3 proyék sareng RGB Led sareng Arduino

Rgb sareng Arduino ngarah lampu kubus

Salah sahiji proyek munggaran anu pangguna anu ngamimitian dina dunya éléktronika diajar nyaéta damel sareng lampu sareng khususna sareng LED. Kurva diajar unsur ieu gampang pisan sareng dina sababaraha menit urang tiasa ngahontal hal-hal hébat sapertos lampu pinter, sinyal lampu atanapi elemen verifikasi pikeun proyék anu langkung ageung.

Nanging, akhir-akhir ieu, pangguna diajar diajar ngagunakeun RGB LEDs, variasi anu parantos kasohor pisan jeung pohara kapaké pikeun loba proyék. Tapi Anu mana? Naon proyék paling populér anu tiasa urang jieun ku dioda RGB Led anyar?

Naon ari RGB Led?

LED mangrupikeun dioda anu ngaluarkeun cahaya. Alat anu murah sareng gampang dianggo nganggo papan éléktronik sanés tanpa éta. Fungsi utamina nyaéta énergi rendah anu dikonsumsi sareng sababaraha ragam anu kami mendakan LED. Janten, henteu sapertos bohlam tradisional anu nyinaran urang, LED ngamungkinkeun urang ngagunakeun éta dina alat anu béda sareng bahkan nyiptakeun bentuk sanés anu jauh tina bentuk bohlam tradisional. Jam mangpaat LED ogé jauh langkung luhur tibatan alat sanés. Janten, salaku bohlam lampu, dioda jinis ieu nawiskeun langkung jam cahaya tibatan bohlam lampu tradisional; Salaku bagian tina layar, piksel LED nawiskeun langkung seueur kahirupan tibatan piksel normal; Sareng kitu sareng alat anu béda anu ngagunakeun téknologi.

Tulisan anu aya hubunganana:
Alat éléktronik

Tapi dina hal ieu urang badé nyarioskeun perkawis lampu RGB, lampu anu beuki populér. Alesan pikeun kasuksésan ieu kusabab kamungkinan aranjeunna nawiskeun di luhur lampu normal. Dioda LED ngan ukur nawiskeun hiji warna lampu, hal anu urang moal tiasa robih kana alat kecuali urang ngaganti dioda. Dioda RGB Led ngaluarkeun lampu dina tilu warna: Beureum (Beureum), Héjo (Héjo) sareng Biru (Biru) sareng kombinasianaKalayan kecap séjén, éta tiasa ngarobih warna pikeun karesep urang tanpa kedah ngarobih dioda. Kasuksésan lampu RGB LED dumasarkeun kana kamungkinan ngarobah warna lampu tanpa ngaganti diode, hal anu praktis pisan pikeun anu peryogi ngan ukur pemrograman.

Teu aya watesna Led RGB Cube

Proyék ieu diwangun ku nyiptakeun kubus warna anu tiasa robih sesuai sareng waktos anu urang gaduh atanapi ngan saukur unggal sababaraha detik. Infinite Led RGB Cube nyaéta kubus cahaya, anu tiasa dianggo salaku lampu dioda. Hasil ahirna bakal janten gabungan tina dioda led rgb sareng Arduino.

Pikeun pangwangunanana anjeun peryogi 512 dioda RGB Led, 6 kristal, mikrokontroler anu panginten tiasa janten Arduino UNO, kabel atanapi batré pikeun ngawasa dioda sareng pangkalan anu ngadukung sadayana struktur. Sakali urang ngagaduhan ieu, urang kedah ngahijikeun sadayana dioda supados tiasa ngawangun kubus atanapi ngagaduhan bentuk kubus. Rahasia ngawangun struktur ieu nyaéta ngabengkokkeun hiji pin dioda jejeg kana dioda, nyiptakeun sudut katuhu sareng pin anu sanés. Bakal aya hiji sisi kubus anu teu ngagaduhan sambungan saling, tapi aranjeunna sadayana bakal napel dina hiji dioda led RGB.

