Ardublock: Naon Éta Sareng Naon Anu Tiasa Laksanakeun Pikeun Arduino Anjeun

Potret layar tina plugin Ardublock.

Akuisisi dewan Arduino mangrupikeun hal anu luntur sareng beuki jangkauan langkung seueur saku, tapi kumaha jalanna? Jelas yén supados tiasa dianggo urang peryogi kode atanapi program anu ngalaksanakeun operasi anu dipikahoyong. Hanjakalna, ieu henteu sayogi pikeun sadayana sareng anjeun peryogi kauninga pemrograman pikeun nyieun Arduino mindahkeun motor atanapi ngahurungkeun lampu.

Sadaya ieu parantos ngajantenkeun éditor visual sareng program visual kasohor pisan. Jenis ieu pamrograman ngamungkinkeun anjeun ngadamel program ngalangkungan blok anu diséréd ku mouse, poho pikeun nutup baju kurung kriting atanapi kedah nyerat nami-nami fungsina panjang. Alat populér anu ngenalkeun pamrograman visual ka Arduino disebut Ardublock.

Naon ari Ardublock?

Ardublock mangrupikeun program atanapi langkung saé pelengkap pikeun Arduino IDE anu ngamungkinkeun urang nyiptakeun program sareng kode tanpa kedah nyerat kode, nyaéta, ngaliwatan alat visual. Ieu ngagaduhan kaunggulan sabab upami urang terang kumaha program, urang bakal ngahémat seueur waktos dina prosés debugging kumargi urang moal hilap nyerat anu terkenal ";" ogé henteu nutup kode braces. Programming sareng alat visual nyaéta program dimaksudkeun pikeun programer anu anyar sareng ahli sareng ogé pikeun pangguna anu henteu terang kumaha program sareng hoyong diajar kumaha ngalaksanakeunana.

Sakumaha urang parantos nyarios, Ardublock langkung lengkep tibatan program nyalira kusabab kedah ngagaduhan IDE Arduino kanggo operasina. Janten, ngadamel kasimpulan, urang tiasa nyarios yén Ardublock mangrupikeun kustomisasi Arduino IDE pikeun adaptasi pamrograman kode kana pamrograman visual.

Dewan Arduino Tre

Ardublock ngagaduhan hal anu langkung positif salain janten alat pikeun programer novice. Salah sahiji hal anu positip nyaéta kamungkinan damel sareng blok pikeun nyiptakeun proyek langkung gancang.

Ardublock tiasa dianggo sacara visual nganggo blok sareng tiasa ogé dianggo sareng komponenana. Ku kituna, urang tiasa nyiptakeun blok anu roda, anu sanésna nyaéta musik sareng anu sanés anu plat; unggal-unggal urang hoyong nganggo blok ieu kami bakal namina atanapi ngan saukur nyeret ti hiji sisi jandéla ka sisi sanés jandéla.

Fungsi sareng kamungkinan anu ditawarkeun ku Ardublock sami sareng anu ditawarkeun ku Arduino IDE, nyaéta, urang tiasa nyambungkeun Ardublock ka dewan Arduino urang, ngirim kode anu Ardublock parantos nyiptakeun berkat blok sareng uji coba proyek urang gancang sareng gampang. Sareng nyaéta nalika urang réngsé program, inpormasi anu disimpen masih kode tulisan, kode anu parantos didamel ku Ardublock kalayan blok urang.

Kumaha carana masang Ardublock dina sistem operasi kami?

Nya, urang parantos terang atanapi ngagaduhan ide anu jelas ngeunaan naon ari Ardublock, tapi kumaha éta dipasang dina komputer urang? Kumaha carana urang ngagunakeunana?

Persiapan komputer urang

Sanaos hiji-hijina dokuméntasi anu aya ngeunaan Ardublock nyaéta dina basa Inggris, anu leres nyaéta prosés instalasi rada saderhana sareng gancang upami urang ngagaduhan Arduino IDE. Mimiti urang kedah gaduh dina komputer Arduino IDE kami, upami kami henteu dipasang, anjeun tiasa lirén sareng tingali di dieu kumaha cara masangna dina Gnu / Linux. Unsur séjén anu urang butuhkeun nyaéta gaduh mesin virtual Java atanapi anu sami dina tim. Upami urang nganggo Gnu / Linux, cita-cita na nyaéta bet OpenJDK, utamina saatos konfrontasi antara Oracle sareng Google. Ayeuna urang parantos sadayana dipigawe, urang kedah angkat halaman wéb Ardublock resmi sareng kéngingkeun paket Ardublock, paket anu dina format Java atanapi nganggo extension .jar. File anu diunduh sanés file anu tiasa dieksekusi sareng wizard instalasi, janten urang kedah ngalakukeun sadayana sacara manual.

Potret layar tina Arduino IDE

Pamasangan Ardublock

Primero Urang muka Arduino IDE sareng buka Preferensi atanapi Preferensi. Ayeuna urang angkat ka pilihan "Lokasi Sketchbook:" anu bakal muncul dina jandela anu anyar. Ieu alamat dimana urang kedah ngahemat plugins atanapi elemen tina Arduino IDE. Lokasi atanapi alamat anu nembongan bakal sapertos "Dokumén / Arduino" atanapi bumi / Dokumén / Arduino. Urang tiasa ngarobih alamatna tapi upami urang ngarobih éta urang kedah terang naon alamat énggal pikeun mindahkeun file Ardublock anu diunduh di dinya. Upami urang muka folder Arduino kami bakal ningali aya subférder sareng file sanés.

Urang kedah ngalih paket Ardublock ninggalkeun alamat ieu "alat / ArduBlockTool / tool / ardublock-all.jar". Upami urang parantos muka program Arduino IDE, parantos waktuna pikeun nutup na nalika urang muka deui, dina menu Pakakas atanapi Pakakas pilihan Ardublock bakal nembongan. Ngaklik éta bakal nyandak jandela énggal anu saluyu sareng antarmuka Ardublock. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun hal anu saderhana sareng gancang tapi matak ngabingungkeun upami urang henteu terang prosedur pamasanganana.

Alternatipna pikeun Ardublock

Sanaos Ardublock sigana katingalina mah énggal sareng unik pikeun Arduino, kaleresan éta sanés hiji-hijina program atanapi alat anu urang kedah ngajalankeun program visual. Aya sababaraha alat anu fokus kana pamrograman visual, dugi ka sadaya alternatip anu aya kana Ardublock mangrupikeun program anu unik sareng sanés ekstensi atanapi plugins ka Arduino IDE.

Anu mimiti tina alternatip ieu disebat Minibloq. Minibloq mangrupikeun program anu lengkep anu fokus kana pamrograman visualMaka, layar na dibagi janten tilu bagian: bagian anu nganggo blok-blok anu bakal didamel, bagian anu sanésna urang bakal ngalihkeun blok-blok anu urang hoyong anggo dina program sareng bagian anu katilu anu bakal nunjukkeun kode anu bakal kami jieun, pikeun pamaké langkung maju. Minibloq tiasa didapet ngalangkungan ieu link.

Tangkepan layar program Minibloq

Alat anu kadua disebat Ngeruk pikeun Arduino. Alat ieu nyobian adaptasi program Scratch barudak ka tingkat mana waé sareng ku filsafat anu sami ngadamel program. Scratch for Arduino mangrupikeun program anu lengkep, janten kanggo nyarios, garpu Scratch.

Katilu alat henteu acan mapan, tapi éta mangrupikeun alat anu ngajangjikeun dina alat pamrograman visual. Alat ieu disebat kit mod, alat nu anu lahir di Kickstarter tapi lalaunan déwasa ku cara anu saé. Bédana sareng program sanés panginten langkung khusus pikeun pangguna novice tibatan pangguna maju. Tungtungna, alternatif séjén pikeun Ardublock nyaéta pamakean tradisional Arduino IDE, alternatif anu sanés visual sareng anu ngan ukur bakal sayogi pikeun programer anu paling ahli.

kacindekan

Ardublock éta mangrupikeun alat anu narik pisan, sahenteuna pikeun pangguna novice. Tapi leres upami anjeun programmer ahli, jinis alat ieu henteu ngadamel kode pikeun didamel langkung gancang tapi sabalikna. Ngagunakeun beurit, anu anéhna, langkung laun tibatan nganggo keyboard.

sanajan upami urang henteu gaduh programer anu teu ngalaman atanapi urang diajar, Ardublock mangrupikeun panyambung anu disarankeun pisan henteu nyarios penting sabab dina fase-fase ieu teu bisa dihindari nyieun kasalahan sintaksis sareng masalah leutik anu sesah dipilarian sareng diungkulan ku Ardublock. Nanging Naon anu anjeun pilih?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Mansila cenahna

    Halo, wilujeng tepang sareng anjeun. Naha Ardublock tiasa dianggo sareng versi Arduino anu langkung énggal?

  2.   Jose cenahna

    Halo, Ku vérsi grafis ieu anjeun tiasa ngembangkeun program anu sami sareng nyerat? Kalayan kecap séjén, naha sadayana kode tulisan tiasa dilakukeun dina blok?
    Patarosan anu sanésna, kumaha ari .hs, subroutines jsb ditetepkeun atanapi dianggo? dina hal ieu?