Analisis lengkep sareng uji coba printer BQ Witbox 3 2D

BQ Witbox 3 2D Printer

BQ asup ka pasar percetakan 3D taun 3 tukang ngumumkeun rebranding tina Makerbot replicator 3 printer 2D. Sababaraha bulan saatos pengumuman éta, aranjeunna ngabolaykeun proyék. Aranjeunna wani nyandak léngkah anu langkung wani sareng ngaluncurkeun printer pikeun desain na sorangan, BQ WITBOX. Dina taun-taun ieu aranjeunna nampilkeun a scanner (CICLOP) y printer kit pikeun ngarakit diriHEPHESTOS).

Salila 2016 aranjeunna dipasarkan modél anu mekar pikeun duanana printer. Alat-alat sareng sajumlah ageung fitur-fitur anyar dibandingkeun sareng versi aslina. Dinten ieu kami nganalisis tim na pangageungna, éta BQ WIT BOX 2.

Printer BQ Witbox 3 2D nyaéta a Cartesian sumbu 3D printer anu ngajadikeun kesan ku FDM. Anjeun tiasa ngagunakeun rupa-rupa 1.75mm filamén kandel salami percetakan anjeun henteu meryogikeun ranjang dipanaskeun

Beda sareng printer sanés di pasar, printer ieu ngagunakeun éléktronika anu dirancang sareng diproduksi ku BQ, 100% Arduino cocog. Éta ogé ngagaduhan extruder anu dirancang pikeun kuat sareng dipercaya.

Babandingan produk anu sami

Urang badé ngabandingkeun sababaraha ciri produk ieu sareng pesaing sareng ciri anu sami téoritis:

Babandingan printer 3D

Kami ningali yén pabrikna parantos tiasa nempatkeun produk na kalayan saé pisan sareng persaingan kalayan nilai artos anu saé.

Sababaraha pabrik nembé nampilkeun sababaraha peralatan anyar anu ngahijikeun fitur-fitur anyar anu signifikan sapertos Wi-Fi atanapi extruder dobel, tapi sanaos kitu, printer BQ WITBOX 3 2D masih janten pilihan anu saé.

Aspék téknis sareng spésifikasi tina printer BQ WITBOX 3 2D

Printer 3D BQ WITBOX 2

Ukuran citak, beurat sareng luasna

Printerna mangrupikeun alat berat. Atosan 30 kilos Aranjeunna nunjukkeun yén éta bakal ngarugikeun anjeun kanggo ngaleupaskeun tina kotak nalika anjeun ngabongkar éta sareng unggah kana méja atanapi jati tempat anjeun ngantepkeun dipasang. Alesan yén 90% tina chassis tina printer nyaéta waja, ibarat tank. Dina raraga kalebet a aréa percetakan badag pisan ( 297x210x210 mm) printer kedah gaduh diménsi berehan, 508x485x461 mm henteu ngitung coil sareng dukungan na.

Kacepetan sareng resolusi

Dina aspék téknis ieu printer menonjol jauh, tiasa nyetak di resolusi nepi ka 20 mikron kalayan kecepatan nepi ka 200 mm / s. Kami gaduh tim anu luar biasa anu moal nyalahkeun naon-naon anu urang diniatkeun nyetak. Urang ngan ukur kedah ngawatesan nilai-nilai ieu nalika urang nganggo sababaraha filamén khusus, sapertos filamén fléksibel anu disarankeun dicitak langkung ti 60 - 80 mm / s

BQ dirancang extruder

El extruder ku sistem "Double Drive Gear" dikembangkeun ku BQ mangrupikeun komponén kualitas anu saé kami nyetak dina sadaya bahan anu kami tiasa aksés (sareng anjeun bakal ningali dina tulisan anu sanés dina blog ieu), filamén, kai, gabus, filamen fleksibel, PETG ...

extruder

Extruder ieu ngagabungkeun sprockets dina dua sisi filamén pikeun ningkatkeun daya tarik anu dilakukeun ku cara nyéred bahan nuju ka hotend. Ogé ngagabungkeun tabung PTFE (teflon) anu ngirangan gesekan tina filamén dina gerakanana nuju ka hotend anu bakal mastikeun yén filaménna ngan ukur bakal panas sakali éta parantos diwanohkeun kana hotend. Sadaya tambihan ieu mastikeun yén moal aya macét dina percetakan teu paduli filamén anu urang anggo.

Kelemahan utama sistem ieu nyaéta tabung Teflon henteu tahan suhu di luhur 240ºC maka percetakan ABS sareng filamén anu meryogikeun suhu anu luhur sacara total ditolak.

Ti waktos ka waktos anjeun kedah ngaganti tabung PTFE di jeroBisi kumaha waé, éta mangrupikeun prosés saderhana anu moal nyandak langkung ti 10 menit. Nanging, seueur jam percetakan bakal nyandak sateuacan anjeun kedah ngagentos heula.

Aspék téknis séjén

Di dunya dimana sadayana gaduh sadayana, sanaos urang henteu nganggo satengah fungsi produk engké, héran éta pabrikna henteu ngempelkeun ranjang manaskeun dina ciri BQ WITBOX 2. Engké dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun rinci ngeunaan naon anu tiasa sareng teu tiasa dicitak upami urang henteu ngagaduhan komputer anu nganggo ranjang manaskeun.

BQ WITBOX 2 Printer

 

Printer na ngagaduhan desain saderhana sareng fungsional anu sacara praktis sadayana diréduksi janten garis lempeng. Panél ageung transparan kalayan pigura métilakrilat bodas dina sagala rupa anu katingali tina tim sareng a awak diwangun tina waja dirancang khusus pikeun urang tiasa tumpukan sababaraha printer anu sami.

printer interior

Titik tambahan anu kedah diucapkeun bersyukur nyaéta aranjeunna parantos tiasa ngararancang set supados henteu aya kabel anu katingali, hasilna profesional pisan.

oge parantos ngahijikeun konci sareng konci dina panto anu masihan aksés ka pedalaman printer, detail anu khusus nguntungkeun upami urang bade milarian printer di daérah anu aya barudak atanapi jalma sanés anu henteu terang naon pedalaman printer henteu kedah diatur nalika nyetak.

konci printer

Konéktipitas, operasi otonom sareng sistem operasi anu didukung

Sanaon printerna ngagaduhan port COM canjeunna paling damel nyaéta nyetak file GCODE anu disalin langsung kana SD. Tampilan anu ngempelkeun printer kalebet menu anu gampang sareng intuitif anu tiasa urang laksanakeun sagala tindakan anu diperyogikeun pikeun panggunaan na.

Kami parantos tiasa nyambungkeun printer ngalangkungan port COM sareng mindahkeun sumbu, tapi gerakan anu kahontal henteu lancar sakumaha anu didamel tina menu alat éta nyalira.

Unboxing sareng perakitan printer BQ WITBOX 3 2D

Kusabab ukuran sareng beurat produk, bungkusna ngagaduhan sistem pembukaan sapertos dina televisi ayeuna. Hurungkeun sababaraha dukung teras tarik kotak ka luhur. Kami mendakan printer kami ditangtoskeun leres-leres supados dugi dina kaayaan anu sampurna sareng kotak anu kalebet rupa-rupa aksesoris (bahkan 3D dicitak) sareng buku instruksi kertas kandel.

Kami langsung ngaluarkeun maca manual pikeun nyieun uMilarian internét gancang pikeun léngkah anu dianggo pikeun ngagunakeun printer.
BQ gaduh saluran Youtube di mana urang mendakan pidéo pikeun padamelan anu paling umum anu bakal kami laksanakeun kalayan WITBOX 2, kami mendakan pidéo anu cocog sareng dina waktos 15 menit kami parantos ngaleungitkeun immobilizer tina gerbong percetakan, dipasang dina panel sisi, dukungan filamén sareng urang maénkeun muter-muter nganggo ménu printer pikeun ngalibrasi alat-alatna.

Ngagunakeun pidéo sanés anu BQ dina kanal YouTube na, kami ngalaksanakeun kalibrasi anu diperyogikeun.

Tingkatkeun platform ngawangun

Dupi parantos ku muterkeun 3 sekrup. Pulas tiasa dilakukeun ku panangan tanpa peryogi alat naon waé sareng urang ngan ukur kedah waspada nalika printer ngarah hurungkeun deui muter.

leveling dasar

Saluyukeun nozél offset relatif ka pelat ngawangun.

Léngkah ieu kirang intuitif, anjeun kedah ngaluyukeun gap antara nozel sareng ngawangun pelat sahingga nalika nyetak lapisan bahan tina kandel khusus anjeun ngan ukur cekap rohangan. Upami urang ngantunkeun sakedik rohangan, matérial bakal akumulasi dina nozé anu nyababkeun, diantarana waé, macét, upami urang ngantep teuing bahan éta moal bakal ditata antara lapisan sareng lapisan. Saatos sababaraha tés sareng milarian internét anu éksténsif kami yakin yén pilihan anu pangsaéna nyaéta nempatkeun lambar kertas 80 gram antara nozel sareng pangkalan sareng ngirangan jarak dugi ka urang kasusah mindahkeun lambaran ku panangan kami.

Léngkah pamungkas pikeun dilaksanakeun sateuacan nyetak, anjeun kedah masihan perlakuan cocog pikeun permukaan percetakan. Mantel murah Nelly lacquer éta cekap kéngingkeun bahan anu dicitak pikeun leres-leres nempel dina kaseueuran cetakan (éta kedah diulang sateuacan unggal nyetak sareng ngabersihkeun dasar kaleuwihan unggal 10 cetakan atanapi langkung). Pokokna kami mamatahan anjeun Pikeun hilap pisan ngeunaan masalah perang, sok nganggo pilihan BRIM tina Cura. Lapisan leutik sababaraha milimeter bakal ditambihan kana kesan kana perimeter sapotong, nyéépkeun sakedik matéri tapi mastikeun pisan pamatuhan potongan kana dasarna.

Bagian BRIM dicitak

Kusabab urang parantos ngabongkar printer dugi ka mimiti nyetak objék munggaran urang, bieu satengah jam parantos kaliwat.

BQ WITBOX 3 2D printer jéntré

Dina bagian ieu kami bakal nungtut sareng milarian tingkat kualitas sareng detil anu sigana seueur teuing. Dina cara nu sami, kriteria anu dianggo subyektif pisan sareng panginten anjeun henteu satuju kana kasimpulan nanaon urang, tinggalkeun kami pendapat anjeun dina koméntar.

Kusabab printer 3D Éta alat beurat anu, gumantung kana kualitas konstruksi, aranjeunna tiasa nampilkeun geter nalika nyetak éta kedah ditempatkeun dina permukaan anu teguh sareng kalayan cukup rohangan.

El dukungan pikeun spools filaménatanapi aya di deui tina printer sareng filamén diwanohkeun ngalangkungan liang anu ngalangkungan tabung plastik ngarahkeun bahan kana extruder. Tabung Teflon anu ngalir tina coil kana extruder ngagunakeun konstitusi terus-terusan pikeun ngalacak jalur na.

Upami anjeun gaduh ruang anu cekap, leyuran ieu pisan anggun ogé fungsional, upami sabalikna éta kajantenan sapertos anjeun sareng anjeun hoyong ngirangan jero printer sabisa-bisa, anjeun bakal resep nyetak dukungan pikeun nempatkeun coil dina printer. File .stl pikeun nyetak medium ieu sayogi pikeun sadayana dina halaman wéb pabrikan.

coil tukang

Dina cara nu sami kabel listrik. Éta lebet kana printer dina sudut anu katuhu, upami pabrikna nyayogikeun kabel kalayan sudut 90 derajat kalayan alat-alatna, urang bakal kéngingkeun sababaraha séntiméter tambahan.

Ti file STL kana GCODE

File anu ngagunakeun printer pikeun nyetak obyék nyaéta GCODEe. Janten, sapertos kaseueuran printer di pasar éta bakal kedah nganggo sababaraha perangkat lunak laminator pikeun ngarobih format populér STL pikeun GCODE . Bisi urang kami parantos nganggo Cura 2.4 kalayan hasil anu saé pisan, tapi urang gaduh pilihan sanés sapertos Slic3r, simplyfy3D, skeinforge…. Rupa-rupa parangkat lunak anu aya ayeuna nyaéta urang bahkan tiasa ngahaturanan tulisan pikeun nyarios sacara éksklusif ngeunaan éta, Bq parantos milih henteu ngadamel parangkat lunak nyalira.

Sakali kartu SD dilebetkeun kana printer nganggo file GCODE tina naon anu badé dicetak, urang tiasa ngalakukeun sadaya léngkah anu diperlukeun tina layar printer éta nyalira.

Paparanana

Salila nyetak dina Layar ngawartosan kami nami objék anu dicitak, suhu ékstrusi, laju nyetak,% dicitak sareng waktos urang nyetak. Kalayan layar ageung sapertos kitu urang sono langkung seueur inpormasi, sanaos henteu penting, éta bakal ngaapresiasi. Sababaraha parameter anu mungkin janten waktos sésana, mm sareng gram dicitak sareng sésana

mamerkeun

Sapanjang prosés percetakan tina layar urang tiasa ngareureuhkeun, ngeureunkeun, ngarobah suhu sareng nyetak gancang. Éta ogé bakal pikaresepeun pikeun tiasa ningkatkeun aliran bahan anu diekstrusi.

Salila nyetak

Daérah percetakan ngagaduhan pangukuran anu loma sareng urang tiasa nyetak sababaraha objék tanpa aya masalah atanapi urang bakal tiasa nyetak potongan ageung tanpa kedah dirobih ku aranjeunna. Dina hal percetakan sakaligus tina sababaraha objék, ditarikna filamén dina extruder sareng presisi dina sumbu mastikeun yén robih tina hiji obyék ka obyék anu sanésna beresih sareng tepat.

sababaraha percetakan

Sanaos leres yén nalika nyetak anjeun tiasa ngareureuhkeun cetak éta, upami diperlukeun, jantenkeun perobihan filamén kami henteu nyarankeun sabab lapisan anu dijalankeunana jeda bakal katingali dina objék anu dicitak. Ieu pastina kusabab sipat fisik PLA, sabab lapisan anu urang nyobian nuturkeun matéri janten tiris teuing, union henteu sampurna.

Laju nyetak mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun ogé rumit. Leres OKÉ printer sacara téknis sanggup nyetak dina kecepatan 200mm / s henteu sadayana bahan gaduh ciri fisik anu diperyogikeun pikeun tahan kecepatan luhur sapertos kitu. Pikeun unggal matéri urang kedah ngalakukeun sababaraha tés dugi ka kami mendakan konfigurasi idéal. Sareng pikaresepeun urang maénkeun kalayan nilai ieu kusabab urang tiasa nyingkat waktos percetakan sacara signifikan.

Hiji detil anu urang teu acan tiasa mendakan penjelasanna nyaéta waktos percetakan anu diarepkeun ti Cura rada pondok tibatan waktos percetakan anu saleresna. Kami ngabayangkeun ieu kusabab modifikasi anu dilakukeun ku BQ kana firmware printer pikeun ngaleutikan noise nalika nyetak.

Tingkat noise printer

Printer BQ WITBOX 3 2D nyaéta, sapertos sadayana printer, ribut. Tapi aya seueur variabel anu tiasa mangaruhan tingkat noise anu dikaluarkeunna. Nyitak kalayan kecepatan luhur langkung banter, upami urang parantos ngaleungitkeun metakrilat luhur pikeun nempatkeun dukungan filamén opsional langkung saé, upami urang nyetak kalayan panto dibuka éta langkung banter. Tapi bahkan skénario anu paling parah, kalayan sagala parah anu nembé dibahas.

Upami urang ngagaduhan éta di rohangan anu panto ditutup dina kamar-kamar anu caket, ngan ukur kadéngé hum. Kalayan telepon pinter sareng aplikasi pangukuran DB ngan ukur hiji méter ti printer anu urang gaduh nilai antara 47 sareng 57 dB  sareng pas kaluar ti kamar sareng nutup panto urang gaduh nilai 36 dB. Anjeun kedah émut yén jinis aplikasi ieu henteu pas pisan, tapi tiasa masihan kami ide kasar.

Kualitas citak sareng tingkat kasalahan.

Upami aya hal anu urang resep pisan ngeunaan printer ieu nyaéta kualitas luhur anu nyitak na. Naha dina resolusi luhur atanapi résolusi rendah, percetakanana lancar pisan sareng teu aya kasalahan. Kami parantos nyetak sababaraha tés setrés sareng printer ngalirkeunana kalayan gampang.

Layanan saatos-penjualan sareng dukungan ti komunitas Maker

Dina sajarahna, BQ ngagaduhan komunitas anu aktip pikeun sadaya produkna anu tiasa méréskeun masalah produk bahkan sateuacan jasa téknis henteu. Dina forum resmi Mibqyyo aya utas anu misah pikeun produk ieu anu mana tanaga perusahaan ilubiung sareng ngajawab sadaya patarosan anu timbul.

oge produsén nyayogikeun ka konsuménna telepon, twitter sareng surat pikeun nyobaan nutupan sadaya kamungkinan komunikasi. Tina salah sahiji rute anu kami anggo éta bakal masihan kami perlakuan anu nyukupan sareng leres, anjeun ngan ukur kedah ngariksa koméntar sareng pesen anu énggal pikeun ngawujudkeunana.

Janten a proyék open source éta kawilang gampang pikeun milarian modifikasi tingkat fisik sareng hardware sababaraha aspék printer. Pabrikanna bahkan ngagaduhan pangguna nyalira dina portal Thingiverse. Titik bonus sanés pikeun BQ pikeun ngadukung Open Source !!

Nanging, urang anggap yén aya seueur teuing tempat dimana urang tiasa mendakan dokuméntasi sareng bahan pangrojong pikeun printer; halaman wéb resmi, portal Diwo, mibqyyo, Youtube. Pabrikan kedah usaha pikeun konsentrasi sadaya inpormasi saloba mungkin.

BQ filamén sareng filamén tina mérek sanés.

Printerna dikintunkeun nganggo sakilo spool tina Red PLA Filament. BQ filamén cocog pisan pikeun ngadamel kesan anu munggaran kalayan printer BQ WITBOX 3 2D kami. Taat pisan kana platform ngawangun, ngalir leres sareng teras-terasan ku extruder. The objék dicitak, bahkan kalayan perséntase eusian anu handap, bakal ngagaduhan karasa karasa. Di sisi anu sanésna, karasa ieu ogé bakal ngajantenkeun urang langkung seueur sesah dipiceun struktur pendukung tina objék kompléks.

Kualitas sareng reliabiliti tina sirah ékstrusi parantos ngamungkinkeun kami nyetak nganggo rupa-rupa filamén ti pabrikan anu béda, kéngingkeun hasil anu saé pisan sareng sadayana.

Anjeun tiasa ningali sababaraha tulisan anu nembe kami terbitkeun sareng filamén ieu:

Harga sareng distribusi

El harga resmi printer nyaéta € 1690 di toko online pabrikanna sorangan, sareng disebarkeun ngalangkungan toko éléktronik konsumén anu ageung. Janten saderhana yén dina kampanye khusus pendirian ieu urang tiasa mendakanana dina harga anu langkung handap.

kacindekan

Saatos uji coba printer salami 45 dinten sareng percetakan langkung ti 5 jam sadinten, urang tiasa mastikeun yén urang nuju ngatasi alat anu dipercaya pisan, anu saatos seueur sareng seueur cetakan teras teras-teras nyetak siga dinten kahiji. Kalayan a speed setan tinggi na resolusi print optimal.

Sanaos henteu kalebet ranjang panas, macem-macem filamen anu urang tiasa mendakan anu henteu meryogikeun fitur ieu bakal ngajantenkeun urang sono. Kami parantos diuji sadaya jinis filamén sareng urang tiasa mastikeun yén printer éta sanggup pisan kéngingkeun hasil anu saé kalayan salah sahiji waé.

Urang sono kana konéktipitas nirkabel sareng gampang dianggo tina alat sélulér.

Ukuran sareng beurat printer bakal nyababkeun seueur calon pembeli mundur kusabab teu ngagaduhan tempat nempatkeun éta di bumi. Tapi upami sanés anjeun anjeun bakal ngagaduhan harga anu saé pikeun tim ciri anu hadé.

Pendapat editor

BQ Witbox 2
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4.5 bentang
1690
  • 80%

  • BQ Witbox 2
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 80%
  • Awét
    Penerbit: 90%
  • Bérés
    Penerbit: 90%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 85%

Pro sareng kontra

Naros

  • Daérah nyitak pisan
  • Proyék Open Source
  • Ditumpukkeun
  • Ngarespon ogé pikeun filamén anu béda-béda tina rupa-rupa pabrik
  • Panto anu tiasa dikonci pikeun kaamanan tambahan

Kontra

  • Posisi tukang filamén ningkatkeun ukuran printer
  • Éta henteu ngagaduhan konektipitas Wi-Fi
  • Posisi konektor kakuatan henteu idéal
  • Beurat teuing

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Annie cenahna

    Wilujeng énjing

    Abdi gaduh patarosan. Merek BQ dugi ka ayeuna henteu nawiskeun jasa téknis, sabab perusahaan parantos ditutup. Naon anu tiasa dilakukeun sareng printer 3d tina mérek ieu tanpa dukungan ieu?
    hatur nuhun

    1.    Isaac cenahna

      pantun,
      Sakumaha anjeun nyarios, BQ henteu aya deui sapertos kitu, kusabab karugian ékonomi éta dijual ka grup Vietnam, sareng ayeuna seueur pagawé na sigana bakal ditingal teu dibayar sareng konsumén tanpa dukungan téknis. Dugi ka teu lami pisan, Madrid Smart Labs tanggel waler nyayogikeun jasa téknis éksternal pikeun alat-alat BQ, tapi nalika pabrik ditutup, aranjeunna ogé parantos lirén nawiskeun bantosan kusabab kurang bahan.
      Ti pamilik anu ayeuna, dianggap yén aranjeunna badé masihan dukungan di Spanyol ngalangkungan VimSmart ka BQ anu masih ngagaduhan jaminan, tapi kuring henteu terang pisan upami éta kajantenan, atanapi naon anu bakal kajadian ka alat-alat anu henteu deui ngagaduhan jaminan ... Sigana anjeun kudu mikirkeun ngalereskeun diri upami tiasa, atanapi ngarobih peralatan ...
      Salam!