Dimmer: nyiptakeun anjeun pikeun ngadominasi lampu anjeun

hérang

Ayeuna aya seueur lampu bohlam pinter anu tiasa dikontrol tina aplikasi sélulér atanapi ngalangkungan asistén maya tangtu ngalangkungan paréntah sora. Smart Home, atanapi bumi pinter, aya dina modeu, sareng upami anjeun hoyong ngamimitian diajar kumaha sistem ieu jalan, anjeun tiasa ngadamel nyalira hérang di imah

Kalayan anjeun tiasa inténsitas kontrol tina lampu atanapi bohlam pikeun nyiptakeun suasana anu anjeun pikaresep. Langkung intensitas nalika anjeun maca, diajar, jst., Sareng kirang pikeun ngahasilkeun suasana anu langkung ramah nalika anjeun hoyong santai ...

Naon anu dimmer atanapi dimmer?

Un hérang, atanapi intensitas bercahya, nyaéta alat anu tiasa ngendalikeun tegangan dumasar kana régulator voltase atanapi triacs. Ieu ngarobih tegangan anu ngahontal bohlam sareng intensitasna bakal turun naek gumantung kana tegangan suplai. Salaku conto, dina hal ieu kuring bakal nunjukkeun régulator anu kuring kedah lami pisan ngempelkeun proyek kursus éléktronika.

Éta saderhana, murah, sareng tiasa dianggo kalayan bohlam lampu konvensional. Dina raraga nyiptakeunana, ieu paréntah ...

bahan

Anu anjeun peryogikeun pikeun proyék DIY ieu nyaéta ngagaduhan katerampilan ngadamel sareng bahan gampang dipanggihan sapertos:

  • Kabel tambaga bifilar pikeun suplai listrik.
  • Nyolok nyambung ka outlet mana waé pikeun nyayogikeun listrik.
  • Sekering kaca tina 5A, diwakilan ku F dina skéma na. Pilihan, anjeun tiasa nganggo wadah sekering, supados langkung gampang ngarobih sekering, sanaos tiasa langsung dipasang.
  • Kotak insulasi o ngempelkeun. Anjeun oge tiasa 3D nyetak upami anjeun gaduh printer, atanapi ngadamel tina kai, jst. Éta bakal dijantenkeun pangrojong sareng insulasi pikeun sirkuit.
  • Papan sirkuit dicitak pikeun ngarékamna ku sirkuit anu leres atanapi papan roti.
  • Triac BT137 y tilelep panas pikeun triac.
  • Diac BR100 atanapi sasarengan.
  • 2x 39nF / 250v kapasitor poliéster (C1 sareng C4). Sareng kapasitor poliéster 2x 22nF / 250v anu sanés (C2 sareng C3).
  • Poténsiometer linier Teu aya produk anu kapendak. (P1), bakalan janten aktuator pikeun tiasa ngatur intensitas ku cara manual.
  • Lalawanan tina 12KΩ 0,5w (R1) sareng résistansi sanésna 100Ω 0,5w (R2).
  • Coil coil sareng ferrit (L).
  • Tab sambel pikeun nyambungkeun kaluaran (S) sareng input (E).
  • Besi solder timah (upami anjeun henteu badé nganggo papan roti).
  • Jalur kawat.

nu ngeunaan jeung susunan

Kalayan sadayana ieu, anjeun kedah ngahasilkeun ieu di handap sirkuit listrik:

sirkuit régulator

Sakali sagalana disambungkeun, hasilna éta kedahna sapertos kieu:

Sareng fungsina anjeun kedah kéngingkeun hasil ieu:

Palaksanaan sareng Arduino

Potret layar tina Arduino IDE

Ayeuna upami anjeun hoyong simpen komponén y nganggo arduino pikeun ngalakukeun dimmer, maka anjeun ogé tiasa ngalakukeun éta sacara saderhana. Nyatana, aranjeunna ngajual Modul dimming LED pikeun AC nepi ka 240V sapertos kieu, supados langkung gampang pikeun anjeun. Konfigurasi na saderhana ...

Aya ogé proyék-proyék saderhana pikeun ngatur intensitas DC LEDs, sanaos sanés anu urang milari didieu ...

Para jadikan urang surem, atanapi surem, sareng Arduino, anjeun tiasa ngalakukeun éta dina sababaraha cara. Anjeun bahkan tiasa nganggo seueur elemen tina skéma anu sateuacanna pikeun nyiptakeun proyék ieu:

Anjeun tiasa make modul a:

Anjeun bahkan tiasa nganggo Modul WiFi pikeun nyiptakeun lampu pinter ...

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta kemungkinan aranjeunna lumayan seueur ...

Inpormasi lengkep - Tangtu Arduino gratis


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.