Kumaha carana ngadamel detéktor bohong sareng Arduino

conto detektor bohong akhir

Neruskeun usulan pikeun nyiptakeun proyek anjeun nyalira, waktos ieu kuring hoyong nunjukkeun kumaha carana nyiptakeun detéktor bohong anu pikaresepeun Kalayan ninggalkeun sémah anjeun kalayan sungutna kabuka berkat operasina anu saé. Sakumaha judul tina tulisan ieu nyatakeun, waktos ieu urang bakal nganggo dewan Arduino saderhana anu bakal dijantenkeun pengendali pikeun sakumna proyek.

Dina proyék ieu, salian ti diajar kumaha jinis detéktor ieu dianggo sacara jero, hal anu masih pikaresepeun, bakal ngabantosan urang pikeun terang kumaha awak urang jalan sareng réspon anu béda anu tiasa dipasihkeun gumantung kana kaayaan dimana anjeun mendakan diri anjeun atanapi, di sisi anu sanésna, émosi anu anjeun sangsara gumantung kana patarosan anu aranjeunna tiasa naroskeun ka anjeun.

Kumaha jalanna detéktor bohong

Sateuacan anjeun ngamimitian ngawangun detéktor bohong anjeun, langkung saé anjeun ngartos kumaha jalanna. Hatur nuhun kana ieu, pastina bakal langkung gampang pikeun anjeun pikeun ngartos naha hardwarena disambungkeun ku cara anu khusus sareng khususna naha kode sumber anu ngajantenkeun sadayana tiasa leres leres diprogram ku cara éta. Maka bakal datang bagian kustomisasi anu anjeun pasti bakal hoyong nyobian adaptasi sareng ngarobih proyek pikeun sagala kabutuhan anu anjeun peryogikeun.

Gagasan anu dumasarkeun proyék ieu nyaéta nyayogikeun cara pikeun ngahontal ngukur bedana dina wanda masing-masing jalma. Salah sahiji kaistiméwaan tina detéktor bohong sareng anu didasarkeun dumasarkeunana nyaéta kulit ngarobah konduktivitas gumantung kana seueur nagara kumaha tiasa janten wanda urang dina waktos anu tangtu.

Bedana dina konduktivitas kulit urang ieu disebut kagiatan Éléktrodermal. (Aya seueur inpormasi ngeunaan éta dina internét). Hatur nuhun kana pasipatan ieu kulit urang bakal nyobian, kalayan bantuan Arduino sareng parangkat lunak khusus, pikeun ningali sadaya parobihan ieu anu lumangsung dina konduktivitas kulit gumantung kana wanda urang ngalangkungan panggunaan grafik.

Pikeun ngamimitian damel sareng detéktor bohong anu anéh, sabab biasana urang tingali dina tés anu sanés, urang tiasa ngamimitian ku linggih subjek naon waé di payuneun perangkat kami, sambungkeun sensor sareng ngajawab patarosan anu gampang sapertos 'sakumaha anu disebatna?'atanapi'dimana bumi anjeun?'. Patarosan ieu aranjeunna bakal janten dasar pikeun terang kaayaan pikiran tina poko anu urang hoyong naroskeun. Engké urang tiasa naroskeun patarosan anu sanés pikeun mendakan naha aranjeunna bohong atanapi henteu sabab tiasa gugup, anu bakal ngahasilkeun parobihan dasar.

ArduinoNano

Daptar bagian anu urang peryogi pikeun ngawangun detéktor bohong urang

Pikeun ngalaksanakeun sadaya proyék ieu urang kedah nganggo mikrokontroler pikeun ngadeteksi bédana sareng ngirim data kana komputer. Dina gilirannana, pikeun komputer urang nampi data tina mikrokontroler ieu, éta kedah dilengkepan chip komunikasi sérial anu nyababkeun urang kana kacindekan yén, salaku conto, Arduino Mini atanapi Adafruit dina vérsi anu langkung mirah na henteu jalan. Titik ieu penting pikeun ngalaksanakeun proyék ieu, janten, tibatan Arduino Nano sakumaha anu bakal kami anggo, urang gaduh jinis mikrokontroler anu sanés di bumi, urang tiasa nganggo éta salami éta ngagaduhan chip komunikasi sérial terpadu.

Komponén éléktronik perlu

Bahan anu diperyogikeun

Pakakas diperyogikeun

  • Teu aya produk anu kapendak.
  • Teu aya produk anu kapendak.
  • cutter

kabel pikeun detéktor bohong

Kami ngamimitian ngawangun detéktor bohong ku cara masang proyék sadayana

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar anu aya di luhur garis ieu, kabel sadaya proyék langkung gampang tibatan anu anjeun tiasa bayangkeun kumargi dasarna anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun genep léngkah saderhana:

  • Sambungkeun kabel, bageur ku panjangna, kana pin analog Arduino
  • Sambungkeun résistor ka Ground sareng kawat anu sateuacanna urang sambungkeun kana pin analog Arduino
  • Sambungkeun kawat anu cukup panjang kana pin Arduino 5 volt
  • Sambungkeun anoda (leg panjang led) tina héjo ngarah kana pin 2 sareng katoda (leg pondok) kana taneuh
  • Sambungkeun anoda jeruk ngarah kana pin 3 sareng katoda kana taneuh
  • Sambungkeun anoda tina warna beureum ngarah ka pin 4 sareng katoda kana taneuh.

Ieu sadayana kabel anu anjeun kedah sambungkeun. Sacara prinsip, éta cekap ngagaduhan sapertos kieu sareng ayana dina sababaraha permukaan supados teu aya anu bergerak. Urang tiasa nutupan sadayana ieu engké sareng masihan pandangan anu langkung pikaresepeun.

tipena béda grafik

Ayeuna waktuna pikeun ngembangkeun sareng masang sadaya perangkat lunak kana detéktor bohong urang

Sateuacan bahkan ngamimitian ngembangkeun naon-naon, urang kedah jelas yén, pikeun program boh pikeun nyusun sadayana proyek kami bakal nganggo versi panganyarna tina Arduino IDE. Kami bakal nganggo vérsi ieu kusabab, dina rilis pangénggalna, monitor parantos terpadu anu ngamungkinkeun urang ningali data anu ditampi ku cara anu visual pisan ku grafik sacara real waktos tibatan nganggo monitor sérial, dimana inpormasi ieu muncul dina pormat téks.

Pikeun ngajalankeun monitor ieu kami ngan ukur kedah muka Arduino IDE, buka menu parabot sareng éta kedah ayana di handapeun monitor séri. Sakali kami parantos ngonfigurasi ieu, anjeun kedah ngaunduh file anu kuring tinggalkeun anjeun di handapeun garis ieu, buka sareng unggah éta disusun kana papan anjeun.

 

 

sambungan kabel kana velcro ramo

Kami ngadamel klip anu tiasa dijalankeun dina ramo subjek pikeun diuji

Sakali kami gaduh proyék sacara praktis réngsé, waktuna pikeun léngkah anu sanés na jiptakeun klip-klip anu bakal tanggel waler pikeun ngadeteksi konduktivitas anu ditepikeun ku kulit urang dina waktos anu khusus.

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar anu sumebar di pos anu sami ieu, ideu ngalangkungan iteuk strip foil aluminium ka handapeun strip velcro. Ieu kedah dilakukeun dina dua potongan velcro anu bade kami anggo.

Sakali kami parantos nyiapkeun strip, sareng anjeun tiasa tingali dina gambar anu aya di luhur garis ieu, parantos waktosna sambung kana aluminium foil kabel anu kami sambungkeun kana pin analog tina Arduino. Urang kedah ngalakukeun léngkah ieu, persis dina cara anu sami, kalayan potongan velcro anu sanés sareng kabel anu urang sambungkeun kana pin Arduino ayeuna, kana pin 5 volt. Pastikeun sambungan na kuat sareng moal pegatkeun ngan ku cara mindahkeun velcro sakedik.

kotak conto pikeun detéktor bohong

Pabrik kotak pikeun nyimpen sadaya perangkat keras urang

Dina hal ieu kami bakal bet ngadamel semacam kotak pikeun nyimpen sadaya komponén tina detéktor bohong urang dina cara anu rudimentary tapi cukup épéktip. Idéna nyaéta nyieun kompartemen leutik pikeun nyimpen cincin velcro. Ieu, dina gilirannana, kedah ngandung tilu liang alit supados LED tiasa ditingali.

Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun, bahan anu bakal kami anggo pikeun ngadamel kotak sapertos kieu nyaéta karton anu muncul dina daptar bahan anu diperyogikeun. Tina karton anu dipimilik, urang bakal motong dua sagi opat 15 x 3 séntiméter, sagi opat 15 x 5 séntiméter, tilu sagi opat 4 x 3 séntiméter, sagi opat 9 x 5 séntiméter sareng sagi opat 6 x 5 séntiméter.

Sakali sadaya persegi panjang parantos diteukteuk, urang bakal nyandak anu 15 x 5 cm anu bakal dijantenkeun dasarna. Dua 15 x 3 sareng dua 5 x 3 sagi opat bakal ditempelkeun kana sisi dasarna. Ayeuna waktuna pikeun nempelkeun sagi opat 5 x 3 ka dasar dina 6 séntiméter ti gigir.

Dina titik ieu anjeun kedah gaduh sagi opat anu dibagi kana dua sisi, hiji kalayan panjang 6 séntiméter sareng anu sanésna panjangna 9 séntiméter.. Sisi kalayan panjang 6 séntiméter nyaéta tempat urang badé nempatkeun éléktronika sedengkeun, di sisi anu sanésna, éta tempat bantalan ramo bakal disimpen.

Dina titik ieu kami ngan kedah motong 3 liang, ukuran LEDs, dina sagi opat 6 x 5 cm, gluing éta gigir 6 cm. Éta bakal diantep waé nempel, nganggo pita perekat, sisi pondok tina sagi opat 9 x 5 cm di sisi anu paling jauh ti sisi 9 cm. Léngkah terakhir ieu bakal dijantenkeun salaku jinis tutup anu bakal ngalih ka luhur sareng ka handap pikeun nyimpen sareng nembongkeun bantalan ramo..

Sakali kami parantos masang sadaya komponén dina kotak, upami sadayana parantos lancar, urang kedah gaduh detéktor bohong alit sateuacan urang. Sakumaha anjeun panginten panginten, sanaos operasina saderhana pisan, kaleresan éta henteu pas pisan saprak na kaseueuran detéktor bohong profesional ngagaduhan sajumlah sensor, sapertos monitor detak jantung, pikeun mastikeun kalayan langkung pasti upami subjek ngabohong atanapi henteu.

Inpo leuwih: paréntah


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.