gcode që do të shtypen, një detaj kurioz që do të na lejojë të bëjmë pa adaptuesit e formatit. Përveç kësaj, printeri vjen me një kartë 8 GB në të cilën mund të ruajmë një numër të madh copash për të shtypur.

Më në fund në këtë pjesë, komentoni se, duke qenë një printer i hapur, është një Printer i zhurmshëm si të gjithë ata që nuk kanë një kuti të jashtme që zbut zërin. Nuk është aq e bezdisshme sa të duhet të largohesh nga dhoma ku ndodhen pajisjet, por mos prisni që të jeni në gjendje ta lini duke shtypur nëse dikush synon të flejë afër.

Shërbimi pas shitjes dhe mbështetja nga komuniteti Krijues

Më në fund, një prodhues e kupton se mënyra më e mirë për të zbuluar që një shtypje ka dështuar është të krahasojë vizualisht pjesën tonë me defekt me të tjerët me të njëjtin gabim dhe të rendisë gabimet e mundshme që kemi bërë. La udhëzues për zgjidhjen e problemeve  e prodhuesit është një nga mënyra më të mira që jemi takuar deri më tani në mënyrë që ata që fillojnë në botën komplekse të shtypjes 3D mund të shtypë objekte cilësore pa gabime.

Udhëzues për Gabimet 3D në Leon

Legio i prodhuesit spanjoll Leon 3D është zgjedhur si shtypësi zyrtar i qendrave arsimore të Xunta de Galicia dhe qendrave BIT të Junta de Castilla y León. Ky fakt e pajis atë me një bazë e madhe e përdoruesve të cilat shpresojmë të ndihmojnë në zhvillimin dhe përmirësimin e printerit pasi që është me burim të hapur. Edhe pse tani për tani ne nuk kemi gjetur shumë informacione ose modifikime të dizajnit jashtë kanaleve zyrtare të markës. Ndoshta do të ishte interesante që prodhuesi të përfshinte një forum zyrtar në të cilin do të bashkonte komunitetin, zgjidhte problemet që mund të lindnin në përdorimin e produkteve të tij dhe të shërbente si një lidhje midis kompanisë dhe klientëve.

Prodhuesi ka një shërbim i shkëlqyeshëm pas shitjes me teknikë me njohuri të mëdha të pajisjeve tuaja dhe si të ndihmoni në zgjidhjen e problemeve që mund të shfaqen. Ky është një detaj shumë i rëndësishëm për shumë përdorues dhe prodhuesi dëshiron ta bëjë atë një nga majat e shtizave me të cilat të nxjerrë në pah produktet e tij mbi ato të konkurrencës.

Fije dhe filamente LEON 3D nga markat e tjera.

Shtypja 1 Legio

Me printerin, prodhuesi na ka dhënë një spirale të fijes Ingeo PLA në të verdhë. Filamenti PLA tregtohet nga prodhuesi është një filament me cilësi të mirë, lehtë për t’u shtypur me ngjitje të mirë si në shtratin e ndërtimit ashtu edhe midis shtresave.

Shtypja 2 Legio

El fije e hollë druri furnizuar nga prodhuesi merrni printime të mira kur ngjyroset dhe përfundon por nuk duket se përfshin një përmbajtje të lartë të grimcave të drurit. Ndryshe nga fijet e drurit të prodhuesve të tjerë, e saj Karakteristikat teknike janë më afër atyre të PLA sesa atyre të DM Kjo lehtëson shumë shtypjen dhe përmirëson rezolucionin e pjesëve me koston e humbjes pak të ngjashmërisë në prekje dhe erë (vështirë se mban erë druri).

Shtypja PETG

El Filament PETG që prodhuesi ka në katalogun e tij ka një transparencë e lartë, fleksibilitet shumë i mirë dhe a rezistencë e lartë ndaj ndikimit. Sidoqoftë për ata prej jush që nuk e kanë përdorur kurrë këtë material, ju paralajmërojmë se nuk është e lehtë të merrni përshtypje të mirë. Ju duhet të luani shumë me rrjedhën dhe temperaturën derisa të mund të rregulloni parametrat optimalë dhe rezultati do të varet shumë nga kompleksiteti i objektit të zgjedhur.

Çmimi dhe shpërndarja

Prodhuesi ka një marrëveshje me zinxhirin e ndërmarrjeve Leroy Merlin të furnizojë produktet tuaja. Kjo e bën shumë të lehtë për ne që të shohim nga afër cilësinë e materialeve të ndërtimit të produkteve tuaja. Ata gjithashtu kanë një Dyqani Online në të cilën ata shesin të gjithë katalogun e tyre dhe ne madje mund t'i gjejmë në Amazona.

El çmimi zyrtar e printerit është 549 € Nëse zgjedhim një bazë shtypje katrore 200 × 200, nëse përkundrazi preferoni bazën e gjatë 200 × 300, çmimi rritet 100 €. Duhet të merret parasysh se në të dy rastet baza e shtypjes ka një shtrat të nxehtë.

Përfundim

Shtypja 3 Legio

Nëse guxoni të montoni një printer vetë, por dëshironi një produkt i testuar gjerësisht dhe me mbështetjen pas shitjes nga ana e prodhuesit po përballeni me një zgjedhje të mirë. Kur tregtohet në qendrat e Leroy Merlin, mund të kaloni nëpër një që keni afër dhe të lini me printerin nën krahun tuaj, megjithëse në këtë drejtim ne gjithmonë preferojmë të merremi drejtpërdrejt me prodhuesin, edhe nëse kjo nënkupton kostot e transportit dhe duhet të jeni në shtëpi për dorëzim.

Legio nga prodhuesi spanjoll Leon 3D ka një Vlera e madhe për çmimin dhe kjo do t'ju lejojë të punoni me shumicën dërrmuese të materialeve që mund t'i gjejmë në treg duke përdorur një cilësi të mrekullueshme të printimit. Meqenëse është një pajisje e projektuar mirë, ne do të jemi në gjendje të shtypim për shumë orë para se të duhet të kryejmë ndonjë mirëmbajtje.

Ne me të vërtetë kënaqëm duke përdorur këtë produkt dhe shpresojmë që prodhuesi të vazhdojë të bëjë përmirësime në KIT për ta kthyer një produkt të jashtëzakonshëm në një produkt të shkëlqyeshëm.

Si përmbledhje dhe në mënyrë që të shihni se si funksionon ky printer në lëvizje, ne ju lëmë një video të shkurtër në të cilën mund të rishikoni gjithçka që diskutohet në këtë artikull:

Mendimi i redaktorit

legjion
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 3.5 yje
549
 • 60%

 • legjion
 • Rishikimi i:
 • Postuar ne:
 • Modifikimi i fundit:
 • Dizajn
  Redaktori: 80%
 • Qëndrueshmëria
  Redaktori: 80%
 • Përfundon
  Redaktori: 70%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 70%

 

rekuizitë

 • E thjeshtë për tu mbledhur
 • Extruder me cilësi të lartë
 • Aderimin e mirë falë shtratit të nxehtë
 • Udhëzues shumë vizual dhe udhëzues në internet për gabimet

Contras

 • Firmware i evoluar pak
 • Butonat e lirshëm
 • Kabllot me tela direkt në burim
 • Pa ndërprerës të rrymës
 • Disi i zhurmshëm

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   CGP dijo

  Unë kam një Legio për mjaft kohë dhe jam shumë i kënaqur me të. Simpleshtë e thjeshtë për t’u përdorur dhe e lehtë për t’u mirëmbajtur. Profilet e shtypjes të ofruara nga shitësi në faqen e tyre të internetit lehtësojnë shumë punën me materiale të ndryshme.

 2.   Manuel Sanchez Legaz dijo

  Unë jam i interesuar për printerin Legio 3D, do të doja të dija më shumë për të, çmimet, lehtësitë e pagesave, skedarët për të shtypur dhe ndihmuar për menaxhimin e tij, si dhe çmimet e pjesëve të këmbimit dhe profileve të ndryshme të shtypjes.
  Ju pershendes paraprakisht sss
  Manuel Sanchez Legaz