Naon anu anjeun ngarepkeun tina Raspberry Pi 4?

Buah prambus Pi 4

Raspberry Pi 3, dewan SBC pangénggalna ti Raspberry Pi Foundation, dipidangkeun dina 2016. Éta parantos langkung ti sataun saprak, anu pikeun seueur parantos narik minat modél dewan SBC anu anyar, modél anu ngamutahirkeun anu ayeuna. Naon anu parantos disebat Raspberry Pi 4.

Pendiri Raspberry Pi parantos jelas sareng tumpul: Moal aya Raspberry Pi 4 ayeuna. Nanging, ieu henteu hartosna yén urang moal tiasa mikir atanapi milari komponén anu bakal dipikagaduh Raspberry Pi 4 atanapi éta kedah diperhatoskeun pikeun vérsi salajengna.

Ukuran sareng ukuran

Ukuran dewan SBC ieu langkung penting sareng upami kuring kantos ningali salami sasih kamari aranjeunna ngaluarkeun versi édisi Raspberry Pi, vérsi ka-4 teu kedah ngantepkeun fitur ieu. Modélna Raspberry Pi 3 ngagaduhan ukuran ieu 85 x 56 x 17 milimeter, ukuran anu tiasa ditampi (sareng salaku buktina ieu kami gaduh seueur proyek anu aya sareng piring ieu) tapi masih tiasa dikirangan langkung jauh.

Proyék kawas Buah prambus Pi Slim nunjukkeun yén port ethernet sareng port USB "kentelkeun" papan pisan, sareng tiasa dipiceun kanggo langkung ngirangan pengukuran papan. Kamungkinan Raspberry Pi 4 kedah nuturkeun léngkah ieu sareng miceun barang sapertos port éternet atanapi ngaganti palabuhan USB ku microusb atanapi usb-c port. Nyobian pikeun ngukur papan Raspberry Pi Zero sareng Zero W bakal janten desain anu ideal, nyaéta ngahontal 65 x 30 mm tanpa ngahukum fungsi-fungsi sanés sapertos kakuatan atanapi komunikasi.

Chipset

Ngawangkong ngeunaan chipset atanapi chipset anu langkung saé pikeun Raspberry Pi 4 pisan wani, tapi urang tiasa nyarios ngeunaan kakuatan. Raspberry Pi 3 ngagaduhan 1,2 Ghz Quadcore SoC, chip anu kuat tapi rada usang upami dibandingkeun sareng kakuatan alat-alat sélulér tinangtu. Kituna, kuring pikir Raspberry Pi 4 kedah ngagaduhan sahanteuna hiji chipset kalayan dalapan inti. Sareng tanpa ragu, misahkeun GPU tina CPU dina papan. Ieu bakal hartosna langkung seueur kakuatan pikeun dewan sareng ku perluasan tiasa ngalaksanakeun tugas sapertos ngajadikeun gambar atanapi ngan saukur nawiskeun résolusi anu langkung saé dina layar.

Unsur ieu paling penting sareng urang ogé sadar yén éta anu paling lemes. Éta sababna kuring mikir yén Yayasan Raspberry Pi bakal ngarobih chipset dina Raspberry Pi 4, kusabab tésna lambat sareng ampir wajib, sahingga menerkeun reureuh versi anyar.

neundeun

Versi panganyarna tina Raspberry Pi rada nyarioskeun masalah panyimpenan. Sanaos panyimpenan utami masih ngalangkungan port microsd, leres yén kamungkinan nganggo port USB salaku unit panyimpenan parantos kalebet. Seueur papan anu gaduh Raspberry Pi anu nandingan kaasup modul mémori eMMC, jinis mémori langkung gancang sareng éfisién tibatan pendrives. Kamungkinan, Raspberry Pi 4 kedah ngagaduhan modul jinis ieu dimana éta tiasa masang parangkat lunak kernel atanapi tiasa dianggo salaku mémori swap.

Tapi titik anu paling lemes sareng penting dina hal ieu nyaéta mémori ram atanapi langkung saé sabaraha mémori ram anu sakuduna. Raspberry Pi 3 gaduh 1 Gb RAM, jumlah anu ngagancangkeun tugas dewan raspberry sakedik. Tapi sakedik deui bakal langkung saé. Kukituna, dina waktos payun Raspberry Pi 4, ngagaduhan 2 Gb ram henteu ngan ukur penting Sabalikna, éta tiasa ngajantenkeun Raspberry Pi langkung seueur dianggo, antukna ngagentos komputer desktop pikeun seueur pangguna.

Comunicaciones

Subjék komunikasi penting pisan pikeun papan sapertos Raspberry Pi. Salami vérsi anu terakhir, téma ieu henteu seueur robih, anu paling inovatif nyaéta kalebetkeun modul Wi-Fi sareng Bluetooth. Raspberry Pi 4 kedah ngémutan sababaraha komunikasi sareng mikir naha rék dilegakeun jinis komunikasi atanapi henteu. Kuring pribadi yakin éta port ethernet kedah dipiceun tina papan. Pelabuhan ieu seueur mangpaatna tapi ogé mangaruhan ukuran dewan, tiasa digentos ku modul Wi-Fi, téknologi anu asak pisan anu nyebar di panjuru dunya. Salaku tambahan, aya adaptor ti port ieu ka port usb, janten gaduh port USB, urang tiasa gaduh port ethernet, upami urang leres-leres peryogi port ieu atanapi urang henteu tiasa modul Wifi tiasa dianggo.

Modul bluetooth parantos janten lega pikeun seueur pangguna, tapi vérsi 4 tina dewan ieu tiasa ogé ngalegaan téknologi nirkabel, kalebet téknologi NFC, téknologi anu narik pisan pikeun proyék IoT. Gaduh NFC di jero papan Raspberry Pi tiasa pikaresepeun pikeun nyapasangkeun alat sareng ngagedekeun fungsi Raspberry Pi, sapertos ngahubungkeun sareng panyatur, smartv, jst ... Unsur anu ayeuna tiasa nyambung ka Raspberry Pi, tapi NFC matak ngamudahkeun pikeun nyambungkeun sareng ngonpigurasikeun alat ieu.

Unsur bintang Raspberry Pi sok janten palabuan GPIO, diantarana sabab ratusan fungsi anyar sareng aplikasi anu palabuhan ieu nambihan kana Raspberry Pi. Raspberry Pi 4 tiasa nyobian barang ieu sareng dilegakeun port GPIO ku langkung seueur pin sahingga tiasa nawiskeun langkung seueur fungsi, fungsi anu dirojong upami chipset anu dianggo leres-leres langkung kuat.

Sakumaha anu parantos kami koméntar ngeunaan port éternet, palabuhan USB ogé tiasa dirobih sareng diganti ku port microusb atanapi langsung ku port USB-C, port kalayan transfer anu langkung luhur sareng kalayan ukuran anu langkung alit tibatan port USB tradisional. Parobihan ieu henteu ngan ukur ngamungkinkeun Raspberry Pi "langsing" tapi ogé masihan langkung kakuatan ka dewan, ngadukung kecepatan transfer langkung luhur tibatan port USB tradisional.

.Nergi

Aspék energetik nyaéta aspek anu jelas yén Raspberry Pi kedah robih pikeun modél dewan salajengna. Dua aspek menonjol dina hal ieu: tombol kakuatan sareng manajemén kakuatan anu ngamungkinkeun panggunaan batre atanapi input kalayan kakuatan anu langkung seueur tibatan port microusb. Dua aspek anu ngagaduhan Raspberry Pi 4.

Nyaéta, pikeun nyertakeun tombol on sareng mareuman, hal anu seueur sareng seueur pangguna nungtut sareng nyungkeun papan Raspberry Pi na. Pamakéan tina panyambung khusus pikeun kakuatan ogé bakal penting pikeun dilebetkeun. Sanaos henteu aya masalah kabingungan, leres port microusb nawiskeun sakedik kakuatan sareng ieu ngandung harti yén kadang-kadang urang henteu tiasa ngagunakeun sadaya kakuatan Raspberry Pi kusabab kurang kakuatan.

software

Parangkat lunak mangrupikeun aspek anu penting pisan, panginten anu paling penting, sabab upami teu aya parangkat lunak éta henteu aya gunana pikeun ngagaduhan modél Raspberry Pi anu paling kuat. Sanaos leres yén Raspberry Pi henteu kakurangan dina parangkat lunak, enya éta kedah ngagaduhan lingkungan anu langkung marahmay pikeun pangguna novice. Janten, panginten léngkah salajengna Yayasan kedahna kalebet asistén pikeun ngabantosan pemula pikeun ngonpigurasikeun aspek-aspek dewan atanapi kumaha jalanna. Janten Raspberry Pi 4 mangrupikeun papan anu idéal pikeun duanana para ahli boh pikeun pangguna novice.

kacindekan

Kami parantos nyarios seueur unsur-unsur anu kedah ngagaduhan Raspberry Pi 4 ogé kakuatan sareng kalemahan dewan, tapi dina waktos ieu kuring bakal masihan konfigurasi idéal kuring pikeun Raspberry Pi 4.
Pelat anyar éta kedahna gaduh GPU anu kapisah, tombol kakuatan, nyabut port ethernet sareng ngagentos port usb ku port microusb. Memori ram 2 Gb bakalan hadé sanaos kamungkinan ieu ngajantenkeun modélna mahal pisan sareng henteu produktip. Sahenteuna konfigurasi ieu anu kuring anggap penting sareng penting pikeun vérsi salajengna. Sareng anjeun Naon saur anjeun anu kedah gaduh Raspberry Pi 4?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jdjd cenahna

    Pikeun kuring éta mangrupikeun nistana pikeun ngaleungitkeun éternet sareng usb nganggo ngan ukur rohangan salaku alesan ... Éta langkung terbatas nyaéta konyol, sareng éta bertentangan sareng naon éta diciptakeun, harga sareng aksés.

    Teu aya atanapi ampir teu aya anu hoyong éta langkung alit, tapi sadayana hoyong gigabit supados NAS na langkung saé, sérverna langkung dipercaya sareng stabil, kalayan kabel anu ngagaduhan ping anu langkung handap pikeun wifi anu henteu stabil. Anjeun hoyong usb 3.0 pikeun nganteurkeun langkung seueur kana periferal

    Usb a nyambungkeun ampir sadayana sareng henteu sadidinten nganggo otg

    Maksad abdi, kuring bungah aya buah prambus langsing pikeun kagunaan anu langkung sepele, tapi henteu noél modél b, anu mangrupikeun kandaraan luar angkasa anu alus sareng lincah

  2.   Joaquin Garcia Cobo cenahna

    Halo Jdjd anjeun leres dina kualitas Ethernet, kuring henteu ngabantah éta, tapi aya proyek anu anjeun hoyongkeun Raspberry Pi janten langkung saé, janten kasuksésan Pi Zero sareng Module Compute. Mémang, pikeun naon anu anjeun carioskeun, éterét langkung saé sareng wifi atanapi port USB henteu pati dipercaya, tapi aya seueur proyek anu peryogi kakuatan sapertos Raspberry Pi sareng ngan ukur komunikasi via wifi atanapi via bluetooth. Tapi koméntar anjeun pikaresepeun sabab éta muka perdebatan deui. Naha aya modél langsing di gigir model A sareng B +? Naon anu anjeun pikirkeun?
    Salam !!!!

  3.   Gwallace cenahna

    Saur kuring yén jumlah RAM mangrupikeun hal anu penting, langkung ageung tibatan ukuranana, khususna pikeun ngaganti komputer anjeun ku papan raspberry. Ngaronjatkeun USB sareng éterét bakal janten titik anu kadua, dituturkeun ku ningkatkeun kakuatan kalayan tombol on / off sareng kamampuan ngatur anu didukung ku aki-aki.

  4.   Joaquin Garcia Cobo cenahna

    Halo Gwallace, kuring satuju sareng anjeun, dina waktos ieu, jumlah mémori janten hal anu penting, utamina pikeun ngajalankeun aplikasi atanapi aplikasi anu beurat, sapertos xamp atanapi bahkan IDE. Éta bakal heran upami Raspberry henteu ngalebetkeun ieu dina vérsi salajengna, saur anjeun henteu?
    Salam !!!

  5.   pyreneodrone cenahna

    Hal anu paling penting anu kuring tingali nyaéta RAM, tapi aya hiji hal anu penting pisan sareng biaya dewan, kedahna aya paningkatan tapi tanpa ningkatkeun harga sahingga tiasa diaksés ku seueur jalmi-jalmi.

  6.   M. Daniel Cavallotti cenahna

    Saur anjeun anjeun tiasa nambihan anu teu aya, sapertos sahenteuna 4 input A / D. Teu kedah nambihan aranjeunna kana papan anu sanés, ku konverter A / D. Aya Utiliti anu teu aya tungtungna pikeun aranjeunna.
    terus upami: Tambahkeun Hurung / Pareum anu henteu kompromi RAM atanapi SD.

  7.   Manuel Arce cenahna

    Kuring pikir yén dina rpi4 énggal sadaya palabuhan kedah mikro (microusb, microhdmi, microSD, jst ...), cabut éternet, angkat port headphone, pisahkeun cpu tina gpu sareng tambahkeun 2 g ram.
    Sanés ngirangan ukuran na, éta henteu penting, tapi sadayana ieu bakal ngirangan panas sareng ningkatkeun performa ku seueur pisan. Tangtosna, éta moal tiasa dilawan pikeun nambihan sakitar 6 palabuhan microusb pikeun anu badé nempatkeun Internét kabel, Bluetooth. Sedengkeun pikeun gpio, kuring henteu terang. Éta tiasa manpaat pikeun ngahijikeunana salaku standar sareng sora tina kabel microhdmi. Pikeun kuring éta bakal idéal.

  8.   Carlos Perez cenahna

    Sakuduna ningkatkeun memori Ram sareng Prosesor.
    Sigana mah upami diperyogikeun, tiasa aya modél anu langkung ram sareng hargana langkung, seueur urang anu mayar éta.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol