Arduino Yún, dewan pikeun ngalebetkeun Internét tina Hal sacara bébas

arduino éta

Internét tina Barang atanapi ogé katelah IoT parantos ngarobih dunya téknologi sareng ogé parantos ngahontal seueur proyek urang (naha urang hoyong atanapi henteu). Éta sababna seueur pangguna milari papan anu ngolah programna, anu murah sareng anu ogé nyambung kana Internét tanpa nganggo konci nirkabel atanapi kartu jaringan. Pikeun seueur jalma, anu terakhir nyaéta ngalereskeun gancang, tapi sanés hartosna éta mangrupikeun solusi profesional atanapi épéktip.

Dibikeun ieu, tim ti Proyék Arduino parantos ngembangkeun papan anu ditujukeun dina Internét tina Hal. Papan ieu disebat Arduino Yún.

Naon ari Arduino Yún?

Arduino Yún mangrupikeun déwan ti Arduino Project. Hartina desain sareng pabrik na tiasa dilakukeun ku urang nyalira atanapi ku perusahaan naon waé ogé tiasa ngagunakeun desain na pikeun nyiptakeun prototipe sareng pelat pribadi. Dina kasus Arduino Yún, anu terakhir bakal janten léngkah salajengna, sabab éta dumasar kana Arduino Leonardo, modél dewan anu langkung kuat tibatan Arduino UNO.

Arduino Yún ngagaduhan desain anu sami sareng pengontrol anu sami sareng Arduino Leonardo, nyaéta prosésorna Atmel ATmega32U4. Tapi, henteu sapertos Arduino Leonardo, Arduino Yún gaduh mini board Atheros Wireless AR9331, slot kanggo kartu microsd sareng inti anu disebat Linino.

Naon bédana antara Arduino Yún sareng Arduino UNO?

arduino éta

Ngitung hal di luhur, bédana antara modél Arduino Yún sareng modélna jelas Arduino UNO. Tapi aya sababaraha deui.

Upami anjeun ningali tulisan anu anyar kami nyebarkeun, dewan Arduino henteu ngagaduhan seueur elemen anu ngagaduhan papan sanés sapertos Raspberry Pi, tapi Arduino Yún henteu.

Inti anu disebut Lininus mangrupikeun inti anu nawiskeun kakuatan anu cekap pikeun gaduh sebaran alit anu disebat Openwrt-Yún. Distribusi ieu nganggo kernel Linux sareng sababaraha alat anu sanés anu ngajantenkeun Openwrt tiasa dipasang dina alat naon waé kalayan dewan atheros atanapi anu sami.

Naon Openwrt-Yún?

Dina titik ieu, langkung gampang pikeun eureun sakedap ngeunaan naon Openwrt-Yún sareng naha éta penting.

Logo OpenWrt

openwrt Mangrupikeun distribusi Gnu / Linux anu adaptasi sareng router sareng kartu nirkabel naon waé. Dina hal ieu, Openwrt-Yun mangrupikeun sebaran anu dirobih pikeun dipasang dina Arduino Yún. Sebaran cicing di Linino sareng tiasa dilegakeun hatur nuhun kana slot kartu microsd. Pikeun tiasa nganggo pungsi ieu, urang ngan ukur kedah nyambung ka dewan jarak jauh ngalangkungan ssh sareng nganggo manajer paket distribusi ogé sésana alat.

Teu kedah dicarioskeun, sebaran ieu éta bakal nawiskeun kami sababaraha fungsi pinter dasar anu ngagaduhan sistem operasi tapi henteu sami sareng dewan Raspberry Pi anu tiasa dianggo salaku minicomputer atanapi pc lami anu tiasa urang anggo salaku sérver atanapi bagian tina gugus.

Kumaha carana ngaksés konfigurasi Arduino Yún?

Pikeun ngakses konfigurasi Arduino Yún, urang kedah tumut kana dua léngkah:

  • Pasang supirna supados dikenal ku pc ku Arduino IDE
  • Konpigurasikeun antar muka jauh pikeun konéksi sareng léngkah "sasak" pikeun program pribadi nganggo antarbeungeut nirkabel.

Léngkah munggaran penting kusabab dina sababaraha waktos kami kedah ngirim program sareng data ka dewan Arduino Yún. Pikeun ieu urang ngan kedah masang supir dewan sareng teras ngajalankeun Arduino IDE. Upami urang ngagaduhan Arduino IDE dina Gnu / Linux, moal aya masalah sareng hambalan ieu sareng kami moal ngalakukeun nanaon; upami urang gaduh Windows, supir modél kieu ogé modél Arduino sanésna parantos dipasang sareng Arduino IDE, maka pentingna ngagunakeun IDE ieu; Sareng upami urang gaduh OS OS, urang henteu kedah ngalakukeun nanaon upami nganggo Arduino IDE, tapi pertama kalina urang nyambungkeun papan Arduino Yún ka Mac kami, wizard instalasi keyboard bakal muncul, tukang sihir anu urang kedah tutup kalayan tombol beureum. Éta mangrupikeun masalah anu nembongan kagambar dina halaman wéb resmi Arduino Yún.

Léngkah sanés anu kami pikahoyong terang nyaéta sambungan sareng administrasi modul Arduino Yún Wi-Fi. Mimiti urang kedah masihan énergi kana piring; ieu bakal nyababkeun dewan ngadamel jaringan wifi anu disebat Yún. Kami nyambung ka jaringan ieu sareng dina browser kami nyerat alamat http: //arduino.local Alamat ieu bakal muka halaman wéb anu tiasa urang ngatur jaringan anyar anu didamel. Ngaran pamaké sareng kecap konci panél ieu nyaéta "arduino", kecap anu urang tiasa ngarobih saatos urang lebet kana panel.

Antarbeungeut wéb Arduino Yun

Tapi, upami urang nganggo Arduino Yun, anu bakal urang pilari nyaéta nyambung ka jaringan Wi-Fi sareng henteu ngadamel jaringan urang nyalira. Pikeun ngalakukeun ieu, dina panel anu parantos dibuka, di handapeunana aya drop-down sareng elemen-elemen pikeun nyambungkeun kana jaringan Wi-Fi, kajabi jaringan universitas sareng jaringan anu sanés anu sami anu nganggo protokol sareng parangkat lunak sandi anu ngajantenkeun henteu mungkin (masih) hubungan sareng jinis pelat ieu.

Nya, urang parantos terang kumaha ngadamel jaringan Wi-Fi anjeun nyalira, sambungkeun kana jaringan Wi-Fi anu sanés, tapi kumaha kuring nganggo konéksi ieu sareng dewan sareng / atanapi program anu sanés?

Nya kanggo kitu urang kedah nganggo fungsi Sasak dina program anu urang jiptakeun dina Arduino IDE. Fungsina dimimitian ku Bridge.begin (), fungsi anu ngamungkinkeun urang komunikasi sareng fungsi normal sareng fungsi nirkabel dewan Arduino Yún.

Naon anu kuring tiasa lakukeun ku Arduino Yún?

Gambar Telepon Arduino

Kalayan program anu diperyogikeun, urang tiasa ngadamel alat téknologi naon waé "calakan" berkat dewan Arduino Yún. Nanging, anu paling umum nyaéta ngagunakeun papan sahingga gadget anu didamel tiasa nyambung kana Internét sareng tiasa ngamanipulasi éta ngalangkungan alat anu sanés sapertos smartphone, tablet atanapi pc.

Sababaraha pangguna parantos tiasa nganggo papan salaku kartu jaringan langka, tapi urang kedah nyarios yén ngalakukeun ieu rada sesah sareng harga dewan langkung luhur tibatan kartu jaringan normal. Hurung Parentah anjeun tiasa kéngingkeun kipas alit naon anu tiasa dilakukeun sareng Arduino Yún. Kami ngan ukur kedah nyerat nami dewan dina mesin pencari gudang sareng sababaraha rupa proyek anu ngagunakeun modél ieu bakal muncul.

kacindekan

Arduino Yún mangrupikeun papan anu pikaresepeun sareng penting pikeun seueur pangguna sabab dugi ka kadatangan na, saha waé anu hoyong nyambungkeun proyék na kana Internét kedah mésér papan Arduino ditambah taméng nirkabel atanapi GSM anu ngamungkinkeun sambungan. Waragadna langkung luhur tibatan Arduino Yún sareng program anu langkung sesah kalayan langkung watesan. Arduino Yún ngalereskeun sadayana ieu sareng nawiskeun kamungkinan nyiptakeun gadget anu langkung enteng sareng kuat tibatan ayeuna. Tapi proyek urang tiasa langkung cocog sareng alternatif sanés sapertos Raspberry Pi Zero W. Bisi waé, duanana Arduino sareng Raspberry Pi nuturkeun pedoman Hardware Free sareng éta hartosna urang tiasa milih dewan sareng solusina tanpa ningali proyek urang dikompromikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   xtrak cenahna

    Halo, 24 April 2018, pelat ieu katingalina ditarik ku pabrikna, disangka kusabab éta henteu saluyu sareng peraturan naon waé.
    Naon anu kuring pikasieuneun nyaéta tameng yun henteu ngagaduhan éta dina katalog.
    Abdi ngantunkeun tautan: https://store.arduino.cc/arduino-yun
    Kuring milarian alternatif pikeun proyék kuring, kuring bakal ngahargaan saran naon waé.
    Salam sareng hatur nuhun kanggo postingan éta.