Jinis percetakan 3D: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan téhnik ieu

Printer 3D

nu printer 3D aranjeunna janten langkung mirah sareng langkung populér, kalayan aranjeunna tipena béda percetakan 3D, sareng aranjeunna dianggo pikeun langkung seueur aplikasi. Aranjeunna henteu ngan ukur nyayogikeun nyetak objék tilu diménsi pikeun pabrik, insinyur, arsiték, sareng sajabana, ayeuna ogé tiasa nyetak lawon hirup pikeun aplikasi médis, imah anu dicetak, produksi industri, dina motor pikeun nyiptakeun bagian, pikeun bahan cetak, jst

Upami anjeun ngémutan mésér printer 3D pikeun bumi atanapi pikeun bisnis anjeun, anjeun kedah terang jinis percetakan 3D, bédana, jsb. Salaku tambahan, anjeun ogé bakal terang sababaraha konci pikeun tiasa langkung milih alat percetakan anyar anjeun ...

Kumaha carana milih printer 3D sareng jinis percetakan 3D?

3D print

Henteu ngan ukur jinis percetakan 3D penting nalika milih printer 3D, seueur parameter sanés ogé ngagaduhan peran. Pikeun nyandak pilihan anu saé, anjeun kedah pokus tilu patarosan penting:

  • Sakumaha seueur abdi tiasa nyéépkeun? Anjeun bakal mendakan printer anu murah pisan, ti sababaraha ratus euro, dugi ka anu sanés anu hargana rébuan euro. Sadayana bakal gumantung kana naha anjeun hoyong éta pikeun panggunaan bumi atanapi pikeun panggunaan anu langkung propésional.
  • Naon keur? Patarosan penting anu sanés. Henteu ngan ukur pikeun harga, tapi ogé pikeun kinerja printer 3D. Salaku conto, pikeun ngadamel bumi leutik, anjeun henteu kapikiran teuing yén éta leutik sareng langkung gancang. Tapi pikeun ngadamel modél anu langkung ageung, anjeun kedah milari printer anu ngalangkungan 6 atanapi 8 ″.
  • Bahan naon anu kuring butuhkeun? Pikeun bagian domestik, kalayan polimér palastik biasa sapertos PLA, ABS, PETG, sareng sajabana, éta bakal cekap. Sabalikna, sababaraha aplikasi propésional / industri tiasa ngalibetkeun panggunaan lawon, logam, nilon, jst.

Jinis bahan:

Reel tina PLA 3d printer

Gumantung kana sarat bagian-bagianna, anjeun bakal peryogi salah sahiji atanapi jinis bahan kesan. Jelas, printer bumi, anu bakal kuring difokuskeun, henteu nampi sadaya jinis bahan. Éta mangrupikeun salah sahiji spésifikasi anu dipidangkeun, sareng filamén anu biasana ngadukung Aranjeunna:

Gulungan filamén biasana murah, sareng dijual dina panjang sareng ketebalan anu béda. Salaku conto, aranjeunna tiasa angkat tina 1.75mm janten 3mm. Kandelna kedah cocog sareng anu didukung ku sirah ékstrusi tina printer 3D anjeun.
  • ABS: Acrylonitrile butadiene styrene mangrupikeun termoplastik anu cukup umum (contona: potongan LEGO didamel tina bahan ieu). Éta henteu biodegradable, tapi éta sesah sareng gaduh kaku tinangtu pikeun ngawangun struktur padet. Éta ogé ngagaduhan résistansi kimia anu hébat, éta ngan ukur leyur sareng aseton. Éta nolak ogé kana abrasi, sareng suhu, tapi tiasa rusak upami ditingal di luar ruangan kusabab kakeunaan UV.
  • PLA- Asam Polylactic biodegradable (didamel tina siki, sapertos aci jagong), janten langkung ramah lingkungan sareng tiasa dianggo pikeun ngebon proyek. Éta valid pikeun dianggo salaku parabot dapur, sapertos gelas, plastik, alat ampas, jst. Sanaon finish henteu lemes sakumaha ABS, éta ngagaduhan gloss anu unggul.
  • hipsPolystyrene pangaruh tinggi mirip pisan sareng ABS, sanaos henteu umum sapertos anu tiheula.
  • pepet: Poliétilén terephthalate ilahar dina botol cai mineral atanapi inuman lemes, ogé dina bungkus dahareun sanés. Éta transparan sareng tahan kana pangaruh anu saé pisan.
  • Laywoo-d3: Éta tiasa ngarobih warna (cahaya / poék) kalayan suhu, anu masihan seueur utiliti pikeun dianggo dina sababaraha aplikasi anu ngalibatkeun kontrol suhu. Pasipatanana mirip sareng PLA, padet, sareng tékstur na mirip kai, kalayan urat.
  • ninjaflex: thermoplastic elastomer (TPE) mangrupikeun bahan anyar anu répolusionér, kalayan kalenturan hébat. Upami anjeun milarian ngadamel potongan anu fleksibel, ieu anu anjeun milari.
  • Nilon: Éta mangrupikeun bahan anu paling populer (non-polimér), jinis serat pikeun lawon anu dianggo dina papakéan, tali, sareng seueur objék sanés. Éta henteu gampang dikontrol, janten detil potongan moal saé pisan, éta ogé nyandak kalembaban. Dina kahadean éta ngagaduhan résistansi hébat kana suhu sareng setrés.
Aya seueur gulungan bahan ieu kalayan warna anu béda pisan sahingga anjeun tiasa milih anu paling anjeun resep. Salaku tambahan, aya deui anu warna-warni. Upami anjeun ngarengsekeun sapotong ku cat finish, warnana moal sakumaha pentingna. Aya ogé, sakumaha anu kuring parantos nyebatkeun, yén parobihan ku suhu, sareng bahkan aya fosfor sahingga aranjeunna hurung dina poék atanapi nalika kakeunaan radiasi UV. Bahkan aya sababaraha bahan konduktif listrik, pikeun tiasa nyetak lagu anu tiasa dianggo dina sirkuit ...

Jinis percetakan 3D

jinis percetakan 3D

Salaku tambahan pikeun matéri, éta ogé penting jinis percetakan 3D. Sami nalika anjeun milih printer kertas anjeun pikir upami anjeun hoyong printer inkjet, atanapi laser, LED, sareng sajabana, nalika anjeun milih printer 3D anjeun ogé kedah merhatoskeun téknologi anu dianggo, sabab éta bakal gumantung kana éta. kinerja sareng hasil:

  • FDM (Modél Deposit Fusi) atanapi FFF (Fabrikasi Filamen Fusion): Mangrupikeun salah sahiji modél déposisi lebur tina polimér. Filamén dipanaskeun sareng dilebur pikeun ékstrusi. Sirah bakal ngalih sareng koordinat X, Y numutkeun inpormasi dina file cetak pikeun nyiptakeun obyék éta. Platform anu didamelna ogé mobile dina hal ieu, sareng éta bakal ngalih ka arah Z pikeun nyiptakeun lapisan demi lapisan. Kaunggulan téknik ieu nyaéta épisién sareng gancang, sanaos henteu cocog pikeun modél anu bagéanna seueur teuing, sabab éta dilakukeun ti handap ka handap.
  • Sla (StéreoLitografi): Stereolithography mangrupikeun sistem anu cukup lami di mana résin cair fotosensitif dianggo anu bakal dikeras ku laser. Ieu kumaha lapisan didamel dugi ka potongan akhir kahontal. Éta ngagaduhan watesan anu sami sareng FDM, tapi ngahontal obyék kalayan permukaan anu saé pisan sareng seueur detil.
  • DLP (Ngolah Lampu Digital)- Pamrosésan lampu digital mangrupikeun salah sahiji jinis percetakan 3D anu sami sareng SLA, tapi nganggo photopolymér cair anu hampang. Hasilna mangrupikeun obyék kalayan résolusi anu saé pisan sareng mantap pisan.
  • SLS (Laser Sintif Selektif): Sinter laser selektif sami sareng DLP sareng SLA, tapi sanés cairan aranjeunna nganggo bubuk. Dipaké pikeun printer sareng nilon, aluminium, sareng bahan sanésna sapertos kieu. Laser bakal nuturkeun partikel lebu pikeun ngabentuk objék. Anjeun tiasa nyiptakeun bagian anu sesah kanggo nyiptakeun cetakan atanapi ékstrusi.
  • SLM (Leleh Laser Selektif): Éta téknologi anu cukup maju sareng mahal, sami sareng SLS. Lebur laser selektif dianggo, sareng dianggo utamina di industri pikeun ngalembereh bubuk logam sareng nyiptakeun bagian.
  • EBM (Lebur Éléktron): Téknologi ieu ogé maju pisan sareng mahal, diarahkeun kana sektor industri. Éta nganggo fusi bahan nganggo sinar éléktron. Bahkan tiasa ngalembereh bubuk logam sareng ngahontal suhu dugi ka 1000ºC. Wangun lengkep pisan sareng maju tiasa dihasilkeun.
  • LOM (Manufaktur obyék laminasi): Éta mangrupikeun salah sahiji jinis percetakan 3D anu ngagunakeun pabrik laminasi. Lambaran kertas, jaringan, logam atanapi plastik dianggo pikeun ngawangun struktur. Lapisan ieu ngagabung ku perekat sareng diteukteuk ku laser. Éta pikeun panggunaan industri.
  • B.J. (Binder jetting): suntikan binder ogé dianggo sacara industri. Anggo bubuk, sapertos sababaraha téhnik sanés. Debu biasana moyok, semén atanapi aglutinating sanés anu bakal ngagabung kana lapisan. Logam, keusik atanapi plastik ogé tiasa dianggo.
  • MJ (Bahan Jetting): suntikan bahan mangrupikeun téknologi percetakan 3D anu sanés anu dianggo dina industri perhiasan. Éta parantos dianggo mangtaun-taun, sareng ngahontal kualitas anu saé. Sababaraha lapisan diwangun dina silih pikeun nyiptakeun potongan padet. Sirah nyuntik ratusan droplét leutik fotopolymer teras diubaran (padet) ku sinar ultraviolét (UV).
  •  MSLA (Topéng Sla): Mangrupikeun jinis SLA topéng, nyaéta, ngagunakeun hiji matrix LED salaku sumber cahaya, ngaluarkeun sinar ultraviolét ngalangkungan layar LCD anu nunjukkeun lambaran hiji lapisan salaku topéng, ku éta namina. Anjeun tiasa ngahontal waktos cetak anu luhur pisan, sabab masing-masing lapisan kakeunaan sakaligus ku LCD, tinimbang nyukcruk daérah anu nganggo ujung laser.
  • DMLS (Langsung Sin laser Logam)- Éta ngahasilkeun objék ku cara anu sami sareng SLS, tapi anu ngabédakeunana bubuk henteu lebur, tapi dipanaskeun ku laser dugi ka titik éta tiasa dipasang dina tingkat molekul. Kusabab setrés, potongan biasana rada rapuh, sanaos tiasa dilakukeun prosés termal saterusna pikeun ngajantenkeun langkung tahan.
  • DOD (Turun Paménta)Percetakan drop-on-demand mangrupikeun jinis percetakan 3D anu sanés. Éta nganggo dua jet tinta, anu hiji nyimpen bahan konstruksi sareng anu sanés bahan anu leyur pikeun pendukungna. Éta ogé nyiptakeun lapisan demi lapisan sapertos téknik anu sanés, tapi aranjeunna ogé nganggo fly-cutter anu méréskeun daérah ngawangun kanggo nyiptakeun unggal lapisan. Kituna permukaan anu sampurna datar kahontal. Éta lumayan dianggo di industri pikeun langkung presisi atanapi ngadamel cetakan.

Henteu sadayana ieu kanggo panggunaan bumi, sababaraha ditujukeun pikeun panggunaan bisnis atanapi industri. Salaku tambahan, aya deui metode anyar anu muncul, sanaos henteu populér.

Fitur printer

Printer 3d

Printer 3D, henteu paduli jinis percetakan 3D, ogé ngagaduhan sajumlah ciri téknis anu bakal nangtoskeun performasina. Anu paling penting anu anjeun kedah terang nyaéta:

  • Kecepatan print: ngagambarkeun kagancangan anu printer bakal bérés nyetak bagian na. Éta diukur dina milimeter per detik. Sareng aranjeunna tiasa 40mm / s, 150mm / s, jsb. Beuki luhur éta, kirang waktos anu diperlukeun pikeun ngarengsekeun. Émut yén sababaraha potongan, upami éta ageung sareng kompléks, tiasa tahan sababaraha jam ...
  • Suntik: éta mangrupikeun bagian konci, sabab éta bakal tanggung jawab nyimpen bahan pikeun ngabentuk matéri, sanaos henteu sadayana jinis percetakan 3D peryogi, kumargi sababaraha damel sareng cairan sareng lampu. Tapi kaseueuran doméstik gaduhna, sareng éta diwangun ku bagian-bagian ieu:
    • Tip panas: mangrupikeun bagian anu paling penting. Éta jawab lebur filamén ku suhu. Suhu anu ngahontal bakal gumantung kana jinis bahan anu ditampi. Penting pikeun milih sistem ku cooler aktif.
    • Muncung: nyaeta bukaan sirah, nyaéta, dimana filamen fusi kaluar. Aya anu ageung kalayan caket sareng kecepatan anu langkung saé, tapi kalayan résolusi anu langkung handap (kirang detil). Anu leutik langkung laun, tapi langkung pas pikeun nyiptakeun bentuk anu rumit pisan kalayan jéntré pisan.
    • Extruder: alat dina sisi séjén ujung panas. Sareng éta mangrupikeun anu jaga ngaluarkeun bahan cair. Anjeun tiasa mendakan sababaraha jinis:
      • langsung: aranjeunna gaduh kontrol anu langkung saé sareng gampang damel. Éta dingaranan kusabab aranjeunna tuang langsung ku ujung panas.
      • Bowden: Dina hal ieu, filamén anu lebur bakal ngarambat jarak anu tangtu antara ujung panas sareng extruder. Ieu ngébréhkeun mékanisme suntik, ngirangan geter sareng ngantepkeun langkung gancang gerak.
  • Ranjang haneut: Éta henteu aya dina sadaya printer, tapi éta mangrupikeun pangrojong atanapi dasar anu bagianana dicetak. Bagian ieu tiasa dipanaskeun pikeun mastikeun yén bagianna henteu kaleungitan suhunya nalika prosés percetakan, ngahontal hasil anu langkung saé. Ieu diperyogikeun pikeun bahan sapertos nilon, HIPS, atanapi ABS. Upami teu kitu, unggal lapisan moal caket ogé kana salajengna. Printer pikeun PET, PLA, PTU, sareng sajabana, henteu peryogi tempat tidur panas, sareng nganggo basis anu tiis.
  • Kipas angin- Kusabab suhu luhur, printer sering ngagaduhan kipas tetep sistemna tetep tiis. Ieu penting pikeun ngajaga reliabiliti printer.
  • STL: sakumaha anjeun tiasa tingali dina poko software percetakan, kaseueuran printer parantos nampi format STL standar. Pastikeun printer anjeun nampi format file ieu.
  • SoporteSanaos printer anu paling populér cocog sareng Windows, macOS sareng GNU / Linux, anjeun kedah merhatoskeun khusus naha aya driver pikeun sistem anjeun.
  • ExtrasSababaraha printer ogé nyertakeun sababaraha fitur sanés anu mungkin pikaresepeun, sapertos layar LCD kalayan inpormasi ngeunaan prosésna, konéktipitas WiFi pikeun nyambungkeunana dina jaringan, kaméra bawaan pikeun tiasa pilem prosés percetakan, jst.
  • Dirakit vs dibongkar: Seueur printer anu siap ngabongkar sareng dianggo (pikeun anu langkung pangalaman), tapi upami anjeun resep DIY, anjeun tiasa mendakan desain anu langkung mirah anu tiasa anjeun kumpul sapotong-sapotong nganggo kit.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.