Rishikimi i Printerit 3D Wanhao Duplicator 7

Printer Wanhao Duplicator 3 7D

Ne analizojmë printerin Dublikuesi 3D Wanhao 7, Një ekip të përshtypjes SLA duke përdorur rrëshirë fotosensitive për të sintetizuar planet tona me rezolucion të jashtëzakonshëm.

wanhao është një prodhues aziatik i mirënjohur në komunitetin e Krijuesve për gamën e gjerë të produkteve që ka në katalogun e tij dhe raportin e shkëlqyeshëm cilësi / çmim në të gjithë ata. Deri më tani kompania ishte përqendruar ekskluzivisht në prodhimin e produkteve bazuar në shtypjen FDM, me këtë lansim ata kanë tronditur tregun duke prezantuar një printer me një çmim dukshëm më të ulët se pjesa tjetër e konkurrentëve të tyre

Meqenëse shtypja duke përdorur stereolitografi është një metodë shumë e ndryshme nga shtypja FDM për të cilën flasim zakonisht në blog, ne do të shpjegojmë pak për variantet më të zakonshme të kësaj teknologjie që mund t'i gjejmë në printerët 3D që aktualisht tregtohen.

Shtypja DLP vs SLA vs MSLA

Llojet e SLA

Shtypja DLP

Një projektor dixhital përdoret për të ndriçuar imazhin që korrespondon me një shtresë të vetme. Pasi të sintetizohet, kjo shtresë zhvendoset dhe shtresat e mëposhtme sintetizohen një nga një të ngjitura njëra me tjetrën. Sepse imazhi i secilës shtresë shfaqet dixhitalisht, përbëhet nga piksele të shumta katrore, duke rezultuar në një shtresë të përbërë nga tulla të vogla drejtkëndëshe të quajtura voxels që grumbullohen përgjatë boshtit Z.

Shtypja SLA

Një lazer UV përdoret për të vizatuar secilën shtresë të objektit dhe dy pasqyra me motor, të njohur si galvanometra (një në boshtin X dhe një në boshtin Y), përdoren për të drejtuar me shpejtësi lazerin në të gjithë zonën e printimit, duke ngurtësuar rrëshirën ndërsa lëviz. Pasi të përfundojë një shtresë, ajo lëviz dhe procesi përsëritet për të gjitha shtresat në objekt. Dizajni duhet të ndahet, shtresë pas shtrese, në një seri pikash dhe vijash. Lazeri, duke përdorur galvanometrat, gjurmon këtë grup koordinatash në rrëshirë.

MSLA

Një matricë LED përdoret si burim i saj i dritës së bashku me një fotomask LCD në mënyrë që të formohet imazhi i dritës së matricës LED. Ashtu si DLP, Photomask LCD shfaqet dixhitalisht dhe përbëhet nga pixel katror. Madhësia e pikseleve ndryshon në varësi të mënyrës se si prodhohet fotomasku LCD dhe pikselët individualë fiken në ekranin LCD për të lejuar që drita LED të kalojë për të formuar shtresën që rezulton. Madhësia e pikselëve të fotomaskës LCD vendoset bazuar në mënyrën e prodhimit të grupit LED.

SLA2

Krahasimi i produkteve të ngjashme

Mund të ndihet se Fundi i printerëve SLA me çmim të ndaluar është afërNë faqet aziatike të blerjeve si Aliexpress mund të gjejmë printerë të ndryshëm SLA me çmime të arsyeshme. Për këtë krahasim ne kemi zgjedhur modelin e analizuar, disa opsione nga prodhuesit kryesorë në sektor dhe një fushatë startuese për të cilën ne dëshirojmë shumë sukses sepse shpresojmë që ai të vendosë vijën për prodhuesit e tjerë në muajt e ardhshëm.

Specifikimet e Printerit dhe Aspektet Teknike

Printer 3D Wanhao Duplicator7

Printeri Wanhao Duplicator 3 DLP 7D është një pajisje me dimensione shumë të përmbajtura që mund t'i vendosim kudo në shtëpinë ose zyrën tonë. Thonjtë e ndezur përmasat e mezi 200x200x430 mm ne kemi një ekip të ngushtë dhe të gjatë pa një peshë i tepërt, 12 kg.

Printeri ka një Vëllimi i printimit 120x70x200 mm dhe a Rezolucioni i shtresës 35 mikronë. Me këto karakteristika këto ekipe përqendrohen në pushtet shtypni objekte precize me dizajne mjaft komplekse dhe detaje të pafundme. Bizhuteritë, dentistët, tifozët e lojrave, dizajnerët dhe artistët 3D do të gjejnë një shok të pandashëm në këtë ekip.

Me një shpejtësia 30mm / h (parametri që do të varet nga karakteristikat e shërimit të rrëshirës së përdorur) Pajisjet e Wanhao spikat si një nga pajisjet më të shpejta në krahasim. Duke marrë parasysh këtë, printimi i një objekti prej 20 cm mund të zgjasë deri në 10 orë.

Printeri përdor gjatësia e valës 395-405 nm dhe është në përputhje me shumicën e rrëshirave të disponueshme në treg. Duhet të rregulloni vetëm parametrat e shërimit që të jeni në gjendje të ndryshoni nga një material në tjetrin.

Printeri ka një konstruksion shumë të fortë, të gjithë të bërë nga metali i zi i errët.

Furnizimi me energji elektrike është një element i jashtëm.

Ne mund të dallojmë elementet që e përbëjnë atë si më poshtë:

 • Mbulesë: është një element i lëvizshëm që është përgjegjës për mbulimin e printerit tonë në mënyrë që ndërsa është në punë nuk mund të dëmtojë shikimin tonë me ekspozimin ndaj dritës UV. Gjithashtu mbron tabaka me rrëshirë nga burimet e jashtme UV kjo mund të na prishë përshtypjen. Shtë një element i bërë plotësisht nga metali, i fortë, por i rëndë. Nuk ka doreza për të qenë në gjendje ta manipuloni atë më lehtë dhe Do të ishte e dëshirueshme që ajo të ishte transparente në mënyrë që tabaka me rrëshirë të mund të shihet gjatë krijimit të përshtypjes.
 • Pjesa e poshtme e trupit: ai përfshin pjesën tjetër të elementeve dhe është përbërësi kryesor i printerit tonë. Në pjesën e përparme gjejmë logon e prodhuesit dhe butonin e energjisë. Brenda tij janë vendosur të gjitha elektronikat e nevojshme për të bërë që seti të funksionojë. Ne kemi kontrolluar dizajni është joefikas në drejtim të rrjedhave të ajrit për të ftohur elektronikën. Ky detaj mund të shkaktojë probleme me pajisjet në printime që kërkojnë shumë orë.
 • Krahu i boshtit Z: është elementi përgjegjës për ndërtimi i ndërrimit të pllakës për ta larguar atë nga sipërfaqja e kurimit ndërsa krijohen shtresat. Përbëhet nga një shufra e filetuar me precizion në të cilën transmetohet lëvizja e një motori stepper. Bashkimi midis shufrës dhe motorit është shumë i ngurtë dhe nganjëherë gabimet e shtypjes mund të shihen si rezultat.
 • Baza e printimit: Platforma e lëvizshme që printimet tona do të përmbahen dhe lëviz përgjatë boshtit Z
 • Ndalesa e boshtit Z: Sensori optik përgjegjës për ndalimin e shtratit të printimit kur jeni në ekranin LCD

Ekran LCD dhe kuvete

Wanhao Duplicator 7 është e pajisur me një Ekran LCD LCD që ofron një rezolucion prej 2560 x 1440 pikselë. Një tabaka me një fund transparent është vendosur në krye të saj, duke lejuar që drita UV nga ekrani LCD të forcojë rrëshirën. Pjesa e poshtme e tabakasë (e njohur zakonisht si FLEXBAT pasi është një fletë fleksibile dhe transparente) është një element që pëson veshin për shkak të reaksionit kimik ndaj shërimit të rrëshirës, ​​ai mund të zëvendësohet kur është shumë i keqësuar.

Përmirësimi midis versioneve

Printeri Wanhao Duplicator 3 7D është një ekip vazhdimisht në zhvillim. Prodhuesi është i vëmendshëm ndaj komenteve të klientëve të tij dhe tashmë ka bërë disa ndryshime për të korrigjuar të gjitha problemet që u janë raportuar atyre. Specifike në versionin e fundit të disponueshëm të gjitha dobësitë që kemi përmendur më parë janë korrigjuar. Ky qëndrim i jep Wanhao vlerës së shtuar që na pëlqente shumë.

Ne ju japim një përmbledhje të vogël të rregullimet e versionit 1.4 printer:

 • Montimi dhe lidhja e LED UV përmirësohet për të shmangur problemet elektrike
 • Butoni i energjisë u zhvendos në pjesën e pasme të printerit.
 • Arrë bronzi në shufrën Z për lëvizje më precize. Sistemi i fiksimit është përmirësuar për të siguruar shufrën dhe për t'i dhënë asaj koncentricitet më të mirë.
 • Tifoz ftohës UV (60 mm) dhe madhësia e ftohësit u rritën për ftohje më të mirë. Më shumë hapje janë shtuar në pjesën e pasme të printerit për rrjedhje më të mirë të ajrit. Një tifoz dytësor anësor 60 mm u shtua për të siguruar që pllaka amë të jetë e freskët dhe kutia të ajroset.
 • Reflektori i ri i formuar ka reflektim më të mirë.
 • Furnizim i ri i brendshëm me energji 70W.
 • Platforma e ndërtimit tani është përpunuar në një tolerancë prej + 0,03 mm.

Zhbllokoni dhe filloni printerin Wanhao Duplicator 3 7D

Duke marrë parasysh numrin e kilometrave që ka kaluar printeri për të arritur në duart tona ( pajisjet janë dërguar nga Kina), ka mbërritur në një gjendje më se të pranueshme. Asnjë dëmtim i dukshëm i paketimit. Në videon më poshtë mund të shihni detajet.

Sidoqoftë, kur përpiqemi të ndezim pajisjet kemi gjetur se butoni i energjisë nuk funksionoi, pas një vështrimi në forumet më të përdorura kemi zbuluar se është e zakonshme që një kabllo të lirohet gjatë transportimit (pavarësisht nga fakti që prodhuesi i mban ato në vend duke përdorur silikoni) dhe madje rekomandohet që para ndezjes së parë të kontrollohet gjendja e elektronikës dhe të gjitha lidhjet. Problemi u zgjidh, kishte disa tela të lirshme.

Printeri nuk është i pavarur dhe kërkon një PC ose pajisje të ngjashme të lidhura me të nga kabllo USB dhe HDMI. Në dokumentacion është bashkangjitur një lidhje për të shkarkuar një softuer nga dropbox pa asnjë kosto. Manualët përfshijnë pamje të ekranit se si të konfiguroni programin e shtypjes në dritare. Problemi i dytë, duke i kushtuar vëmendje manualeve nuk kemi një përshtypje të vlefshme. Pas disa email-eve me shërbimin teknik të prodhuesit, morëm parametrat e duhur për të bërë përshtypjen tonë të parë..

Përballë problemeve të lexuara me ngrohjen të versioneve të para të printerit dhe ekipi ynë duke qenë një nga "të prekurit", vendosëm të lëmë të hapur hapësirën në të cilën ndodhet elektronika për të përmirësuar ventilimin dhe për të lidhur HDMI tonë drejtpërdrejt me qarqet në vend që të përdorni një zgjatim të vogël që është përfshirë. Kjo pikë është në pritje të një zgjidhje përfundimtare.

Në rastin tonë baza e printimit na ka arritur nivelin e përsosur dhe nuk na është dashur të bëjmë ndonjë rregullim gjatë gjithë kohës së testimit. Pasi baza të jetë në pozicionin 0 të boshtit Z, ajo duhet të prekë plotësisht fletën flexibat, përndryshe kemi 4 vida që mund t'i rregullojmë për ta rrafshuar.

Një nga detajet që na tërhoqi më shumë vëmendjen gjatë shtypjes është se printeri është shumë i qetë, mezi dëgjojmë zhurmën e bërë nga motori i vetëm që përfshin montimin. Çfarë ndryshimi krahasuar me printerët FDM !!

Sapo shohim objektin e parë të shtypur, harrojmë gjithçka që na ka bërë të vuajmë, cilësia e printimit është e jashtëzakonshme dhe shumë më e lartë se ajo që mund të arrihet me një printer FDM. Pas një duzinë printerësh ne e verifikojmë atë rendiment shumë i lartë i rrëshirës dhe shumë pak material përdoret në secilën shtypje.

Karakteristikat e veçanta të shtypjes SLA

Përshtypja në rrëshirë ka veçantinë që bëhet nga lart poshtë Prandaj, çdo pikë e objektit të shtypur duhet të ngjitet në një farë mënyre në bazën e shtypjes në mënyrë që të mos bjerë në pjesën e poshtme të sirtarit nën forcën e gravitetit. Ky detaj përkthehet në media e shtypur vendoset në modelet që do të shtypen në një mënyrë specifike.

Përdorimi i një lëngu në çdo proces prodhimi gjithmonë shton vështirësi. Në rastin tonë, lëngu në fjalë është materiali i përshtypjes dhe ai përmbahet në një kovë me një kapacitet të fundëm. Kjo do të thotë që çdo numër i caktuar i përshtypjeve dhe në varësi të madhësisë së pjesëve të shtypura do të duhet të mbushim me më shumë rrëshirë. Kështu që printimet tona janë përfunduar në mënyrë korrekte gjithmonë duhet të ketë më shumë vëllim rrëshire në tabaka sesa vëllimi që do të shtypet.

Meqenëse ekrani LCD kërkon të njëjtën kohë dhe përpjekje për t'u ndriçuar pjesërisht, si dhe plotësisht, ne mund të shtypim sa më shumë objekte të përshtatemi në zonën e shtypjes pa ndikuar në kohën e nevojshme ose cilësinë e marrë.

Trajtimi pas përshtypjes

objekte të shtypura në rrëshirë nuk janë gati për përdorim. Të shtypura së fundmi ato kanë fleksibilitet dhe brishtësi të padëshirueshme dhe ato janë plotësisht të mbuluara me rrëshirë në gjendje të lëngët. Ne duhet të bëjmë një trajtim të copave për t'i lënë ato në gjendjen e dëshiruar. Pjesët duhet të ngjyhen për 10 minuta në alkool dhe ena në të cilën janë zhytur duhet të ekspozohet në diell ose ndonjë burim tjetër UV. Me këtë trajtim do të marrim pjesë me veti mekanike më të mira dhe plotësisht të pastra. Disa prodhues të tillë si FormLabs kanë filluar të krijojnë produkte specifike komerciale për të kryer këto trajtime pas shtypjes. Në shtëpi mund të përdorim çdo enë hermetike plot me alkool (nga farmacia) dhe nëse jemi shumë të detajuar mund të përdorim një elektrik dore UV që mund të blihet me një çmim të ulët në dyqanet online.

Shërbimi pas shitjes dhe mbështetja nga komuniteti Krijues

El Shërbimi pas shitjes i prodhuesit është shumë i vëmendshëm dhe na ka zgjidhur të gjitha dyshimet me durim duke dërguar dokumentacionin me postë. Sidoqoftë, nuk kalon pa u vënë re se distanca nga e cila është bërë shitja është një pengesë e madhe që e bën të vështirë mbështetjen teknike. Kthimi i pajisjeve tona tek prodhuesi për një riparim të thjeshtë bëhet një detyrë e pamundur për shkak të kostove të larta të transportit. Asnjë pjesë rezervë për pajisjet për shitje në faqen e internetit të prodhuesit, megjithatë kompleksiteti i ulët i elementeve të përdorura na lejon të fitojmë lehtësisht çdo element që na nevojitet.

Për gjithë këtë marrja e një makinerie në këto kushte kërkon një predispozitë të lartë DIY në mënyrë që ne vetë të kujdesemi për zgjidhjen e problemeve që lindin. Nga vështrimi në zorrët e tyre deri te lidhja e saktë e të gjitha instalimeve elektrike deri te modelimi i pjesëve të nevojshme për një rrjedhje korrekte të ajrit për ftohjen e pajisjeve elektronike. Për fat të mirë ne jemi Krijues dhe kjo për ne është më shumë një sfidë sesa një problem.

Provat se ky është mendimi i përgjithshëm i komunitetit Krijuesit mund të gjenden në ekzistenca e a Grupi i përdoruesve në Facebook prej gati 2000 anëtarësh në të cilën ata zgjidhin problemet e njëri-tjetrit dhe propozojnë përmirësime. Edhe prodhuesi ka një prani në grup dhe një pjesë e përmirësimeve të propozuara janë përfshirë në versionet më të fundit të printerit. Me iniciativë të komunitetit gjithashtu është krijuar një wiki me dokumentacion të gjerë në të cilën ne mund të mbështesim veten për të kuptuar më mirë funksionimin e pajisjeve, për të bërë përmirësime dhe për të zgjidhur dyshimet tona.

Lidhshmëria, funksionimi autonom dhe sistemet operative të mbështetura

Transmetimi i imazhit të secilës shtresë kryhet nga një pajisje e jashtme me anë të HDMI. Kontrolli i printerit (motorët dhe dritat) kryhet me anë të a Port USBPrinteri nuk mund të funksionojë në një mënyrë të pavarur dhe duhet të jetë i lidhur në çdo kohë me një kompjuter që u transmeton udhëzimet e shtypjes.

Punëtori për krijimin

Prodhuesi propozon të përdorë softuerin Creation Workshop për dritare Për të prerë dhe kontrolluar procesin e shtypjes, ky është programi që kemi përdorur me rezultate të shkëlqyera. Sidoqoftë bashkësia e Krijuesve edhe një herë është përpara prodhuesit dhe ne propozon përdorimin e një mjedre dhe imazhin nanodlp për t'i siguruar printerit aftësi autonome. Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me të në faqen e internetit të prodhuesit https://www.nanodlp.com

Çmimi dhe shpërndarja

Kjo skuadër Nuk është shpërndarë në Spanjë, ne mund ta blejmë atë në AliExpress me një kosto prej 360 € + kostot e transportit. Një çmim qesharak kur krahasohet me cilësinë e pjesëve të shtypura dhe kostot e pajisjeve të ngjashme.

Rrëshirë është një harxhim i konsiderueshëm më i shtrenjtë se fibra FDM kostoja mesatare e 1 litër rrëshira është afërsisht 100 €. Sidoqoftë, duke marrë parasysh llojin e printimeve në të cilat drejtohet kjo lloj pajisje (objekte të vogla me një nivel të lartë detaji dhe kompleksiteti), një blerje e vetme siguron shumë përshtypje.

Përfundim

Shtypja e rrëshirës

La Printeri 3D Wanhao Duplicator 7 është një ekip i jashtëzakonshëm që na ka hapur sytë për një botë të re brenda shtypjes 3D. Ne do të mundemi shtypni objekte në shtëpi ose në zyrë me një cilësi të jashtëzakonshme dhe zhurmë të ulët.

Ne nuk kemi përvojë në pajisje që e përdorin këtë teknologji të shtypjes, por duke pasur parasysh diferencë e madhe e çmimeve të kësaj skuadre me rivalët e saj është e padiskutueshme që për shumicën e konsumatorëve do të jetë një zgjedhje e dukshme. Përdorimi i kësaj pajisje do t'ju sjellë shumë gëzime, për sa kohë që ju jeni krijues autentikë të aftë për të zgjidhur problemet që mund të lindin vetë.

A jeni veçanërisht i interesuar për këtë ekip apo të tjerët nga Wanhao? A doni që ne të bëjmë një tutorial me hapat e duhur për përdorimin e tij? Dëshironi të shihni një analizë të rrëshirave të ndryshme që mund të përdorim me këtë printer? Na lini komente për artikullin dhe ne do të studiojmë mundësi të ndryshme për të kompletuar njohuritë e kësaj pajisje dhe këtij prodhuesi.

Mendimi i redaktorit

FJALORI WANHAO 7
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 4 yje
 • 80%

 • FJALORI WANHAO 7
 • Rishikimi i:
 • Postuar ne:
 • Modifikimi i fundit:
 • Dizajn
  Redaktori: 90%
 • Qëndrueshmëria
  Redaktori: 80%
 • Përfundon
  Redaktori: 80%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 95%

Pro dhe kundër

rekuizitë

 • Shume qete
 • Vlera e madhe për çmimin
 • Printime shumë të hollësishme dhe komplekse
 • Mbështetje e jashtëzakonshme nga komuniteti i prodhuesve
 • Dizajn i vogël që përshtatet kudo

Contras

 • Ajo nuk ka asnjë shërbim teknik ose shpërndarje në Spanjë
 • Dokumentacioni fillestar është disi konfuz
 • Prodhuesi nuk shet pjesë këmbimi
 • Nuk është Burim i Hapur

 

Fuentes

3DPprinterWiki

wanhao

Teorthokosmos


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

11 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Shiryu dijo

  Kam shikuar në printer për një kohë të gjatë, sa ju ka kushtuar të kaloni dogana? sepse është ajo që më bën të kthehem ...

  1.    Toni i frutave dijo

   Epo, kjo varet nga mënyra se si e dërgon platforma në të cilën e blini. Nëse nuk deklaroni dhe bëni një dërgesë të etiketuar si dhuratë ose duke deklaruar një shumë të ulët, mund ta merrni falas. Nëse paketa është deklaruar ose dogana do të përgjohet, ju do të keni një shtesë dhe vonesë.
   Agjencia e taksave detajon në faqen e saj të internetit informacionin për llogaritjen:
   Kostoja doganore

 2.   Jose dijo

  Faleminderit shumë për analizën.

  Une kam disa pyetje:

  A ka erë shumë silikoni? A ka erë më shumë kur është në shtypje?
  Ju flisni për dendësinë e shtresës, por cila është rezolucioni x / y?

  A ruhet silikoni i tepërt dhe a mund ta përdorni përsëri?

  Duke pasur kapakun e zi, a ju tregon apo si e dini se sa silikoni duhet të përdorni?

  Çfarë procesi duhet të bëni pasi të keni shtypur një pjesë? (Kam lexuar qe pastrohet me pak alkool dhe kaq)

  Përshëndetje dhe faleminderit!

  1.    Toni i frutave dijo

   Rrëshira mban erë pak, veçanërisht kur hapni për herë të parë shishen. Kur shtypni mund të tregojë pak më shumë. Por nuk është e pakëndshme.
   Rezolucioni xy ka të bëjë me pikën më të vogël që mund të vizatoni në një shtresë (voxel) dhe lidhet me rezolucionin e ekranit. Sa më shumë rezolucion të ketë ekrani LCD, aq më të vogla mund të jenë pikat.
   Rrëshira e tepërt mund të lihet në vetë printerin ose hiqni tabaka dhe derdheni përsëri në shishen origjinale ose në një tjetër (e cila është e errët).
   Niveli i rrëshirës është me sy. Në të vërtetë përdoret shumë pak rrëshirë. mbushja e tabakës siguron disa përshtypje pa probleme.
   Alkooli përdoret për të pastruar rrëshirën e tepërt që ende ngjitet në copë. Përveç kësaj, rekomandohet të lini atë 10 minuta para diellit ose një burim të dritës UV. Kjo është, ju vendosni copën në një kavanoz transparent me alkool dhe e trazoni për ta pastruar. Pastaj e lini kavanozin në diell për 10 minuta në mënyrë që copa të ngurtësohet më shumë.

   1.    Jose dijo

    Faleminderit shumë për përgjigjen tuaj dhe që isha kaq i shpejtë, unë isha çmendur pak duke kërkuar informacion në internet edhe në forume angleze, por disa gjëra nuk ishin të qarta për mua.

    Le të shohim nëse e blej këtë printer në një ofertë që unë shoh.

    Një përshëndetje!

 3.   Kuim dijo

  Faleminderit shumë për këtë artikull. Shtë sinqerisht interesante. Kam disa ditë që po shikoj këtë printer dhe po mbledh informacione për blerjen e tij. Unë ju inkurajoj të bëni udhëzimet e sipërpërmendura të funksionimit, si të merrni performancën më të mirë të harduerit / softuerit dhe rrëshirat më të përshtatshme. Ato do të ishin shumë të dobishme për një komunitet që mendoj se do të rritet.

  Përshëndetje!

  1.    Toni i frutave dijo

   !! Ju faleminderit shumë për komentin tuaj !!
   Ne do të vlerësojmë mundësinë për të bërë më shumë artikuj në lidhje me këtë ekip. !! Qëndro i akorduar në blog !!

 4.   Agustin dijo

  Përshëndetje, a mund të më thoni nëse funksionon mirë me rrëshira të hedhshme?

 5.   Adri dijo

  Përshëndetje, urime për punën e shkëlqyer, thjesht ju kërkoj një nder të madh, a mund të rekomandoni një shitës të besuar ose të paktën një të njohur, faleminderit.

 6.   Milton farfan dijo

  Përshëndetje mirëmëngjesi, unë kam qenë duke informuar veten në lidhje me këtë printer për të gjithë kërkimin e shoh më të volitshëm dhe duket një mundësi e mirë, unë në thelb e kërkoj atë për punë bizhuteri prandaj kam nevojë për një nivel precize dhe detaje që është shumë e pranueshme, unë keni disa pyetje si të dini mesatarisht sa unaza mund të marr me një litër rrëshirë? a keni softuer në spanjisht?

 7.   Cristina dijo

  Si jeni! Kam një dyshim. Nëse në ndonjë moment të caktuar dua të ndryshoj kompjuterë dhe të çinstaloj programin, a do të më lejojë të ripërdor fjalëkalimin e softuerit në kompjuterin e ri?

Testi anglishtProvoni katalanishtkuiz spanjoll