Diwo, portal pikeun tukang ngadamel Spanyol

Diwo

Kamari aya acara resmi perusahaan Bq Readers, perusahaan asal Spanyol anu saeutik-saeutik ngahususkeun dina dunya Free Hardware. Léngkah ageung terakhir tina Bq nyaéta presentasi resmi Diwo, a Halaman wéb Bq anu bakal tanggung jawab henteu ngan ukur pikeun ngumpulkeun berita anu aya hubunganana sareng Free Hardware tapi ogé ngajelaskeun sareng ngajar komunitas pendidikan (murangkalih sareng sepuh) kumaha ngagunakeunana. Ti mimiti nyiptakeun sareng nyetak bagian urang nyalira nganggo printer 3D dugi ka ngarakit robot urang nyalira ku kit pendidikan.

Sanaos urang henteu kedah hilap kana éta Diwo mangrupikeun halaman wéb komérsial Bq, proyék éta pikaresepeun pisan sareng bakal gaduh masa depan anu saé kusabab éta henteu ngan ukur dugi ka produk Bq tapi ogé ngungkulan seueur masalah sumber terbuka anu ngamungkinkeun urang pikeun baranahan, ngarobih atanapi ngarobihna tanpa kedah ngaliwat kas cash register Bq.

Salaku tambahan, Diwo bakal konsentrasi sadayana dokuméntasi anu diperyogikeun pikeun ngadamel potongan-potongan ieu sareng tiasa ngamanipulasi éta, sadaya inpormasi ieu bakal aya dina format kreatif Commons, nyaéta, éta bakal Gratis, sapertos parangkat lunak anu bakal diungkulan, anu bakal janten Free Code.

Diwo bakal ngamajukeun Software Gratis sareng Hardware

Diwo ogé bakal nyandak parangkat lunak paling dasar sareng kumaha cara nganggona ngajantenkeun prototipe, robot sareng cetakan urang suksés, henteu paduli umur atanapi pengetahuan sateuacanna. Ieu mangrupikeun hal anu paling pikaresepeun sakumaha anu kuring tingali, ti saprak ayeuna aya seueur sareng seueur proyek anu kaluar anu aya hubunganana sareng Free Hardware, tapi aya sababaraha anu ngajelaskeun perangkat lunak anu ngatur jinis ieu pakakas ogé alternatip anu aya.

Dina aspék terakhir ieu Diwo menonjol sareng sigana bakal janten naon anu ngajantenkeunana menonjol kumargi ayeuna teu seueur deui situs wéb anu ngumpulkeun parangkat lunak sareng sababaraha anu ngalaksanakeun éta dis privatisasi sakedik-sakedik, hayu urang ngarepkeun yén Diwo henteu henteu ngalaman nasib anu sami tibatan pesaingna, sahenteuna dugi ka komunitas pendidikan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.