ESP8266: modul WIFI pikeun Arduino

ESP8266

Arduino ngamimitian salaku dewan saderhana pikeun pendidikan sareng produsen anu resep DIY. Platform perangkat keras gratis pikeun anu mikaresep éléktronik anu tiasa diprogram ku nuhun IDE Arduino sareng ku seueur kamungkinan. Saeutik demi saeutik éta mekar, muncul versi anyar sareng édisi dewan, ogé pakakas sareng asesoris sapertos taméng sareng modul anu terkenal anu ngagedékeun fungsionalitas dasar tina papan ieu.

Salah sahiji tambahan anu ngajantenkeun kabisat ageung dina kamampuan nyaéta Modul WiFi, sapertos ESP8266, kumargi ieu ngamungkinkeun proyék-proyék anu dugi ka ayeuna diasingkeun tiasa dihubungkeun sareng jaringan sahingga tiasa ngawaskeun atanapi ngatur proyek tina Internét dimana waé planét ieu. Kusabab kitu urang bade bakalan pituduh ieu pikeun ESP8266, sahingga anjeun tiasa terang sadayana anu anjeun peryogikeun pisan ...

A sajarah saeutik

ESP8285

Perusahaan munggaran anu nyiptakeun ieu Chip ESP8266 éta Espressif, perusahaan Cina anu aya di Shanghai, sanaos ayeuna aya pabrik séjén anu ngembangkeun sareng ngahasilkeunana. Tanggal pasti peluncuran na nyaéta usum panas 2014, janten henteu lami éta. Éta mimiti dipasarkeun dina harga anu murah sareng anu dibarengan ku kamampuanana ngajantenkeun janten populér pisan.

La komunitas pamekar éta ogé ngagaduhan peran penting dina kasuksésan éta, sabab aranjeunna mimiti narjamahkeun sareng nyebarkeun sajumlah ageung dokuméntasi, nyiptakeun firmwares sareng kode sanés anu tiasa dianggo dina ESP8266. Éta masihan ka produsen sadayana alat anu diperyogikeun pikeun tiasa ngagunakeun alat pikeun kakuatan pinuh.

Tapi anjeun kedah terang, éta sapertos transistor, noménklatur atanapi panomeran Éta henteu kantos janten ESP8266, tapi mimiti sababaraha mimiti ESP mimiti muncul heula, teras versi sapertos ESP8285 ti 2016 sumping anu kalebet ingatan 1MB flahsd terpadu, teras ESP8266 anu urang terang dinten ayeuna bakal muncul, anu sigana bakal mundur sabab henteu Éta ngagaduhan mémori ieu, tapi anjeun tiasa nambihan chip luar sanés pikeun nyimpen program.

Naon eta?

ESP8266

El ESP8266 tiasa dilebetkeun kana WiFi anu nyayogikeun chip murah sareng tumpukan TCP / IP lengkep sareng mikrokontroler. Éta didukung ku 3.3v sareng ngagaduhan prosesor 106 Mhz Tensilica Xtensa LX80, 64 KB RAM kanggo pitunjuk sareng 96 KB kanggo data, 16 pin GPIO, pin UART khusus, sareng antar muka SPI sareng I2C.

La CPU Tensilica éta tiasa didamel langkung gancang ku overclocking anu sababaraha, tapi henteu sadayana, model ngamungkinkeun. Nyatana, frékuénsi jam tiasa dua kali. Ku jalan kitu, jenis CPU RISC 32-bit. Ogé kalebet kana modul nyaéta konverter ADC 10-bit pikeun sinyalna.

Salaku pelengkap, éta kalebet chip mémori flash QSPI éksternal tina 512 KB dugi ka 4 MB gumantung kana modulna, sakapeung malah tiasa ngahontal 16 MB. Ngeunaan Kamampuh konéksi WiFi, éta cocog sareng standar IEEE 802.11 b / g / n, salian ti ngadukung kaamanan WEP, WPA sareng WPA2.

Kanggo naon anjeun nganggo éta?

Aplikasi pikeun otomatisasi bumi

The ESP8266, kantun nempatkeun, nambihan kapasitas konéktipitas WiFi kana proyék-proyék kami. Nyaéta, éta ngamungkinkeun sambungan nirkabel ka jaringan lokal atanapi kana Internét. Ieu ngamungkinkeun sajumlah ageung kamungkinan, sapertos tiasa nyambung atanapi ngaleupaskeun alat listrik (ngagunakeun relay) atanapi jinis sistem mékanis bumi sanés anu urang pikeun ngadominasi bumi sareng ngendalikeunana ngalangkungan Internet tina smartphone urang atanapi komputer anu nyambung ti mana waé.

Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngendalikeun sistem ngebon sareng irigasi ngalangkungan jaringan, pikeun ngajadikeun otomatis sistem industri, kontrol tina Kaméra panjagaan video IP, monitor data tina jaringan sensor anu disebarkeun dina titik anu bénten-bénten, pikeun pakean nganggo kapasitas sambungan, ka Proyék IoT (Internét tina Hal atanapi Internét tina Hal) sareng sagala hal anu anjeun tiasa bayangkeun ...

Fitur Modél ESP8266:

Kanggo anjeun terang langkung jero dina ESP8266, didieu kami masihan anjeun sababaraha fakta anu pikaresep anu anjeun kedah terang ngeunaan modul ieu.

