Coral Dev Board: kompetisi pikeun Raspberry Pi, tapi fokus kana AI

Déwan Dev Karang

Déwan Dev Karang

Nalika urang nyarioskeun perkawis komputer, sadayana panginten laptop atanapi komputer méja. Kami biasana henteu ngaraoskeun 10 ″ mini-laptop atanapi, anu paling urang nyarioskeun dina HWLibre, papan sapertos Raspberri Pi atanapi Arduino. Papan-papan ieu, anu bungkus dasarna teu aya anu sanés, janten uteuk pikeun naon waé, sapertos pusat multimédia, a spedometer atawa kaméra nenjo. Tapi kumaha upami urang peryogi "langkung uteuk"? Sigana mah ieu anu dipikirkeun Google nalika ngaluncurkeun Déwan Dev Karang.

Naon gunana dewan anyar upami pasar ieu didominasi ku Raspberry Pi sareng Arduino? Langkung ti anu urang tiasa pikirkeun ti mimiti. Papan dinten ieu ditujukeun pikeun dianggo dina alat anu tugasna umum. Diantara tugas ieu urang tiasa ngajalankeun sistem operasi, asalkan henteu beurat pisan. Sistem operasi, anu kuring anggap mangrupikeun hal anu paling rumit anu tiasa dilakukeun dewan anu aya, tiasa rumit, tapi éta henteu nanaon dibandingkeun AI. Déwan Dev Coral Éta parantos diciptakeun dina kapinteran Ponggawa, Sangkan pamekar tiasa ngalaksanakeun proyekna dina bidang ieu.

Spesifikasi téknis Coral Dev Board

Ngan ukur ningali ningali Coral Dev Board sanés "Google Raspberry." Kunaon Kusabab kipas bawaan atra pikeun ngahindaran teuing. Salaku tambahan kana komponén ieu, anu pangbadagna dugi ka ayeuna, urang gaduh:

Modél Tepi TPU

  • CPU: NXP i.MX 8M SOC (quad Cortex-A53, Cortex-M4F).
  • GPU: GC7000 Lite Graphics terpadu.
  • Akselerator ML: kopérésor Google Edge TPU.
  • RAM: 1GB LPDDR4.
  • Memori Flash: 8GB eMMC.
  • Sambungan nirkabel: Wi-Fi 2 × 2 MIMO (802.11b / g / n / ac 2.4 / 5GHz) Bluetooth 4.1.
  • Ukuran: 48mm x 40mm x 5mm.

Baseboard

  • Slot kartu MicroSD.
  • USB (2 palabuhan): Type-C OTG Type-C power Type-A 3.0 host Micro-B serial console.
  • LAN: port Gigabit Ethernet.
  • Audio: jack 3.5mm sareng mikropon digital PDM (x2).
  • Pidéo: HDMI 2.0a.
  • GPIOs: 3.3 V kakuatan rel 40 - 255 ohm impedansi anu tiasa diprogram ~ 82 mA arus maksimum.
  • Catu daya: 5V DC (USB Type-C)
  • Ukuran: 88mm x 60mm x 24mm

Alesan pikeun harga na

Baseboard Karang

Baseboard Karang

Jigana harga na pantes bagian khusus, sanaos pondok. Ayeuna, upami urang angkat ka Amazon kami mendakan Buah prambus Pi Modél B + 3 kirang ti € 40. Coral Dev Board teu acan sayogi di toko sanés, éta ngan ukur sayogi di toko resmi anjeunjeung hargana $ 149.99, sakitar € 133 ngarobih. Alesanna saderhana: Dewan Coral Dev henteu maén dina liga anu sami sareng Raspberry atanapi Arduino. Upami urang tingali kana RAM, sababaraha palabuhan, jst, urang panginten panginten kitu, tapi dewan énggal Google ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun ku pangembang pikeun ngagunakeunana pikeun proyék-proyék Artifisial sareng ML (Pembelajaran Mesin).

Bédana antara naon anu tiasa urang lakukeun antara Karang sareng pelat sanésna nyaéta Coral ningali ka hareup, sedengkeun pelat anu urang sadayana terang aya ayeuna. Di pikahareupeun éta bakal aya alat IoT (internét hal) di sadaya pelosok bumi urang sareng di luar éta sareng ieu paranti bakalan diajar kabiasaan urang pikeun ngabantosan urang ngadamel tugas naon waé langkung gancang, éfisién sareng gampang. Pondokna, ngajantenkeun hirup langkung raoseun.

Kalayan sistem operasi Mendel, dumasarkeun kana Debian

Salah sahiji hal anu positip tina déwan ieu nyaéta henteu kedah ngamimitian proyek ti mimiti. "Coral Developer Board" (éta "Dev Board") kalebet dukungan pikeun TensorFlow Lite, Modél anu tiasa disusun dijalankeun dina Coral Dev Board. Dewan ngagaduhan sistem operasi anu dipasang, sareng ieu mangrupikeun kaunggulan pikeun kuring. Sistem operasi anu kalebet nyaéta Mendel, sistem operasi anu berbasis di Debian. Upami Debian henteu mirip sareng anjeun, pastina Ubuntu bakal disada sapertos anjeun, salah sahiji vérsi Linux anu paling kawéntar anu dumasar kana éta Debian anu pikeun sabagian henteu dipikaterang.

Éta kalebet sistem operasi anu dumasar kana Debian hartosna éta anjeun bakal tiasa ngagunakeun sadaya (atanapi ampir sadayana) alat anu sayogi pikeun Linux. Nyatana Ubuntu mangrupikeun sistem operasi anu paling populer di kalangan pamekar sareng sagala hal anu tiasa dilakukeun ku Ubuntu tiasa dilakukeun ku Mendel. Salaku pangguna Linux, kuring ampir tiasa mastikeun yén diantara sababaraha bédana pangguna Mendel bakal mendakan mangrupikeun panganteur pangguna sareng dimana unggal klik kedah dilakukeun.

Coral USB Accelerator: otak anu nyambung ku USB

Akselerator USB Karang

Akselerator USB Karang

Dina waktos anu sami sareng Déwan Dev, Google ogé parantos ngaluncurkeun Akselerator USB Karang. Jigana harga na ngajelaskeun sakedik bédana harga antara Coral Dev Board sareng Raspberry Pi atanapi Arduino. The USB Akselerator hargana $ 74.99 sareng di jerona ngagaduhan anu paling penting tina Déwan Dev, nyaéta, anu tiasa urang sebut uteuk anu bakal ngamungkinkeun urang nyiptakeun proyék Kecerdasan Buatan sareng Mesin Pembelajaran. Upami urang nambihan ampir € 66 yén Raspberry Pi hargana € 40, urang bakal ngagaduhan € 100, sakitar € 30 kirang ti biaya dewan lengkep. Tangtosna, urang kedah émut yén ku € 30 éta urang bakal parantos dipasang piring. Tina sudut pandang ieu sareng ngémutan jaminan yén dirumuskeun ku Google, hargana aya di tingkat pasar atanapi sakedik langkung luhur.

Ditujukeun pikeun pamekar

Sakumaha namina namina, Coral Dev Board sareng USB Accelerator parantos didamel ku pangembang dina émutan. Pamaké normal henteu peryogi bagian-bagian tina "uteuk" anu ngamungkinkeun urang ngaéksekusi proyék Kecerdasan Buatan atanapi Mesin Pembelajaran. Kuring ngajelaskeun ieu kusabab urang henteu kedah kabawa ku konsumerisme sareng mésér piring anu urang bakal runtah upami anu urang pikahoyong nyaéta nyiptakeun pusat multimedia atanapi spedométer. Nyatana, kuring sorangan nganggap mésér Raspberri Pi kanggo pusat multimédia kuring sorangan, tapi sakedik deui, kuring mésér kotak set-top nganggo Android TV, anu nawiskeun kuring sadayana anu diperyogikeun sareng seueur deui.

Di sisi anu sanésna, sareng sapertos sésa pelat tina jinis ieu, éta kedah diperhatoskeun henteu kalebet kotak naon waé pikeun nempatkeunana, janten urang kedah damel sareng papan leupas, nyiptakeun kotak kanggona, ngantosan saha anu ngical aksesoris atanapi set anu kalebet sababaraha jinis dukungan, catu daya, sareng sajabana, sapertos anu Raspberry Pi.

Kumaha saur anjeun ngeunaan Coral Dev Board sareng lanceukna USB akselerator?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol