Arduino MKR WAN 1300 sareng Arduino MKR GSM 1400, dewan anyar pikeun IoT ti Arduino Project

MKR Wan 1300

Salami dinten-dinten ieu, Maker Fair anu paling penting taun parantos lumangsung di New York. Pameran dimana proyék anu paling populér sareng henteu kasohor parantos nampilkeun proyék-proyékna sareng alat énggalna. Arduino ogé parantos aya di Pameran ieu sareng parantos nampilkeun dua dewan anyar kulawarga Arduino.

Pelat ieu katelah Arduino MKR WAN 1300 sareng Arduino MKR GSM 1400. Dua papan alit anu difokuskeun kana dunya IoT sareng anu pasti bakal ngabantosan pangguna pikeun ngadamel proyék pinter atanapi sahenteuna miluan dina Internet of Things.

Papan MKR WAN 1300 gaduh komunikasi nirkabel anu dipasang dina tata ruang Déwan Nol MKR, nyaéta, urang bakal ngagaduhan dukungan pikeun aplikasi 32-bit. Fitur piringna 256KB mémori flash sareng 32KB SRAM. Éta tiasa ngajalankeun kakuatan tina dua aki 1,5V sareng sadayana dina ukuran 67,64 x 25mm. Ku gaduh komunikasi nirkabel, alat anu anjeun sambungkeun bakal ngagaduhan pilihan komunikasi ka Internét.

Dewan Arduino MKR GSM 1400 mangrupikeun pilihan anu nuturkeun jalan seueur proyek IoT. Pelat ieu, sakumaha akronimna nunjukkeun, ngandung modul GSM anu bakal ngamungkinkeun sambungan jarak jauh tanpa kedah pikeun router, ngan ukur nganggo kartu sim hapé. Désain sésana komponén dewan sami sareng Papan Nol MKR, tapi konsumsi énergi henteu sami sareng dewan MKR WAN 1300, langkung luhur. Pelatna MKR GSM 1400 meryogikeun sahenteuna hiji batré 3.7V LiPo supados leres fungsina. Kanaékan énergi ieu disababkeun ku modul GSM anu ngagaduhan dewan, tapi ieu henteu hartosna paningkatan dina ukuran, ngagaduhan ukuran anu sami sareng papan MKR WAN 1300.

Dua modél anyar dewan Arduino ieu tiasa disayogikeun kanggo dipésér ngalangkungan halaman wéb Arduino resmi. Dewan MKR WAN 1300 gaduh biaya 35 euro sedengkeun dewan MKR GSM 1400 gaduh biaya 59,90 euro. Dua harga anu wajar upami urang ngemutan kualitas pelat sareng komunitas ageung anu ngagaduhan proyék ieu. Janten sigana Arduino masih merjuangkeun nyiptakeun lingkungan bébas pikeun IoT. Nanging Naha papan ieu ngagaduhan kasuksésan anu sami sareng Arduino Yún? Naon anu anjeun pikirkeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.