2n3904: naon anu anjeun kedah terang ngeunaan transistor ieu

2n3904

diantara nu komponén éléktronik dianalisis dina blog ieu parantos aya sababaraha jinis transistor, boh pangaruh bipolar boh lapangan. Ayeuna waktuna pikeun nambihan anu sanés kana daptar, sapertos ieu 2n3904, anu mangrupikeun salah sahiji anu paling seueur dianggo dina seueur proyek elektronik. Dina hal ieu BJT sejen, atawa bipolar, tapi mibanda sababaraha ciri rada metot nu kudu nyaho.

Di dieu anjeun bakal terang naon éta, pinout na, dimana mendakan lembar data alat, Kumaha Beuli salah sahijina, sareng panjang jsb.

Naon transistor 2n3904?

BJT transistor pinout

El 2N3904 transistor Mangrupikeun jinis transistor bipolar, tipe BJT pikeun sinyal alit (inténsitas lemah sareng daya handap, kalayan tegangan sedeng). Jinis transistor ieu mangrupikeun NPN, sareng ngagaduhan sababaraha ciri anu pikaresepeun, sapertos switching gancang (tiasa dianggo kalayan frekuensi tinggi), tegangan jenuh rendah, sareng éta cocog pikeun komunikasi sareng amplifikasi.

Anjeun tiasa ningali di jero gadget pisan sapopoé sapertos televisi, radio, pamuter pidéo atanapi audio, jam kuarsa, lampu fluorescent, telepon, jst.

Alat transistor ieu umum pisan. Tadina dipaténkeun ku Motorola Semikonduktor taun 60an, dibarengan ku PNP 2N3906 (pendamping na). Hatur nuhun ka anjeunna, épisiénsi ningkat. Tambih Deui, mirah, kalayan paket TO-92 ayeuna, salaku gaganti paket logam lami anjeun.

Salian Motorola, éta parantos dilakukeun ku seueur perusahaan sanés sapertos Fairchild, ON Semiconductor, Semtech, Transys Electronics, KEC, Vishay, Rohm Semiconductor, Texas Instruments (TI), Central Semiconductor Corp, jsb.

salaku ka pinout Anjeun, anjeun tiasa ningali éta dina gambar sateuacana, yén sapertos biasana di transistor, anjeun gaduh tilu pin wilanganana ngantepkeun bunderan bungkus kana bagian tukang, nyaéta pikeun napsirkeun gambar sareng cocog sareng gambar anu anjeun cekelan dina ayeuna. , anjeun kedah nempatkeun bagian datar di payuneun anjeun.

Fitur sareng lembar data

Upami anjeun heran ngeunaan fitur lengkep tina jenis transistor ieu, ieu sababaraha di antarana:

  • Alat: Transistor semikonduktor
  • Jenis: bipolar atanapi BJT
  • Pakét: TO-92
  • Polaritas: NPN
  • Tegangan: 40v
  • Frékuénsi transisi: 300Mhz
  • Kabebaran kakuatan: 625mW
  • Arus kolektor kanggo arus langsung: 200mA
  • Keuntungan Langsung Langsung (hFE): 100
  • Kisaran suhu operasi gabungan: -55ºC dugi ka 150ºC
  • Kolektor émitter - tegangan jenuh kirang tina 300 mV dina Ic = 10mA
  • Pin: 3
  • Alternatipna: NTE123AP

Langkung seueur inpormasi ngeunaan transistor - hwlibre.com

Unduh lembar data

Dimana mésér 2N3904

Para meuli transistor a Karakteristik ieu, anjeun tiasa nganggo jasa anu béda-béda di toko khusus éléktronika, atanapi dina platform sapertos Amazon. Salaku conto, ieu sababaraha saran:

  • Kantong Bojack kalayan 250 lembar. Transistor tina sababaraha jinis, diantarana 2n3904.
  • Teu aya produk anu kapendak. Éta ogé ngagaduhan bungkus ieu 50 unit tina 2n3904.
  • Teuing Éta ogé nawiskeun bungkus anu sanés langkung mirah sareng 25 unit 2n3904.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.