Portenta H7: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan platform ieu

Porténta H7

Dina Consumer Electronics Show di Las Vegas, inovasi téhnologis hébat dipidangkeun. Arduino ogé ngamangpaatkeun nunjukkeun sababaraha senjata na anu disumputkeun anu bakal dikaluarkeun. Sareng éta henteu diperhatoskeun di antara telepon pinter, TV pinter, kendaraan listrik, sareng alat otomasi rumah IoT. Kabaruan disebut Porténta H7 sareng ieu mangrupikeun pusat perhatian pikeun anu resep kana platform pangwangunan anu kawéntar.

Leres yén Arduino parantos fokus dugi ka pasar pendidikan sareng pikeun produsen atanapi pameget DIY. Malah pelat na anu ditandaan Pro ogé tiasa dianggo di lingkungan konsumén ieu pikeun proyék-proyék anu tangtu. Sanaos leres yén aya sababaraha proyék propésional anu parantos nganggo Arduino salaku basa ...

Tapi ayeuna aranjeunna langkung jauh sareng Portenta H7 sareng parantos ngararancang éta khusus sareng anu dipikiran ku para profesional. Éta jalma atanapi perusahaan anu badé ngembangkeun proyék pakakas gancang sareng kuat ka aplikasi industri.

Naon Portenta H7?

Déwan pangwangunan Porténta H7 éta ngapungkeun nami sareng ngahijikeun sababaraha pakakas anu cukup kuat. Kalayan kamampuan nirkabel internal (parantos diwangun), kamampuan pikeun ngajalankeun skrip anu ditulis dina Python sareng JavaScript, sareng dieusian ku sumber daya. Sadayana pikeun harga 89.90 €. Janten pisan énggal anjeun parantos tiasa mesen, kumargi éta parantos dipesen dina halaman wéb Arduino resmi.

Sanaos mangrupikeun harga anu tiasa rada mahal pikeun anu ngadamel sareng séktor pendidikan, ieu henteu dikaluarkeun tina panggunaanana. Naon deui, aya sababaraha anu sanés papan pangwangunan sareng SBCs anu gaduh harga anu sami atanapi bahkan langkung luhur.

Sumuhun kualitas anu ti Portenta H7 ngajantenkeun papan ieu jauh pisan ti Arduinos tradisional. Sareng éta sektor anu diarahkeun na nungtut, kumargi sababaraha chip MCU 8-bit moal cekap, ogé batasan-batasan anu tangtu pikeun kulawarga sanés. Mikrokontroler anu rada kuat kedah di industri.

Fitur sanés anu ngajantenkeunana pikaresepeun nyaéta henteu ngan ukur tiasa diprogram ku basa tingkat luhur sapertos anu tos disebatkeun di luhur sareng tugas waktos nyata, éta ogé ngadukung AI (kecerdasan buatan) sareng TensorFlow, bari ngajaga low operasional latency berkat hardware na dioptimalkeun. Salaku conto, mungkin pikeun ngajalankeun kode anu disusun pikeun Arduino dibarengan MicroPython sareng jaga kernel dina saling komunikasi.

Anggo pormat Portenta Carrier Board kanggo ngarobih H7 janten a eNUC, nyaéta, minicomputer anu kuat anu tiasa ngalakukeun sagala anu anjeun lakukeun ayeuna ku Arduino sareng seueur deui, sapertos ngagunakeun algoritma visi komputer pikeun mékanisme hiber otomatis, bari ngajaga kontrol tingkat-handap pikeun motor, kemudi, jsb.

Pondokna, piring dirancang khusus pikeun industri atanapi salaku bahan laboratorium, kamampuan ngagunakeun visi komputer, PLCs, antar muka pangguna anu siap dina industri, kontrol robot, alat aplikasi kritis, kecepatan mimiti luhur (ms).

2 inti sajajar

Portenta H7 chip

Prosesor pusat Potenta H7 mangrupikeun dual-core STM32H747 ti STMicroelectronics. Kripik anu dirancang Perancis ti kulawarga STM-32 anu ngempelkeun mikrokontroler ARM berbasis 32-bit dina jero maot. Dina hal ieu, inti pamrosésan anu dipilih nyaéta Cortex M7 dijalankeun dina 480Mhz sareng Cortex M4 dijalankeun dina 240Mhz.

Dua inti ieu nyaéta ngabebaskeun ngalangkungan mékanisme anu disebat Jauh Prosedur Telepon anu ngamungkinkeun nyaéta fungsi panggiliran dina prosésor anu sanés. Duanana prosesor ngabagi periferal sareng tiasa ngajalankeun:

  • Sketsa Arduino IDE sapertos dewan Arduino anu sanésna. Bakal ngalakukeunana dina ARM Mbed OS. Ieu mangrupikeun sistem operasi anu dipasang pikeun platform ieu anu dianggo dina alat IoT kalayan Cortex-M.
  • Anjeun ogé tiasa lumpat aplikasi asli pikeun Mbed.
  • kode MicroPython sareng JavaScript ngalangkungan panarjamahan basa anu diinterpretasi ieu.
  • Y TensorFlow Lite.

Akselerator grafik

Fitur sanés anu kalebet dina Portenta H7, sareng salah sahiji anu paling héran ogé, nyaéta kamungkinan sambungkeun papan sareng monitor éksternal, saolah-olah éta komputer. Ku cara kieu, éta ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun komputer tertanam khusus sareng antarmuka panganggo nyalira.

Sareng pikeun éta tiasa a GPU dina chip di jero STM32H747. Dina hal ieu mangrupikeun Accelertor Chrom-ART, kalayan énkoder sareng decoder nyalira pikeun JPEG.

Pinout

Portenta H7 pinout

Éta ngagaduhan angka ageung pin kanggo anjeun pikeun program sareng dianggo pikeun proyek anjeun. Portenta H7 ngagaduhan pines 80 sambungan dénsitas luhur dina papan. Éta masihan dewan ka skala sareng kalenturan hébat dina hal aplikasi sareng kamungkinan pembaruan anu anjeun peryogikeun. Aranjeunna bakal cocog sareng seueur elemen éléktronik ditingali dina blog ieu sareng seueur deui.

Conectividad

Motherboard Portenta H7 ogé kalebet konéktipitas WiFi sareng Bluetooth, pikeun tiasa nyambungkeun kana jaringan pikeun saling pakait sareng elemen sanés. Kituna, anjeun moal peryogi modul tambahan sapertos papan Arduino séjén. Tangtosna, éta ogé ngadukung antar muka anu sanés sapertos UART, SPI, Ethernet, I2C, sambungan multiguna ngalangkungan USB-C (Display Port pikeun monitor, pangiriman listrik pikeun alat OTG, ...), jst.

Detil hardware langkung lengkep

Portenta H7 (ogé diidentipikasi ku nami kode H7-15EUNWAD) hadir sareng ieu:

  • Memori SDRAM 8MB
  • Mémori flash 16MB NOR
  • 10/100 Ethernet Phys
  • USB HS
  • Chip NXP SE050C2 Crypto, pikeun kaamanan
  • Murata 1DX Module pikeun WiFi / Bluetooth
  • Anteneu éksternal
  • Panyambung DisplayPort ngalangkungan USB-C
  • Catu daya sareng 5V PSU (sirkuit beroperasi dina 3.3v)
  • Dukungan pikeun batré Li-Po Single Cell, 3.7V, 700mAh minimum
  • Kisaran suhu operasi antara -40 sareng 85ºC
  • Sirah MKR pikeun tameng industri
  • Antarmuka kaméra 8-bit dugi ka 80 Mhz
  • ADC terpadu / DAC
  • Konsumsi daya dina modeu stand-by 2.95 μA (Cadangan SRAM OFF, RTC / LSE ON)

Lembar data sareng dokuméntasi tambihan

Upami anjeun peryogi langkung rinci ngeunaan Portenta H7 sareng komponenana, anjeun tiasa ngaunduhna dokumén atanapi lembar data nyumbang:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.