Pituduh pamungkas pikeun printer 3D

printer 3D

Manufaktur aditif gaduh seueur widang aplikasi, boh dina séktor luang sareng dina industri sareng téknologi. Printer 3D parantos ngarobihkeun cara anjeun nyitak sarta aranjeunna ngawangun struktur anyar, nu bisa rupa-rupa ti objék leutik pikeun jaringan hirup komo imah, atawa bagian aerodinamis pikeun motorsport.

Dugi sababaraha taun ka pengker, percetakan 2D mangrupikeun barang fiksi ilmiah. Seueur anu ngimpi tiasa nyitak objék tibatan gambar atanapi téks dina kertas XNUMXD anu sederhana. Ayeuna téhnologi geus jadi dewasa nu aya téhnologi countless, merek, model, jsb. Dina pituduh ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan panyitak aneh ieu.

Naon voxel a?

voxel

Mun anjeun teu acan wawuh jeung voxel éta, Kadé anjeun ngartos naon éta, saprak dina percetakan 3D penting. Ieu teh singketan tina basa Inggris «volumetric pixel», hiji unit kubik nu ngawangun hiji objek tilu diménsi.

Aya ogé hijian séjénna saperti texel (elemen tékstur atawa piksel tékstur), nu mangrupa unit minimum tékstur nu diterapkeun kana permukaan dina grafik komputer, atawa tixel (piksel taktil), nyaéta neologisme nu nujul kana hiji tipe. tina téhnologi haptic pikeun layar rampa, ngamungkinkeun pikeun simulate touch of textures béda.

Dina basa sejen, eta bakal jadi 2D sarua jeung piksel. Sareng, sakumaha anu anjeun tingali dina gambar di luhur, upami éta modél 3D dibagi kana kubus, masing-masing bakal janten voxel. Kadé nangtukeun naon éta, saprak sababaraha panyitak 3D canggih ngamungkinkeun kadali unggal voxel salila nyitak pikeun ngahontal hasil hadé.

Naon printer 3D

Printer 3D

Printer 3D mangrupikeun mesin anu tiasa nyitak objék kalayan volume tina desain komputer. Nyaéta, sapertos printer konvensional, tapi henteu nyitak dina tempat anu datar sareng dina 2D, éta henteu kalayan tilu diménsi (lebar, panjang sareng jangkungna)). Desain ti mana hasil ieu bisa dihontal bisa datang ti model 3D atawa CAD, komo tina objék fisik nyata nu geus XNUMXD scan.

Jeung maranéhna bisa nyitak sagala rupa, ti obyék anu basajan sapertos sacangkir kopi, dugi ka anu langkung kompleks sapertos jaringan hirup, imah, jsb. Dina basa sejen, impian loba anu hayang gambar dicitak maranéhna hirup tina kertas téh di dieu, sarta aranjeunna cukup mirah bisa dipaké saluareun industri, ogé di imah.

Sajarah percetakan 3D

Sajarah percetakan 3D sigana anyar pisan, tapi kaleresan kedah uih deui sababaraha dekade. Sagalana timbul tina printer inkjet ti 1976, Ti mana kamajuan geus dijieun pikeun ngaganti tinta percetakan jeung bahan pikeun ngahasilkeun objék kalawan volume, nyokot léngkah penting jeung nyirian milestones dina ngembangkeun téhnologi ieu nepi ka mesin ayeuna:

