RetroPie: giliran Raspberry Pi anjeun janten mesin retro-game

Logo RetroPie

Upami anjeun resep pisan kana pidéo pidéo retro, klasik klasik anu saé anu teu pernah leueur tina gaya na, pastina anjeun awas pikeun sadaya emulator sareng proyek menarik anu muncul di sakitar Raspberry Pi. Proyék séjén pikeun mikaresep retrogaming nyaéta RetroPie, sareng anu kuring bakal nyingkabkeun sadayana konci.

Kabeneran aya yén beuki seueur minat kana jenis proyék ieu, ti saprak ckomunitas pangguna anu resep kana videogames ieu ti platform anu kapengker henteu liren ngembang. Nyatana, bahkan sababaraha pabrik sapertos SEGA atanapi Atari parantos mutuskeun masihan sababaraha mesin kapungkur na kasempetan kadua pikeun nyumponan paménta ageung ieu ...

Anjeun panginten tiasa ogé resep terang émulator pangalusna pikeun Raspberry Pi, ogé proyék alternatif sapertos RecalBox y Batocera. Sareng ogé sababaraha alat pikeun pangendali pikeun nyiptakeun anjeun nyalira mesin arcade.

Naon RetroPie?

RetroPie nyaéta proyék ti sumber kabuka dirancang khusus pikeun ngarobah SBC anjeun kana pusat permainan video retro, nyaéta mesin kaulinan retro asli. Salaku tambahan, éta cocog sareng papan sapertos Raspberry Pi dina sababaraha jinis na, tapi ogé kalayan anu sanés sapertos ODroid C1 sareng C2, bahkan pikeun PC.

Kusabab vérsi RetroPie 4.6, dukungan pikeun Raspberry Pi 4 ogé parantos kalebet

Proyék ieu diwangun dina proyék-proyék anu aya terkenal sapertos Raspbian, EmulationStation, RetroArch, Kodi sareng sajabana seueur anu aya. Sadaya ieu disatukan dina hiji proyek terpusat pikeun nawiskeun platform anu lengkep sareng saderhana ku anjeun ngan ukur hariwang maénkeun kaulinan Arcade favorit anjeun.

Tapi upami anjeun pangguna canggih, éta ogé kalebet anu saé rupa-rupa pakakas konfigurasi sahingga anjeun tiasa ngarobih sareng ngarobih sistem saolah-olah anu anjeun pikahoyong.

Platform anu ditiru

Konsol Atari

Sony DSC

RetroPie tiasa nyonto langkung ti 50 platform video game janten anjeun tiasa nganggo ROM tina gimna pikeun ngahirupkeunana deui ayeuna. Anu paling dikenal nyaéta:

  • Nintendo NES
  • Super Nintendo
  • Master System
  • PlayStation 1
  • Genesis
  • Gameboy
  • Maju GameBoy
  • Atari 7800
  • Game Boy Warna
  • Atari 2600
  • Sega SG1000
  • Nintendo 64
  • Sega 32X
  • CD téga
  • Atari Lynx
  • NeoGeo
  • Warna Saku NeoGeo
  • BPK Amastrad
  • Sinclair ZX81
  • Atari ST
  • Spektrum Sinclair ZX
  • Dreamcast
  • PSP
  • Commodore 64
  • Sareng seueur deui ...

Kumaha carana abdi tiasa ngagaduhan RetroPie?

Anjeun tiasa unduh RetroPie gratis gratis ti halaman wéb resmi tina proyék. Tapi sateuacan anjeun buru-buru, anjeun kedah émut yén RetroPie tiasa dianggo ku sababaraha cara:

  • Pasangna dina sistem operasi anu aya, sapertos Raspbian. Inpormasi lengkep pikeun Raspian y Debian / Ubuntu.
  • Dimimitian ku gambar RetroPie ti mimiti sareng nambihan perangkat lunak tambahan.

balentaEtcher

Salain tina kagunaan ieu, léngkah-léngkahna pikeun nuturkeun pikeun masang RetroPie ti mimiti dina SD ieu di handap:

  1. Unduh gambar na de RetroPie saluyu sareng versi Pi anjeun.
  2. Ayeuna anjeun kedah nimba gambar anu dikomprés dina .gz. Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku paréntah ti Linux atanapi sareng program sapertos 7Zip. Hasilna kedah janten file anu nganggo .img papanjangan.
  3. Teras gunakeun sababaraha program pikeun tiasa pormat SD sareng ngalirkeun gambarna ku RetroPie. Anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan Etcher, anu ogé cocog sareng Windows, macOS sareng Linux. Ieu prosedur anu sami pikeun sadayana.
  4. Ayeuna lebetkeun kartu SD kana kartu anjeun buah prambus Pi sareng mimitian éta.
  5. Sakali dimimitian, buka menu konfigurasi kana bagian Wifi pikeun nyambungkeun SBC anjeun kana jaringan. Konpigurasikeun adaptor jaringan saluyu anjeun, sabab anjeun tiasa ngagaduhan motherboard anu langkung lami sareng adaptor USB WiFi, atanapi anjeun tiasa gaduh Pi anu nganggo WiFi terpadu, atanapi anjeun tiasa nyambung ku kabel RJ-45 (Ethernet). Anjeun kedah milih pilihan anjeun sareng sambungkeun kana jaringan anu biasa.
Upami anjeun resep, sanaos henteu diperyogikeun dina kaseueuran kasus, anjeun tiasa masang parangkat lunak tambahan atanapi langkung émulator.

kadali

Sakali kahontal, ieu di handap ieu ngonpigurasikeun kadali anjeun atanapi kaulinan pengendali, upami anjeun ngagaduhan. Pikeun ngalakukeun ieu, léngkah-léngkahna nyaéta:

  1. Sambungkeun pengendali USB anu anjeun gaduh. Aya seueur kontroler anu cocog sareng RetroPie di Amazon. Misalna teh QUMOX atanapi anu di NEXT.. Anjeun bahkan tiasa nganggo sababaraha pengontrol anu langkung énggal.
  2. Nalika dicolok, RetroPie kedah otomatis ngajalankeun a panganteur pikeun ngonpigurasikeun aranjeunna. Di jerona, éta bakal naroskeun ka anjeun pikeun sababaraha tindakan dina asistén anu anjeun kedah nuturkeun. Upami anjeun ngalakukeun kasalahan tong hariwang, anjeun tiasa ngakses ménu engké pikeun ngarobih setélan ku mencét Start atanapi ku F4 teras restart.

Saatos éta naon anu tiasa anjeun lakukeun nyaéta lulus ROMs pikeun gaduh video game karesep anjeun siap ngajalankeun ti Raspberry Pi anjeun. Anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ku sababaraha cara, salah sahijina nyaéta ngaliwatan SFTP (rada rumit), ngalangkungan Samba (ogé rada langkung kuli), sareng anu sanésna ngalangkungan USB (langkung saderhana sareng pikaresep ku seueur) Pikeun pilihan USB:

  1. Anggo memori pendrive atanapi USB anu parantos diformat sateuacanna dina FAT32 atanapi NTFS. Duanana ngalayanan.
  2. Di jero anjeun kedah ngadamel folder disebut «retropie» tanpa tanda petik.
  3. Ayeuna aman cabut USB sareng lebetkeun kana a Port USB tina buah prambus Pi. Ninggalkeun éta dugi LED eureun kedip-kedip.
  4. Ayeuna pegatkeun sambungan USB tina Pi deui teras pasang kana PC anjeun kana lulus ROMs di jero diréktori retropie / ROM. Upami ROM dikomprés, anjeun kedah ngaleupaskeun zip na supados tiasa dianggo. Anjeun tiasa ogé nyiptakeun folder dina ROM kanggo katalog ROM ku platform, contona, anjeun tiasa ngadamel folder anu disebat nes kanggo gim Nintendo NES, jst
  5. Colokkeun USB deui kana Pi anjeun, antosan LED lirén kedip-kedip.
  6. ayeuna nyegerkeun EmulationStation ku milih Pareuman deui tina ménu utami.

Sareng ayeuna ngan ukur aya ngamimitian buruan… Ku jalan kitu, pikeun kaluar ti buruan anu anjeun lebet, anjeun tiasa nganggo tombol Start and Select anu diteken dina waktos anu sami dina pengontrol permainan anjeun sareng éta bakal balik deui ka ménu utama RetroPie ...

Langkung gampang (pangguna novice)

Si anjeun teu hoyong ngahesekeun kahirupan anjeun teuing kalayan ROM atanapi ku pamasangan RetroPie, anjeun kedah terang yén aranjeunna parantos ngical kartu SD kalayan sistem ieu dipasang, salian rébuan ROM anu parantos kalebet ...

Contona, dina Amazon ngajual hiji Kartu microSD 128GB kapasitas mérek Samsung sareng anu parantos kalebet RetroPie, ogé langkung ti 18000 ROM video game parantos kalebetkeun.

Milarian ROM

Pangeran Persia

Émut yén aya seueur halaman wéb dina Internét anu ngamungkinkeun unduh ROMs sacara haram, kumargi aranjeunna mangrupikeun pidéo propriétari. Kituna, anjeun kedah ngalakukeun éta ku résiko anjeun nyalira, terang yén anjeun tiasa ngalakukeun kajahatan ngalawan harta inteléktual.

Saterusna, di Internét Arsip anjeun ogé tiasa mendakan ROM ROM video game anu lami pisan. Sareng tangtosna anjeun ogé ngagaduhan ROM totalna gratis sareng sah upami anjeun hoyongkeun, sapertos anu MAME.

Sadayana tambihan

mesin arcade

Anjeun kedah terang yén aya sajumlah ageung Proyék DIY pikeun nyiptakeun mesin Arcade anu murah sareng miniatur nyalira kalayan Raspberry Pi, ogé nyiptakeun seueur konsol sanés ti jaman baheula ku cara anu saderhana. Pikeun ieu, RetroPie ogé nyayogikeun anjeun sababaraha dokumén anu pikaresepeun:

Tapi éta sanés hiji-hijina hal anu anjeun gaduh di hujung jari, éta ogé aya kit pisan pikaresepeun anjeun tiasa mésér kanggo ngarakit konsol retro anjeun ku cara saderhana:

  • GeeekPi cangkang konsol retro anu niru SuperCOM
  • NESPi Ieu mangrupikeun kasus anu sanés anu niru mitos Nintendo NES
  • Owootecc kasus GameBoy-kawas pikeun Raspberry Pi Zero

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.