Raspberry Pi Pico: Spésifikasi sareng Fitur

Buah prambus Pi Pico

Buah prambus Pi Pico mangrupikeun papan mikrokontroler anyar anu dirancang ku Raspberry Pi Foundation. Produk anyar anu ngiringan anu tos aya sareng mana anu langkung resep Arduino tibatan SBC. Salaku tambahan, éta ngagaduhan kejutan ageung deui anu matak kaget sadayana, sareng éta ngalangkungan ukuranana anu alit, épisiensi énergi anu megah, atanapi hargana ngan ukur $ 4.

Sareng éta Yayasan Raspberry Pi parantos ngarobih, sahenteuna sakedap, janten teu nganggo, ngarancang chip na nyalira. Nya perkawis RP2040 SoC. Nyaéta, pikeun waktos ieu, aranjeunna henteu nganggo chip Broadcom sapertos dina papan sanés, tapi parantos ngarancang nyalira. Urang bakal ningali naha ka hareupna aranjeunna nuturkeun tren anu sami ieu dina pelat sanésna atanapi upami éta ngan ukur hal anu khusus ...

RP2040 SoC

Buah prambus Pi Pico RP2040

El RP2040 mangrupikeun chip munggaran anu didesain ku Raspberry Pi Foundation. Desain anu didamel di bumi pikeun ningkatkeun pidangan dewan ultra-alit sareng ultra ipis ieu sareng didesain kanggo proyek dimana ukuran sareng konsumsi penting, sapertos sababaraha aplikasi anu dipasang atanapi dipasang dina robotika, industri, otomotif, aplikasi médis, stasiun cuaca, jst.

Sanaos naon anu dicarioskeun ku média sanés (bahkan sababaraha anu penting sareng terkenal), éta sanés chip anu didamel ku aranjeunna, ngan ukur dirancang ku aranjeunna. SoC anu parantos dirarancang ku tim kami nyalira khusus di ASIC sareng anu nyababkeun IC ieu.

Nyaéta, aranjeunna henteu acan dirobih janten IDM, tapi ngan saukur desain luar biasa anu parantos ngirim desainna pikeun didamel ka pengecoran TSMC. Di pabrik ieu prosés 40nm parantos dianggo pikeun pabrikna. Sareng leres, éta mangrupikeun simpul anu sigana rada kuno, tapi téknologi litografi langkung ti cekap pikeun proyék ieu sareng ngalaksanakeun padamelan na pisan.

Balik kana desain SoC rp2040 anu ngawasa Raspberry Pi Pico ieu, mangrupikeun chip anu inti-na teu acan dirancang ti mimiti, tapi aranjeunna langkung milih ngagunakeun inti IP Arm. Khususna, éta parantos dianggo dua ARM Cortex M0 + damel di 133Mhz. Salaku tambahan, éta ogé parantos dilengkepan 264 KB RAM sareng 2MB flash.

Sadayana henteu berorientasi pikeun ngajalankeun sistem operasi sapertos Linux (atanapi anu sanés), sabab éta kajantenan di dewan SBC sanés, tapi Raspberry Pi Pico ngan ukur tiasa ngajalankeun skétsa atanapi program anu ditulis dina basa sapertos C / C ++ atanapi MycroPython. Sakali anjeun nyeratna dina PC anjeun, éta tiasa dialirkeun ka papan ngaliwatan microUSB sahingga unit MCU, atanapi mikrokontroler, ngajalankeunana.

Anu pamungkas, abdi henteu hoyong angkat nomenclature dipaké, sareng éta nami RP2040 ngagaduhan alesan:

  • RP: hartosna Raspberry Pi
  • 2: jumlah inti.
  • 0: jinis inti (M0 +).
  • 4: log2 (RAM / 16kB).
  • 0: log2 (non-volatil atanapi flash / 16kB), upami éta 0 éta kusabab éta on-board.

Ieu sigana siga bodo, khususna ngémutan yén kanggo ayeuna ngan ukur aya hiji SoC anu dirancang ku aranjeunna. Tapi éta tiasa nunjukkeun yén Yayasan Raspberry Pi tiasa ngarancang langkung seueur SoC di waktos payun...

Inpormasi lengkep - Lembar data RP2040

Ngeunaan dewan Raspberry Pi Pico

Pelat anyar Buah prambus Pi Pico éta tetep kejutan pikaresepeun, sanajan ukuranana leutik. Sareng ngan ukur harga $ 4, anu ngajantenkeunana salah sahiji papan microcontroller anu paling terjangkau di pasar.

pin-kaluar buah prambus Pi Pico

Pin-kaluar

Sedengkeun pikeun ciri téknis sareng spésifikasi, ieu sadayana detail tina piring:

  • SoC: RP2040 didesain di Inggris ku kelompok kerja Raspberry Pi Foundation khusus kanggo desain ASIC.
    • DualCore ARM Cortex-M0 + kalayan frekuensi jam dinamis dugi ka 133Mhz.
    • 264 kB mémori SRAM
    • 2MB mémori flash dina kapal.
    • Kalayan konsumsi anu handap pisan sareng modeu bobo sareng bobo.
  • Sambungan: microUSB kalayan dukungan pikeun USB 1.1 Host
  • Programming: Séred & teundeun nganggo basa sapertos C / C ++ sareng MicroPython.
  • GPIO: 26-pin multifungsi
  • Pin séjén: 2x SPI, 2x I2C, 2x UART, 3x 12-bit ADC, 16x saluran PWM.
  • Kadaharan: 3.3 V
  • deui: sénsor suhu, perpustakaan titik gancang ngambang dina ROM, sareng 8x PIO (Programmable I / O) pikeun tiasa adaptasi dewan pikeun ngadukung périferal, jst. Salaku conto, ku PIO tiasa ngonpigurasi pikeun niru VGA, sora, maca kartu SD, jsb.
  • ukuran: 51x21mm
  • harga: 4 $ (meuli)

Kumaha ngamimitian program

Raspberry Pi Pico énggal diprogram nganggo C / C ++ SDK atanapi port MicroPython resmi, gumantung kana naha anjeun resep nganggo hiji basa atanapi anu sanés pikeun proyek anjeun. Salaku tambahan, program gampang dimuat:

  1. Kantun ku tahan tombol BOOTSEL dina papan
  2. Nyambungkeun kabel microUSB kana PC (Linux, Windows, atanapi macOS, bahkan anjeun tiasa program tina Raspberry Pi 4)
  3. Maka tombol BOOTSEL dileupaskeun sareng PC bakal dipasang unit anyar anu disebat RPI-RP2 saolah-olah pendrive.
  4. Ayeuna, anjeun kedah nyeret file kode UF2 kana unit memori sareng éta bakal dimuat.
  5. Raspberry Pi Pico bakal reboot sareng ngamimitian ngajalankeun program.

Salaku tambahan, anjeun ogé ngagaduhan file INDEX.HTM di jero unit sareng anu bakal nunjukkeun dokuméntasi resmi dina halaman wéb Raspberry Pi. File INFO_U2F.TXT anu sanésna ngandung inpormasi ngeunaan dewan, sapertos versi bootloader.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol