Montimi dhe analiza e printerit 3D në KIT BQ Hephestos

Printer 3D në KIT BQ HEPHESTOS

Në këtë artikull do të shpjegojmë se çfarë ka qenë përvoja jonë e montimit të printerit 3D në KIT BQ HEPHESTOS. Ky printer i prezantuar nga prodhuesi në fund të vitit 2016 është një rishikim i modelit të lëshuar në 2014. Edhe pse vazhdon të frymëzohet nga një model nga komuniteti RepRap përfshin elektronikën e prodhuar dhe dizenjuar nga BQ dhe dizajni i të gjitha pjesëve të përfshira është rishikuar për të përmirësuar stabilitetin dhe saktësinë në shtypje.

Pasi kemi parë disa sezone të McGyver për të motivuar veten, ne kemi guxuar të mbledhim një printer në KIT dhe do të shpjegojmë me qime, shenja dhe një përmbledhje video të asamblesë se si është përvoja

Krahasimi i produkteve të ngjashme

printera krahasues 3D në KIT

Përkundër faktit se që nga fillimi i komercializimit të tij, shumë përmirësime janë shfaqur në treg që modeli BQ nuk i përfshin, një reduktim i kohëve të fundit në RRP e vë këtë ekip përsëri në qendër të vëmendjes. Nëse ne rrisim buxhetin tonë, ne mund të marrim një model që përfshin një shtrat të nxehtë dhe ne gjithashtu kemi analizuar ne kete blog ose mund të blejmë "shtratin e nxehtë" të azhurnimit që BQ tregjet në faqen e saj të internetit.

Zhbllokimi dhe montimi i printerit 3D në KIT BQ Hephestos

Ndryshe nga artikujt e tjerë në të cilët kemi shqyrtuar printerët. Para se të fillojmë të rishikojmë karakteristikat teknike të pajisjeve, ne do të përqendrohemi në shpjegimin se si ka qenë përvoja e montimit të printerit.

BQ dëshiron të revolucionarizojë printerët e KIT si Ikea revolucionarizuar mobiljet

unbox printer 3D në KIT BQ HEPHESTOS

Printeri vjen të paketuara në një paketë kompakte dhe të lehtë për tu transportuar nga çdo biznes. Shtë një ekip që mund ta gjejmë shumë lehtë në qendrat tregtare dhe dyqanet elektronike, ne do të jemi në gjendje ta fitojmë atë pothuajse në çdo qytet në vendin tonë pa pasur nevojë të shkojmë në një dyqan të specializuar që mund të jetë më i vështirë për t'u gjetur. Alsoshtë gjithashtu një model i tregtuar në internet nga faqet e internetit shumë të njohura dhe të njohura.

Kur hapim kutinë gjejmë pothuajse një Qindra pjesë të organizuara në 2 kate. Pamja e një pjese kaq shumë të porositur në mënyrë të përsosur është paksa frikësuese, por ne shpejt e gjetëm atë udhëzues  dhe ne shohim që në secilin hap është në mënyrë të përsosur detajuar se cilat pjesë duhet të përdoren dhe se këto janë të numëruara në mënyrë të përsosur në mënyrë që të mos ketë konfuzion.  Na kujton (duke kursyer distancat) në manualet për të mbledhur mobiljet e Ikea.

Frika e dytë është kur hapim kutinë që përmban të gjithë harduerin, sasia e arrave dhe bulonave që do të përfundojmë duke përdorur është e madhe. Me manual një model është përfshirë me të gjitha arrat dhe bulonat në madhësi reale, në mënyrë që ato të identifikohen shpejt. Në këtë kuptim, do të ishte shumë e dobishme nëse etiketohen çantat në të cilat janë ndarë secili lloj.

Epo, le të fillojmë të punojmë, këtu është lidhja për videon në mënyrë që të merrni një ide për veten tuaj se çfarë kushton një ngathët si unë të mbledhësh një çantë si kjo:

Në asamble kemi hasur në disa probleme të vogla që kemi mundur të zgjidhim gjatë fluturimit. Ne i detajojmë ato më poshtë:

 • Disa nga pjesët e shtypura nuk përshtaten milimetër në shufra dhe të ngjashme dhe duhet të bëjmë ndonjë forcë. Kjo rrezikon që këto pjesë të shtypura të prishen.
 • Shumë pjesë fillestare kanë vrima në të cilat duhet të vendosni arra duke përdorur një hekur bashkues. Për këtë detaj, ne nuk kemi gjetur ndonjë referencë në manualin e prodhuesit. Por nëse mund të shohim të emëruar në videot që prodhuesi ka në portal DIWO
 • Kompleti përfshin të gjithë çelësat Allen të nevojshëm për montimin dhe një çelës. Kur ata shtrëngojnë kokëfortësisht njëri-tjetrin do të na duhen 2 çelësa.
 • Arrat që lidhin montimin horizontal dhe vertikal nuk mund të shtrëngohen me çelësin e përfshirë në kuti. Na duhet një më i madh.
 • El instalimet elektrike të ekranit në bordin elektronik është shpjegohet në një mënyrë konfuze në manual. Na duhej ta lidhnim pikërisht anasjelltas siç na duket se tregon në manual. Do të ishte e mençur të përdorte një lidhës që lejon që ai të përdoret vetëm në drejtimin e duhur.
 • Mbrojtësi HotEnd është jopraktik dhe i bezdisshëm kur përdorni printerin, ne kemi përfunduar duke e hequr atë.
 • El korniza vertikale është pikturuar metalike me një ton gri. Në një cep mund të copëtoni bojën pa ndikuar në asnjë mënyrë në printime.

Koha e marrë për montim

Ne kemi përdorur 3 seanca me afërsisht 2 orë e gjysmë. Ne kemi shkuar ngadalë, duke kontrolluar çdo hap dhe duke kontrolluar që regjistrimi i procesit të mos ndalet. Në terma të përgjithshëm rritje na u duk e thjeshtë por e gjatë. Manuali është shpjeguar shumë mirë, dhe prodhuesi gjithashtu ka në faqen e tij të internetit një koleksion me video që detajojnë të gjithë procesin.

Printer 3D në Kitsin e mbledhur BQ HEPHESTOS

Në nivelin e dizajnit, seti duket si një ekip i mirë, përveç fundit të garës.. Pasi t’i kemi mbledhur pajisjet plotësisht, ato nuk janë të imobilizuara dhe do të duhet të kemi kujdes që gjatë trajtimit të pajisjeve të mos na lëvizin.

Niveli i platformës së ndërtimit

Baza e shtypjes është e niveluar në katër pika nga katër vida, rekomandohet që ta niveloni atë dy herë me radhë para se të filloni të shtypni.

El BQ nuk shet një çantë azhurnimi i vetë-nivelimSidoqoftë, në forume ata kanë ndihmuar disa përdorues të modifikojnë firmware për të përdorur elementët e nevojshëm për të zbatuar këtë funksion.

Aspektet teknike dhe specifikimet e printerit 3D në KIT BQ Hephestos

Printeri është një model me performancë të mirë dhe që ka ditur të plaket saktë. Ka një rezolucion të 60 mikronë shtresa Z. i ngjashëm me shumë nga printerët e sotëm dhe i mjaftueshëm për shumicën e punëve të shtypura që mund të bëjmë. Duke përfshirë një kornizë metalike pesha e tij është disi më e lartë se printerët e tjerë të ngjashëm, gjithsesi 13 Kg Nuk është një peshë e tepruar dhe do të na lejojë ta lëvizim atë rehat nëse na duhet.

 

El Zona e printimit 215x200x180 Isshtë i përshtatshëm për shumicën e printimeve, megjithëse nëse na nevojitet mund të fitojmë një bazë më të gjerë.

La shpejtësia e printimit është 100 mm / s disi i ngadaltë krahasuar me shpejtësitë e printerëve më modernë.

Ekstruderi i përdorur në këtë printer do të na lejojë të përdorim filamentin PLA dhe të ngjashme siç janë druri ose filamentet metalike. Ajo gjithashtu përgjigjet mirë me filamente fleksibël por nuk mund të përdorim filamente me temperatura të larta shkrirjeje ose ngjitje të dobët, që nga printeri nuk përfshin shtratin e ngrohur. Si shtrati i nxehtë ashtu edhe ekstruderi i printerit të ri BQ Hephestos 2 janë pajisje që mund t'i blejmë veçmas.

Aspekte të tjera teknike

El karroca e nxjerrjes ka një pamje kompakte edhe pse të gjithë lidhësit e instalimeve elektrike janë të mëdha dhe ndodhen në të njëjtin vend. Rripat e boshtit X janë bashkangjitur fort dhe nuk janë çliruar në asnjë kohë.

Extruder printeri në KIT BQ HEPHESTOS

Si në printerët e tjerë që kemi analizuar më parë na mungon një çelës ON / OFF. Si një zgjidhje e përkohshme ne gjithmonë mund ta shkëputim kabllon nga furnizimi me energji të jashtme pasi ajo ka një ndërtim shumë të fortë.

Ky është një printer që mund të funksionojë në mënyrë autonome duke shtypur nga SD ose i lidhur me një PC përmes një kabllo USB. Në të dy rastet ajo e kryen funksionin e saj në mënyrë të përsosur. Nëse dëshirojmë një ekip me lidhja wifi ne gjithmonë mund të bëjmë një investim të vogël shtesë dhe të instalojmë një server Octoprint në një Raspberry Pi 3 (modeli që përfshin wifi si standard). Ne e kemi testuar atë dhe funksionon në mënyrë perfekte.

Për të petëzuar objektet ne kemi përdorur CURA, një program për të cilin ne jemi shumë adhurues dhe është plotësisht i pajtueshëm me këtë printer. Atëherë ne thjesht duhet të ruajmë skedarët GCODE me planet tona në kartën SD që ne vendosim në printer. Kit nuk përfshin ndonjë kartë SD

Lexuesi i kartave SD është i integruar me ekranin dhe ndodhet në pjesën e sipërme të printerit duke e bërë të lehtë lidhjen dhe shkëputjen e kartave. ekrani ka shkëlqim shumë të mirë por u habitëm që rrota e kontrollit nuk vinte me një zbukurim plastik.

Ekran printeri 3D në KIT BQ HEPHESTOS

Ditë për ditë me printer 3D në KIT BQ Hephestos

Ekrani i printerit na tregon informacion mbi statusin e shtypjeve, si në rastet e mëparshme na mungon të shohim kohën e mbetur për të përfunduar punën në vazhdim. Nuk është një printer veçanërisht i zhurmshëm, kështu që ne mund të punojmë në të njëjtën dhomë si pajisjet pa e vënë në rrezik shëndetin tonë mendor.

Përshtypjet e bëra me Printerin në KIT BQ HEPHESTOS

Printimet kanë një mbarim i mbare dhe besueshmëria e mirë ruhet dhe shkallë e ulët e gabimit pjesë pas copë.

Pas shtypjes së më shumë se tridhjetë pjesëve, ne kemi shqyrtuar të gjitha arrat dhe sindikatat pa gjetur asgjë që është bërë e lirë ose është përkeqësuar me përdorimin intensiv të cilit i kemi nënshtruar pajisjeve.

Një ekip i dashur me komunitetin Maker

Padyshim që një nga aspektet që na ka bërë më shumë përshtypje në lidhje me këtë ekip është sasi e madhe e informacionit, modifikimeve dhe ndihmave që mund të gjenim Online me synimin për të përmirësuar këtë printer.

Ky është një aspekt shumë i rëndësishëm nëse duam që printeri ynë të zhvillohet për të përmirësuar performancën e tij. Nga sensorët vetë-nivelues te përmirësimet në pjesët e montimit për t'i dhënë montimit më shumë qëndrueshmëri. Kudo që na shkon mendja të shikojmë, ne do të gjejmë informacione në lidhje me printerin; Gjithësia , në forume zyrtare Në YouTube .... Pavarësisht se ku do të shikojmë, ne gjithmonë do të gjejmë shumë përdorues me këtë pajisje. Falë popullaritetit të këtij printeri, ne do të jemi shumë të dobëtlehtë për të gjetur modifikime të ndryshme të testuara nga një numër i madh i Krijuesve.

 

Ne kemi shtypur dhe mbledhur disa modifikime në PLA që na kanë lejuar të përmirësojmë lehtësisht pamjen e pajisjeve. Ne kemi shkëmbyer klipe zyre për disa pjesë të dizenjuara posaçërisht për të mbajtur xhamin në të cilën shtypim, kemi shtuar një udhëzues për filament, ne kemi përfshirë një butoni në kontrollin e ekranit dhe ne jemi përmirësuar mbështetësit e shufrave të ngarkuar me lëvizjen përgjatë boshtit Z.

Ne gjithashtu planifikojmë të shtypim një kuti për të zbukuruar ekranin dhe për të shtuar një mbështetje për një kamera në internet. Në Octoprint ne mund të shtojmë një transmetim me disa modele specifike të kamerës dhe të monitorojmë përshtypjet tona nëse jemi pranë printerit ose shumë kilometra larg.

Përfundim

Ndërsa është e vërtetë që thjeshtësia e modelit zbulohet kur rishikoni disa nga karakteristikat teknike, printeri 3D në KIT BQ Hephestos është një mundësi e shkëlqyeshme për të prezantuar veten në botën e shtypjes 3D. Nga njëra anë kemi një ekip me një çmim shumë i përmbajtjes që do të na lejojë të fillojmë shtypjen pa një investim shumë të madh. Nga ana tjetër, duke qenë një 3D printer kështu popullor Çdo problem që kemi me printerin mund të zgjidhet në një forum ose në një tjetër. Përveç kësaj, ekipi ka disa opsione zgjerimi që do të na lejojnë të evoluojmë dhe të përmirësohemi në periudhën afatmesme. Ne duam që BQ të zhvillohet një komplet i ri ampacioni që përfshin mundësinë e vetë-nivelim. Kjo do të ishte një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar dhe pasuruar përvojën e përdoruesit

Çmimi dhe shpërndarja

Shtë një pajisje shumë e njohur që mund ta gjejmë praktikisht në çdo qendër tregtare. Pas një rishikimi të fundit të RRP, ne mund ta marrim këtë printer për një shuma prej 499 €

Mendimi i redaktorit

BQ HEFESTOS
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 3.5 yje
499
 • 60%

 • BQ HEFESTOS
 • Rishikimi i:
 • Postuar ne:
 • Modifikimi i fundit:
 • Dizajn
  Redaktori: 75%
 • Qëndrueshmëria
  Redaktori: 85%
 • Përfundon
  Redaktori: 70%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 70%

rekuizitë

 • Ekip me mbështetje të madhe nga komuniteti i prodhuesve
 • Pak e zhurmshme
 • Ekonomik
 • Lehtë për tu gjetur pajisje në dyqane
 • I pajtueshëm me Octoprint

Contras

 • Arrat duhet të futen në pjesë me një hekur bashkues
 • Nuk përfshin krevat të nxehtë
 • Nuk përfshin vetë-nivelimin

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.