ESP32-CAM: naon anu anjeun kedah terang ngeunaan modul ieu

ESP32-CAM

Kami parantos nyebarkeun perkawis Modul WiFi keur Arduino lain waktos, tapi waktos ieu perkawis modul na ESP32-CAM, modul WiFi ESP32 kalayan kaméra vidéo internal bawaan. Hal ieu ngamungkinkeun fungsi-fungsi anyar, sapertos panjagaan atanapi spionase jarak jauh, néwak sadaya kajadian nalika anjeun teu aya sareng ngirim ka alat naon waé pikeun rékaman atanapi tiasa ningali in-situ.

Ampir sadayana nyarios modul WiFi anu parantos kami bahas, bakal sah pikeun anu ieu, ngan éta ngagaduhan sababaraha kaanehan leutik salian ti kaméra terpadu. Tapi sadayana anu anjeun kedah terang kami badé nunjukkeun ka anjeun dina pituduh ieu ...

Naon ESP32-CAM?

El ESP32-CAM Mangrupikeun modul anu tiasa anjeun anggo ku seueur proyék, sareng sareng Arduino. Mangrupikeun modul anu lengkep sareng mikrokontroler terpadu, anu tiasa ngajantenkeun damel nyalira. Salaku tambahan kana konektipitas WiFi + Bluetooth, modul ieu ogé ngagaduhan kaméra pidéo terpadu, sareng slot microSD pikeun panyimpenan.

Modul ieu henteu mahal pisan, sareng anjeun tiasa gaduh seueur aplikasi. Tina sababaraha IoT saderhana, pikeun anu langkung maju anu sanés pikeun monitoring sareng pangakuan gambar nganggo AI, komo salaku sistem panjagaan pikeun mariksa naon anu kajantenan di tempat anu jauh dimana waé anjeun ...

Mésér hiji

Modul ESP32-CAM henteu mahal pisan, sakumaha ceuk kuring, pikeun sababaraha euro anjeun tiasa gaduh. Sareng anjeun tiasa sacara gampil mendakanana di sababaraha toko khusus atanapi dina Amazon. Salaku conto, ieu sababaraha rekomendasi dina harga anu saé:

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta henteu mahal ...

Karakteristik téknis ESP32-CAM (datasheet)

Modul ESP32-CAM gaduh sababaraha ciri téknis pikaresepeun pisan anu tiasa anjeun tingali dina lembar data pabrikan. Di dieu kuring nyimpulkeun anu paling penting:

  • Conectividad: WiFi 802.11b / g / n + Bluetooth 4.2 nganggo BLE. Ngarojong unggah gambar ngalangkungan WiFi.
  • Sambungan: UART, SPI, I2Cjeung PWM. Éta ngagaduhan 9 pin GPIO.
  • Frékuénsi jam: dugi ka 160Mhz.
  • Kakuatan komputasi Mikrokontroler: dugi ka 600 DMIPS.
  • Memoria: 520KB tina SRAM + 4MB slot kartu PSRAM + SD
  • Extras: gaduh sababaraha modeu bobo, firmware anu tiasa diénggalan ku OTA, sareng LEDs kanggo panggunaan mémori flash internal.
  • kamera: Ngarojong kaméra OV2640 anu tiasa sumping dina bungkus atanapi dipésér sacara mandiri. Jinis kaméra ieu ngagaduhan:
    • 2 MP dina sénsor anjeun
    • 1622 × 1200 px ukuran raraga UXGA
    • Format kaluaran YUV422, YUV420, RGB565, RGB555 sareng komprési data 8-bit.
    • Anjeun tiasa mindahkeun gambar antara 15 sareng 60 FPS.

Pinout

Pinout ESP32-CAM

El pinout tina ESP32-CAM saderhana pisan, sapertos anjeun tiasa tingali dina diagram sateuacanna. Sareng kaméra disambungkeun kana konektor anu diaktipkeun pikeunna. Teras, ku conto Arduino, anjeun bakal langkung ngartos kumaha éta nyambungkeun sareng naon masing-masingna, sanaos anjeun parantos kéngingkeun ideu.

Ku jalan kitu, sanaos henteu muncul dina gambar, aranjeunna ogé biasana gaduh konektor buleud dina PCB anu dianggo pikeun nyambungkeun kabel anténeu éksternal dina sababaraha kasus. Éta biasana gigireun lambar logam tina stop kontak SD.

Anjeun tiasa nganggo a Adaptor éksternal FTDI nyambungkeun modul ieu sareng ngajantenkeun langkung gampang pikeun anjeun ngendalikeunana. Ieu ngamungkinkeun panggunaan port tipe miniUSB tibatan kabel ESP32-CAM. Pikeun nganggo salah sahiji modul ieu, anjeun tiasa nyambungkeun sapertos kieu:

  • Konpigurasikeun modul FTDI supados tiasa dianggo dina 3.3v.
  • Jumper pin GPIO 0 sareng GND tina modul ESP32-CAM.
  • Pin 3v3 modul kedah dihubungkeun sareng Vcc tina FTDI.
  • GPIO 3 (UOR) modul bakal angkat ka TX tina FTDI.
  • GPIO 1 (U0T) modul angkat ka RX tina FTDI.
  • Sareng GND sanésna ESP32-CAM sareng GND modul FTDI.

Ayeuna anjeun gaduh hiji Antarbeungeut jinis USB, anu tiasa ngagampangkeun hubungan proyek anjeun ...

Integrasi sareng Arduino IDE

FTDI ESP32-CAM Arduino

ka ngahijikeun sareng FTDI, sambunganna saderhana pisan. Anjeun kedah ngalakukeun ieu:

  • Sambungkeun sambungan 5v modul ESP32-CAM kana Vcc modul FTDI.
  • Sambungkeun GND modul ESP32-CAM kana GND modul FTDI.
  • TX0 ti dewan FTDI angkat ka GPIO 3 (U0RXD).
  • RXI ti dewan FTDI angkat ka GPIO 1 (U0TXD).
  • Sareng ngalangkungan GPI0 sareng GND dewan ESP32-CAM.

Ayeuna anjeun tiasa nyambung kana komputer nganggo kabel USB ngalangkungan modul FTDI. Pilihan sanésna nyaéta sambungkeun ka arduino langsung, tanpa nganggo modul FTDI. Tapi hayu urang tingali kasus na sareng FTDI anu langkung saé pikeun kaseueuran kasus.

nu léngkah pikeun nuturkeun pikeun ngonpigurasikeun sareng ngajadwalkeun sadayana pikeun jalan:

  1. Dina urutan ngunggah kode ka papan, anjeun kedah sambungkeun USB kana PC anjeun.
  2. Léngkah salajengna nyaéta masang Perpustakaan ESP32 pikeun tiasa ngamangpaatkeun anu ieu. Pikeun éta, tina Arduino IDE angkat ka File> Preferensi> Aya, di lapangan pikeun nambihan URL, tambahkeun: https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json teras pencét OK. Ayeuna angkat ka Alat> Dewan> Manajer Déwan> milari ESP32 teras pencét pasang "ESP32 ku Espressif Systems".
  3. Teras dibuka IDE Arduino > Alat> Papan> pilih AI-Thinker ESP32-CAM (anjeun kedah gaduh addon ESP32 dipasang kanggo pilihan ieu muncul dina ménu). Teras angkat ka Tools> Port teras pilih COM, dimana papan anjeun nyambung.
  4. Ayeuna anjeun tiasa unggah skétsa dina papan, pikeun tetep saderhana, anggo salah sahiji conto tingali File> Conto> ESP32> Kaméra> CameraWebServer. Sakali parantos, nalika pesen yén éta dimuat hasil némbongan, angkat kabel tina pin GPIO 0 tina GND teras pencét tombol Reset dina papan.
  5. Tungtungna, anjeun tiasa nganggo sareng ngamimitian tingali hasilna dina panganteur wéb ... Nalika anjeun ngajalankeunana, éta bakal masihan anjeun dina monitor URL nganggo IP anu anjeun kedah lebetkeun kana panyungsi wéb anjeun pikeun aksés. Tina éta anjeun tiasa nyaluyukeun parameter sareng ningali naon anu katingali tina sénsor kaméra.

Jelas, anjeun tiasa ngalakukeun leuwih ngamangpaatkeun WiFi sareng kamampuan Bluetooth modul ieu. Émut yén wates éta nyaéta imajinasi anjeun. Di dieu kuring ngan saukur nunjukkeun anjeun perkenalan saderhana ...

Inpormasi lengkep - Tangtu Arduino gratis


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manuel cenahna

    Alus soré.
    Sadayana dijelaskeun sampurna, sareng programna sampurna, tapi nalika kuring ngareset ESP32 pikeun ngadeteksi Wi-Fi dina monitor serial, kuring sok nampi kasalahan kaméra anu sami:

    Kaméra E (873): Probe kaméra gagal sareng kasalahan 0x105 (ESP_ERR_NOT_FOUND)
    Kaméra init gagal sareng kasalahan 0x105

    Naon anu bisa lumangsung?
    Hatur nuhun sateuacanna.

    1.    Isaac cenahna

      pantun,
      Ieu paling dipikaresep alatan konektor modul kaméra atawa catu daya teu bener.
      Coba pariksa dua hal éta.
      Hiji salam.