DXF: naon anu anjeun kedah terang ngeunaan format file ieu

DXF, ikon file

Anjeun panginten sumping kana tulisan ieu kusabab anjeun terang file dina format DXF sareng anjeun kedah terang anu langkung seueur perkawis aranjeunna, atanapi ngan saukur kusabab panasaran kusabab anjeun henteu terang aranjeunna. Dina dua kasus, kuring bakal nyobian nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan format file anu penting pisan ieu dina bidang desain.

Salaku tambahan, anjeun kedah terang yén aya seueur software cocog kalayan format ieu, sareng henteu ngan ukur AutoCAD anu tiasa nyimpen desain atanapi mukakeunana dina DXF. Nyatana, kamungkinan lumayan seueur ...

Naon DXF?

Desain CAD

DXF mangrupikeun singkatan tina basa Inggris pikeun Format Parobihan Darwing. Format file kalayan extension .dxf anu dianggo pikeun gambar atanapi desain anu dibantuan ku komputer, nyaéta pikeun CAD.

Autodesk, anu ngagaduhan sareng ngembangkeun perangkat lunak AutoCAD anu kawéntar, mangrupikeun anu nyiptakeun format ieu, khususna pikeun ngaktipkeun interoperabilitas antara file DWG anu dianggo ku parangkat lunakna sareng sésana program anu sami dina pasaran.

Anjog pikeun kahiji kalina di 1982, babarengan sareng versi mimiti AutoCAD. Sareng éta ku jalanna waktos DWGs janten langkung rumit, sareng portabilitasna ngalangkungan DXF parantos rumit. Henteu sadaya fungsi patuh DWG dipindahkeun ka DXF sareng ieu ngakibatkeun masalah kasaluyuan sareng kacocokan.

Salian ti éta, DXF didamel salaku jinis file interchange drawing janten a format universal. Ku cara kieu, modél CAD (atanapi modél 3D) tiasa disimpen sareng dianggo ku parangkat lunak sanés atanapi sabalikna. Nyaéta, sadayana tiasa ngimpor atanapi ngekspor ti atanapi kana format ieu kalayan gampang.

DXF ngagaduhan arsitektur anu sami sareng database gambar, nyimpen inpormasi dina téks polos atanapi binér pikeun ngajelaskeun tata perenah sareng sagala anu diperyogikeun pikeun ngawangun deui anu ieu.

Parangkat lunak anu cocog

FreeCAD

Aya sajajalan software aplikasi anu tiasa ngadamel file ieu dina format DXF, sababaraha ngan tiasa muka sareng mésér desainna, anu sanés ogé tiasa ngimpor / ngekspor ogé ngarobih desain.

Entre daptar software dipikanyaho yén tiasa cocog sareng DXF bakal nyorot:

  • Adobe Illustrator
  • Altium
  • ArchiCAD
  • AutoCAD
  • Blénder (nganggo skrip impor)
  • bioskop 4D
  • CorelDraw
  • DraftSight
  • FreeCAD
  • Inkscape
  • LibreCAD
  • Microsoft Office (Word, Visio)
  • Toko Cat Pro
  • SketchUp
  • padet Tepi
  • Padet

Numutkeun kana platform anu kalayan anjeun damel anjeun tiasa nganggo hiji atanapi aplikasi anu sanés. Salaku conto:

  • Android- Anjeun tiasa nganggo AutoCAD anu ogé sayogi pikeun alat sélulér sareng nampi DXF.
  • Windows- Anjeun ogé tiasa nganggo AutoCAD sareng Desain Review sareng anu sanésna, sapertos TurboCAD, CorelCAD, CorelDraw, ABViewer, Canvas X, Adobe Illustrator, jst.
  • macOS: Aya sababaraha program desain anu terkenal, salah sahijina nyaéta AutoCAD, tapi anjeun ogé ngagaduhan SolidWORKS, DraftSight, jsb.
  • Linux: salah sahiji anu paling dikenal sareng paling sering dianggo nyaéta LibreCAD, tapi anjeun ogé tiasa nganggo DraftSight, Inkscape, Blender, FreeCAD, jsb.
  • browser: pikeun muka DXF online, tanpa peryogi program, anjeun ogé tiasa ngalakukeun éta tina panyungsi favorit anjeun ti BagikeunCAD atawa ogé ProfiCAD.

Sareng tangtosna, aya alat online sareng lokal pikeun ngarobah antara format file anu béda, kalebet DXF. Kituna, anjeun tiasa ngarobih kana atanapi tina format anu sanés tanpa aya masalah. Sanaos kuring henteu ngajamin yén desainna bakal sami atanapi anu lepat ...

3D sareng percetakan DXF

Printer 3D

Upami anjeun nganggo a Printer 3D anjeun kedah terang yén aya ogé software pikeun ngarobah antara format anu béda pikaresepeun pisan. Ieu kasus pikeun dua alternatif ieu:

  • Meshlab: parangkat lunak portabel, sumber terbuka anu seueur dianggo pikeun ngolah sareng ngédit meshes 3D. Anjeun tiasa ngahasilkeun objék dina format anu sanés, sapertos OBJ, OFF, STL, PLY, 3DS, COLLADA, VRML, GTS, X3D, IDTF, U3D sareng, tangtosna, DXF. Éta sayogi pikeun Linux (boh dina bungkus Snap universal sareng AppImage pikeun distro naon waé), macOS, sareng Windows.
  • MeshMixer: mirip sareng anu samemehna, alternatif. Dina hal ieu éta ogé gratis sareng sayogi pikeun macOS sareng Windows.

DXF pikeun percetakan 3D sareng CNC

Mesin Cnc

Kalayan sumebarna 3D percetakan sareng mesin CNC Di industri, file DXF parantos penting pisan. Anjeun kedah terang yén aya sababaraha halaman wéb anu ngamungkinkeun anjeun ngaunduh file DXF kalayan desain anu tos siap dilakukeun pikeun mempermudah pangwangunan obyék. Ku cara éta, anjeun moal nyiptakeun nyalira, anu pohara ngabantosanna, utamina upami anjeun henteu terang kumaha pikeun ngatur parangkat lunak CAD.

Aya sababaraha halaman wéb anu dibayar, nyaéta, anjeun kedah mayar langganan kanggo tiasa nga-aksés desain sareng ngaunduh kalayan bébas. Anu sanésna bebas, sareng anjeun tiasa mendakan sakedik sadayana. Tina logo saderhana sahingga anjeun tiasa nyiptakeunana tina DXF anu diunduh nganggo mesin anjeun, dugi ka objék, ornamén, jati, piring, sareng sajabana.

Salaku conto, upami anjeun badé ngamimitian nguji DXF dina salah sahiji program parangkat lunak anu didaptarkeun di luhur, kuring nyarankeun anjeun ngagunakeun salah sahiji program ieu halaman wéb gratis:

Así anjeun bakal wawuh kana pormatna sareng sareng desain ieu, atanapi uji coba mesin anu anjeun parantos ngagaleuh kanggo ningali naha éta damel leres pisan ...

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.