Çfarë gjuhe programimi t'u mësoj fëmijëve të mi

programim për fëmijë

Nëse jeni një adhurues i programimit, sigurisht në më shumë se një rast do të jeni përballur me nevojën për të punuar me gjuhë të ndryshme. Kjo pikë është e sigurt që ju do ta keni zotëruar atë, ose, mbase thënë më mirë, keni arritur atë fazë në të cilën me të vërtetë nuk e keni më atë frikë kur filluat të punoni me lloje të tjera të gjuhëve pasi që mund të kënaqeni edhe me veçoritë që secili paraqet një.

Në një fazë më të përparuar të jetës suaj, mund të ndodhë që ka ardhur momenti që ju doni të ndani hobi tuaj me më të voglin e shtëpisë, diçka që mund të jetë vërtet e vështirë pasi, të mësosh të programosh saktësisht nuk është një njohuri që mund përvetësoni Në muaj ose vite, ju jeni gjithmonë duke mësuar si akademik, madje edhe duke parë kodin burim të krijuar nga zhvillues të tjerë. Për shkak të kësaj dhe veçorive që paraqet secila gjuhë, Cila është më e mira për të mësuar të vegjlit në shtëpinë tonë?

E vërteta është se e vetmja gjë që ne me të vërtetë kemi vendosur është diçka aq e thjeshtë sa programimi, siç është demonstruar, është diçka shumë e rëndësishme që ne duhet të mbjellim tek të vegjlit tanë. Fatkeqësisht kur kemi filluar të hetojmë mundësitë janë të shumta, kështu që në HWLibre ne kemi vendosur të përpiqemi të organizojmë një udhëzues i vogël, pak a shumë nga mosha, ku do të flasim për gjuhë që, për mendimin tim, mund të jenë më udhëzuese dhe interesante.

Moshat midis 3 dhe 6 vjeç

Në këtë hap të parë, e vërteta është se fëmijët mund të duken shumë i ri për të filluar të kuptojë se çfarë bëhet në një hap të caktuar. Për shkak të kësaj, është më mirë t'i bësh ata të mësojnë pa ditur se çfarë po bëjnë vërtet, në këtë moment mbase kjo nuk është e nevojshme kështu që opsioni më i mirë është të përpiqesh të mësosh duke luajtur.

Për të filluar në atë që do të ishte të menduarit llogaritës, gjëja më e mirë është fitojnë një lloj lodre që u pëlqen dhe tërheqin vëmendjen e tyre Dhe, në këtë kuptim, në kundërshtim me atë që mund ta imagjinoni, ka shumë mundësi që ne kemi në dispozicion në treg.

Gërvishtja Jr

Nëse nuk duam të harxhojmë shumë para në këtë përpjekje të parë për të iniciuar të vegjlit tanë në këtë botë, një mundësi mund të jetë bast për Gërvishtja Jr. Po flasim për një aplikacion të disponueshëm si për Android ashtu edhe për iOS që përdorimin e tij e bazon në programimin bllok.

Pika negative e këtij aplikacioni gjendet në disa prej premisave që e bëjnë atë interesante. Nga njëra anë, mosha e fëmijës duhet të jetë e lartë për diapazonin që kemi shënuar që prej asaj kohe duhet të jetë në gjendje të trajtojë me lehtësi një tabletë si dhe faktin që duhet ta keni tashmë aftësi të caktuara njohës.

Në favor është ajo aplikimi është falas dhe ka disa ide që mund të shërbejnë si shembuj dhe udhëzues për të filluar.

robot vemje për fëmijët që të mësojnë të programojnë

Lojëra të ndryshme me robotë

Në këtë pikë, pa dhënë emra ose marka, ju them se sot në treg ka disa mundësi në të cilat më e vogla e shtëpisë mund të luajë me automata të ndryshme që mund të jenë programuar për të kryer lëvizje të ndryshme të paracaktuara. Një shembull mund të jetë marrja e një roboti, duke filluar nga një pikë fizike A në një dhomë, për të arritur një pikë B të vendosur nga vetja.

Personalisht, unë duhet të rrëfej se kjo ide është ajo që, në atë kohë, unë zgjodha të filloj të punoj në këtë zonë dhe, edhe pse në një moshë të re fëmijët priren të jenë mjaft të shqetësuar, ne mund të vijmë te i bëni ata të interesohen për sfidat që ne u paraqesim atyre me kusht që t’i ndihmojmë në çdo kohë.

Moshat midis 7 dhe 9 vjeç

Në këtë fazë e vërteta është se të vegjëlit tashmë zakonisht i kanë aftësi shumë më të zhvilluaraMbi të gjitha, ata janë më të vjetër dhe kapacitetet e tyre janë shumë më të larta se sa mund të imagjinojmë, veçanërisht nëse i ndihmojmë ata t'i stërvitin.

Kjo saktësisht hap derën e përdorimit të programeve dhe sfidave shumë më të përparuara për ta, të cilët kryesisht dhe sipas ekspertëve, në këto mosha, duhet të orientohen promovojnë disa nga inteligjencat e shumëfishta të tilla si matematika, hapësinorja ose gjuhësia

Zeroja

Duke vazhduar me rekomandimet e nivelit të mëparshëm, asgjë më mirë sesa të shkojmë nga versioni Jr i Zeroja, veçanërisht nëse e zotëroni, versionin më të përparuar, i cili konsiderohet si një nga platformat kryesore të programimit arsimor në botë. Ky version është menduar për fëmijët mbi 8 vjeç év Megjithëse, siç ndodh zakonisht, gjithçka do të varet nga vetë fëmija dhe interesi që ai mund të ketë.

Nëse jeni të njohur me Gërvishtjen, kjo është ende një lloj gjuhe e nivelit të lartë që fshihet pas përdorimit të pjesëve me ngjyra. Personalisht, më duket një platformë më se interesante për të filluar, veçanërisht nëse marrim parasysh që aktualisht ka më shumë se 14 milion projekte në faqet e tyre të internetit që mund të shërbejë si udhëzues.

Tynker

Tynker është një gjuhë programimi përdorimi i së cilës mund të jetë shumë e ngjashme me Gërvishtjen meqenëse bazohet në vendosjen e blloqeve. Një nga përparësitë kryesore, përveç ndjekjes së një filozofie freemium, është se në platformën e tij ne gjejmë udhëzime të shumta që na ndihmojnë të fillojmë me softuerin.

Ashtu si me opsionin e mëparshëm, ata që janë përgjegjës për të Tynker rekomandon përdorimin e tij tek fëmijët më të vjetër se 8 vjeç, moshë në të cilën ata besojnë se fëmijët me të vërtetë do të jenë në gjendje të përfitojnë sa më shumë nga ajo që ofron platforma, e cila ka disa nivele dhe një larmi të gjerë objektivash për të përmbushur.

Moshat midis 10 dhe 12 vjeç

Në këtë pikë, e vërteta është se të vegjlit tanë nuk janë më kështu dhe kapaciteti i tyre është rritur në mënyrë eksponenciale me kalimin e kohës. Në këtë pikë, ne duhet të ndalojmë t'i motivojmë ata duke u thënë se çfarë të bëjnë për t'i arritur qëllimet tuaja dhe vendosni se si duhet t'i arrini ato.

Kjo është pika në të cilën ndoshta gjëja më e mirë është që ata të fillojnë të ndalojnë së punuari me blloqe dhe të vazhdojnë të kryejnë projektet e tyre të ndryshme me tekst, megjithëse, natyrisht, nga ana tjetër, për momentin ne nuk mund t'u tregojmë atyre përfitimet të gjuhëve të ndryshme tradicionale të programimit, për këtë do të ketë kohë.

Kod majmuni

Ky është një softuer mjaft i veçantë që më duket më se interesant, kjo sepse, edhe pse nuk është programuar më me blloqe, e vërteta është se mund të jetë një hap i ndërmjetëm i orientuar në përdorimin e mjediseve të programimit profesional, veçanërisht për shkak të ndërfaqes së tij.

Në Code Monkey do të na duhet kontrolloni veprimet e kryera nga një majmun që duhet të mbledhë banane përmes skenarëve të ndryshëm. Për të lëvizur majmunin, siç jeni i sigurt për ta imagjinuar, ne duhet ta shkruajmë kodin duke përdorur udhëzime shumë të thjeshta. Ndërsa shkojmë në nivelin tjetër, vështirësia rritet.

Moshat midis 13 dhe 16 vjeç

Në këtë moment në jetën e fëmijëve tanë jemi në një moshë 'i vështirë' Mundësitë, në varësi të aftësive programuese për të voglin tonë, janë të shumta pasi ka kurse të përshpejtuara për të mësuar teknika programimi që mund të jenë interesante edhe pse ka edhe platforma të caktuara që propozojnë metoda të ndryshme.

Shpikësi i aplikacionit

Shpikësi i aplikacionit Nuk është asgjë më shumë se një aplikacion nga i cili mund të krijoni aplikacione Android duke tërhequr blloqe kodi. Për më shumë informacion, ju them se kjo ka qenë zhvilluar nga vete Google dhe evolucionin e saj nuk e mbart asgjë më pak se ME.

Gjëja më interesante për AppInventor është se është plotësisht falas dhe shumë i lehtë për t'u përdorur, veçanërisht nëse marrim parasysh se ekziston një numër i madh i udhëzimeve në internet me të cilat mund të fillojmë inicimin tonë.

Piton

Po, e keni lexuar saktë, në këtë moshë mund të jetë më se interesante të filloni të përdorni Piton, veçanërisht nëse i riu në shtëpinë tonë dëshiron të ndalojë punën me blloqe dhe të futet në programim profesional për shkak të shqetësimeve të tij.

Siç e dini mirë, ne po përballemi me një gjuhë programimi me gjithçka që ato nënkuptojnë. Unë e kam përfshirë sepse ka shumë ekspertë të cilët rekomandojnë përdorimin e Python si hyrje të programimit tekstual për thjeshtësinë e saj. Në të njëjtën kohë, duke bërë një hulumtim të vogël, do të jeni në gjendje të gjeni shumë mësime për të zbuluar se si të filloni nga 14 vjeç, si dhe burime të tjera informacioni, siç janë librat tradicionalë të të gjithë jetës.

17 vjeç e lart

Në këtë pikë, dhe madje edhe në atë të mëparshme, ne tashmë po flasim për të rinj të formuar në mënyrë perfekte, si dhe për çdo të rritur që dëshiron të hyjë në këtë botë.

Në këto mosha, është normale që të rinjtë të fillojnë të planifikojnë të ardhmen e tyre. Siç është logjike me shumë mundësi, nga fillimi i punës me gjuhët programuese tekstuale për të vazhduar djegien e fazave pak nga pak deri në arritjen e Java të përsëritura, Objektivi-C ... për gjuhët e orientuara drejt objektit ose, nëse doni të shkoni më tej, shkoni më thellë në botën e fuqishme dhe të gjithanshme të C.

Arduino

Në këtë nivel unë dua të propozoj disa propozime edhe pse, personalisht besoj se ka ardhur koha për të bërë gjëra shumë më serioze siç janë projektet vetanake ku të përzihet programimi me elektronikën.

Potenciali i vërtetë i Arduino qëndron në e tyre të jashtëzakonshme mundësitë në drejtim të personalizimit, shkathtësisë dhe shkallëzimit. Një pikë tjetër në favor të saj është se sot ka një komunitet të madh pas këtij projekti, ku ju mund të drejtoheni për të mësuar të punoni në projekte reale.

Stencyl

Nëse jeni një adhurues i lojërave video dhe dëshironi të zhvilloni karrierën tuaj profesionale në këtë mënyrë, mund t'ju interesojë të provoni Stencyl, një nga platformat për të krijuar lojëra video më të përparuara të momentit se sa ka falas (ekziston një version i paguar) që do t'ju lejojë të krijoni lojëra të përparuara, të personalizuara me potencial të madh.

Pjesa negative është se për të filluar përdorimin e saj duhet të ndiqni disa nga udhëzimet që ekzistojnë në faqen e saj zyrtare që prej asaj kohe është mjaft komplekse, të paktën derisa, pas një kohe, të fillojmë të kemi lehtësi në platformë.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

Testi anglishtProvoni katalanishtkuiz spanjoll