GPS Arduino: pikeun lokasi sareng posisi

Arduino GPS

jeung dewan pangwangunan Arduino tiasa ngalaksanakeun réa proyék, watesna sering imajinasi. Jeung komponén éléktronik sareng modul, Fungsionalitas tiasa ditambih sahingga anjeun tiasa ngalakukeun langkung seueur hal. Salah sahiji pungsionalitas ieu panginten nyaéta kamampuan pikeun milarian objék atanapi jalma, atanapi nomeran ku posisi kalayan Arduino GPS.

Ieu jenis posisi na nyukcruk éta tiasa dilakukeun nganggo RFID atanapi panarima sapertos anu badé dibahas dina tulisan ieu. Kalayan ieu anjeun bakal tiasa nyiptakeun seueur proyek, ti ​​buruan anu nyiptakeun detéktor sareng milarian obyék, pikeun milarian objék anu dipaling, tiasa nomeran diri anjeun nganggo GPS, jsb.

Arduino NEO-7 GPS Module

Arduino NEO-6 GPS

Pikeun ngagaduhan GPS Arduino, anjeun tiasa nganggo Alat NEO-6, kulawarga anu diproduksi ku U-Blox sareng éta tiasa dihubungkeun sareng dewan Arduino ku cara saderhana. Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan antarmuka komunikasi anu lengkep, sareng UART, SPI, I2C, sareng USB, salian ti ngadukung protokol NMEA, UBX binér sareng RTCM.

Salaku tambahan, Arduino GPS ieu sareng NEO-6 ogé ngamungkinkeun anjeun ngaleutikan ukuran proyék anjeun, kusabab éta ngagaduhan ukuran saeutik, ogé biaya anu murah. Dina hal konsumsi, éta ogé leutik. Nalika dina modeu aktip, éta ngan ukur peryogi 37mA. Éta didukung ku 2.7 dugi ka 3.6V pikeun modél NEO-6Q sareng NEO-6M, sedengkeun aya anu sanésna voltase handap anu disebut NEO-6G anu ngan ukur peryogi antara 1.75 sareng 2v.

Upami aranjeunna diintegrasikeun kana modul a, bakal kalebet a régulator anu bakal ngamungkinkeun pikeun kakuatan éta langsung tina sambungan Arduino 5v.

Parameter anu pikaresepeun pikeun modul ieu nyaéta:

  • 30 detik tina waktos ignition tiis, sareng ngan 1 detik pikeun mimiti panas.
  • La frékuénsi pangukuran maksimum aranjeunna damel ngan 5Hz.
  • Akurasi posisi tina 2.5 méter variasi.
  • Akurasi kagancangan 0.1 m / s.
  • Variasi orientasi ngan ukur 0.5º.

Dimana mésér NEO-6 pikeun GPS Arduino

Anjeun tiasa mendakan alat sareng modul ieu di seueur toko éléktronika khusus, atanapi ogé di Amazon. Salaku conto, didieu anjeun tiasa mésér éta ku harga anu murah pisan:

Conto sareng Arduino

Potret layar tina Arduino IDE

Anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan pemrograman sareng Arduino kalayan kursus PDF gratis anu anjeun tiasa unduh ti dieu.

Hal kahiji anu anjeun kedah lakukeun pikeun nyambungkeun kana papan pangembangan anjeun sareng ngagaduhan GPS Arduino anjeun nyaéta nyambungkeun modul NEO-6 anjeun ka papan. The sambungan dilakukeun saderhana (sambungan modul NEO-6 - sambungan Arduino):

  • GND - GND
  • TX - RX (D4)
  • RX - TX (D3)
  • Vcc - 5V

Sakali anjeun nyambungkeun, anjeun ogé kedah ngaunduh Perpustakaan SoftSerial dina IDE Arduino anjeun, sabab éta bakal diperyogikeun pikeun komunikasi siri. Kamungkinan anjeun parantos gaduh ti proyek sanés, tapi upami henteu, anjeun kedah unduh sareng pasang dina IDE anjeun.

Sakali éta réngsé, anjeun tiasa mimitian ku kode saderhana anjeun pikeun maca. Salaku conto, kumargi sababaraha protokol tiasa dianggo, ieu mangrupikeun skétsa pikeun NMEA:

#include <SoftwareSerial.h>

const int RX = 4;
const int TX = 3;

SoftwareSerial gps(RX, TX);

void setup()
{
   Serial.begin(115200);
   gps.begin(9600);
}

void loop()
{
   if (gps.available())
   {
      char data;
      data = gps.read();
      Serial.print(data);
   }
}

Tangtosna, anjeun tiasa ngadamel modifikasi anjeun atanapi nganggo protokol anu sanés upami anjeun hoyong ... Anjeun ogé tiasa ngamangpaatkeun conto anu sayogi dina IDE anjeun pikeun perpustakaan ieu. Tapi, sateuacan ngeureunkeun tulisan, anjeun kedah terang éta format NMEA (National Marine Electronics Asociation) khusus pisan, pikeun mahamna, anjeun kedah terang sintaksisna:

$ GPRMC, hhmmss.ss, A, llll.ll, a, yyyyy.yy, a, vv, xx, ddmmyy, mm, a * hh

Nyaéta, $ GPRMC dituturkeun ku séri parameter nunjukkeun lokasi:

  • hmmss.ss: nyaéta waktos UTC dina jam, menit sareng detik.
  • A: status panarima, dimana A = OK sareng V = waspada.
  • llll.ll, ka: nyaéta lintang, dimana a tiasa N atanapi S, pikeun kalér atanapi kidul.
  • yyyy.yy, a: nyaéta bujur. Deui a tiasa E atanapi W, nyaéta wétan atanapi kulon.
  • vv: kagancangan dina cangreud.
  • xx: nyaéta kursus dina gelar.
  • ddmmyy: nyaéta tanggal UTC, dina dinten, bulan sareng taun.
  • mm, a: nyaéta variasi magnét dina derajat, sareng a tiasa E atanapi W pikeun wétan atanapi kulon.
  • * H H: Checksum atanapi Checksum.

Salaku conto, anjeun tiasa kéngingkeun sapertos kieu:

$GPRMC,115446,A,2116.75,N,10310.02,W,000.5,054.7,191194,020.3,E*68


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.