Lembar Data ESP8266

Dina bagian saencanna kami parantos ngajelaskeun sababaraha fitur utama ESP8266Pikeun kéngingkeun sadaya detil téknis lengkep, anjeun parantos terang yén anjeun tiasa ngaunduh lembar data anu kasohor ku pabrik tina halaman wéb resmi na. Sababaraha fitur tambahan anu diwincik dina lembar data nyaéta:

  • Tensilica Xtensa L106 32-bit RISC 80Mhz CPU
  • Konverter AD-10-bit
  • RAM 64 KB abdi / 96 KB d
  • 16-pin GPIO (henteu sadayana tiasa dianggo, ogé GPIO16 nyambung ka RTC atanapi Real Time Clock)
  • UART
  • SPI
  • I2C
  • Tegangan 3v sareng 3.6v
  • Inténsitas 80mA
  • Suhu operasi -40 dugi ka 125ºC
  • WiFi IEEE 802.11 b / g / n kalayan dukungan IPv4 sareng protokol TCP / UDP / HTTP / HTTPS / FTP
  • Konsumsi 0.0005 dugi 170 mah gumantung kana kakuatan sinyal
  • Modeu: Modeu aktip (aktip), Mode Bobo (bobo), Deep Sleep (bobo) - mangaruhan konsumsi

Kanggo inpormasi lengkep, download datasheet:

Hanjakalna waé aya dina basa inggris, tapi gampang pikeun ngarti sadayana detil upami anjeun gaduh élmu téknis.

Pinout modul

Detil sanés anu tiasa ditingali dina lembar data nyaéta pinout, nyaéta pantillage. Sabaraha sideburns anjeun gaduh sareng naon masing-masingna? Gumantung kana naha éta ngan ukur chip ESP8266 atanapi upami éta asalna dina format atanapi modul anu sanés, pinout tiasa bénten-bénten sapertos anjeun tiasa ningali dina gambar di luhur.

Integrasi sareng Arduino sareng wifi.h

Pikeun pamrograman anjeun gaduh ku anjeun perpustakaan disebut wifi.h khusus sahingga anjeun tiasa nganggo fungsi anu kalebet di dinya nalika nyiptakeun kode sumber nganggo Arduino IDE pikeun program mikrokontroler. Anjeun tiasa ningali inpormasi lengkep ngeunaan dua halaman GitHub ieu dimana proyék-proyék ieu dijalankeun: Perpustakaan Arduino Wifi.h / Perpustakaan Wifi.h Espressif.

salaku ka integrasi sareng Arduino, éta tiasa dilakukeun naha éta mangrupikeun modul atanapi chip ESP8266 nyalira. Nanging, disarankeun nganggo modul. Aya sababaraha jinis, tapi anu paling dikenal nyaéta anu disayogikeun ku pabrik anu terkenal Pamikir AI:

  • ESP-01: mangrupikeun modul anu munggaran anu nembongan. Harga na biasana antara € 2 sareng € 4. Éta rada tanggal sareng ngan ngagaduhan dua GPIO anu tiasa dianggo pikeun ngendalikeun sénsor sareng aktuatorna. Modul ieu ngagaduhan anteneu WiFi internal, LEDs, chip ESP8266 sareng mémori flash BG25Q80A.
  • ESP-05: hargana mirip sareng anu sateuacanna, sareng éta lumayan saderhana. Pin na gampang dianggo pikeun dianggo salaku tameng WiFi pikeun Arduino atanapi dianggo dina papan roti, tapi éta henteu ngagaduhan GPIO anu tiasa diaksés.
  • ESP-12Sanaos lumayan dianggo, panginten henteu janten anu paling praktis pikeun sadayana, khususna pikeun anu ngamimitian. Harga na sakitar € 4, sareng ngagaduhan 11 sambungan GPIO anu tiasa diaksés, salah sahijina nyaéta analog 10-bit (1024 kamungkinan nilai digital). Tapi éta ngagaduhan cacad ageung, anu anjeun kedah solder, sabab éta henteu ngagaduhan pin.
  • ESP-201: hargana € 6 sareng anu langkung dipikaresep pikeun anu ngadamel sareng disarankeun pikeun kaseueuran pangguna. Éta ogé ngagaduhan 11 palabuan GPIO, sanaos henteu sadayana urang tiasa ngagunakeunana. Dina hal ieu, éta ngagaduhan pin pikeun nyocogkeun kana papan roti atanapi nganggo Arduino tanpa solder.

Anjeun kedah terang anu aya deui modulNyatana, dina bagian salajengna urang nyarioskeun perkawis anu parantos populér ayeuna sareng pantes disebatkeun khusus.

NodeMCU

ESP8266

Hiji modul populér pisan ayeuna nyaéta anu disebut NodeMCU, kalayan harga anu sami sareng ESP-201, nyaéta sakitar € 6. Éta modul anu tiasa anjeun tingali dina gambar utama tulisan ieu sareng éta gampang pisan dianggo, kalayan sagala anu anjeun peryogikeun parantos terpadu. Nyaéta, anjeun tiasa dianggo sacara mandiri ti mimiti, tanpa kedah nambihan tambahan sapertos dina modul anu sateuacanna.

NodeMCU ogé kalebet chip ESP8266, a serial / adaptor USB, didukung ku microUSB, sareng dumasar kana ciri-ciri ESP-12. Sababaraha vérsi NodeMCU ieu parantos muncul, sapertos 1 atanapi 2 anu langkung diénggalan sareng ditingkatkeun. Tapi hal anu paling narik nyaéta firmware anu kalebetna, anu Anjeun bisa ngundeur sareng éta ngamungkinkeun program dina basa sapertos Python, BASIC, JavaScript sareng anu sanés anu kirang populér sapertos LUA. Émut yén firmware mangrupikeun kode, program tingkat handap pisan anu disimpen dina mémori ...


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.