Batré LiPo: rusiah tina batré litium ieu

Aya seueur batréna sakumaha anjeun parantos diajar sareng tulisan ngeunaan batréna CR2032. Anjeun ogé kedah terang yén aya modul kanggo Arduino sapertos ieu TP4056 anu khusus pikeun ngeusi batre. Ayeuna, dina tulisan anyar ieu anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan Batré LiPo. Nyaéta, jinis khusus batré litium anu ngagaduhan seueur kawéntar di pasar sasarengan Li-Ion.

Kuring ogé nyarankeun anjeun ningali tulisan ngeunaan anjeunna Carjer batré IMAX B6, dina éta kuring nyerat bagian dina jinis aki, sél sareng akumulator énergi listrik, kalayan bédana anu paling penting, kaunggulan sareng karugian. Éta tiasa ngabantosan anjeun ngartos naon anu badé dibahas di dieu ngeunaan aki LiPo.

Pengantar Litium

aki lipo

El litium (Li) mangrupikeun unsur tina méja périodik anu pakait sareng logam alkali bodas bodas. Hal ieu tiasa diduruk pisan, mulur sareng terang pisan (langkung ti aluminium). Éta corrodes gancang nalika éta kontak sareng oksigén dina hawa, sareng éta henteu aya dina kaayaan bébas di alam. Kusabab kitu, éta kedah diolah saatos opsi di ranjau.

Éta sanés logam langkaKusabab 65 bagian per 1.000.000 kulit bumi nyaéta lithium. Tapi Kiwari éta janten seueur pisan, sapertos halna sareng mineral coltan, kusabab aplikasi na dina industri téknologi, utamina kanggo ngadamel aki-aki.

El litium ogé henteu tiasa dicelupkeun kana cai, kumargi nalika dicampur sareng éta tiasa ngaréaksikeun sareng ngaduruk, sapertos kajadian sareng Na. Ku alatan éta, nalika aya hubungan sareng kulit, éta tiasa nyababkeun cilaka, sabab kesang atanapi beueus tina kulit tiasa ngahasilkeun durukan ieu. Langkung seueur alesan pikeun pabrik batré pikeun mastikeun yén aranjeunna dijaga ogé pikeun nyingkahan kacilakaan anu mungkin.

Batré litium

batré litium

Sakumaha anu parantos kuring sebutkeun, salah sahiji aplikasi utama lithium nyaéta aki-aki. Boh pikeun seueur mobil listrik sapertos mobil F1, ogé pikeun séktor éléktronik (telepon sélulér, tablet, laptop, ...). Leres éta henteu acan dianggo sateuacanna, sabab éta mangrupikeun jinis batré anu sanés anu ditumpukeun di pasar.

Tapi saatos mendakan sipat litium, sapertos muatanana gancang, masalah anu teu tiasa diémutan tina épék memori sareng umur hirup, kapadetan énergi na (aki anu langkung alit sareng langkung kuat), sareng sajabana, parantos janten jinis aki anu dominan.

Di jero batré litium aya sagala rupa kulawarga anu menonjol ti sésana, sanaos akhir-akhir ieu aranjeunna ékspérimén sareng aspék anu langkung aheng. Jenis ieu nyaéta:

  • Kobalt litium oksida- Aranjeunna ngagaduhan kapadetan énergi tinggi sareng tahan awét, tapi tiasa nampilkeun masalah kaamanan.
  • Litium-magnesium oksida: Aranjeunna aman pisan, tapi kinerja sareng efisiensi na henteu teras-terasan saé, utamina dina suhu anu luhur.
  • Fosfat beusi litium: éta mangrupikeun anu sanés anu panghadéna dina hal kasalametan sareng daya tahan anu panjang, ngadukung langkung ti 2000 siklus ngecas-ngecas.
  • Li-ion: aranjeunna accu litium rechargeable sareng gaduh arsitéktur silinder atanapi tubular. Aranjeunna gaduh kapadetan, daya tahan sareng kaamanan anu saé.
  • lipo: Batré LiPo mangrupikeun anu narik minat kami pikeun tulisan ieu, sareng éta datar. Éta ogé tiasa diisi ulang sareng gaduh ciri anu sami sareng Li-Ion.

Anu paling anjeun kantos nguping, sabab éta anu panghadéna, nyaéta Li-Ion sareng LiPo. Éta gaduh sababaraha bédana kasohor...

Batré LiPo vs Li-Ion

Sapertos ceuk kuring, aki-aki LiPo sareng Li-Ions aranjeunna sami dina sababaraha cara. Henteu ngan ukur aranjeunna nganggo litium salaku unsur dasar, aranjeunna ogé ngagaduhan umur anu cekap panjang. Sahenteuna aranjeunna tahan sakitar 1000 siklus muatan sareng debit, sanaos biasana 500 siklus tanpa ngalaman parobihan anu jelas dina prestasina.

Di sisi anu sanésna, duanana ngagaduhan kapadetan alus, Batré anu kawasa sareng kapasitas luhur tiasa didamel kalayan ngirangan beurat sareng ukuran. Éta sababna aranjeunna ditumpukeun dina alat sélulér.

Sareng pamustunganana, duanana ngabagi anu goréng. Sareng éta kaamananna, sabab aranjeunna parantos bahya durukan sakumaha anu parantos katingal dina sababaraha héndsét anu kirang dirancang. Pikeun nyingkahan masalah, éta ogé henteu kedah kakeunaan hawa anu luhur ogé.

salaku ka béda antara LiPo sareng Li-Ion:

  • Li-ion: aranjeunna nganggo éléktrolit uyah lithium anu aya dina pelarut organik (cair), anu bakal janten ion anu peryogi pikeun medar arus antara katoda sareng anoda nalika dikaluarkeun. Ieu kumaha bédana poténsial dihasilkeun supados alat-alat anu nyambung tiasa dianggo. Ku jalan kitu, dina hal muatan, prosésna dibalikkeun sareng ion-ion ngalih ti anoda kana katoda.
  • lipo- Uyah litium dikandung dina gél (biasana polimér), anu ngirangan kamungkinan tumpahan. Aranjeunna condong rada fleksibel, janten aranjeunna pikaresepeun pikeun modél anu deform. Masalahna nyaeta aranjeunna langkung kaduruk tibatan Li-Ion.

A Tingkat Pamaké, anjeun moal mendakan bédana. Anjeun bakal ningali kinerja, kamampuan, sareng ciri fisik anu sami.

Tip pikeun miara batré litium

Batré LiPo, sapertos batré Li-Ion, rada lami sapertos anu parantos kuring sebatkeun, tapi éta henteu hartosna yén anjeun henteu kedah ngurus éta. Pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung lami, anjeun tiasa nuturkeun ieu tips pisan saderhana:

  • Salawasna ngeusi batre nalika anjeun peryogi. Éta kedah dipiceun tina alat anu ngandungna upami tiasa atanapi sahenteuna dipareuman alat anu ngagunakeun éta.
  • Ngaleungitkeun batré dugi ka wates sanés pilihan anu pangsaéna pikeun kasus ieu.
  • Anjeun teu kedah ngantosan dugi ka 100% kanggo nyabut carjer sareng dianggo upami anjeun peryogi. Pangaruh ingetan di dieu sakedik.
  • Entong tundukkeun batréna kana suhu anu luhur, sabab ieu ngaburukkeun aranjeunna sacara drastis.
  • Anjeun teu kedah nganggo pangecas pikeun ngeusi batre gancang. Téknologi ieu gancang sareng praktis, tapi ku ditekenkeun aranjeunna setrés langkung ageung kusabab intensitas beban, kahirupan anu manpaatna dikirangan.
  • Upami anjeun badé nyimpen batréna pikeun waktos anu lami tanpa nganggo (sababaraha bulan), maka anjeun kedah mastikeun yén dieusi sahenteuna 40% atanapi langkung.

Mungkin yén ku kurangna nganggo pilem tina Litium klorida katingali dina tihang positip batréna. Sanaos ieu ngahambat sirkulasi éléktron, éta henteu serius teuing, éta dileungitkeun ku panggunaan.

Mésér batré LiPo pikeun proyék-proyék anjeun

Batré lipo Amazon

Upami anjeun mikir kéngingkeun batré LiPo pikeun nguatkeun proyek anjeun, anjeun kedah terang yén anjeun tiasa mendakanana dina sababaraha format sareng anu béda ciri téknis. Salaku tambahan kana tegangan sareng intensitas anu tiasa disayogikeun, data anu paling penting nyaéta kapasitasna.

La kapasitas aki-aki ieu diukur dina mah, nyaéta, jumlah MA per jam aranjeunna tiasa nyayogikeun. Salaku conto, batré 1000 mah tiasa nyayogikeun 1000mA salami sajam. Tapi éta ogé tiasa, contona, nyayogikeun 2A salami satengah jam, atanapi dijalankeun salami 4 jam nyayogikeun 0.5A. Durasi bakal gumantung kana nilai-nilai ieu ...

Anjeun kedah nganalisis kabutuhan énergi pikeun proyek anjeun sahingga tangtukeun kapasitas naon anu anjeun peryogikeun. Ieu sababaraha conto tina produk anjeun tiasa mésér dina Amazon:

Inget yén tegangan sanés anu paling penting, kumargi anjeun tiasa nganggo régulator kanggo tiasa adaptasi sareng anu anjeun peryogikeun ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.