  • Dina 1981 alat percetakan 3D munggaran dipaténkeun. anjeunna ngalakukeun eta Dr Hideo Kodama, ti Nagoya Municipal Industrial Research Institute (Jepang). Ide ieu ngagunakeun 2 métode béda anjeunna nimukeun pikeun manufaktur aditif maké résin poto-sénsitip, sarupa kumaha chip dijieun. Sanajan kitu, proyék na bakal ditinggalkeun alatan kurangna minat jeung waragad.
  • Dina dékade sarua ieu, insinyur Perancis Alain Le Méhauté, Olivier de Wittte, and Jean-Claude André, mimiti nalungtik téhnologi manufaktur ku solidification résin photosensitive kalawan curing UV. The CNRS moal approve proyék alatan kurangna wewengkon aplikasi. Sareng, sanaos aranjeunna ngalamar patén di 1984, éta antukna bakal ditinggalkeun.
  • charles hullDina 1984, anjeunna bakal ko-papanggih pausahaan 3D Systems, inventing stereolithography (SLA). Ieu mangrupikeun prosés dimana objék 3D tiasa dicitak tina modél digital.
  • La munggaran SLA tipe mesin 3D Ieu mimiti dipasarkan dina 1992, tapi harga na éta rada luhur sarta masih parabot pisan dasar.
  • Dina 1999 milestone hébat sejen ditandaan, waktos ieu ngarujuk kana bioprinting, bisa ngahasilkeun organ manusa di laboratorium, husus kandung kemih maké palapis sintétik jeung sél stém sorangan. Milestone ieu asalna di Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, muka panto pikeun manufaktur organ pikeun cangkok.
  • El Ginjal anu dicitak 3D bakal sumping di 2002. Éta mangrupikeun modél fungsional anu pinuh ku kamampuan pikeun nyaring getih sareng ngahasilkeun cikiih dina sato. Pangwangunan ieu ogé didamel di lembaga anu sami.
  • Adrian Bowyer ngadegkeun RepRap di University of Bath di 2005. Ieu mangrupa inisiatif open source pikeun ngawangun printer 3D mirah nu timer replikasi, nyaeta, aranjeunna bisa nyitak bagian sorangan sarta ngagunakeun consumables kayaning filamén 3D.
  • Sataun ti harita, di 2006, téhnologi SLS datang jeung kamungkinan produksi masal berkat laser nu. Kalayan éta, panto pikeun panggunaan industri dibuka.
  • 2008 bakal jadi taun printer munggaran kalayan kamampuhan réplikasi diri. Éta Darwin tina RepRap. Dina taun anu sarua ieu, jasa co-creation ogé dimimitian, situs web dimana komunitas bisa babagi desain 3D maranéhanana ku kituna batur bisa nyitak aranjeunna dina printer 3D sorangan.
  • kamajuan signifikan ogé geus dilakukeun dina idin prosthetics 3D. 2008 bakal jadi taun jalma kahiji bakal bisa leumpang berkat leg prosthetic dicitak.
  • 2009 nyaéta taun Makerbot sareng kit tina printer 3D, ku kituna loba pamaké bisa meuli eta murah tur ngawangun printer sorangan. Hartina, berorientasi ka makers jeung DIY. Dina taun anu sarua, Dr Gabor Forgacs nyieun hambalan badag sejen dina bioprinting, bisa nyieun pembuluh darah.
  • El pesawat dicitak munggaran dina 3D bakal anjog di 2011, dijieun ku insinyur ti Universitas Southampton. Éta mangrupikeun desain tanpa awak, tapi éta tiasa diproduksi ngan ukur 7 dinten sareng anggaran € 7000. Ieu dibuka larangan pikeun pembuatan loba produk lianna. Nyatana, taun anu sami prototipe mobil anu dicitak munggaran bakal sumping, Kor Ecologic Urbee, kalayan harga antara €12.000 sareng €60.000.
  • Dina waktu nu sarua, percetakan mimiti ngagunakeun bahan mulya kayaning pérak sterling sareng emas 14kt, sahingga muka pasar anyar pikeun jewelers, bisa nyieun potongan langkung mirah ngagunakeun bahan tepat.
  • Dina taun 2012 éta bakal sumping implan rahang prosthetic munggaran 3D dicitak berkat grup peneliti Belgian jeung Walanda.
  • Sareng ayeuna pasar henteu lirén milarian aplikasi anyar, ngaronjatkeun kinerja maranéhna, sarta neruskeun ngembangna ku usaha jeung imah.

Ayeuna, upami anjeun heran sabaraha harga hiji printer 3d, bisa rupa-rupa ti ngan leuwih € 100 atawa € 200 dina kasus nu cheapest jeung pangleutikna, nepi ka € 1000 atawa leuwih dina kasus nu paling maju jeung gedé, komo sababaraha nu hargana rébuan euro pikeun industri sector.

Naon manufaktur aditif atawa AM

manufaktur aditif, percetakan 3d

percetakan 3D euweuh leuwih ti hiji manufaktur aditif, nyaeta, prosés manufaktur anu, dina raraga nyieun model 3D, tumpang tindihna lapisan bahan. Sabalikna tina manufaktur subtractive, anu dumasar kana blok awal (lambar, ingot, blok, bar, ...) ti mana bahan anu laun dihapus nepi ka produk ahir kahontal. Contona, salaku manufaktur subtractive anjeun boga sapotong ukiran dina lathe a, nu dimimitian ku blok kai.

Hatur nuhun kana ieu métode revolusioner Anjeun tiasa kéngingkeun produksi barang murah di bumi, modél pikeun insinyur sareng arsiték, kéngingkeun prototipe pikeun uji, jsb. Salaku tambahan, manufaktur aditif ieu ngamungkinkeun pikeun nyiptakeun bagian anu saacanna teu mungkin ku metode sanés sapertos kapang, ékstrusi, jsb.

Naon bioprinting

bioprinting

Bioprinting mangrupikeun jinis produksi aditif khusus, ogé didamel nganggo panyitak 3D, tapi hasilna béda pisan sareng bahan inert. Méi nyieun jaringan jeung organ hirup, ti kulit manusa nepi ka organ vital. Éta ogé tiasa ngadamel bahan biokompatibel, sapertos pikeun prostésis atanapi implan.

Ieu bisa dihontal tina dua padika:

  • Hiji struktur, jenis rojongan atanapi scaffold diwangun tina komposit polimér biokompatibel yén maranéhna teu ditampik ku awak, sarta yén sél bakal nampa aranjeunna. Struktur ieu diwanohkeun kana bioréaktor ambéh maranéhanana bisa dieusi ku sél jeung sakali diasupkeun kana awak, aranjeunna laun bakal nyieun jalan pikeun sél organisme host.
  • Éta mangrupikeun kesan tina organ atanapi jaringan lapisan demi lapisan, tapi sanés nganggo bahan sapertos plastik, atanapi anu sanés, kultur sél hirup sarta metoda fastening disebut biopaper (bahan biodegradable) pikeun ngawangun.

Kumaha printer 3D jalan

manufaktur aditif, kumaha printer 3d jalan

El kumaha printer 3d jalan Éta langkung saderhana tibatan sigana:

  1. Anjeun tiasa mimitian ti scratch kalawan software pikeun Modél 3d atawa desain CAD pikeun ngahasilkeun model rék, atawa ngundeur file geus dijieun, komo ngagunakeun scanner 3D pikeun ménta model 3D tina objék fisik nyata.
  2. Ayeuna anjeun gaduh Modél 3D disimpen dina file digital, nyaeta, tina informasi digital kalawan diménsi sarta wangun objék.
  3. Ieu di handap nyaéta nyiksikan, prosés nu model 3D "dipotong" kana ratusan atawa rébuan lapisan atawa keureut. Nyaéta, kumaha nyiksikan modél ku parangkat lunak.
  4. Nalika pangguna ngaklik tombol citak, panyitak 3D disambungkeun ka PC liwat kabel USB, atanapi jaringan, atanapi file anu dikirimkeun dina kartu SD atanapi pen drive, bakal diinterpretasi ku prosesor printer.
  5. Ti dinya, printer bakal balik ngadalikeun motor pikeun mindahkeun sirah sahingga ngahasilkeun lapisan ku lapisan nepi ka model ahir kahontal. Sarupa jeung printer konvensional, tapi volume bakal tumuwuh lapisan demi lapisan.
  6. Cara eta lapisan dihasilkeun bisa rupa-rupa ku téhnologi nu gaduh printer 3D. Salaku conto, aranjeunna tiasa ku ékstrusi atanapi ku résin.

Desain 3D sareng percetakan 3D

Desain 3d, modeling 3d

Sakali anjeun terang naon printer 3D sareng kumaha jalanna, hal salajengna nyaéta terang parangkat lunak atanapi alat anu diperyogikeun pikeun percetakan. Hal penting upami anjeun hoyong ngalih tina sketsa atanapi ide ka objék 3D anu nyata.

Anjeun kedah terang yén aya sababaraha jinis parangkat lunak dasar pikeun panyitak 3D:

  • Di hiji sisi aya program tina Modeling 3D atanapi desain CAD 3D nu pamaké bisa nyieun desain ti scratch, atawa ngaropéa aranjeunna.
  • Di sisi séjén aya nu disebut software slicer, nu ngarobah model 3D kana parentah husus pikeun dicitak dina printer 3D.
  • Aya ogé anu software modifikasi bolong. Program ieu, sapertos MeshLab, dianggo pikeun ngarobih bolong modél 3D nalika aranjeunna nyababkeun masalah nalika nyitakna, sabab program sanés tiasa waé henteu merhatikeun cara panyitak 3D.

software printer 3D

Ieu sababaraha software percetakan 3d pangalusna, duanana mayar tur haratis, pikeun Modél 3d y Desain CAD, kitu ogé software bébas atawa open source:

Sketchup

sketsa

Google jeung Software Tukang dijieun SketchUp, sanajan tungtungna diliwatan kana leungeun pausahaan Trimble. Éta mangrupikeun parangkat lunak proprietary sareng gratis (kalayan sababaraha jinis rencana pamayaran) sareng ogé kamungkinan milih antara ngagunakeun éta dina desktop Windows atanapi dina wéb (sistem operasi naon waé sareng browser wéb anu cocog).

Program ieu tina desain grafis jeung modeling 3D mangrupa salah sahiji pangalusna. Kalayan éta anjeun tiasa nyiptakeun sagala jinis struktur, sanaos dirarancang khusus pikeun desain arsitéktur, desain industri, jsb.

download

Ultimaker Cure

tamba pamungkas

Ultimaker parantos nyiptakeun Cura, aplikasi anu dirarancang khusus pikeun panyitak 3D kalawan nu parameter percetakan bisa dirobah sarta ngajanggélék jadi kode G. Ieu dijieun ku David Raan bari anjeunna digawé di parusahaan ieu, sanajan keur pangropéa gampang anjeunna bakal muka kode na handapeun lisénsi LGPLv3. Éta ayeuna open source, ngamungkinkeun kasaluyuan anu langkung ageung sareng parangkat lunak CAD pihak katilu.

Kiwari, éta jadi populér yén éta téh a tina panglobana dipaké di dunya, kalawan leuwih ti 1 juta pamaké ti séktor béda.

download

prusaslicer

PrusaSlicer

Perusahaan Prusa ogé hoyong nyiptakeun parangkat lunak sorangan. Éta mangrupikeun alat open source anu disebut PrusaSlicer. Aplikasi ieu beunghar pisan tina segi fungsi sareng fitur, sareng gaduh pamekaran anu cukup aktip.

Kalayan program ieu anjeun bakal tiasa ngékspor modél 3D ka file asli anu tiasa diadaptasi printer Prusa aslina.

download

tukang ide

tukang ide

Program séjén ieu gratis, sareng tiasa dipasang dina duanana Microsoft Windows, macOS, sareng dina GNU/Linux. Ideamaker dirarancang khusus pikeun produk Raise3D, sareng éta mangrupikeun slicer sanés anu anjeun tiasa ngatur prototipe anjeun pikeun nyitak dina cara anu lincah.

download

freecad

FreeCAD

FreeCAD peryogi sababaraha perkenalan, éta mangrupikeun proyék open source sareng gratis pikeun desain 3D CAD. Kalayan éta anjeun tiasa nyiptakeun modél naon waé, sapertos anu anjeun lakukeun dina Autodesk AutoCAD, versi anu mayar sareng kode proprietary.

Éta saderhana dianggo, sareng kalayan antarmuka intuitif sareng seueur alat pikeun dianggo. Éta pisan sababna naha éta salah sahiji anu pang dipaké. Hal ieu dumasar kana OpenCASCADE sarta ditulis dina C ++ jeung Python, handapeun lisénsi GNU GPL.

download

Blénder

Blénder

kenalan hébat sejen di dunya software bébas. software hébat ieu dipaké malah ku loba professional, dibere kakuatan jeung hasil eta nawarkeun. Sadia dina sababaraha platform, sapertos Windows sareng Linux, sareng dina lisénsi GPL.

Tapi hal pangpentingna ngeunaan software ieu téh nya éta henteu ngan fungsi pikeun cahaya, rendering, animasi jeung kreasi grafik tilu diménsi pikeun video animasi, video kaulinan, lukisan, jeung sajabana, tapi anjeun oge bisa make eta pikeun modeling 3D jeung nyieun naon nu kudu nyitak.

download

Autodesk AutoCAD

Autocad

Éta mangrupikeun platform anu sami sareng FreeCAD, tapi mangrupikeun parangkat lunak proprietary sareng mayar. Lisensi anjeun gaduh a harga tinggi, tapi mangrupa salah sahiji program panglobana dipaké dina tingkat profésional. Kalayan parangkat lunak ieu anjeun bakal tiasa nyiptakeun desain 2D sareng 3D CAD, nambihan mobilitas, seueur tékstur kana bahan, jsb.

Ieu sadia pikeun Microsoft Windows, sarta salah sahiji kaunggulan nyaeta kasaluyuan jeung file DWF, anu mangrupikeun salah sahiji anu pang nyebar sareng dikembangkeun ku perusahaan Autodesk sorangan.

download

Autodesk Fusion 360

Autodesk Fusion

Autodesk Fusion 360 Éta ngagaduhan seueur kamiripan sareng AutoCAD, tapi dumasar kana platform awan, ku kituna anjeun tiasa damel dimana waé anjeun hoyong sareng gaduh versi anu paling canggih tina parangkat lunak ieu. Dina hal ieu, anjeun ogé kedah mayar langganan, anu ogé henteu mirah.

download

Tinkercad

TinkerCad

TinkerCAD mangrupikeun program modél 3D anu sanés bisa dipaké online, ti web browser, nu greatly muka nepi kamungkinan ngagunakeun eta ti mana wae nu peryogi. Kusabab 2011 eta geus gaining pamaké, sarta geus jadi platform pohara populér di kalangan pamaké printer 3D, komo di puseur atikan, saprak kurva learning na leuwih gampang ti Autodesk.

download

lab jaring

MeshLab

Éta sayogi pikeun Linux, Windows, sareng macOS, sareng lengkep gratis sareng open source. MeshLab mangrupikeun sistem parangkat lunak pangolahan bolong 3D. Tujuan tina parangkat lunak ieu nyaéta pikeun ngatur struktur ieu pikeun ngédit, ngalereskeun, pamariksaan, rendering, jsb.

download

Solidworks

SolidWorks

Perusahaan Éropa Dassault Systèmes, ti anak perusahaan na SolidWorks Corp., parantos ngembangkeun salah sahiji parangkat lunak CAD anu pangsaéna sareng profésional pikeun modél 2D sareng 3D. SolidWorks tiasa janten alternatif pikeun Autodesk AutoCAD, tapi éta dirancang husus pikeun modeling sistem mékanis. Éta henteu gratis, sanés ogé open source, sareng sayogi pikeun Windows.

download

Creo

PTC kuring percaya

Tungtungna, Creo nyaeta sejen tina pangalusna CAD / CAM / software CAE pikeun printer 3D anjeun tiasa manggihan. Ieu mangrupikeun parangkat lunak anu diciptakeun ku PTC sareng ngamungkinkeun anjeun ngarancang seueur produk anu berkualitas tinggi, gancang sareng sakedik padamelan. Sadayana hatur nuhun kana antarmuka intuitif na dirancang pikeun ningkatkeun usability sareng produktivitas. Anjeun tiasa ngembangkeun bagian pikeun manufaktur aditif sareng subtractive, ogé pikeun simulasi, desain generatif, jsb. Éta dibayar, sumber katutup sareng ngan ukur pikeun Windows.

download

3D print

3D print

Léngkah satuluyna pikeun ngadesain nganggo parangkat lunak di luhur nyaéta percetakan sabenerna. Nyaeta, nalika ti éta file kalawan model printer 3D mimiti ngahasilkeun lapisan dugi ka ngalengkepan modél sareng kéngingkeun desain anu nyata.

Este prosés bisa nyandak leuwih atawa kurang, gumantung kana laju percetakan, pajeulitna potongan, sareng ukuranana. Tapi bisa balik ti sababaraha menit ka jam. Salila prosés ieu, printer bisa ditinggalkeun unattended, sanajan sok positif pikeun ngawas karya ti jaman ka jaman pikeun nyegah masalah ti tungtung nepi mangaruhan hasil ahir.

pos-prosés

Inohong 3D, printer 3D

Tangtosna, nalika bagianna parantos dicitak dina panyitak 3D, padamelan éta henteu réngsé dina kalolobaan kasus. Lajeng batur biasana datang léngkah tambahan katelah pos-processing salaku:

  • Ngaleungitkeun sababaraha bagian anu kedah dibangkitkeun sareng sanés bagian tina modél ahir, sapertos dasar atanapi dukungan anu diperyogikeun pikeun bagian éta nangtung.
  • Keusik atanapi ngagosok permukaan pikeun ngahontal hasil akhir anu langkung saé.
  • Perlakuan permukaan objék, sapertos varnishing, lukisan, mandi, jsb.
  • Sababaraha potongan, sapertos potongan logam, panginten peryogi prosés sanésna sapertos baking.
  • Upami sapotong kedah dibagi-bagi kana bagian-bagian sabab éta henteu tiasa ngawangun sadayana kusabab ukuranana, panginten kedah ngagabung kana bagian-bagian (assembly, lem, las ...).

Patarosan sering

FAQ

Panungtungan, bagian on FAQ atanapi patarosan sareng waleran anu sering ditaroskeun anu biasana timbul nalika nganggo printer 3D. Anu paling sering dipilarian nyaéta:

Kumaha cara muka STL

STL, modél 3D

Salah sahiji patarosan anu paling sering nyaéta kumaha anjeun tiasa muka atanapi ningali file .stl. Ekstensi ieu ngarujuk kana file stereolithography sareng tiasa dibuka sareng diédit ku parangkat lunak Dassault Systèmes CATIA diantara program CAD sanés sapertos AutoCAD jsb.

Salian STLs, aya ogé file anu sanés kawas .obj, .dwg, .dxf, jsb. Sadayana cukup populer sareng éta tiasa dibuka ku seueur program anu béda-béda bahkan ngarobih antara format.

témplat 3D

témplat 3d

Anjeun kedah terang yén anjeun henteu kedah nyiptakeun gambar 3D nyalira, anjeun tiasa nampi modél anu siap-siap tina sagala rupa hal, ti tokoh-tokoh tina kaulinan vidéo atanapi pilem, dugi ka barang-barang rumah tangga praktis, cocooan, prosthetics, masker, telepon. kasus, jsb. buah prambus Pi, sareng seueur deui. Aya seueur situs wéb anu ngagaduhan perpustakaan ieu témplat siap diundeur jeung nyitak dina printer 3D Anjeun. Sababaraha situs anu disarankeun nyaéta:

Tina modél nyata (scanning 3D)

inohong Caesar, 3D scan

Kamungkinan sejen, lamun naon rék nyieun deui klon sampurna atawa replika objék 3D séjén, nyaéta ngagunakeun a Scanner 3d. Éta mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun anjeun ngalacak bentuk obyék, mindahkeun modél kana file digital sareng ngamungkinkeun percetakan.

Aplikasi sareng kagunaan printer 3D

Printer 3D

Tungtungna, printer 3D anu bisa dipaké pikeun loba aplikasi. Panggunaan pang populerna anu tiasa dipasihkeun nyaéta:

prototipe rékayasa

prototipe rékayasa, printer 3d

Salah sahiji kagunaan pang populerna printer 3D dina widang profésional nyaéta pikeun prototyping gancang, nyaeta, prototipe gancang. Boh pikeun ménta bagian pikeun mobil balap, kayaning a Formula 1, atawa nyieun prototipe mesin atawa mékanisme kompléks.

Ku cara kieu, insinyur diidinan kéngingkeun bagian langkung gancang tibatan upami kedah dikirim ka pabrik pikeun manufaktur, ogé pikeun kéngingkeun. tés prototipe pikeun ningali naha modél final bakal tiasa dianggo sapertos anu diharapkeun.

arsitéktur jeung konstruksi

gawena undagi

poto: © www.StefanoBorghi.com

Tangtu, sarta raket patalina jeung di luhur, maranéhna ogé bisa dipaké pikeun ngawangun struktur jeung ngalakukeun tés mékanis pikeun arsiték, atawa ngawangun potongan tangtu nu teu bisa dijieun kalawan prosedur sejen, nyieun prototipe wangunan atawa objék séjén salaku sampel atawa model, jsb.

Saterusna, mecenghulna printer beton jeung bahan séjén, ogé geus dibuka panto pikeun bisa nyitak imah gancang jeung leuwih efisien jeung hormat jeung lingkungan. Malah geus diusulkeun pikeun mawa tipe ieu printer ka planét séjén pikeun koloni hareup.

Desain sareng kustomisasi perhiasan sareng asesoris sanésna

3d dicitak perhiasan

Salah sahiji hal anu paling nyebar nyaéta dicitak perhiasan. Cara pikeun kéngingkeun potongan anu unik sareng langkung gancang, kalayan ciri anu dipersonalisasi. Sababaraha panyitak 3D tiasa nyitak sababaraha pesona sareng asesoris dina bahan sapertos nilon atanapi plastik dina warna anu béda, tapi aya ogé anu sanésna dianggo dina widang perhiasan profésional anu tiasa nganggo logam mulia sapertos emas atanapi pérak.

Di dieu anjeun ogé tiasa ngalebetkeun sababaraha produk anu ogé dicitak akhir-akhir ieu, sapertos pakean, sapatu, asesoris fashionJeung sajabana

luang: hal dijieun kalawan printer 3D

printer 3d luang

Entong hilap rineh, nu keur naon loba printer 3D imah dipaké pikeun. Pamakéan ieu tiasa rupa-rupa pisan, tina nyiptakeun dukungan anu dipersonalisasi, pikeun ngembangkeun hiasan atanapi suku cadang, pikeun ngalukis tokoh karakter fiksi karesep anjeun, kasus pikeun proyék DIY, cangkir pribadi, jsb. Hartina, pikeun kagunaan nirlaba.

Industri manufaktur

industri, logam printer 3d

loba industri manufaktur aranjeunna geus ngagunakeun printer 3D pikeun ngahasilkeun produk maranéhanana. Henteu ngan kusabab kaunggulan tina jinis manufaktur aditif ieu, tapi ogé kusabab kadang, tinangtu pajeulitna desain, teu mungkin nyieun eta ku métode tradisional kayaning extrusion, pamakéan molds, jsb. Sajaba ti éta, printer ieu geus mekar, bisa ngagunakeun bahan pisan rupa-rupa, kaasup percetakan bagian logam.

Éta ogé umum pikeun nyieun bagian pikeun kandaraan, komo pikeun pesawat, sabab ngamungkinkeun sababaraha bagian anu dimeunangkeun pisan hampang tur leuwih efisien. Anu ageung sapertos AirBus, Boeing, Ferrari, McLaren, Mercedes, sareng sajabana, parantos aya.

Printer 3D dina ubar: kedokteran gigi, prosthetics, bioprinting

3d dicitak prosthetics

Séktor anu sanés pikeun ngagunakeun panyitak 3D nyaéta widang kaséhatan. Éta tiasa dianggo pikeun seueur tujuan:

  • Ngadamel prostheses dental langkung tepat, kitu ogé kurung, jsb.
  • Bioprinting jaringan sapertos kulit atanapi organ pikeun cangkok ka hareup.
  • Prostheses tipe séjén pikeun masalah tulang, motor atawa otot.
  • Ortopedi.
  • jsb

Dahareun / kadaharan anu dicitak

dahareun dicitak 3d

Printer 3D bisa dipaké pikeun nyieun hiasan dina piring, atawa pikeun nyitak manisan kawas coklat dina bentuk nu tangtu, komo keur loba pangan béda lianna. Ku alatan éta, éta industri pangan eta oge nyiar employ kaunggulan mesin ieu.

Sajaba ti éta, hiji cara ningkatkeun gizi dahareun, sapertos nyitak fillet daging anu didamel tina protéin daur ulang atanapi dimana produk ngabahayakeun tinangtu anu aya dina daging alami parantos dipiceun. Aya ogé sababaraha proyék pikeun nyieun produk pikeun vegans atanapi vegetarian nu simulate produk daging nyata, tapi dijieun tina protéin nabati.

pendidikan

pendidikan

Sareng, tangtosna, printer 3D mangrupikeun alat anu bakal ngabahekeun pusat pendidikan, sabab éta pendamping hebat pikeun kelas. Kalayan aranjeunna, guru tiasa ngahasilkeun modél supados murid diajar sacara praktis sareng intuitif, atanapi murid sorangan tiasa ngembangkeun kapasitas kapinteran sareng nyiptakeun sagala rupa hal.

inpo leuwih


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol