Pariksa transistor: dipedar saléngkah-saléngkah

IRFZ44N

Sababaraha waktos ka pengker kami nyebarkeun tutorial ngeunaan kumaha anjeun tiasa cék kapasitor. Ayeuna giliran anu sanés komponén éléktronik penting, kumaha ieu. Di dieu anjeun tiasa ningali kumaha parios transistor dipedar pisan saderhana sareng step by step, sareng anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan alat sakumaha konvensional sakumaha multimeter.

nu transistor umum dianggo dina seueur sirkuit éléktronik sareng listrik pikeun kontrol sareng alat padet ieu. Kusabab kitu, ku sabab seringna aranjeunna, pastina anjeun bakal mendakan kasus-kasus anu anjeun kedah parios ...

Naon anu Abdi peryogi?

kumaha milih multimeter, kumaha cara nganggona

Upami anjeun parantos gaduh multimeter alus, atanapi multimeter, éta sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun nguji transistor anjeun. Leres, ieu Multimeter éta kedah ngagaduhan fungsi pikeun nguji transistor. Seueur multimeter digital ayeuna gaduh fitur ieu, bahkan anu murah. Kalayan éta anjeun tiasa ngukur transistor bipolar NPN atanapi PNP pikeun nangtoskeun naha éta cacat.

Upami éta hal anjeun, anjeun ngan ukur kedah ngalebetkeun tilu pin transistor dina stop kontak multimeter anu dituduhkeun pikeunna, sareng pasang pamilih dina posisi hFE pikeun ngukur kauntungan. Janten anjeun tiasa kéngingkeun bacaan sareng mariksa datasheet upami éta saluyu sareng naon anu kedah dipasihkeun.

Léngkah-léngkah pikeun mariksa transistor bipolar

kumaha milih multimeter

Hanjakalna, henteu sadayana multimeter ngagaduhan fitur saderhana éta, sareng ka uji coba ku cara anu langkung manual kalayan multimeter naon waé anjeun bakal kedah ngalakukeun éta bénten, sareng fungsi uji «Diode».

  1. Hal anu kahiji nyaéta miceun transistor tina sirkuit pikeun kéngingkeun bacaan anu langkung saé. Upami éta komponén henteu acan solder, anjeun tiasa nyimpen léngkah ieu.
  2. nguji Basis ka Embit:
    1. Sambungkeun kalungguhan positip (beureum) tina multimeter kana dasar (B) transistor, sareng négatip (hideung) nuju kana émitor (E) transistor.
    2. Upami éta transistor NPN dina kaayaan anu saé, méter kedah nunjukkeun turunna tegangan antara 0.45V sareng 0.9V.
    3. Dina kasus PNP, inisial OL (Over Limit) kedah ditingali dina layar.
  3. nguji Basis ka Kolektor:
    1. Sambungkeun kalungguhan positip tina multimeter kana dasar (B), sareng kalungguhan négatip kana kolektor (C) transistor.
    2. Upami éta NPN dina kaayaan anu saé, éta bakal nunjukkeun turunna tegangan antara 0.45v sareng 0.9V.
    3. Upami janten PNP, maka OL bakal némbongan deui.
  4. nguji Embit ka Base:
    1. Sambungkeun kawat positip kana émitter (E) sareng kawat négatip kana dasar (B).
    2. Upami éta NPN dina kaayaan sampurna éta bakal nunjukkeun OL dina waktos ieu.
    3. Dina kasus PNP, serelek 0.45v sareng 0.9V bakal ditingalikeun.
  5. nguji Kolektor kana Base:
    1. Sambungkeun positip multimeter kana kolektor (C) sareng négatip kana dasar (B) transistor.
    2. Upami éta NPN, éta kedah némbongan dina layar OL pikeun nunjukkeun yén henteu kunanaon.
    3. Dina hal PNP, serelekna kedahna deui 0.45V sareng 0.9V upami henteu kunanaon.
  6. nguji Kolektor ka Emitter:
    1. Sambungkeun kawat beureum ka kolektor (C) sareng kawat hideung kana émitter (E).
    2. Naha éta NPN atanapi PNP dina kaayaan sampurna, éta bakal nembongkeun OL dina layar.
    3. Upami anjeun ngabalikeun kabel, anu positip dina émitter sareng anu négatip dina kolektor, boh di PNP atanapi NPN, éta ogé kedah maca OL.

Naon waé pangukuran béda tina éta, upami dilakukeun leres, bakal nunjukkeun yén transistor goréng. Anjeun ogé kedah tumut kana hal anu sanés, sareng éta tés ieu ngan ukur mendakan upami transistor ngagaduhan sirkuit pondok atanapi aranjeunna kabuka, tapi henteu masalah sanés. Ku alatan éta, sanajan éta ngalirkeun aranjeunna, transistor mungkin gaduh sababaraha masalah sanés anu nyegah operasi anu leres.

transistor FET

Dina kasus janten transistor FET, sareng sanés anu bipolar, maka anjeun kedah nuturkeun léngkah-léngkah ieu nganggo multimeter digital atanapi analog anjeun:

  1. Pasang multimeter anjeun dina fungsi uji dioda, sapertos sateuacanna. Teras pasang probe hideung (-) dina terminal Drain, sareng probe beureum (+) dina terminal Source. Hasilna kedahna maca 513mv atanapi anu sami, gumantung kana jinis FET. Upami bacaan henteu diala, éta bakal kabuka sareng upami lemah pisan éta bakal dikurilingan.
  2. Tanpa ngaleupaskeun ujung hideung tina solokan, tempatkeun ujung beureum dina terminal Gerbang. Ayeuna tés henteu kedah mulang maca deui. Upami nunjukkeun hasil dina layar, maka bakal aya bocor atanapi sirkuit pondok.
  3. Pasang ujungna dina cai mancur, sareng anu hideung bakal tetep dina solokan. Ieu bakal nguji simpang-Sumber simpang ku ngaktipkeunana sareng kéngingkeun bacaan anu kirang langkung sakitar 0.82v. Pikeun nganonaktipkeun transistor, tilu terminal na (DGS) kedahna pondok-sirkuit, sareng éta bakal balik tina kaayaan kana kaayaan nganggur.

Kalayan ieu, anjeun tiasa nyobian transistor tipe FET, sapertos MOSFETs. Émut gaduh ciri téknis atanapi datasheets ieu pikeun terang naha nilai anu anjeun pikagaduh cekap, sabab éta beda-beda numutkeun jinis transistor ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.