Hukum Kirchhoff: aturan dasar pikeun titik dina sirkuit listrik

Hukum Kirchhoff

siga anu Hukum Ohm, las Hukum Kirchhoff Éta mangrupikeun salah sahiji aturan anu mendasar pikeun éléktronika. Hukum ieu ngamungkinkeun urang nganalisis tegangan sareng intensitas ayeuna dina titik, hal anu penting pikeun terang aspek sirkuit.

Janten upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis aranjeunna, Kuring ngajak anjeun teraskeun maca sadayana tutorial ieu ngeunaan persamaan fundamental sareng aplikasi na dina sirkuit dasar ...

Node, dahan, bolong

Nalika anjeun nganalisis sirkuit anjeun tiasa ngabedakeun antara simbol anu béda pikeun elemen, garis panyambungna, konéksi, sareng ogé simpulna. Anu terakhir disebut ogé cabang atanapi bolong.

Hukum Kirchhoff digunakeun pikeun nganalisis sipat listrik dina titik ieu. Nyaéta, di titik simpang anu dua atanapi langkung elemen saling pakait. Salaku conto, salaku titik anjeun tiasa ningali dina gambar utama tulisan ieu ...

Hukum Kirchhoff

nu Hukum Kirchhoff Éta mangrupikeun dua sasaruaan atanapi persamaan anu dumasar kana prinsip konservasi énergi sareng muatan sirkuit listrik. Duanana undang-undang tiasa didapet langsung ku nurunkeun persamaan Maxwell anu kawéntar, sanaos Kirchhoff sateuacanna.

Ngaranna asalna ti anu mendakanana, sabab dijelaskeun pikeun pertama kalina dina 1846 ku Gustav Kirchhoff. Sareng ayeuna aranjeunna seueur dianggo dina rékayasa listrik sareng éléktronik pikeun terang voltase sareng arus dina titik sirkuit, sareng sasarengan sareng Hukum Ohm, aranjeunna ngabentuk alat anu épéktip pisan pikeun dianalisis.

Hukum munggaran atanapi titik

tempatna

«Dina simpul naon waé, jumlah aljabar tina intensitas anu ngasupkeun node sami sareng jumlah aljabar tina intensitas anu ngantepkeun. Sarua, jumlah sadaya arus anu ngalangkungan simpul sami sareng nol.»

Abdi = Abdi1 + Abdi2 + Abdi3…

Hukum kadua atanapi meshes

bolong

«Dina sirkuit anu ditutup, jumlah sadaya voltase turun pakait sareng total tegangan anu disayogikeun. Sarua, jumlah aljabar tina béda poténsial listrik dina sirkuit sami sareng nol.".

-V1 +V2 +V = Abdi Sunda1 + Abdi Sunda2 + Abdi Sunda3   = Abdi · (Urang Sunda1 + R2 + R3)

Ayeuna anjeun tiasa ngamimitian nerapkeun ieu rumus saderhana pikeun kéngingkeun detil arus sareng voltase dina sirkuit anjeun ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.