ATECC608: modul kaamanan pikeun buah prambus Pi

ATECC608 buah prambus Pi

nu Proyék IoT Aranjeunna beuki populér di kalangan produsen sareng propésional anu didasarkeun kana papan pamekaran sapertos Arduino atanapi sorangan SBC buah prambus Pi. Kaamanan dina proyék ieu mangrupikeun konci, sabab tiasa diserang jarak jauh atanapi fungsina dirobih upami aya kerentanan. Éta mangrupikeun perhatian anu tiasa direngsekeun ku ATECC608.

Dugi ka ayeuna aya seueur modul sareng elemen pikeun nyiptakeun proyék tina sagala rupa, tapi sababaraha anu berorientasi pikeun nguatkeun kaamanan dugi ka unsur ieu parusahaan Microchip, pamekar produk anu terkenal sapertos mikrokontroler PIC na.

Ngeunaan ATECC608

ATTEC608

proyék nu ATECC608 Éta ngamungkinkeun anjeun nambihan chip kaamanan Microchip ka Raspberry Pi anjeun, supados tiasa ngajagi desain IoT anjeun tina serangan fisik sareng jarak jauh. Salaku tambahan, modul na leutik pisan, sareng gampang nyambung kana Rasbperry Pi, salian ti gaduh harga ngan $ 10.

ATECC608 pisan gampang dianggo, anjeun ngan ukur kedah nyambungkeun kana Raspberry Pi nuturkeun pituduh gancang na anu anjeun bakal mendakan dina ieu Alamat GitHub. Saatos éta, éta siap dianggo nganggo conto Python anu sayogi dina Microchip GitHub anu anjeun bakal mendakan dina tautan anu sanés ieu. Sareng upami anjeun panasaran ngeunaan desainna, éta sumber terbuka (CERN OHL v1.2).

Pikeun anu henteu terang, CERN OHL atanapi Open Hardware Lisensi mangrupikeun lisénsi sumber terbuka anu ditujukeun pikeun proyek hardware. Éta didamel ku CERN sareng sababaraha vérsi parantos diterbitkeun, sapertos v1.2 ieu anu terakhir dirévisi dina 2013.

Sadayana dirarancang ku téknologi Microchip, tapi dirarancang ku Parusahaan Perancis mgIT.at sareng didamel ku OTS Security.

La gagasan nyaéta yén mimiti janten populér pikeun ngajagi proyék IoT sareng Raspberry Pi, nganggo sambungan anu aman sareng TLS, anti kloning, PKCS11 Token, jst.

Karakteristik téknik ATEC608

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan ATECC608, sebutkeun anjeun ngagaduhan ieu perbawa:

  • Énkripsi ko-prosesor sareng panyimpenan kecap akses hardware anu aman.
  • Perlindungan panyimpenan dugi ka 16 konci, sertipikat atanapi data.
  • ECDH FIPS SP800-56A Elliptic Curve Deffie-Hellman, hiji keying rotocol anonim anu ngamungkinkeun dua pihak kalayan kurva elliptic konci publik-swasta, pikeun ngawangun rahasia anu dibagi dina saluran anu teu aman.
  • NIST P256 standar dirojong
  • SHA-256 sareng HMAC Hash
  • AES-128 pikeun énkripsi sareng ngadekrip
  • RNG (Randon Number Generator) FIPS 800-90 A / B / C
  • Kasaluyuan mundur ATECC508

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol