Arduino + Bluetooth

Arduino nganggo Bluetooth

Komunikasi antara papan éléktronik mangrupikeun hal anu urang sadayana peryogi dina waktos anu tangtu pikeun proyek urang. Maka, proyek sapertos IoT atanapi Internet of Things parantos timbul pikeun nyiptakeun alat pinter. Tapi sadayana peryogi papan anu nganggo sambungan nirkabel sapertos Bluetooth atanapi nirkabel. Salajengna urang carioskeun naon Arduino + Bluetooth sareng naon kamungkinan atanapi proyek anu tiasa dilakukeun ku téknologi ieu.

Naon ari Bluetooth?

Kamungkinan ayeuna sadayana parantos terang téknologi Bluetooth, téknologi nirkabel anu ngamungkinkeun urang ngaitkeun alat babarengan pikeun ngirim data diantawisna gancang sareng éfisién teu kedah titik pertemuan atanapi router. Téknologi ieu aya di seueur alat sélulér, ti tablet dugi ka asesoris sapertos headphone dugi ka elemen sapertos smartphone atanapi komputer desktop.

Téknologi Bluetooth ogé konéksi nirkabel penting dina Internet of Things, henteu ngan kusabab éta mangrupikeun bagian anu mendasar tapi kusabab rupa-rupa alat sareng Bluetooth ngajantenkeun jaringan atanapi data bolong antara alat langkung pas sareng henteu gumantung kana seueur poin sambungan. patepungan atanapi titik data. Pikeun sadayana ieu, téknologi Bluetooth pisan aya dina proyék kalayan Arduino, IoT komo dina modél Raspberry Pi pangénggalna.

Logo téknologi Bluetooth

Aya seueur versi Bluetooth, masing-masing ningkat dina anu tiheula sareng sadayana nawiskeun hasilna sami tapi dina cara anu langkung gancang sareng kirang konsumsi énergi. Kukituna, Arduino + Bluetooth mangrupikeun kombinasi anu paling seueur dianggo dina dunya téknologi.

Nanging, ayeuna teu aya modél tina Arduino UNO anu ngandung Bluetooth sacara standar sareng yén pangguna naon waé tiasa nganggo téknologi ieu sacara standar. Ieu mangrupikeun hal anu urang kedah milarian ngalangkungan taméng atanapi kartu ékspansi atanapi ngalangkungan modél khusus dumasar kana Proyék Arduino.

Nembe panggunaan anyar parantos didamel pikeun alat-alat anu nganggo téknologi Bluetooth, ieu didasarkeun dina ngagunakeun alat-alat bluetooth salaku beacon atanapi alat saderhana anu ngaluarkeun sinyal unggal sering. Sistem beacon atanapi beacon ieu ngajantenkeun alat pinter naon waé pikeun ngumpulkeun jinis sinyal ieu sareng ngamungkinkeun geolokasi ogé inpormasi anu tangtu anu ngan ukur tiasa didapet ku téknologi sapertos sambungan 3G atanapi sareng jalur aksés nirkabel.

Naon papan Arduino gaduh Bluetooth?

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, henteu sadayana papan Arduino cocog sareng Bluetooth, tibatan, henteu sadayana modél Bluetooth parantos diwangun kana papannana. Ieu kusabab téknologi henteu dilahirkeun sakumaha gratis sapertos téknologi anu sanés sareng henteu sadayana proyek Arduino peryogi Bluetooth, maka éta diputuskeun degradasi fungsi ieu tameng atanapi papan ékspansi anu aya sareng tiasa nyambung ka dewan Arduino sareng dianggo sami upami diterapkeun dina motherboard. Sanaos kitu, aya modél anu nganggo Bluetooth.

Panjangan Bluetooth pikeun Arduino

Modél pang populerna jeung panganyarna éta disebut Arduino 101. Pelat ieu kajantenan papan Arduino anu pangpayunna nganggo Bluetooth, disebat Arduino Bluetooth. Pikeun dua pelat ieu urang kedah nambihan anu BQ Zum Core Déwan Arduino sanés tapi éta dumasar kana proyék ieu sareng éta asalna ti Spanyol. Katiluna papan ieu dumasarkeun kana Proyék Arduino sareng ngagaduhan kamampuan komunikasi liwat Bluetooth. Tapi éta sanés hiji-hijina alternatip sakumaha anu urang parantos nyarios. Aya tilu piring tambahan Aranjeunna nambihan fungsi Bluetooth. Ekstensi ieu Éta disebut Bluetooth Shield, Sparkfun bluetooth Module sareng SeedStudio bluetooth Shield.

Papan anu gaduh Bluetooth dina desain dasar, anu kasebut di luhur, nyaéta alat anu dina dasar tina Arduino UNO modul Bluetooth ditambihan anu komunikasi sareng sésa-sésa dewan. Kacuali Arduino 101, modél anu parobih jauh ngeunaan dewan Arduino sanés kumargi ngagaduhan arsitéktur 32-bit, langkung kuat tibatan modél sanés dina Project Arduino. Sanaon kanyataanna, jumlah pelatna nyata dikirangan sabab sababaraha modél henteu dijual deui atanapi disebarkeun sareng urang ngan ukur tiasa ngahontal éta ngalangkungan konstruksi artisanalna, sapertos halna sareng Arduino Bluetooth, anu urang ngan tiasa ngahontal ngalangkungan dokuméntasi na.

Pilihan tina ekstensi atanapi Tameng Bluetooth pikaresepeun pisan sabab ngamungkinkeun dipaké deui. Nyaéta, kami nganggo dewan pikeun proyék anu tangtu anu nganggo Bluetooth teras urang tiasa nganggo deui papan pikeun proyék sanés anu teu gaduh bluetooth ngan ukur nyabut extension. Bagéan négatip tina metoda ieu nyaéta yén ekstensi ngajantenkeun proyék naon waé langkung mahal kusabab éta saolah-olah anjeun mésér dua papan Arduino sanaon intina ngan ukur hiji anu bakal jalan.

Naon anu urang tiasa laksanakeun sareng Arduino + Bluetooth?

Aya seueur proyek dimana urang tiasa nganggo dewan Arduino tapi aya kirang anu peryogi télékomunikasi. Kusabab urang ayeuna tiasa mendakan alat pinter naon waé kalayan Bluetooth, urang tiasa ngagantikeun proyék naon waé anu peryogi aksés Internét ku papan nganggo Arduino Bluetooth sareng ngirim aksés Internét ngalangkungan Bluetooth. Kami ogé tiasa nyiptakeun panyatur pinter hatur nuhun ka Arduino + papan Bluetooth atanapi jieun beacon pikeun milarian geografis alat. Teu kedah dicarioskeun asesoris sapertos keyboard, mouse, headphone, mikropon, jst ... tiasa diwangun nganggo set éléktronik ieu, kumargi ayeuna sistem operasi naon waé anu leres dianggo sareng téknologi bluetooth.

Di Repository populér sapertos Parentah urang tiasa mendakan proyék-proyék anu henteu kaetung anu nganggo Bluetooth sareng Arduino na proyék sanés anu henteu nganggo Arduino + Bluetooth tapi anu tiasa dianggo kalayan parobihan anu pas.

Wifi atanapi Bluetooth pikeun Arduino?

Wifi atanapi Bluetooth? Patarosan anu saé anu seueur bakal naroskeun ka diri sorangan, sabab pikeun seueur proyek naon anu sambungan Wi-Fi, sambungan Bluetooth ogé tiasa dilakukeun. Sacara umum, urang kedah nyarioskeun perkawis manpaatna sareng poin négatip tina duanana téknologi, tapi dina hal ieu, dina proyek sareng Arduino, urang kedah ningali unsur anu penting pisan: pengeluaran énergi. Di hiji sisi, anjeun kedah milarian tanaga naon anu urang gaduh sareng ti saprak éta mutuskeun naha kami nganggo Wi-Fi atanapi Bluetooth. Salaku tambahan, urang kedah tingali naha urang gaduh aksés Internét atanapi titik aksés, sabab tanpa éta, sambungan nirkabel henteu kapake teuing. Sesuatu anu henteu kajantenan ku Bluetooth, anu henteu peryogi Internet, ngan ukur alat anu nyambungkeun. Dipasihkeun Dua elemen ieu kedah milih naha proyék kami bakal nyandak Arduino + Wifi atanapi Arduino + Bluetooth.

Sacara pribadi, kuring mikir yén pilihan naon waé saé upami urang gaduh catu daya sareng aksés Internét anu saé, tapi upami urang henteu gaduhna, kuring sacara pribadi milih Arduino + Bluetooth, anu henteu peryogi seueur téknologi sareng spésifikasi anu paling anyar. tanaga sareng langkung épisién pikeun dianggo. Sareng anjeun Teknologi naon anu dianggo pikeun proyek anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.