Naon anu kuring kedah dianggo sareng PCB?

PCB

Dina artikel saméméhna kami geus commented on PCB (Papan Sirkuit Dicetak)atawa Dicitak circuit boardNanging, di dieu kami nunjukkeun anjeun séri produk anu anjeun tiasa mésér pikeun ngamimitian damel sareng sirkuit ieu, ogé Komponén éléktronik permukaan gunung, jsb.

Panangan diri kalayan sagalana nu peryogi tur ngamimitian nyieun proyék bener profésional, tanpa nganggo papan roti, atanapi naon waé ...

Naon ari PCB?

Buah prambus Pi 5

Un PCB (Papan Sirkuit Dicetak), atawa circuit board dicitak, mangrupakeun piring datar dipaké dina éléktronika nyadiakeun dasar mékanis jeung listrik pikeun sambungan jeung assembly komponén éléktronik. Éta penting minangka dasar pikeun nyambungkeun sareng nahan komponén sapertos résistor, transistor, kapasitor, dioda, microchips sareng alat éléktronik anu sanés.

PCB diwangun ku:

  • Substratum: Ieu umumna mangrupa ipis, lapisan datar tina bahan insulating, kayaning orat atawa résin epoxy, jsb. bahan ieu nyadiakeun rojongan struktural pikeun komponén tur insulates listrik lagu conductive.
  • Lagu konduktif- Ieu pola logam, biasana tambaga, anu dicitak atanapi etched dina beungeut substrat PCB. Lagu ieu ngamungkinkeun konduksi arus listrik antara komponén anu disambungkeun.
  • liang logam- Metallized liang aya liang dibor kana substrat nu coated kalawan tambaga, sahingga sambungan listrik antara lapisan béda tina PCB atawa antara komponén dina bagian nu sejen dewan.
  • Surface Gunung komponén- Kami hartosna komponén éléktronik, sapertos résistor, kapasitor, transistor, chip sareng alat-alat sanés, dipasang dina permukaan PCB sareng dihubungkeun kana jalur konduktif pikeun ngabentuk sirkuit listrik ku cara patri.
  • Masker las sareng percetakan layar: Ieu mangrupakeun palapis nu diterapkeun dina PCB pikeun nyegah solder ti ngalir kaluar ti wewengkon dipikahoyong salila prosés soldering. Percetakan layar dianggo pikeun labél komponén sareng lagu dina PCB nganggo identifier visual.

PCBs tiasa rupa tunggal (kalayan jalur konduktif dina hiji sisi), dua sisi (kalawan lagu conductive dina dua sisi) atawa multilayer (kalayan sababaraha lapisan jalur konduktif dipisahkeun ku substrat diéléktrik), anu terakhir mangrupikeun anu paling rumit, sapertos kasus motherboard komputer ...

Kumaha PCB a dijieun

easyEDA

La manufaktur PCBs kompléks anu urang tingali dina alat sapertos komputer, Smart TV, alat sélulér, sareng sajabana, rada rumit. Éta diwangun ku sababaraha léngkah anu bakal kuring daptar di dieu, tapi ogé kedah disebatkeun yén manufaktur PCB saderhana cukup gampang, sareng tiasa dilakukeun di bumi kalayan produk anu kami nampilkeun ka anjeun dina tulisan ieu.

nu léngkah dipaké pikeun ngahasilkeun PCB nyaéta:

  1. rarancang
    • Desain PCB nganggo parangkat lunak desain khusus, sapertos lingkungan EDA.
    • Ékspor desain dina format Gerber.
    • Verifikasi desain, simulasi pikeun pariksa operasi na.
    • Ngirim file sareng perenah PCB ka pabrik.
  2. Tina file perenah ka pilem atanapi topéng

    • Nyiptakeun pilem PCB atanapi masker tina file desain.
    • Ngagunakeun plotter pikeun nyitak pilem-precision tinggi.
    • Pilem dikembangkeun sareng disimpen pikeun dianggo engké dina prosés ukiran.
  3. Nyitak lapisan jero
    • Nyitak desain PCB dina lambaran tambaga ngagunakeun photoresin pikeun mindahkeun desain.
    • Paparan sinar ultraviolét pikeun nguatkeun bahan photoresist kana pola masker atanapi pilem.
    • Ngabersihan sareng verifikasi PCB.
  4. Nyoplokkeun tambaga anu teu dihoyongkeun (etching)

    • Ngaleungitkeun kimiawi tambaga anu teu dihoyongkeun ngaliwatan prosés mandi asam. Photoresin bakal nangtayungan bagian anu anjeun teu hoyong cabut tina tambaga.
    • Ngumbah PCB pikeun ngaleungitkeun asam sareng ngeureunkeun etching.
  5. Lapisan alignment sarta inspeksi optik
    • Alignment sadaya lapisan ngagunakeun liang pendaptaran.
    • Inspeksi optik otomatis pikeun ngadeteksi cacad.
  6. Uni lapisan
    • Alignment jeung ngagabung tina lapisan ngagunakeun prepregs (prepreg).
    • Tekanan sareng prosés panas pikeun ngahijikeun lapisan.
  7. Pengeboran
    • Pangeboran liang tepat dina piring ku precision tinggi mesin pangeboran CNC.
    • Idéntifikasi titik pangeboran ngagunakeun sinar-X.
  8. Plating tambaga jeung deposit
    • Déposisi kimiawi lapisan ipis tambaga dina piring.
    • Tambaga disimpen dina liang dibor pikeun ngahubungkeun lapisan saling.
  9. Gambar tina lapisan luar
    • Aplikasi photoresist dina lapisan luar nganggo masker anu cocog.
    • Paparan sinar ultraviolét sareng ngaleungitkeun bahan anu teu karas.
  10. Plating
    • electroplating tambaga dina wewengkon kakeunaan lapisan luar.
  11. etching final atawa ukiran ahir

    • Ngaleungitkeun tambaga anu teu dihoyongkeun nganggo larutan kimia.
    • Timah ngajaga tambaga anu dipikahoyong salami prosés ieu.
  12. Aplikasi Topeng Solder
    • Aplikasi tina topeng solder epoxy dina dua sisi papan.
    • Curing topeng dina oven.
  13. Beungeut bérés
    • Electroplated kalawan emas atawa pérak pikeun ngaronjatkeun solderability, sarta sababaraha PCBs malah nampi hampang pikeun soldering.
  14. Serigrafi
    • Nyitak inpormasi penting dina permukaan PCB nganggo laser atanapi percetakan anu sanés.
  15. Tés atawa tés

    • Uji otomatis tina fungsionalitas PCB sareng patuh desain.

Léngkah-léngkah ieu penting dina manufaktur PCB sareng mastikeun nyiptakeun papan sirkuit anu dicitak kualitas luhur pikeun dianggo dina rupa-rupa aplikasi éléktronik.

Produk pangalusna pikeun gawé bareng PCBs

Ayeuna anjeun terang naon PCB, hayu urang tingali sababaraha produk anu anjeun tiasa mésér mimitian ngarancang jeung manufaktur aranjeunna di imah:

Laminated PCB

Di pasar anjeun tiasa mendakan PCBs Laminated kalawan lapisan tambaga dina hiji sisi atawa duanana, sangkan bisa ngukir sirkuit nu peryogi di dinya.

rojongan PCB

produk metot séjén ieu rojongan PCB nu bakal nulungan urang nahan dewan bari ngalakonan tugas kawas soldering jsb.

PCB Bor Bits

Pikeun bor liang dina PCB pikeun ningkatna sababaraha komponén, anjeun tiasa nganggo ieu bit bor husus pikeun bor Anjeun atawa pikeun a mesin CNC.

Varnish pelindung pikeun sirkuit dicitak

Produk séjén anu disarankeun nyaéta ieu varnis anu anjeun tiasa nerapkeun dina bentuk semprot saatos anjeun parantos réngsé PCB. Ieu bakal ngajaga beungeut.

Pelat berlubang

Ogé pohara kapaké nyaéta pelat perforated. Kalayan aranjeunna, upami anjeun henteu hoyong etch papan laminated, anjeun tiasa ngawitan patri proyék sirkuit anjeun atanapi latihan patri.

Tinta solder (topeng)

Hal ieu dipaké pikeun nerapkeun salaku topeng solder, ngajaga beungeut PCB nu, sakumaha Kuring geus dijelaskeun dina prosés manufaktur. Anjeun tiasa sacara gampil nerapkeunana teras ngalaan kana sinar UV pikeun ngerasan.

lampu UV curing

Anjeun oge bisa meuli a lampu curing lampu UV. Lampu ieu dipaké pikeun harden tinta atawa solder topeng, contona, atawa ngamekarkeun.

Fluks atanapi fluks

Urang geus ngobrol ngeunaan naon fluks atawa fluks dina kasempetan anu sanés, janten panginten henteu peryogi perkenalan ...

pilem photosensitive

Pikeun ukiran anjeun peryogi jinis ieu pilem photosensitive mun, ngagunakeun masker, ngalaan wewengkon nu Anjeun hoyong miceun ...

Asam pikeun etching

Pikeun nyabut tambaga anu kakeunaan tina PCB laminated, anjeun peryogi sababaraha natrium persulfat atanapi mandi asam ferric klorida kawas ieu. Tangtosna, émut pikeun nyandak pancegahan anu diperyogikeun nalika damel sareng unsur kimia ieu.

Sarta ulah poho pikeun ogé ngagunakeun cai sulingan jeung deionized pikeun rinsing, pikeun ngaleungitkeun asam tina PCB ku submerging piring dina mandi cai ieu sanggeus etching ...

Pita termal

produk sejen nu bisa nulungan anjeun ieu gulungan tina pita termal, nu bisa dipaké pikeun ngajaga sababaraha bagian tina sirkuit. Éta tiasa dianggo pikeun ngainsulkeun sababaraha komponén atanapi ngajagi tina sumber panas sareng dianggo nalika las pikeun ngajagi bagian sanés tina panas anu dibangkitkeun dina prosés ...

Lempeng pikeun ukiran

Anjeun meureun ogé perlu pelat ieu pikeun Neuleumkeun PCB dina asam salila etching, sareng anu sanésna dianggo cai sulingan keur nyeuseuh PCB saatos etching parantos dilaksanakeun.

Pinset tahan asam

Sareng, tungtungna, kami ogé nyarankeun sababaraha pinset pikeun tiasa nyabut PCB tina asam tanpa nganggo ramo anjeun, sabab bakal ngalibatkeun résiko…


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.