Photodetector: naon éta, naon éta pikeun sareng kumaha jalanna

fotodetektor

Un fotodetektor Mangrupikeun jinis sensor anu tiasa dianggo pikeun sababaraha aplikasi dina proyek DIY anjeun. Sanajan anjeun ngadamel, anjeun tiasa nyiptakeun sistem kaamanan nyalira sareng salah sahiji komponén éléktronik ieu. Tapi sateuacan éta, anjeun kedah terang naon waé alat éta, pikeun naon, sareng kumaha jalanna.

Salaku tambahan, anjeun ogé bakal diajar béntenna sareng alat sanés anu katémbong sami, sareng jinis fotodetektor anu aya, masing-masing ku pro sareng kontra ...

Naon ari fotodetektor?

fotodetektor

Un fotodetektor Mangrupikeun sénsor anu ngahasilkeun sinyal listrik anu bakal gumantung kana lampu anu tumiba dina alat ieu. Nyaéta, sabab langkung atanapi kirang tina radiasi éléktromagnétik ieu mangaruhan, éta bakal ngahasilkeun hiji atanapi sinyal anu tiasa diinterpretasi. Boh ngahasilkeun aksi, atanapi ngan ukur pikeun ngukur jumlah radiasi ieu.

Sababaraha fotodetéktor ieu didasarkeun kana pangaruh, anu tiasa janten: fotoléktrokimia, fotokonduktif, atanapi fotoéléktrik atanapi fotovoltaik. Anu terakhir mangrupikeun salah sahiji anu paling umum, sareng diwangun ku émisi éléktron ku bahan anu gaduh sipat ieu nalika radiasi éléktromégétik murag, umumna héran atanapi UV. Kalayan kecap séjén, nalika bahan anu digunakeun sanggup ngarobih bagian énergi cahaya kana énergi listrik.

Photodetéktor maju anu tangtu, sapertos Sensor CCD sareng CMOS Aranjeunna ngagaduhan matriks jenis detéktur miniaturisasi pikeun ngabentuk matriks sareng néwak pidéo sareng gambar, ieu mangrupikeun épolusi anu langkung maju.

Jinis fotodetektor

sababaraha jinis tina alat-alat anu tiasa didaptarkeun dina naon anu ngagambarkeun fotodetektor. Ieu nyaéta:

  • Photodiodes
  • Phototransistor
  • Photoresist
  • Photocathode
  • Phototube atanapi photovalve
  • Photomultiplier
  • Sénsor CCD
  • Sénsor CMOS
  • Sél fotolistrik
  • Sél fotoléktrokimia

aplikasi

Photodetector tiasa gaduh seueur aplikasi mungkin:

  • Instrumén médis.
  • Énkoder atanapi énkoder.
  • Sénsus tina jabatan.
  • Sistem panjagaan.
  • Sistem komunikasi serat optik.
  • Ngolah gambar (motret poto, video).
  • Jsb

Salaku conto, dina sistem serat optik, anu tiasa dianggo sareng lampu tibatan pulsa listrik, kanggo ningkatkeun kagancangan komunikasi, serat fiberglass tiasa ngangkut lampu kalayan kecepatan tinggi, tapi nalika sinyal-sinyal ieu ditampi, aranjeunna peryogi photodetector pikeun néwak aranjeunna sareng prosesor pikeun néwak éta. juru.

Detéktor pidéo vs detéktor poto

Dina sistem kaamanan, sapertos alarm, pastina anjeun ogé kantos nguping yén éta ngagaduhan fotodetéktor atanapi detéktor pidéo. Dina kasus ieu, aranjeunna mangrupikeun jinis sensor anu nangkep gambar, atanapi anu nangkep pidéo naon anu kajantenan di daérah anu diawasi, pikeun mastikeun yén sadayana leres atanapi, upami henteu, pikeun mareuman alarm atanapi ngabéjaan pasukan kaamanan.

Integrasi Arduino sareng fotodetektor

arduino ldr

Dina conto ieu kuring bakal nganggo a résistansi LDR kalayan piring Arduino UNO disambungkeun ku cara saderhana ieu anu anjeun tiasa tingali dina gambar di luhur. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta saderhana ngagunakeun LED (anjeun tiasa ngagantikeun komponén sanés) sambungkeun sareng résistor ka GND sareng dina pin anu sanésna pikeun salah sahiji kaluaran dewan.

Résistansi tiasa janten 1K

Di sisi anu sanésna, kanggo sambungan photosensor, suplai 5v tina papan Arduino bakal dianggo, sareng salah sahiji input analog pikeun tungtung na anu sanés. Ku cara kieu, nalika lampu murag kana résistor LDR ieu, arus kaluaranana anu bakal kawengku ku input analog ieu bakal béda-béda sareng dimungkinkeun pikeun nafsirkeun pikeun ngahasilkeun sababaraha fungsi ...

Janten anjeun tiasa ningali kasus panggunaan anu saderhana pisan sareng kode skétsa dipikabutuh pikeun program anjeun kalayan IDE Arduino:

//Uso de un fotodetector en Arduino UNO

#define pinLED 12

void setup() {

  pinMode(pinLED, OUTPUT);
  Serial.begin(9600);
}

void loop() {

  int v = analogRead(A0);
  // El valor 500 debe ajustarse según la luz del ambiente donde lo vayas a usar
  // Con poca luz debe ser más pequeño, con mucha mayor. 
  if (v < 500) digitalWrite(pinLED, HIGH); 
  else digitalWrite(pinLED, LOW);
  Serial.println(v);
}


Di dieu anjeun ngan saukur bakal ningali kumaha LED hurung dumasar kana lampu anu dideteksi ku fotodetektor. Tangtosna, anjeun bébas ngarobih kode ieu pikeun ngembangkeun proyék anu anjeun peryogikeun. Ieu conto saderhana pikeun nunjukkeun operasina ku cara anu langkung praktis.

Dimana mésér fotodetektor

alarm detéktor poto

Upami anjeun mutuskeun mésér fotodetektor, anjeun tiasa milih ieu saran anu bakal tiasa nyugemakeun ampir sadaya kabutuhan:

  • Blaupunkt Kaamanan: fotodetektor siap ngahijikeun sareng sistem alarm anjeun. Cai ngagaduhan kisaran 110º sareng tiasa ngahontal 12 méter ku ngadeteksi gerakan atanapi ayana hiji hal.
  • Shang-Jun fotografer: éta mangrupikeun résistor résistansi LDR, nyaéta alat anu bakal béda-béda résistansi aranjeunna gumantung kana cahaya anu tumiba ka aranjeunna.
  • 0.3MP sensor CMOS kaméra: modul leutik sanésna pikeun Arduino sareng papan sanésna sareng kalayan résolusi 680 × 480 px.
  • Modul detéktor cahaya: Sapertos LDR tapi éta dipasang dina modul sareng langkung gampang diintegrasikeun sareng Arduino.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.