Faraday konstan: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan muatan listrik

Konstanta Faraday urang

Sapertos waktos-waktos sanésna kami parantos ngoméntaran patarosan penting anu sanés dina bidang éléktronika sareng listrik, sapertos Hukum Ohm, ombak Hukum Kirchoff, komo teh jinis sirkuit listrik dasar, éta ogé bakal pikaresepeun terang naon éta Konstanta Faraday urang, sabab éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang sakedik perkawis beban.

Dina tulisan ieu anjeun bakal ngartos sakedik langkung saé naon kabagjaan konstan, naon anu tiasa dilamarna, sareng kumaha itunganna ...

Naon konstanta Faraday?

Michael faraday

La Konstanta Faraday urang éta mangrupikeun konstanta anu seueur dianggo dina bidang fisika sareng kimia. Éta ditetepkeun salaku jumlah muatan listrik per mol éléktron. Nami na asalna tina élmuwan Inggris Michael Faraday. Konstanta ieu tiasa dianggo dina sistem éléktrokimia kanggo ngitung jisim unsur-unsur anu kabentuk dina éléktroda.

Éta tiasa diwakilan ku hurup F, sareng dihartikeun salaku muatan unsur molar, sanggup ngitung salaku:

rumus

Mahluk F nilai anu dihasilkeun tina konstanta Farday, nyaéta muatan listrik unsur, sareng Na nyaéta konstanta Avogadro:

  • e = 1.602176634 × 10-19 C
  • Na = 6.02214076 × 1023  mol-1

Numutkeun ka SI, konstanta Faraday ieu pasti, sapertos konstanta anu sanés, sareng nilaina tepat nyaéta: 96485,3321233100184 C / mol. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta ditepikeun dina unit C / mol, nyaéta, coulombs per mol. Sareng pikeun ngartos naon unit ieu, upami anjeun henteu acan terang, anjeun tiasa neraskeun maca dua bagian salajengna ...

Naon mol téh?

atom mol

Un mol nyaéta hijian anu ngukur jumlah zat. Dina SI unit, éta mangrupikeun salah sahiji tina 7 jumlah dasar. Dina zat naon waé, naha éta unsur atanapi sanyawa kimia, aya sababaraha unit unsur anu nyusunna. Hiji mol bakal sami sareng 6,022 140 76 × 1023 badan dasar, anu ngarupa nilai numerik tina konstanta Avogadro.

Éntitas unsur ieu tiasa janten atom, molekul, ion, éléktron, foton, atanapi jinis partikel unsur anu sanés. Salaku conto, ku ieu anjeun tiasa ngitung jumlah atom naon anu aya dina gram zat anu dipasihkeun.

dina kimia, mol dasarna, kusabab éta ngamungkinkeun seueur itungan kanggo komposisi, réaksi kimia, jst. Salaku conto, pikeun cai (H2O), anjeun gaduh réaksi 2 H2 + O2 → 2 H2O, nyaéta, éta dua mol hidrogén (H2) sareng hiji mol oksigén (O2) ngaréaksikeun pikeun ngabentuk dua mol cai. Salajengna, éta ogé tiasa dianggo pikeun ngutarakeun konséntrasi (tingali molaritas).

Naon biaya listrikna?

muatan listrik

Di sisi anu sanésna, ti muatan listrik Kami parantos nyarios dina kasempetan anu sanés, éta mangrupikeun sipat fisik intrinsik tina sababaraha partikel subatomik anu nunjukkeun kakuatan anu pikaresepeun sareng nolak diantawisna kusabab medan éléktromagnétik. Interaksi éléktromagnétik, antara muatan sareng médan listrik, mangrupikeun salah sahiji 4 interaksi mendasar dina fisika, sareng kakuatan nuklir anu kuat, kakuatan nuklir lemah, sareng gaya gravitasi.

Pikeun ngukur muatan listrik ieu, anu Coulomb (C) atanapi Coulomb, sareng dihartikeun salaku jumlah muatan anu dilaksanakeun dina sadetik ku arus listrik tina intensitas hiji ampere.

Aplikasi tina konstanta Faraday

Konstanta Faraday urang

Lamun anjeun heran naon aplikasi praktis Anjeun tiasa gaduh konstanta Faraday ieu, kaleresan anjeun gaduh sababaraha, sababaraha conto nyaéta:

  • Éléktropik / anodisasi: pikeun prosés dina industri metalurgi dimana hiji logam ditutup ku logam sanés ku éléktrolisis. Salaku conto, nalika waja galvanis sareng lapisan séng pikeun langkung tahan ka korosi. Dina prosés ieu, logam anu bakal dilapis dianggo salaku anoda sareng éléktrolit mangrupikeun uyah anu leyur tina bahan anoda.
  • Pemurnian logam: éta ogé tiasa dilarapkeun kana pormula anu dianggo pikeun perbaikan logam sapertos tambaga, seng, timah, jst. Ogé ku prosedur éléktrolisis.
  • Pabrik kimia: pikeun ngahasilkeun sanyawa kimia konstanta ieu ogé biasana dianggo.
  • Analisis kimia: ku éléktrolisis komposisi kimia ogé tiasa ditangtoskeun.
  • Produksi gas: gas sapertos oksigén atanapi hidrogén anu dicandak tina cai ku éléktrolisis ogé nganggo konstanta ieu kanggo itungan.
  • Pangobatan sareng éstétikaÉlékolisis ogé tiasa dianggo pikeun ngarangsang saraf tinangtu atanapi ngarawat masalah-masalah anu tangtu, salian ti miceun rambut anu teu dihoyongkeun. Tanpa konstan, seueur alat sapertos ieu henteu tiasa dikembangkeun.
  • nyitak: Kanggo printer, prosés éléktrolisis ogé dianggo pikeun unsur-unsur tertentu.
  • Kapasitor éléktrolit: komponén éléktronik anu kawéntar diwangun ku pilem ipis aluminium oksida sareng anoda aluminium antara éléktroda. Éléktrolit mangrupikeun campuran asam borat, gliserin, sareng amonium hidroksida. Sareng ieu kumaha kamampuan anu hébat dihontal ...

Naon éléktrolisis?

éléktrolisis

Sareng kumargi konstanta Faraday caket pisan hubunganana sareng éléktrolisisHayu urang tingali naon istilah sanés ieu anu sering dianggo dina industri. Hatur nuhun kana prosés ieu, unsur sanyawa tiasa dipisahkeun ku cara listrik. Hal ieu dilakukeun ku ngaleupaskeun éléktron ku anion anion (oksidasi) sareng néwak éléktron ku kation katoda (réduksi).

Éta kapanggih sacara teu dihaja ku William Nicholson, taun 1800, nalika diajar operasi aki kimia. Dina 1834, Michael faraday mekarkeun sareng nyebarkeun hukum éléktrolisis.

Salaku conto, éléktrolisis tina cai H2O, ngamungkinkeun nyiptakeun oksigén sareng hidrogén. Upami arus langsung diterapkeun ngalangkungan éléktroda, anu bakal misahkeun oksigén tina hidrogén, sareng tiasa ngasingkeun kadua gas (éta moal tiasa kontak, sabab ngahasilkeun réaksi ngabeledug anu bahaya pisan).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.