Sakali kami parantos nyiptakeun sadaya struktur, urang kedah gabung sareng pin anu tetep kana papan mikrokontroler. Dina titik ieu, urang kedah nunjukkeun yén sisi kubus ieu kedah ngagaduhan 8 x 8 dioda, nyiptakeun kubus 8 x 8 x 8 RGB LED. Janten, urang gabungkeun pin tina dioda anu leupas tina kubus kana papan sareng ngenalkeun program pikeun anu ngahurungkeun kubus dioda sacara progresif sareng ku sababaraha warna. Sakali sadayana dirakit, urang kedah nganggo kristal pikeun nyiptakeun jinis guci anu ngajaga sareng nutupan dioda, dasarna bakal ngadukung henteu ngan ukur kubus dioda tapi ogé guci anu parantos urang ciptakeun. Pangwangunan Infinity Led RGB Cube ieu gampang pisan tapi gampangna kustomisasi na. Masih, di Parentah Anjeun bakal mendakan pituduh léngkah-léngkah pikeun pangwangunanna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngadamel kontroler MIDI anjeun nyalira ku Arduino

Gampang LED RGB Sign

Asup sareng rgb dipimpin sareng Arduino

Proyék ieu langkung dikenal sareng langkung manpaat tapi ogé langkung sesah ngawangun tibatan proyék samemehna. Gampang LED RGB Sign mangrupikeun tanda inpormasi anu diwangun ku dioda sareng Arduino. Proyék ieu peryogi 510 RGB LED atanapi urang tiasa ngarobih ieu pikeun strip anu sami tipena. Ideu na nyaéta ngawangun sagi opat tina 10 x 51 LEDs. Kami ogé peryogi 3 lambar akrilik anu bakalan janten pangrojong sareng pelindung pikeun Easy LED RGB Sign anu urang jiptakeun. 510 dioda LED RGB, kabel pikeun ngalakukeun kabel, papan mikrokontroler sapertos Arduino UNO sareng batré pikeun ngawasa dioda sareng ogé papan Arduino.

Mimiti urang kedah nyiptakeun struktur sareng nempatkeun dioda dina éta. Urang tiasa ngalakukeun sakumaha anu dipikahoyong tapi trik anu saé pikeun ngagunakeun salah sahiji lambar akrilik salaku dukungan lampu LED, sabab transparan, éta moal ngaapresiasi dina hasil akhir. Kalayan kabel ipis urang kedah nambihan dioda sareng sambungkeun kana mikrokontroler. Sakali sadayana dipasang, urang sambungkeun mikrokontroler ka batréna sareng di jerona urang ngenalkeun program anu dipikahoyong. Program bakal ngalakukeun fungsi ieu:

  • Hurungkeun LED tangtu.
  • Masing-masing dioda ieu bakal ngagaduhan warna anu tangtu.

Hasilna bakal nyiptakeun huruf, simbol atanapi sinyal anu tiasa urang anggo dina kaayaan anu tangtu. Gampang LED RGB Sign mangrupikeun proyék anu pikaresepeun sabab éta manpaat pisan, sabab éta ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun tanda-tanda cahayana anu urang hoyong. Kami gaduh langkung seueur inpormasi ngeunaan pangwangunan na di gudang Instructables. Tapi éta sanés proyék anu ditutup sareng Urang tiasa ngarobih jumlah dioda atanapi langsung ngarobih program anu ngaéksekusi lampu dioda supados tiasa dianggo bénten. Kakuatan naék nalika urang ngagabungkeun tanda RGB LED ieu sareng Arduino, tiasa nyiptakeun tanda pinter atanapi anu aya hubunganana sareng komputer sapertos tanda-tanda propésional.

Dipingpin RGB Piksel Méja méja

Méja sareng dioda RGB Led sareng Arduino

Led RGB Pixel Touch Table mangrupikeun proyék pikaresepeun anu ngarobah dioda kana tabel kaulinan saderhana. Proyék ieu langkung sesah tibatan proyék-proyék anu saacanna tapi pangwangunanna saderhana pisan. Dina hal ieu kami bakal ngagabungkeun langkung seueur ti RGB sareng Arduino LEDs, sabab kami ogé bakal nganggo sensor touch atanapi sensor IR. Pikeun ieu urang peryogi bahan-bahan ieu:

  • Méja kalayan permukaan transparan.
  • Matriks tina 10 x 16 RGB LEDs.
  • Asép Sunandar Sunarya 10 x 16 sensor touch IR.
  • Kartu SD atanapi MicroSD pikeun nyimpen data.
  • Modul Bluetooth.
  • Dewan Arduino.
  • Spéker anu pinter sareng sambungan Bluetooth.

Dina hal ieu urang kedah nyiptakeun titik atanapi "konci" anu ngawangun simpang sénsor touch sareng dioda sareng éta bakal janten kontrol anu bakal kami pencét nalika maén sareng méja kami. Ku cara sapertos unggal titik tiasa ngaluarkeun inpormasi upami urang némpél panel sareng éta tiasa ngaluarkeun lampu. A) Leres, Urang tiasa maénkeun méja tetris ieu, kaulinan mémori visual, oray klasik, ping-pong atanapi ngadamel lokét saderhana. Dina total urang bakal ngagaduhan 160 titik anu tiasa urang nempatkeun dina bentuk matrix 10 x 16.

Urang bakal nempatkeun matriks ieu handapeun gelas méja. Gelas méja kedah diganti ku permukaan anu langkung lemes sapertos plastik akrilik. Ieu dilakukeun dina urutan éta sénsor tiasa dianggo nalika urang mencét.

Ayeuna, dipasang sadayana, urang kedah ngadamel program anu tiasa dianggo sareng ngaéksekusi ku matriks ieu. Urang tiasa nganggo kaulinan sapertos tetris atanapi ngan saukur kaulinan Palasik "Simon". Urang lebetkeun kana papan microcontroller sareng urang sambungkeun kana matrix. Urang tiasa tambahkeun sora kana proyék ieu hatur nuhun kana spiker Bluetooth anu tiasa urang sambungkeun kana sénsor Bluetooth anu ngagaduhan papan mikrokontroler.

Ieu mangrupikeun ringkesan tina proyék Led RGB Pixel Touch Table tapi panduan na henteu sagampang katingalina. Nyiptakeun simpul peryogi skéma sareng nyiptakeun node alit, kalayan parangkat lunak game hal anu sami kajadian. Di dieu urang ngan ukur hoyong ngobrolkeun ideu utama sareng naon anu tiasa dihasilkeun. Tapi anjeun gaduh pituduh anu lengkep pikeun pangwangunan na di link ieu.

Proyék naon anu pantes dibina?

Kami parantos nyarioskeun tilu proyék nganggo RGB LEDs anu gampang diwangun sareng murah. Sanaos seueur anjeun parantos ningali yén kami nganggo jumlah anu seueur dioda, urang kedah nyebatkeun yén harga anu énggal ieu murah pisan, saengang pisan jumlah dioda sapertos kitu ngan ukur gaduh biaya sababaraha euro. Sadaya proyék ngagaduhan kakhususan sareng daya tarikna. Sorangan Kuring nyarankeun ngalakukeun sadaya proyék. Mimiti anjeunna bakal ngawangun kubus lampu; engké anjeunna bakal ngawangun tanda anu bercahya sareng akhirna anjeunna bakal ngawangun méja permainan. Urutan parantosan penting nalika urang angkat tina proyék saderhana kana proyék anu langkung sesah. Bisi wae, saatos ngawangun tilu proyék ieu hasilna bakal sami: urang bakal ngawasaan panggunaan dioda ieu. Sareng ka anjeun Proyék naon anu anjeun paling resep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.